GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενισχύονται οι πιέσεις για τις τράπεζες της Ευρωζώνης...

Από το  sofokleous10.gr Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει μειωθεί δραστικά, υπό την πίεση των ανησυχιών για την ευρω...

Από το sofokleous10.gr
Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει μειωθεί δραστικά, υπό την πίεση των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τον φόβο μιας ενδεχόμενης πτώχευσης μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με έκθεση της JP Morgan, το ύψος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού των τραπεζών της Ευρωζώνης από τις αγορές μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 50 δις δολάρια σε 316 δις, ποσό που αντιπροσωπεύει πτώση 14% έναντι του Ιουλίου και 23% έναντι του Ιουνίου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι γαλλικές τράπεζες που στις 15 Ιουνίου είχαν τοποθετηθεί σε αρνητική επιτήρηση από τη Moody’s και υποβαθμίστηκαν τελικά χτες κατά μία βαθμίδα – με την Credit Agricole να περνά από το...
Αα1 από το Aa2 και τη Societe Generale να περνά από το Aa2 από το Aa3. Το ύψος του δανεισμού των γαλλικών τραπεζών μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 39 δις δολάρια σε 161 δις.
Μετά το τριήμερο χρηματιστηριακό ασανσέρ στις τιμές των μετοχών τους, οι μεγάλες γαλλικές τράπεζες εξέδωσαν ανακοινώσεις προκειμένου να καθησυχάσουν τους επενδυτές. Η BNP Paribas διέψευσε αναφορές που έλεγαν ότι είχε ξεμείνει από δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις λειτουργίες της στις αγορές. Η BNP Paribas, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μέγεθος γαλλική τράπεζα, δήλωσε ότι είναι σε θέση να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της σε δολάρια σε φυσιολογικά επίπεδα ‘ευθέως και μέσω ανταλλαγών συναλλάγματος’, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη χρηματοδότησή της σε ευρώ.
Η Societe Generale, από την πλευρά της, δημοσίευσε ανακοίνωση προσπαθώντας να καθησυχάσει τις αγορές για τη ρευστότητά της. Η τράπεζα υπογράμμισε ότι κατάφερε να διαχειριστεί τη μείωση των επιπέδων της δολαριακής της χρηματοδότησης – που μειώθηκε δραστικά από 72 δις δολάρια στα τέλη Ιουνίου σε 53 δις τον Αύγουστο – μέσα από συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων, αυξημένη διάθεση στοιχείων ενεργητικού της σε δολάριο και περιορισμό της βραχυπρόθεσμης θέσης της στις αγορές. Παρομοίως και η τρίτη γαλλική τράπεζα Credit Agricole – που έφαγε την υποβάθμιση μαζί με τη Societe Generale - δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης σε δολάρια, ‘έχοντας διαφοροποιήσει ευρέως τη βραχυπρόθεσμη πρόσβασή της’ στο αμερικάνικο νόμισμα και διαθέτοντας στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο, χρηματοδότηση 36 δις δολαρίων από αμερικανικά κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων.
Σύμφωνα με την έκθεση της JP Morgan, οι ολλανδικές τράπεζες υπέστησαν μείωση της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησής τους τον Αύγουστο κατά 17 δις, ενώ, εκτός Ευρωζώνης, οι βρετανικές τράπεζες υπέστησαν μείωση 15 δις.
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης βασίζονται πλέον περισσότερο στον πολύ βραχυπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας έως μία εβδομάδα ο οποίος θεωρείται ότι ενέχει χαμηλότερο ρίσκο από το μακροπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας πέραν των 3 μηνών, εξαιτίας των φόβων για τον κίνδυνο του αντισυμβαλλομένου, τονίζεται στην έκθεση.
Άλλα σημάδια της πίεσης των τραπεζών διακρίνονται στο σπρεντ Euribor-Eonia, δηλαδή στην διαφορά μεταξύ του διατραπεζικού επιτοκίου του ευρώ 3 μηνών και το αποκαλούμενο επιτόκιο της 1 νύχτας που θεωρείται απαλλαγμένο κινδύνων. Η διαφορά Euribor - Eonia έχει φτάσει πλέον σε νέα υψηλά που είχαμε να δούμε από τον Απρίλιο του 2009.

6 σχόλια

  1. Από την έκτακτη εισφορά εξαιρέθηκαν και οι ξενοδόχοι,
    οι μόνοι που είδαν το 2011 τα εισοδήματά τους να αυξάνονται.
    Οι Πολιτικοί δέν διακινδυνεύουν τις ξάπλες τους.
    Πληρώνετε κορόϊδα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΠΑΣΟΚΙΑ, ΝΔ, ΚΚΕ ΤΣΙΠΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ, ΝΕΡΟΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΟΥ Ο ΜΟΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΛΟΙΤΩΣ.
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑΞΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ? ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΑΙ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ''. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ? ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΕ Η ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΣΚΑΤΟΟΜΑΔΑ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΑΙ ΣΤΟΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΙΣ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ'' ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΑΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΕΧΕΤΑΙ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΜΑΥΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩ[ΙΚΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:47:00 μ.μ.
    τα λες αυτα γιατι δεν εχεις ΙΔΕΑ απο αγορα,επιχειρησεις,η πτυχια οικονομικων.Ανα πασα στιγμη,βρε αγροικε, οι ξενοδοχοι βαζουν το ξενοδοχειο στην πλατη και πανε βουλγαρια,και μεινε εσυ χωρις βαρια βιομηχανια,και το νουδουπασοκ χωρις σπονσορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:51:00 μ.μ.
    ΓΙΑΝΝΑ μας,καταδεχτηκες τα λαικα βλογκς;
    ασε μας να προσκυνησουμε λιγο την bentley...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακουσαμε σημερα πρωι απο την κ. Γεωργαντα ..της Ελληνικης Στατιστικης.. στον κ. Χατζηνικολαου στο ραδιοφωνο του real fm ?

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ τα οικονομικα στοιχεια της Τραπεζας για τα εσοδα-εξοδα-ελλειμα..κλπ. αλλα & για το ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ των οικονομικων στοιχειων του 09..για την μετεπειτα ληψη των σκληρων μετρων..απο τον ΠΑΠ..κλπ.

    Αρχιζει & γινεται ΟΡΑΤΟΣ ο στοχος οπως και η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ των αναλγητων κυβερνοντων &
    ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ
    η ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων.
    Μας που με περίσσιο θράσος …οδηγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    με τα γνωστα αποτελεσματα…
    αλλα και με το κακως εννοούμενο κουράγιο ακόμα και σήμερα..
    ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ την κλοπή σε απαλλαγή της “περίσσιας ” στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας…

    ΕΠΙΣΗΣ ανακοινωθηκανε στις 13/9/11 τα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλαδος σχετικα με την πορεια της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ..τα οποια ειναι ΛΑΛΙΣΤΑΤΑ..για το μεγεθος της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ των μετρων & της κυβερνησης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση