GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν η Άννα προσκυνούσε τον Αμερικανό πρέσβη...

Του Μόδεστου Σιώτου Με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας να συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, ένα έγγραφο με συνομιλίες της Υπο...

Του Μόδεστου Σιώτου
Με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας να συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, ένα έγγραφο με συνομιλίες της Υπουργού Παιδείας, κας Άννας Διαμαντοπούλου, με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρτ, διέρρευσε μέσω του Wikileaks.
Τον Απρίλιο του 2010, η κα Διαμαντόπουλου συζήτησε με τον Πρέσβη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις πολιτικές δυσκολίες που θα έκρυβε η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ καθώς και τον ρόλο του συνδικάτου των πανεπιστημιακών σε μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Συγκεκριμένα, ο κος Σπέκχαρτ λειτουργώντας ως “εκπρόσωπος” των κολεγίων Deree και Anatolia, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μη αναγνώριση των κολεγίων, την επιθυμία να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις στα...
 αμερικανικά κολέγια στην Ελλάδα ως Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί ενώ ζήτησε από την Υπουργό ακόμη και να κανονίσει ραντεβού μεταξύ του Προέδρου του Deree και του Υφυπουργού Παιδείας.
Σε άλλο σημείο των συνομιλιών, η κα Διαμαντοπούλου έδωσε μαθήματα νομικών και πολιτικών επιστημών στον Πρέσβη αφού προκειμένου να του εξηγήσει το λόγο που δεν μπορεί να προχωρήσει ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ, δήλωσε πως δεν μπορεί να προχωρήσει στην απαραίτητη αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί αυτό συνεπάγεται τεράστιο πολιτικό κόστος και μία κοινωνική αναταραχή που πιθανώς να διέλυε το ΠΑΣΟΚ.
Αίσθηση προκαλεί και η διαβεβαίωση της Υπουργού στις συνομιλίες με τον αμερικανό πρέσβη ότι η ΠΟΣΔΕΠ μιλάει με την κυβέρνηση  για να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις. «Η Διαμαντοπούλου», όπως λέει ο ίδιος ο πρεσβευτής στην αναφορά του, «ανέφερε ότι το συνδικάτο των πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, [...] εργάζεται από κοινού με το Υπουργείο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Η δήλωση αυτή ήλθε μετά από τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη πως είναι πρόθυμος να "βοηθήσει” σε διάφορους τομείς μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Αυθόρμητα εγείρονται ερωτήματα: για ποιο λόγο ελληνίδα Υπουργός Παιδείας δίνει αναφορά στον Αμερικανό πρέσβη για εκπαιδευτικά ζητήματα; Γιατί η Υπουργός- κατόπιν πίεσης αμερικανικού αξιωματούχου- κανονίζει ραντεβού μεταξύ ενός  κολεγίου και του Υφυπουργού; Με ποιους συνομιλούσε από  την ΠΟΣΔΕΠ η κα Διαμαντοπούλου και ποιο το περιεχόμενο των συζητήσεων;
Νομίζω πως αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται μία απάντηση στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία που ο νόμος για τα ΑΕΙ έχει διχάσει για τα καλά την ελληνική κοινωνία και η εφαρμογή του θα είναι προάγγελος των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

ΥΓ1: Είναι ελαφρώς ειρωνικό η κα Διαμαντοπούλου να κατηγορεί ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα πως ενδιαφερόμενη μόνο για τα κομματικά/παραταξιακά της συμφέροντα εμποδίζει την πρόοδο στην Παιδεία όταν η ίδια  φαίνεται πως παράγει πολιτικό έργο σκεπτόμενη το πολιτικό της κόστος καθώς και το κόστος για το κόμμα στο οποίο ανήκει.

ΥΓ2: Θα ήθελα να κλείσω εκφράζοντας την απορία μου σχετικά με το γεγονός ότι σχεδόν σε κανένα από τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites και τις εφημερίδες δεν υπήρξε κάποιο ρεπορτάζ σχετικά με τις συγκεκριμένες συνομιλίες. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου, πριν από τρεις ημέρες δηλαδή, και από τότε η μόνη αναφορά  που έγινε ήταν σε άρθρα που ανέφεραν αποκαλύψεις του Wikileaks αναφορικά με μέλη της κυβέρνησης. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παρουσιάσει το νόμο ως μάννα εξ ουρανού και ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι το πρώτο θέμα αυτό τον καιρό, το συγκεκριμένο έγγραφο πέρασε μάλλον στα ψηλά από τα “ανεξάρτητα” ΜΜΕ.

13 σχόλια

  1. Πετάγεται κι' ο Χ τυχών Μόδεστος,
    καί νιαουρίζει, επειδή η Υπουργός μιάς Χώρας συζητά μέ τόν Πρεσβυ μιάς άλλης Χώρας (καί όχι .....τυχαίας),
    γιά θέματα πού ενδιαφέρουν αμφοτέρους.....

    Ρέ παράσιτα, καμμιά σοβαρή, παραγωγική "δουλειά" δέν έχετε νά κάνετε, νά παράξετε καί τίποτις μπαμπακόπιττα νά φάνε τά ζά μας ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι το λένε τώρα το 4Χ4 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι δεν τα λες ολα,μοδεστε?
    ο κ.πρεσβυς ενδιαφερεται να γινουν πανεπιστημια τα θλιβερα παρθεναγωγεια ντερη και ανατολια.
    ποιος ειναι ο κομπλεξικος,αγραμματος σχολαρχης του ντερη?
    μηπως τον ειχε βουλευτη επικρατειας ο γιοργακης(ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ)?
    δεν ξερατε τι θα επακολουθησει,υποκριτικα πασοκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως οι οδηγείες για την ηλιθιοποίηση της Ελληνικής νεολαίας παίρνει διαστάσεις κατεπίγοντος !!!

    Ετσι στήν ψύχρα τα παιδιά στερούνται βιβλίων γιατι κάποιοι θέλουν μίζες από το χαρτί !!!

    Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια, και μίζες για τήν υπουργίνα και εκτέλεση των διαταγών της ΒΙΛΔΕΡΒΕΡΓ για τήν επυτάχυνση της στραβομάρας της νεολαίας ωστε να καταστεί ανεργη, φτωχή και άβουλη !

    Ρε σείς μήπως ακούσατε κανένα σχόλιο επ' αυτού από τον "Πατριωτη" Καρατζαφερ ή Α.Γεωργιάδογλου;;;;;;;


    ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
    -ΤΖΕΦΡΥ.
    ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ -ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μια υποτροφία για τον γιό σου
    στο Αγγλόφωνο....μωρή πατσαβούρα?

    φραγκοφονιού.....με τόσα Εκατομμύρια Ευρω μπάζα τόσα χρόνια... !

    Αο σιχτίρ πια, στην μητρική σου γλώσα
    σκράφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ασχολειστε με αυτη την ανοργασμικια την αντιτουριστική δεν μπορω να καταλαβω.

    Τα μπάζα είνα για την χωματερή δεν ειναι για σχολιασμό και αρθρογραφήματα.

    Ας την χαίρονται οι μάλακες που την ψηφισαν αλλα όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως προσκυνούσε δηλαδή; από μπροστα γονατίζοντας ως την μέση του πρέσβυ; κάτι σαν το σκύψε ευλογημένη; Προσκυνούσε από σεβασμό; προσκυνούσε με το κεφάλι μπροστα και τα οπίσθια τούρλα;
    Αρθρογράφε οφείλεις την ανάλογη περιγραφή για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα παιδια της σε κολεγια τ α εχει ε τι σε δημοσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΕ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ
    ΤΜΗΜΑ
    ΟΠΟΥ ΜΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ.......ιθαγενείς,
    φόρου ζωής υποτελείς ελληνες -ακόμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στα πανακριβα σχολεια(λεμε τωρα) που πανε τα παιδια των αρχιπασοκων,
    βιβλια τα καημενα δεν θαχουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Top 14 reasons Obama might prefer private school


    He said it himself-- President Obama thinks DC's public schools are not the best choice for his daughters right now. Is he right? Here are a few reasons he might be:

    You never get beaten up at private school, unless it's because your J. Crew shorts have too few whales on them.
    Fun extracurriculars such as "preparing to attend elite university" and "making contacts" are preferable to public school extracurriculars such as "betting on which underperforming teacher will be fired next" and "not having enough funding for an arts program."
    Once I went to summer camp at Sidwell. Okay, less "summer camp" than "summer geometry class, because chess camp involved too much strenuous physical activity." I never did this at public school. If the Obama daughters are trying to emulate me, they are doing a great job!
    Instead of joining the "I went to a Public School...B****" Facebook group, daughters can join the "I went to Private School, Harlot!" Facebook group
    You never know when your public school teacher might turn out to be a Craigslist prostitute.
    Who doesn't love attending a school where they spread pictures of the same four people over every brochure in a vain attempt to imply that the student body is diverse?
    They put the "prep" in SAT prep.
    Rooting for private school football teams is good preparation for being a Redskins fan.
    Makes it more difficult to relate to High School Musical and Grease but somehow easier to relate to Glee.
    Everyone is eager to get along, resulting in dances with themes like "Hawaiian Space Cowboys Go South, Then Underwater." These are fun, and trying to figure out your costume teaches you important lessons about compromise.
    If you ever find yourself in a seersucker forest, you will be invisible!
    Only nutritional problems are concerns such as, "Salad bar is dauntingly large."
    Names of private schools (Sidwell, Holton Arms) sound like entries in the classic, "So You Want Your Son To Be an English Lord."
    Michael Jackson's children are at a private school. The Twilight Saga was set at a public school.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ -ΜΑΦΙΑ.. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ.. ΟΥΣΤ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση