GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χώρα επιτέλους θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις της...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Το ακούσαμε και αυτό! Ξεκινάει το τελικό « ντου », η τελευταία μεγάλη επί...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Το ακούσαμε και αυτό! Ξεκινάει το τελικό «ντου», η τελευταία μεγάλη επίθεση της θρυλικής Ελαφράς Ταξιαρχίας προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από το δημοσιονομικό άγος!
Και πως θα γίνει αυτό; Με ένα νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Έτσι θα καλυφθεί η υστέρηση που εμφανίζεται στη μείωση του ελλείμματος και θα επιτευχθεί ο στόχος για το 2011 του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ)!
Και μετά το 2012 τι θα γίνει; Ο Δημοσιονομικός Παράδεισος του Κήπου της Εδέμ! Το πρωτογενές πλεόνασμα! Η Χώρα επιτέλους θα μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις της (εξαιρούνται οι πληρωμές τόκων) χωρίς να δανείζεται!
Ποιος το λέει αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα από τον Οκτώβριο του 2009. Και πως θα γίνει αυτό; Μα την ορθή και αταλάντευτη τήρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ). Το οποίο κανείς δεν ξέρει αν θα υπερψηφίζονταν από την Βουλή τον Ιούνιο εάν δεν υπήρχε τότε πάνω από τα κεφάλια των Βουλευτών η απειλή της χρεοκοπίας.
Τι μας λέει λοιπόν αυτό το περιβόητο ΜΠΔΣ, το οποίο όπως μας είπε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ιούνιο πρέπει να γίνει νόμος του κράτους και να ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων για να μην χρεοκοπήσει η χώρα;
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο όντως το 2012 θα...
εμφανισθεί πρωτογενές πλεόνασμα εφ’ όσον μεταξύ άλλων:
Η ύφεση το 2011 θα διαμορφωθεί στο 3,5 % του ΑΕΠ. Όμως ήδη οι επίσημες προβλέψεις του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών είναι ότι η ύφεση για το 2011 πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη από 5,3 % του ΑΕΠ.
Η ανεργία το 2011 θα διαμορφωθεί στο 14,5%. Όμως ήδη οι επίσημες μετρήσεις δείχνουν ανεργία μεγαλύτερη του 16% τους πρώτους μήνες του 2011. Ταυτόχρονα οι προβλέψεις μιλάνε για εκτόξευση της ανεργίας ακόμα και στο 20% έως το τέλος του 2011.
Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί το 2011 τουλάχιστον κατά 4,4%, ενώ η Ευρωπαϊκή Οικονομία θα μεγαλώσει κατά 1,6%. Οι προβλέψεις αυτές δεν επιβεβαιώνονται πλέον ούτε από αυτούς που τις έγραψαν στο περιβόητο Μεσοπρόθεσμο αφού ο κίνδυνος της παγκόσμιας ύφεσης θεριεύει.
Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι όταν μερικές από τις ποιο βασικές παραμέτρους της Ελληνικής Δημοσιονομικής Εξίσωσης (εγχώρια ύφεση και ανεργία, παγκόσμια οικονομική συγκυρία) έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, τότε είναι βέβαιο ότι και τα τελικά βραχύ-μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.
Πάρα πολύ απλά… Όσο η ύφεση μεγαλώνει, τόσο οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καθίστανται ανεκπλήρωτοι. Και όσο οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καθίστανται ανεκπλήρωτοι, τόσο νέα φόροι, νέα χαράτσια και δεινά θα επιπίπτουν επί των κεφαλών των Νέο-Ελλήνων, οι οποίοι έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν την τύχη τους και την τύχη των παιδιών τους στον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα.
Διότι στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτήν την ηγετική ομάδα δεν περισσεύει μόνο η νεοφιλελεύθερη αλαζονεία και δογματισμός. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα ήταν φυσιολογικά και όλα θα εξελίσσονταν σχετικά καλά. Σε αυτήν την ομάδα περισσεύουν άλλα στοιχεία, όπως η ανικανότητα και η αδυναμία κατανόησης και των πιο απλών συνθηκών και δεδομένων.
Κυριολεκτώ, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι κατακριτέοι γιατί είναι νεοφιλελεύθεροι. Αυτό είναι ιδεολογικό και πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να το λύσουν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα τρέξουν, αργά η γρήγορα, να ζητήσουν σταυρό επανεκλογής από τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή τους φτωχούς, τους άνεργους και τα μικρομεσαία στρώματα…
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον παντελώς απορριπτέοι γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ούτε τα πιο απλά πράγματα. Όπως π.χ. ότι το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο το σκότωσε η ύφεση που το ίδιο προκάλεσε. Έτσι το νεκρανάστησαν την Κυριακή το απόγευμα για να δικαιολογήσουν την επιβολή ενός νέου φόρου. Για να μην χρεοκοπήσουμε και για να πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα: ζήτω το πεθαμένο μεσοπρόθεσμο!
Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου!

5 σχόλια

  1. Παπανδρέου:«Θα περάσουμε
    τον πήχη
    ....(από κάτω)
    όσο ψηλά και αν μπει».

    Στο 18,1 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το έλλειμμα του Δημοσίου σύμφωνα με το Reuters

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ............
    Συνάντηση Βενιζέλου
    με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ράιχενμπαχ _______________________

    Η εφαρμογή του Μνημονίου και η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων θα εξετασθούν σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαγαλαξιακό ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:

    Το μονοετές ελληνικό ομόλογο, απ' το 0,9% επί Καραμανλή, τερμάτισε
    το κοντέρ !!!!!!!!!

    Απόδοση ελληνικών ομολόγων:
    15ετούς 18,03%
    10ετούς 20,55%
    6ετούς 22,47%
    5ετούς 25,62%
    3ετούς 40,97%
    2ετές 56,97%

    και αν νομίζετε ότι δεν πάει παραπάνω... χάσατε!
    Κρατηθείτε και δείτε την απόδοση του 1ετούς ελληνικού ομολόγου:

    97,964% !!

    Όπως μπορείτε να δείτε και στην # φώτο. το ίδιο ομόλογο
    επί Καραμανλή είχε απόδοση 0,91%
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ με κάθε τρόπο. Οργανωθείτε όχι ως αγανακτισμένοι κάφροι αλλά ως πολίτες. Δεν είναι αποδεκτό ο αλήτης Μαντέλης να είναι έξω ακόμα. Είναι αισχρό ο Τσοχατζόπουλος να μην είναι φυλακή. Είναι χυδαίο να βλέπω τον Παπανδρέου να μιλάει για πατρίδα όταν αυτός και οι Καραμανλικοί όμοιοι του έκαναν τα πάντα επί 37 χρόνια να μας διαλύσουν. Όχι ρε δε δέχομαι την σιωπηρή απομάκρυνση των Ρουσσοπουλου, Σουφλιά, Μαγγίνα, Τσουκάτου, Λαλιώτη. Αντιδράστε επιτέλους χωρίς χρώματα και χωρίς ψευδό-ενθουσιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πόρνη των Εθνών.

    Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε ως Ελλάδα με προσφυγές σε όλα τα Διεθνή Φόρα να μας επιστραφεί το Κατοχικό Δάνειο, αλλά και να καταβληθούν οι Πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την Πόρνη των Εθνών Γερμανία, από την Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως που διέφθειρε και διαφθείρει Κράτη και Κυβερνήσεις, και όχι μόνο αυτό, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Από αυτήν που κρύβει, προστατεύει και αμνηστεύει τους ανά την Υφήλιο διαφθορείς οικονομικούς πράκτορες της, και που στήριξε την δική της οικονομική ευμάρεια και ισχύ , στην διαφθορά που αυτή δημιούργησε διεθνώς.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε δυο φορές ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Από αυτήν που έχει ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Μιλιταρισμός και ο άρρωστος εθνικισμός είναι στο αίμα της, αλλά αυτή την φορά όχι με κανόνια, καθώς αυτά τα αντικατέστησε και επιτυχώς μάλιστα με την Υπηρεσία Επιστημονικής Διαφθοράς Ξένων Ηγετών και Αξιωματούχων, αλλά με την Οικονομία, τις καταλήψεις Ξένων Εθνικών Εταιριών, και μεγάλων Εθνικών Οικονομικών Συμφερόντων, και δια μέσω αυτών, των Εθνών.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία επειδή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή η Πόρνη προκάλεσε, οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες αντιστάθηκαν σθεναρά, ηρωικά, στα στρατεύματα της.
    Από αυτήν που τώρα θέλει και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να καταλάβει Οικονομικώς και την Ελλάδα μας, και θα το ολοκληρώσει αν της επιτρέψουμε τις επενδύσεις που θέλει να κάνει εδώ, και οι οποίες θα είναι επενδύσεις Κατοχής.
    Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε οι όποιες επενδύσεις να είναι αμιγώς με Γερμανικά κεφάλαια αλλά αυτά να είναι η μειοψηφία σε ένα σύνολο που και οι δορυφόροι της πρέπει να απέχουν.
    Και αυτήν την Οικονομική και μέσω αυτής Εθνική κατάληψη της Ελλάδας μας, η Πόρνη των Εθνών Γερμανία, η Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, την χρωστά στον εαυτό της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή προκάλεσε και η Μάχη της Κρήτης την καθυστέρησε στην κατάληψη του Στάλινγκραντ, την κατάληψη ουσιαστικά της Σοβιετικής Ένωσης.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλληνες ξυπνήστε !!!!
    Μόνοι μας μπορούμε ν’ αλλάξουμε την ΕΛΛΑΔΑ
    Μόνοι μας μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία των κομμάτων ώστε να μην μας βλέπουνε σαν πελάτες.
    Τα ελληνικά κόμματα έχουν στηθεί με την λογική του ψήφησέ με να σε βοηθήσω να βρεις δουλειά και πολλά άλλα….
    Γι’ αυτό το λόγο στις εκλογές ζητούν αυτοδυναμία, σε σύγκριση με τα κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών που κανένα δεν έχει αυτοδυναμία.
    Εάν λοιπόν στις εκλογές στα μεγάλα κόμματα δώσουμε ποσοστό 10 – 15% θα κοπεί αυτομάτως η σχέση ψηφοφόρου κόμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση