GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώση για την Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές...

Πτώση καταγραφούν τα ποσοστά των Συντηρητικών της Ανγκελα Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Καγκελαρίου, ωστόσο ...

Πτώση καταγραφούν τα ποσοστά των Συντηρητικών της Ανγκελα Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Καγκελαρίου, ωστόσο μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν με τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι φαίνεται να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Σύμφωνα με τα exit poll, οι Φιλελεύθεροι (FDP), εταίροι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU), της κ. Μέρκελ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δεν μπαίνουν στο Κοινοβούλιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας (βορειοανατολικά), σε αντίιθεση με τους Πράσινους, οι οποίοι...
 φαίνεται ότι θα έχουν εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.
Οπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD θα λάβει το 37% των ψήφων, επιτυγχάνοντας ενίσχυση του ποσοστού του σχεδόν κατά 7 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2006, και το CDU 24% (υποχώρηση κατά 4,8 μονάδες).
Ο επικεφαλής της απερχόμενης περιφερειακής κυβέρνησης Ερβιν Σέλερινγκ (SPD), αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να πει αν θα συνεχίσει να κυβερνά με την CDU ή θα προτιμήσει την άκρα Αριστερά (Die Linke), η οποία θα λάβει το 18% των ψήφων.
Οι FDP φαίνεται να λαμβάνουν το 3% των ψήφων, λιγότερο από το 5% που απαιτείται για να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο, ενώ οι Πράσινοι λαμβάνουν 8,5%, που τους επιτρέπει να κάνουν την είσοδό τους για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο του Σβερίν.
Είναι η πρώτη φορά που οι Πράσινοι εκπροσωπούνται και στα 16 κρατίδια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Η άκρα δεξιά (ΕΑΣ), χάνει μονάδες θα καταφέρει ωστόσο να περάσει το 5% που απαιτείται για να έχει βουλευτές στο κοινοβούλιο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση