GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενιαία, αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας για τις υπεράκτιες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου...

Καμία γεώτρηση δε θα εγκρίνεται ούτε θα διεξάγεται  εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης Α...

Καμία γεώτρηση δε θα εγκρίνεται ούτε θα διεξάγεται 
εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης

Από την Όλγα Σαράφη

Στην εξασφάλιση των πλέον αυστηρών κανόνων ασφαλείας για τις υπεράκτιες δραστηριότητες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποσκοπεί η Έκθεση «σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ασφάλειας των υπεράκτιων δραστηριοτήτων εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου» που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η Έκθεση προβλέπει τον προσδιορισμό σε...
ευρωπαϊκό επίπεδο των κοινών, βασικών απαιτήσεων για την αδειοδότηση έρευνας και εκμετάλλευσης, την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αποτελεσματικότερους ελέγχους των υπεράκτιων εξεδρών, ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης καταστροφών, διεθνή συνεργασία και εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας σε όλους τους τομείς υπεράκτιων δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα, για τη χορήγηση άδειας εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, η εκπόνηση από τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου λεπτομερών σχεδίων έκτακτης ανάγκης, αλλά και η ύπαρξη επαρκών οικονομικών μέσων για την κάλυψη περιβαλλοντικών ζημιών σε περίπτωση ατυχήματος θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις. Καμία γεώτρηση δε θα διεξάγεται εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης. Με την εφαρμογή, επομένως, της «αρχής της προφύλαξης» διασφαλίζεται η συνέχεια των δραστηριοτήτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα ευρωπαϊκά ύδατα. Το εποπτικό έργο των υπεράκτιων εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις εθνικές αρχές θα αξιολογείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ενώ ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας (EMSA) θα επεκταθεί στον συντονισμό των αντιδράσεων σε περίπτωση ατυχήματος.

4 σχόλια

  1. Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ!
    ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 3,5%!
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,ναι να πληρωσει O Νότης Μηταράκης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης
    Βρετανίας (Hellenic Bankers Association ‐ UK).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνεις και γράφεις για τον Μηταράκη με ήτα,μπας και ξυπνήσουνε οι χαχόλοι και δούνε ότι η ΝΔ κοροϊδεύει τον κόσμο.
    Δεν είναι παρά το άλλο χέρι της τρόικας.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει δεξιά παράταξη με....σαν της Ουγγαρίας.Έχει κατεβάσει τα παντελόνια από τώρα.
    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ να πληρώσουνε οι πρώτοι κοπρίτες της χώρας.Όσο πιο πολύ δυναμώσει (και θα δυναμώσει απότομα...ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουνε σε επίπεδα που δεν φαντάζεσαι) τόσο πιο πολύ θα παίρνει σάρκα και οστά μια άλλη προοπτική για τη χώρα.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση