GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει τώρα ο Όλι Ρεν για την Ελλάδα...

Το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας υπερασπίστηκε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, υπ...

Το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας υπερασπίστηκε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων προχωράει καλά.
«Η εκ βαθέων ανασυγκρότηση των δημοσιονομικών της Ελλάδας αποτελεί καλύτερη εναλλακτική για την ευρωζώνη από τη χρεοκοπία», δήλωσε ο Ρεν σύμφωνα με...
 τη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.
«Είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, με την εθελοντική μείωση 21% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν, αποτελεί απαραίτητο μέρος του πακέτου για την Ελλάδα που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο. Η διεργασία αυτή είναι υπό εξέλιξη και προχωράει καλά», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεξεργάζεται κανένα σενάριο που να περιλαμβάνει την χρεοκοπία της Ελλάδας, ξεκαθάρισε και  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.

8 σχόλια

  1. ΚΑΛΟ ΓΑΜΗΣΙ...

    Πρόβλεψη – σοκ για έλλειμμα 9%
    το 2011 και 9,2% το 2012________

    Πρόβλεψη – σοκ για έλλειμμα 9% το 2011 και 9,2% το 2012, κάνει η Κομισιόν για την Ελλάδα, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία μας και την αξιοπιστία μας φυσικά.

    Να πούμε μόνο ότι ο προϋπολογισμός έκανε λόγο για έλλειμμα κάτω από 7,5% ενώ μετά την αναθεώρηση των τελευταίων ημερών το οικονομικό επιτελείο δεν ανέβαζε το ποσοστό πάνω από 8,5%. Αυτή η υστέρηση 1% ήταν που οδήγησε τον Ευ. Βενιζέλο στην ανακοίνωση των μέτρων από τη Θεσσαλονίκη και ειδικά στο νέο χαράτσι στα ακίνητα.

    Αν λοιπόν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο κατά 0,5% του ΑΕΠ ή πάνω από 1 δις ευρώ κι αν η ύφεση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική πρόβλεψη τότε γεννάται το ερώτημα: Φτάνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ή μέχρι το τέλος του έτους θα πάμε και σ’ άλλα, πιο σκληρά;

    Και το ακόμη χειρότερο. Αν του χρόνου το έλλειμμα είναι πάνω από 9%, τι κουραφέξαλα για έξοδο από την κρίση και πρωτογενές πλεόνασμα μας έλεγε ο πρωθυπουργός; Και μήπως το 2012 είναι ακόμη χειρότερο για τους Έλληνες από πλευράς μέτρων;

    Αν λοιπόν πιστεύατε ότι τα είδε όλα με την κυβέρνηση Παπανδρέου, γελαστήκατε. Κι αν περιμένετε ότι το ριφιφί στις τσέπες κάπου έχει τέλος με το… τέλος ακινήτων του Βενιζέλου, τότε δεν έχετε καταλάβει τίποτα από αυτούς που μας κυβερνούν

    Αν κι έχουμε φτάσει στο αμήν, αν και όλοι βρίζουν την κυβέρνηση για το νέο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, πριν ακόμα δουν το φως οι σημερινές πληροφορίες για το έλλειμμα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κι άλλα μέτρα.

    «Aν δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, θα υπάρχουν πάντα διορθωτικές κινήσεις », απάντησε κυνικά σε σχετικη ερώτηση ο Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλοντας δηλαδή ότι αν δεν πάμε και καλά και δεν κάνουμε ότι δεσμευτήκαμε θα φάμε κι άλλα μέτρα στο κεφάλι.

    Την ίδια στιγμή που από όλους ομολογείται η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, η κυβέρνηση δεν ακούει τίποτε και ακολουθεί το δικό της δρόμο προς την καταστροφή.

    Βέβαια, το αστείο είναι ότι ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η φοροεπιδρομή γίνεται με… δίκαιο τρόπο ενώ ο Βενιζέλος επιμένει ότι δεν πρόκειται για επιπλέον επιβάρυνση για το 2011.

    Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και με τα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσουμε.
    Το είπε ο φωστήρας της οικονομικής σκέψης,
    Ευ. Βενιζέλος ( Ο ΜΠΕΝΥ ΧΙΛ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ)
    ο οποίος δεν απέκλεισε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας._____________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΣΤΟΥ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΚΟΛΟΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΑΝΣΑΡΑΤΕ !!
    ΟΥΣΤΟΥ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΜΑΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρέη Δημόσιου προς τη ΔΕΗ:

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 46,63 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 9,41 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 7,10 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 14,50 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 4,41 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 2,30 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 3,80 ΕΚ.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2,2 ΕΚ.
    ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚ.

    Σε όσους πήραν την απόφαση του νέου έκτακτου φόρου και την είσπραξη του την συνδυάζουν με την διακοπή ρεύματος εάν και εφόσον ο καταναλωτής δεν πληρώσει άραγε σκέφτηκαν ότι 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σα να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των πολιτικών;
    Σκέφτηκαν ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά εξαιτίας των πολιτικών τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;
    Αυτοί άραγε θα μπορούσαν να ζήσουν μια ώρα (όχι μια μέρα) χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανασυγκρότηση αυτή θα επιτευχθεί αν εξαναγκαστούν οι Έλληνες να πληρώσουν άδικα χαράτσια ενώ δεν διαθέτουν λεφτά να ταϊσουν τα παιδιά τους και ενώ χρωστάνε δάνεια και έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους;

    Τι είδους ανασυγκρότηση θα είναι αυτή όταν θα θεμελιώνεται πάνω σε νεκροταφεία;

    Αλλά ξεχάσαμε ότι οι βρυκόλακες της ΕΕ διψάνε για αίμα και δάκρυα και εδώ δεν υπάρχουν κεφαλές με α.....α για να τους αντισταθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΗΔΙΑ !!!!
    Τρομοκρατια, εκβισαμός ληστεία του ελληνικού λαού !
    Μας παίζουν και μας φουμάρουν τεριακλίδικα συνεπικουρούμενοι από τους διεφθαρμένους, οι οποίοι φρόντισαν και νομοθέτησαν την παραγρφαφή κάθε υπαιξέρεσης δημοσίου χρήματος.
    ΟΥΣΤ ...ΟΥΣΤ ΟΟΟΟΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ?

    Κάποια στιγμή ένας γνωστός μου οικονομολόγος μου είχε πει.

    - Ο ΓΑΠ έμπλεξε την ΕΕ σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και την παγίδευσε έντεχνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι αυτό δεν το σκέφθηκε μόνος του,αλλά κάποιοι άλλοι τον κατεύθυναν.
    - Η ΕΕ αυτοπαγιδεύτηκε , άργησε να ξυπνήσει και όταν ξύπνησε ήταν πλέον πολύ αργά.

    - Κάποια στιγμή όμως θα ξυπνήσει και θα μας διαολοστείλει.

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 12 Σεπ 2011 7:16:00 μ.μ.
    "- Ο ΓΑΠ έμπλεξε την ΕΕ σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και την παγίδευσε έντεχνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι αυτό δεν το σκέφθηκε μόνος του,αλλά κάποιοι άλλοι τον κατεύθυναν.
    - Η ΕΕ αυτοπαγιδεύτηκε , άργησε να ξυπνήσει και όταν ξύπνησε ήταν πλέον πολύ αργά."


    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΤΟ ΤΟΠΙΟ ;
    ΜΙΑ ¨"ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ",ΕΝΑΣ "ΠΝΙΓΜΟΣ",ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ "ΠΤΩΣΗ" ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΚΡΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΣΤΕΥΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να πληρώνεις Πασόκε, μέχρι να τα τινάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση