GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύρηκα φώναξε το Χρηματιστήριο...

Τις τελευταίες ημέρες πηγές από Γερμανία και Γαλλία κάνουν αναφορά σε ένα σχέδιο με την ονομασία “ Εύρηκα ” το οποίο καταλήγει στην εκχώρησ...

Τις τελευταίες ημέρες πηγές από Γερμανία και Γαλλία κάνουν αναφορά σε ένα σχέδιο με την ονομασία “Εύρηκα” το οποίο καταλήγει στην εκχώρηση ελληνικής περιουσίας ύψους 125 δις ευρώ μέσα από ένα swap, όπου στόχος θα είναι η ανταλλαγή χρέους με πραγματική περιουσία του ελληνικού κράτους. Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες εάν επαληθευτεί το σενάριο αυτό ή όχι και σε τι βαθμό. Η είδηση αυτή καθώς ότι επιστρέφει η Τρόικα ενώ θα...
υπάρξει και ένα έκτακτο Εurogroup για την 6η δόση, επηρέασαν θετικά το ΧΑ.
Μετά από τα κέρδη των τελευταίων ημέρων, η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν ημέρα κατοχύρωσης κερδών. Ο Nikkei έκλεισε οριακά θετικά κατά 0,07%. Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη, παρά τις εναλλαγές προσήμων , έκλεισαν τελικά με απώλειες. Ο DAX υποχώρησε 0,89%, ο CAC 0,92% και ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,44%.Μικρές απώλειες κατέγραψε και ο Ευρωπαικός δείκτης τραπεζών μετά από τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών.
Με νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Αμερική. Αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες υποχωρούσαν και οι επενδυτές έπαιρναν ένα μέρος από τα κέρδη τους. Ο Nasdaq συνέχιζε να δοκιμάζει τον ΚΜΟ 50 ημερών του.
Το Ευρώ, αν και έφτασε μέχρι και το 1,37 στο τέλος της ημέρας είχε βρεθεί κάτω από το 1,36. Το Πετρέλαιο μέχρι αργά το βράδυ υποχωρούσε πάνω από 2% προς τα 81,50 δολάρια. Ενώ, ο Χρυσός και το Ασήμι, μετά από τα κέρδη της Τρίτης, υποχωρούσαν σημαντικά εκ νέου την Τετάρτη.
Τέλος, το ΧΑ κατάφερε να κινηθεί “κόντρα στο ρεύμα” και έκλεισε με κέρδη 2,37% , στις 809,44 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος έκλεισε με σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη 6,51% και επιχειρεί να βάλει ένα φρένο στην πτώση του. Μένει να δούμε, εάν και στις επόμενες 2 συνεδριάσεις της εβδομάδας και του μήνα, θα έχει και την ανάλογη συνέχεια.

ΕΚΤΑ

3 σχόλια

  1. Θα ανταλλάξουν χρέος (το οποίο δεν γνωρίζουμε, δεν είδαμε, δεν ξέρουμε αν αληθεύει ή τις πραγματικές του διαστάσεις ή πώς έγινε) με χειροπιαστή περιουσία της χώρας (πράγμα που ήταν από την αρχή ο πραγματικός σκοπός των ξένων).
    Τελικά είμαστε έρμαια στις ορέξεις των πάντων και δεν υπάρχει Έλληνας ηγέτης που να προστατεύει εμάς και όχι τους ξένους τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ακούσαμε και αυτό από το SKY σήμερα το πρωί.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Η ισοτιμία που πουλάει η κυβέρνηση τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, στους Γερμανούς και άλλους, είναι 1 ευρό = 40 λεπτά.

    Μήπως είναι δικά τους είναι, σκασίλα τους.
    Δεν μας είπαν όμως, τι οφέλη θα έχουν οι ίδιοι οι ψεύτο-πολιτικοί μας, από αυτό το ξεπούλημα-χάρισμα, του Ελληνικού πλούτου.

    Για αυτό μας αγάπησαν ξαφνικά οι Γερμανοί.
    Πόσους προδότες, μπορεί να χωρέσει
    αυτή η Βουλή ?????????



    Τα εχουνε εντελως χαμενα.
    Αλλιως τα υπολογισε ο “global thinker” GAP και η παρεα του κι’ αλλιως τους βγηκαν, μεσα στο γενικευμενο ευρωπαϊκο μπαχαλο.

    Και τωρα οι κολαουζοι του προσπαθουν πανικοβλητοι να μαζεψουν μανικια και γιακαδες για να κερδισουν χρονο πριν τους σκασει και η επισημη χρεωκοπια στα χερια και δεν ξερουν που να κρυφτουνε.

    Η κατασταση θυμιζει -τηρουμενων των αναλογιων- τις τελευταιες μερες πριν απο την πτωση της χουντας.
    Η χωρα ειναι ουσιαστικα ακυβερνητη
    κι’ ας ευχομαστε να μην υπαρξει και κανενα επεισοδιο με την Τουρκια και εχουμε και αλλες εθνικες περιπετειες.


    Το θέμα είναι αυτοί υπολόγιζαν κάποια έσοδα και δεν τους βγήκε
    μ’ αυτό τον τρόπο.

    Λογικά λοιπόν να ετοιμαστούμε μέχρι την Παρασκευή, άντε από Δευτέρα να βγάλουμε γούστα με καμιά καινούργια και πιο “φρέσκια” ιδέα του Βαγγέλa.

    Παρασκευή λήγει η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς.

    Κάτσε να δεις που δεν θα πάρουν ούτε το 1/10 από όσα υπολόγιζαν, και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε έκτακτο “Achtung, Achtung !”

    Aπό το ντελάλη της Kommandatur.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαματρυρία κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο (27/9/2011), ενόψει του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας.

    Papandreou_Berlin.mkv...ugagabum
    ΥοuTube..
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη ugagabum την 27 Σεπ 2011

    - Ετσι να τον ρεζιλέψουμε διεθνώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση