GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιλογή των εφέδρων...

Γράφει η Λώρη Κέζα Πρώτη ιστορία : πριν από μερικά χρόνια σε εταιρεία του Δημοσίου κάποιος από τους διευθυντάδες πρότεινε να αγοραστεί ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Πρώτη ιστορία: πριν από μερικά χρόνια σε εταιρεία του Δημοσίου κάποιος από τους διευθυντάδες πρότεινε να αγοραστεί μηχάνημα που ελέγχει βιομετρικά την είσοδο και την έξοδο των εργαζομένων: να ακουμπούν την παλάμη σε μια οθόνη και να ανοίγει η πόρτα. Τον υποψιάστηκαν αμέσως για μιζαδόρο, ότι ήθελε δηλαδή να βγάλει το κατιτίς του από την αγορά του μηχανήματος. Μετά άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, ότι επηρεάστηκε από την ταινία Gattaca και ήθελε να ζήσει το δικό του βιοτεχνολογικό όνειρο. Η αλήθεια ήταν πιο απλή. Δεν μπορούσε επουδενί να ελέγξει πόσες ώρες δουλεύει καθένας. Κάθε πρωί είχαν χτυπηθεί όλες οι κάρτες όμως τα γραφεία παρέμεναν άδεια. Οι κάρτες παρουσίας βρίσκονταν στον μεγάλο προθάλαμο και όσοι προσέρχονταν στην ώρα τους χτυπούσαν καμιά εικοσαριά. Όταν οι αργοπορημένοι...
έφταναν στο γραφείο, ήταν η σειρά της πρώτης βάρδιας να πάει για καφέ και για ψώνια. Στο τέλος της εβδομάδας όλοι δήλωναν τις υπερωρίες τους. Προτάθηκε από τη διοίκηση να μπει θυρωρός που να ελέγχει τα μπες-βγες, προτάθηκε να μπει το μηχάνημα της παλάμης, όμως όλα απορρίφθηκαν επειδή οι εργαζόμενοι προέβαλαν ζητήματα προσωπικής ελευθερίας και προσβολής της αξιοπρέπειας.
Δεύτερη ιστορία: μια συμβασιούχος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με πτυχίο φιλολογίας και πολύ φιλότιμο, έμεινε έγκυος σε δίδυμα. Δούλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και λίγες ημέρες μετά τη γέννα επέστρεψε στο πόστο της. Ούτε λόγος για άδεια λοχείας: είχε πολλή δουλειά που δεν μπορούσε να την κάνει άλλος. Βλέπετε η συνάδελφος που θα έπρεπε να κάθεται στη διπλανή καρέκλα δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στο γκισέ καθώς είχε άλλα καθήκοντα. Διατηρούσε κατάστημα εκεί λίγο πιο κάτω από το ΚΕΠ. Δεν πήγαινε στην υπηρεσία της με το δικαιολογητικό «και τι θα κάνω με το μαγαζί;». Όταν ο προϊστάμενος την παρακάλεσε να δουλέψει για λίγες ημέρες, εκείνη αρνήθηκε, υπενθυμίζοντας ότι είναι «του δημάρχου». Όλη η γειτονιά γνώριζε ότι βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς προστασίας όμως ουδείς τόλμησε να το καταγγείλει. Κυρίως δεν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν οι συνάδελφοι, γνωρίζοντας ότι στο τέλος ο τεμπέλης δικαιώνεται.
Πόσες τέτοιες ιστορίες μπορούμε να μαζέψουμε από την ελληνική πραγματικότητα; Χιλιάδες. Κι αυτό επειδή το ελληνικό κράτος λειτουργούσε πάντοτε ανάποδα. Δεν υπήρξε ποτέ ένα οργανόγραμμα για να δούμε πόσοι χρειάζονται σε κάθε υπηρεσία. Κανονικά θα έπρεπε να καταγράφεται ο όγκος της δουλειάς και να υπολογίζεται πόσοι θα τη φέρουν σε πέρας. Άπασες οι κυβερνήσεις διόριζαν και ξαναδιόριζαν χωρίς να επαναπροσδιορίζουν τους στόχους. Τώρα διώχνουν με την ίδια λογική. Δεν ξέρουμε πόσοι χρειάζονται για να λειτουργεί εύρυθμα το κράτος όμως ξέρουμε ότι πρέπει να φύγουν 250.000_ για αρχή. Θα φύγουν λοιπόν όσοι είναι κοντά στη σύνταξη (ωσάν να μην καταβάλλονται χρήματα για τη σύνταξη) και όσοι έχουν λιγότερα προσόντα. Καθώς τα πολιτικά πρόσωπα παραμένουν μαζί με τις νοοτροπίες τους είναι βέβαιον ότι τα κριτήρια απόλυσης θα είναι τα ίδια με τα κριτήρια πρόσληψης. Στο προαναφερθέν ΚΕΠ είναι πιο πιθανό θα κρατήσει την οργανική θέση η μονίμως απούσα έμπορος παρά η φιλότιμη πτυχιούχος. Τα «τυπικά προσόντα» και η αναπόδεικτη παραγωγικότητα δεν έχουν καμία ισχύ μπροστά σε ένα τηλεφώνημα δημάρχου.
Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα εξοικονομήσει κάποια εκατομμύρια από την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις. Εξακολουθεί όμως να παίρνει αποφάσεις που δεν έχουν προοπτική. Αν δεν γίνει καταγραφή των αναγκών του κράτους, αν δεν γίνει ανάλυση καθηκόντων για κάθε θέση εργασίας δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργεί στο μέλλον ο μηχανισμός του δημοσίου τομέα. Πιστεύει κανείς ότι αυτοί που θα μείνουν θα είναι οι πιο άξιοι;

16 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ!!ΠΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ.


    ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ...
    Στην Ουγγαρία οι πρώην πρωθυπουργοί πάνε φυλακή.
    ___________________________________
    Με 306 “υπέρ” και 52 “κατά” στο σύνολο των 386 μελών της, η ουγγρική Βουλή ψήφισε αργά χθες το βράδυ, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Φέρεντς Τζιούρτσιανι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ενδεχόμενη δίωξή του από τη....
    γενική εισαγγελία, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και πρόκλησης ζημίας στο κράτος, ενός και πλέον δισεκατομμυρίων ουγγρικών φιορινίων.

    Πέρα από το κυβερνόν δεξιό κόμμα Ένωση Νεαρών Δημοκρατών του νυν πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, υπέρ της άρσης ασυλίας του Σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ψήφισαν τόσο το οικολογικό όσο και το ακροδεξιό “Γιόμπικ”, ενώ καταψήφισαν οι Σοσιαλιστές.

    Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τζιούρτσιανι χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ως “ψεύδη” του γενικού εισαγγελέα της χώρας και τη διαδικασία εναντίον του ως “πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

    Η άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού αφορά την αποκαλούμενη “υπόθεση Σούκορο”, γύρω από την αμφισβητούμενη αγοροπωλησία οικοπέδων στην ομώνυμη περιοχή προστατευόμενης φύσης στη λίμνη Βέλενσερ, έξω από τη Βουδαπέστη, στην οποία ένας αμερικανο-γερμανο-ισραηλινός επενδυτικός όμιλος του ουγγρο-ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία Γιόαβ Μπλουμ σχεδίαζε τη δημιουργία ενός ουγγρικού “Λας Βέγκας”, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

    Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Πέτερ Πολτ, από την προβλεπόμενη ανταλλαγή ακινήτων ανάμεσα στο ουγγρικό κράτος και τον επιχειρηματία, προκλήθηκε ζημία στο ουγγρικό κράτος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων φιορινίων, εξαιτίας λανθασμένων αξιολογήσεων, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι άσκησε επιρροή στη διαδικασία έγκρισης από την πολεοδομία.

    Από την πλευρά του ο Φέρεντς Τζιούρτσιανι έχει διαψεύσει επανειλημμένα οποιαδήποτε ανάμιξή του, καταγγέλοντας πως, πίσω από τις ενέργειες εναντίον του, κρύβονται πολιτικά κίνητρα και πως, εάν αλήθευαν οι υποψίες του γενικού εισαγγελέα, αυτό θα σήμαινε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας υπερβαίνει αμέτρητες φορές τις αρμοδιότητές του, όταν υπόσχεται γενικά την υποστήριξή του απέναντι σε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, μια παρόμοια υποστήριξη είχε εγγυηθεί ο ίδιος και για τις επενδύσεις στη χώρα από την πλευρά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών “Αουντι” και “Μερτσέντες”, που ως γνωστό δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Η δεξιά κυβέρνηση του σημερινού Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν είχε εξαγγείλει, πριν μερικές εβδομάδες, την ποινική δίωξη των προκατόχων της, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, τις οποίες η ίδια θεωρεί ένοχες για την αύξηση του κρατικού χρέους.

    Στο στόχαστρο του Βίκτορ Ορμπάν βρίσκονται οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”.

    Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία ανέθεσε ήδη στην Επιτροπή Συντάγματος της Βουλής την εξέταση των νομικών δυνατοτήτων για την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα, των πρώην πρωθυπουργών Πέτερ Μέντγκιεσι (2002-2004), Φέρεντς Τζιούρτσιανι (2004-2009) και Γκόρντον Μπαινάι (2009-2010), του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2010, βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση.


    - Kατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”.
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ..ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ
    2 ΧΡΟΝΙΑ.. ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ.

    - ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΑΑΑΑ
    ΕΕΕ...ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ...ΗΛΙΘΙΕ
    ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

    - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπεραίνεις λανθασμένα οτι αν κάποιος έχει πιο πολλα τυπικά προσόντα ειναι καλύτερος.
    Η εμπειρία μαζί με την όρεξη να δουλεψεις πραγματικα και όχι να γράφεις χαρτάκια στο γραφείο σου, ειναι το πιο μεγάλο προσόν.
    Εγώ ΞΕΡΩ οτι όλη την δουλειά τουλαχιστον στις τεχνικές υπηρεσίες (τηλεπικοινωνίες κλπ.) την κάνουν οι απόφοιτοι δημοτικού και λυκείου ενώ οι λεγόμενοι επιστήμονες των super πανεπιστημίων μας κάνουν αέναες μελέτες που δεν δεν παράγουν τίποτα.
    Ποτε δεν είδα ενα radar εδάφους η ένα Τανκ να φιάχνεται με πτυχιούχους πανεπιστημίου.
    Ας είναι καλα ο μπαρμπα Μήτσος γιατί αν περιμέναμε απο τους επιστημονάρες μας σωθήκαμε.
    Τέλος σε τούτη την κατάσταση δεν μας έφεραν οι τεχνίτες και οι μάστορες μας έφεραν οι λεγόμενοι επιστήμονες κύρους,
    οι ειδικοί.
    Ο ένας ονομάζει τον αλλο εξαιρετο επιστήμονα και έτσι μέσω κυκλικής λογικής όλοι σε αυτήν την χώρα είναι ΟΛΟΙ εξαίρετοι επιστήμονες, δικηγόροι, γιατροί αλλά κανένας μέτριος, ενώ οι απόφοιτοι λυκείου η και Δημοτικού εναι αχρηστοι.
    Με αυτά τα μυαλά σε λίγο στην Ελλάδα θα καουν όλοι μελετες αλλά δεν θα υπάρχει κανένας να τις υλοποιήσει.
    Εγώ θα πρότεινα να απολυθούν όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίου πρώτα και να προσληφθούν πιο πολλοί εργάτες (οχι διοικητικοί) γιατί αυτό λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολοι πρεπει να μαθουμε αξιοκρατια απο το βημα,τα νεα,την επιχειρηση του μπαμπα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:24:00 μ.μ.
    ξιδι και ψυχιατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ασχολείται καλύτερα με την αδελφή της η ΚΑ ΚΕΖΑ ,η οποία με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που σχολιάζει προσελήφθη ,και ασκεί ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ σε κερδοφόρο ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ, ΑΜΟΙΒΌΜΕΝΗ ΑΔΡΑ,παρότι έχει γίνει καταγγελία εις βάρος της για την αδιαφάνεια της πρόσληψής της....ΘΡΆΣΟΣ όμως.... πρίν μερικούς μήνες είχαν αποκαλέσει το ρεπορτάζ της 'κατάπτυστο'....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ . ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ(ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ)ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΙΕΣΟΥΝ Η ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΛΙΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ (ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10 ΤΟΒΡΑΔΥ ΒΕΒΑΙΑ(5-6 ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ(ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ).
    ΑΝΤΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΤΕ.ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.ΠΟΣΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ?ΠΟΣΟ?ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΤΕ Ε?ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 8000ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ! ΑΙ ΣΤΟΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ Δ.Υ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @9:43
    τελικά τα επιχειρήματα σου ειναι πειστικα.
    Βέβαια Το γιατι στα ΚΕΠ πρέπει κανείς να είναι απόφοιτος πανεπιστημίου για να συμπληρώνει αιτήσεις η γιατι η "φιλόλογος" ειναι πιο εργατική απο τους αλλους δεν έδωσες.
    Εσυ μάλλον θέλεις ψυχίατρο αφου συνδέεις την όρεξη για δουλειά η αλλοιώς την ευσυνηδεισία του κάθε ανθρώπου με το εκπαιδευτικό (αλλα οχι μορφωτικό) επίπεδο.
    Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μόνο εσύ προφανώς ξέρεις.
    Δέν ξέρω αν θέλω εγώ ψυχίατρο αλλα εσένα σε κόβω για τεμπελόσκυλο που ποτέ
    δεν έχει δουλέψει πραγματικά.
    Μην ανησυχείς θα καταλάβεις τι εννοώ σε λιγο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λεφτά για διορισμούς πράσινων παιδιών υπάρχουν!

    Σε προσλήψεις 151 υπαλλήλων προχωρά το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Συμβάσεις έως δύο μηνών θα υπογράψουν 151 νέοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν για τις ανάγκες του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αιτήσεις και δικαιολογητικά υποβάλλονται έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

    Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

    Βοηθοί προγράμματος: 8
    Βοηθοί προγράμματος -Κλητήρες: 2
    Συντονιστής Φιλοξενίας: 1
    Υπεύθυνος Κίνησης Φιλοξενούμενων: 1
    Βοηθοί Φιλοξενίας -Οδηγοί: 14
    Βοηθοί Φιλοξενίας - Υποδοχή: 3
    Βοηθοί Φιλοξενίας - Αεροδρόμιο: 4
    Βοηθός Φιλοξενίας – Κλητήρας: 1
    Βοηθοί Οργάνωσης Εκδηλώσεων: 12
    Βοηθός Οργάνωσης Εκδηλώσεων – Κλητήρας: 1
    Βοηθός Παραγωγής: 1
    Βοηθοί Παραγωγής: 12
    Δημοσιογράφος – Βοηθός Γραφείου Τύπου: 1
    Βοηθοί Γραφείου Τύπου– Αίθουσα Τύπου– Εξωτερικές Εργασίες: 3
    Βοηθοί Γραφείου Τύπου - Ρεπόρτερ: 4
    Βοηθός Γραφείου Τύπου– Μεταφραστής- Δημοσιογράφος: 1
    Βοηθός Πληροφορικής: 1
    Βοηθοί Πληροφορικής: 13
    Υπηρεσίες Πληροφορικής– Έκδοση Εισιτηρίων – Ticketing Manager: 1
    Υπηρεσίες Πληροφορικής– Έκδοση Εισιτηρίων – Ticketing Managers: 4
    Ταμίες:14
    Ταμίες: 6
    Υπεύθυνοι Τηλεφωνικών Κρατήσεων: 4
    Συντονιστής Αγοράς: 1 (Αθήνα)
    Βοηθός Αγοράς: 1 (ΑΘΗΝΑ)
    Βοηθοί Αγοράς: 3
    Υπεύθυνος Παραγωγής Αγοράς: 1
    Βοηθός Παραγωγής Αγοράς: 1
    Συντονιστής Κίνησης Ταινιών: 1
    Βοηθός Κίνησης Ταινιών: 1
    Βοηθός Κίνησης Ταινιών-Αποθηκάριος: 1
    Βοηθός Κίνησης Ταινιών- Γραμματεία: 1
    Βοηθός Κίνησης Ταινιών - Οδηγός: 1
    Βοηθοί Κίνησης Ταινιών - Οδηγοί: 3
    Βοηθός Κίνησης Ταινιών - Κλητήρας:1
    Μηχανικοί Προβολής: 9
    Συντονιστής Ελεγκτών Εισιτηρίων: 1
    Ελεγκτές Εισιτηρίων: 13

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά.

    Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους δικαιολογητικά, πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα, στα γραφεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.

    Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση για μια μόνο συγκεκριμένη θέση εργασίας. Η επιλογή θέσεων αιτήσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ πασοκακια μου,σας απολυει ο αχρειος ε;χοντρος και νωθρος ο καραμανλης,ατσιδες πασοκια;αιωνια θυματα οι αριστεροι,καταφερτζηδες πασοκοι;
    ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝ ΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παραδόξως συμφωνω με τον "Ανώνυμο 15 Σεπ 2011 9:24:00 μ.μ." αν και ειμαι δ.υ ΠΕ.
    Το δημόσιο δεν χρειάζεται υπαλλήλους με τοσα προσόντα. Αυτοι πρέπει να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόβλημα είναι ότι απο τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας είναι ΜΠOYPΔΕΛΟ όλοι οι αξιόλογοι πτυχιούχοι έφυγαν και μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκαν στο δημόσιο και έμεινε ο ιδιωτικός τομέας με τους αχρηστους που απετυχαν στον ΑΣΕΠ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φοβισμενα προβατακια ετοιμα για το λυκο
    WOLF!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΛΩΡΗ ΣΤΟ DEREE!
    ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τόσο εσύ 9.24 με το κόμπλεξ που βγάζεις για τα τυπικά προσόντα και τους κατόχους τους,όσο και εσύ 9.43 που βρίζεις,παίζετε θαυμάσια το καλοδουλεμένο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού που έχουνε στήσει τα λαμόγια διαχρονικά.
    Θύματα και οι δύο μιας ανάλγητης πολιτικής που τρέφεται από το διχασμό σας.
    Α,ξέχασα...και από το κόμπλεξ σας τρέφεται...Κυρίως από αυτό!
    Μπράβο σας.Συνεχίστε έτσι.
    Αλλά άμα καταλαβαίνατε ότι ανήκετε
    στην ίδια πλευρά και ότι είναι μαλακία να σκυλοτρώγεστε επειδή ο ένας τα έχει (τα τυπικά προσόντα) ενώ ο άλλος...δεν τα έχει (τα τυπικά προσόντα),δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ ως εδώ.
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα.Ειλικρινά,τίποτα...
    Μπορεί να μην τα φάγαμε όλοι μαζί όπως λέει ο Πάγκαλος,αλλά ρε παιδιά
    ...όλοι μαζί τον ήπιαμε...με την
    αρρώστεια,τα κόμπλεξ,το διχασμό,
    τον ατομισμό μας,τη νοοτροπία να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Και εν πολλοίς αυτό το αξίζαμε.
    Να τον πιούμε.
    Μπράβο τους που τα κατάφεραν.
    Να τον πιούμε.
    Και μπράβο τους που τα κατάφεραν να τον πιούμε,γιατί αυτοί πράγματι,
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.
    Πολύ καλύτεροι...
    Ξέρουν τι θέλουν.
    Έχουν σχέδιο,έχουν τακτική,έχουν και όραμα (να μας πηδήξουν για 20 χρόνια).
    Εμείς έχουμε τα παπάρια μου.
    Μας λένε να τα βάλουμε με τους πτυχιούχους,και μεις το κάνουμε.
    Μας λένε να τα βάλουμε με τους δημοσίους υπαλλήλους,και μεις τρέχουμε με χαρά.
    Μας λένε να τα βάλουμε με τα πανεπιστήμια,από κοντά και μεις.
    Χτες μας έλεγαν να τα βάλουμε με τους αγρότες,το κάναμε.
    Με τους ταξιτζήδες,επίσης.
    Αύριο θα τους φταίνε οι περιπτεράδες,θα τους βάλουμε και μεις στο σημάδι.
    Μετά θα πάρουνε σειρά οι κομμώτριες
    και οι καθαρίστριες.
    Ό,τι θέλουν...ό,τι μας πούνε.
    Και μεις τσιμπάμε και τρωγόμαστε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στην κ. Κέζα!
    Βρήκε επιτέλους τον "αίτιο" της κακοδαιμονίας του Ελληνικού κράτους.

    Ναι για όλα τα δεινά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή ο λαός και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που με τις διαπλοκές τους με τους πολιτικούς, ρούφηξαν το αίμα της Ελλάδας.

    Ακόμα και στους Ολυμπιακούς του 2004 δεν έκλεψαν κάποιοι μεγαλοσχήμονες τα μύρια όσα εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα έκλεψαν οι εκατοντάδες εθελοντές που πήγαν σαν ηλίθιοι και με λάβαρο την τιμή και την αξιοπρέπεια δούλεψαν αμισθί για να μπορέσουν κάποιοι έξυπνοι να γεμίσουν τις τσέπες τους χρήμα.

    Πού να το γνώριζαν ότι θα ερχόταν μέρα που οι κλέφτες θα τους θεωρούσαν αυτούς υπεύθυνους για την ληστεία της χώρας.

    Αλλά είπαμε ότι ο ένοχος ανευρέθη και είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κάρτες που κάποιοι από αυτούς δεν χτυπούσαν και όχι οι καταχραστές των εκατομμύρίων επιδοτήσεων και δανείων του κράτους.

    Άφεριμ κ. Κέζα! Μπορείτε ν α συνεχίσετε το έργο που σας επιφόρτισαν τα αφεντικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση