GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραγωγή ηλεκτρισμού από τη δύναμη των κυμάτων...

Από το tvxs.gr Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τη δύναμη των κυμάτων της θάλασσας, είναι πλέον πραγματικότητα. Η πρώτη μονάδα παραγωγής ρεύματ...

Από το tvxs.gr

Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τη δύναμη των κυμάτων της θάλασσας, είναι πλέον πραγματικότητα. Η πρώτη μονάδα παραγωγής ρεύματος με αυτή την τεχνική λειτουργεί ήδη από τον Ιούλιο στο Μουτρίκιο, ένα μικρό χωριό στη Χώρα των Βάσκων στις ακτές του Ατλαντικού. Στην παρούσα φάση η ενέργεια που παράγει η μονάδα επαρκεί για τις ανάγκες 600 από τους συνολικά 5.500 κατοίκους του χωριού.
Η βασκική κυβέρνηση υποστήριξε οικονομικά την υλοποίηση του έργου το οποίο συγχρηματοδότησε με χρήματα από το...
ταμείο προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
«Με αυτήν την τεχνολογία είμαστε θεωρητικά σε θέση να καλύψουμε το 10% της ανάγκης για ηλεκτρικό ρεύμα στη Χώρα των Βάσκων» δήλωσε ο διευθυντής του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της βασκικής εταιρίας ηλεκτρισμού EVE Χαβιέ Μάρκες, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια στην κατασκευή ανάλογων εργοστασίων.
Παρόλα αυτά, η καθυστέρηση δυο ετών στην κατασκευή της μονάδας σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος του έργου (7 εκ. Ευρώ) και την ετήσια παραγωγή ρεύματος που υπολογίζεται μόλις σε 600 κιλοβατώρες προβληματίζουν ιδιαίτερα τους επικριτές αυτής της προσπάθειας.
Από την άλλη, ο Χοσέ Ιγνάθιο Χόρμετσε, επικεφαλής της Βασικής Εταιρίας Ενέργειας έχει διαφορετική γνώμη. «Εμείς το βλέπουμε διαφορετικά. Κάθε εργοστάσιο αυτού του είδους συμβάλλει στην αποτροπή της μολυσματικής παραγωγής ενέργειας ή της εισαγωγής της. Εκτός αυτού, δίνουν στη βιομηχανία και στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εξελίξουν νέες τεχνικές και να επεκταθούν σε νέες αγορές».

1 σχόλιο

  1. Mα γιατί δεν διαβάζετε?
    Η ίδια παραγωγή ρεύματος έχει ήδη
    γίνει στη Σκωτία και στην Ολανδία.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση