GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΔΝΤ "εγκρίνει" την έκτη δόση και αποκλείει (προς το παρόν) την χρεοκοπία...

Greece Won’t Default, Yet Η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal , επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού...

Greece Won’t Default, Yet
Η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του τρέχοντος μηνός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι είπαν πως η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και ότι...
 η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο νέα δόση θα είναι πιο δύσκολο να δοθεί εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
«Πιστεύω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», είπε ένας εκ των δύο αξιωματούχων.  «Αν τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δεν εφαρμοστούν μέχρι τον Δεκέμβρη, το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ να λάβει την επόμενη δόση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί σε μια ανεπίσημη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΔΝΤ την Τετάρτη.
 Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι απέρριψαν τις υποθέσεις περί χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Η πίεση στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή επανειλημμένα απέτυχε να πετύχει όσα υποσχέθηκε. Αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις για πτώχευση ή για έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία», είπε ο αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

11 σχόλια

  1. Γιατί να επιτρέψουν τι χρεωκοπία! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Τέτοια ευκαιρία να μετατρέψουν τις αεριτζίδικες ακάλυπτες επιταγές σε είδος που θα την ξαναβρούν οι λωποδύτες νταβατζήδες, προσέχουν τη γοργόνα του Αλέξανδρου στη Μεσόσειο σαν το ΙΕΡΟ ΠΙΟ ΠΙΟΝΙ τις σκακιέρα τους γιατί αν την πάνε σε χρεοκοπία τα κρατικά ομόλογα τις "Χάρτινης Τίγρης" τα έχει υπό την προστασία του ο ΜΑΟ, ήξερε τα μελλούμενα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάθε μία δόση που θα μας δίνουν, θα μας απειλούν με πτώχευση, στάση πληρωμών και καρατόμηση.

    Η χώρα μοιάζει σαν τον φυλακισμένο που τον κρατούν σε απομόνωση και κάθε μέρα μπαίνουν στο κελί του και τον απειλούν ότι θα τον εκτελέσουν κρατώντας τον σε διαρκή αγωνία.

    Θα ήταν πολύ καλύτερα αν έκαναν πράξη την απειλή τους αντί για αυτό το μαρτύριο.

    Αν εμείς φεύγαμε με αξιοπρέπεια από το "αξιότιμο" κλαμπ τους και το "ευγενές"νόμισμα τους θα είχαμε κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτά που χάνουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΑ

    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά σε εμάς. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση η αντίδραση των πιο "έξυπνων" Ελλήνων είναι "Δεν πληρώνω τίποτα". Το πιο λυπηρό δε είναι ότι αυτό προέρχεται τις περισσότερες φορές από την κομματική τοποθέτηση και όχι από την οικονομική στενότητα του "έξυπνου" Έλληνα.
    Εγώ προτείνω το ακριβώς αντίθετο. Κοινωνικό αυτοματισμό παντού. Καταγγείλτε ανώνυμα ότι είναι στραβό. Από αυτόν που δεν κόβει αποδείξεις μέχρι τον μάγκα που σηκώνει ορόφους αυθαίρετους. Από τον τύπο που ξέρετε ότι λαδώνει για να κάνει τη δουλειά στην περιφέρεια ή στον δήμο μέχρι τον υπάλληλο που τα παίρνει για να «εξυπηρετήσει» γρηγορότερα τον «βιαστικό» Έλληνα. Δημιουργήστε την ανασφάλεια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να πείσουν πως η ασυδοσία και η ανομία είναι η λύση στην κρίση. Τρόποι υπάρχουν. Πιστέψτε στην κοινωνική ευσυνειδησία και συμμετοχή όσο κι αν προσπαθούν να περάσουν εντέχνως την περιγραφή της ρουφιανιάς. Ρουφιανιά είναι η δική τους πράξη απέναντι στην πλειοψηφία των πολιτών.
    Η τήρηση των περισσότερων νόμων ευνοεί κυρίως τους φτωχούς και τους αδύνατους, ενώ οι ισχυροί προτιμούν την ανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπανδρέου:«Θα περάσουμε τον πήχη
    ..(από κάτω)
    όσο ψηλά και αν μπει».

    Στο 18,1 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το έλλειμμα του Δημοσίου σύμφωνα με το Reuters

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ............
    Συνάντηση Βενιζέλου
    με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ράιχενμπαχ _______________________

    Η εφαρμογή του Μνημονίου και η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων θα εξετασθούν σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    1) ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ
    2) ΑΦΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΕΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 9:48

    Μα και οι προδότες στην Κατοχή ισχυρίστηκαν μετά ότι πρόδιδαν μόνο τους κακούς Έλληνες και όχι τους καλούς.

    Θα πρέπει και εμείς να γίνουμε μία από τα ίδια;

    Βέβαια αυτό που ζητάς φίλε δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για τον Έλληνα που έχει μέσα στο αίμα του τον φθόνο και την ρουφιανιά.

    Εύγε που αναμοχλεύεις τα "ανώτερα" των αισθημάτων μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπανδρέου: «Θα περάσουμε τον πήχη (από κάτω)
    όσο ψηλά και αν μπει»...

    Διαγαλαξιακό ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
    Το μονοετές ελληνικό ομόλογο, απ' το 0,9% επί Καραμανλή, τερμάτισε
    το κοντέρ !!!!!!!!!

    Απόδοση ελληνικών ομολόγων:
    15ετούς 18,03%
    10ετούς 20,55%
    6ετούς 22,47%
    5ετούς 25,62%
    3ετούς 40,97%
    2ετές 56,97%

    και αν νομίζετε ότι δεν πάει παραπάνω... χάσατε!
    Κρατηθείτε και δείτε την απόδοση του 1ετούς ελληνικού ομολόγου:

    97,964% !!

    Όπως μπορείτε να δείτε και στην # φώτο. το ίδιο ομόλογο
    επί Καραμανλή είχε απόδοση 0,91%
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9:48
    Πες ότι εν μέρει συμφωνώ.
    Και πες ότι κάνω τέτοιου είδους κινήσεις εδώ και χρόνια.
    Φίλε, την πάτησα.
    ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ έφερα στον πρώην εργοδότη μου τρεις φορές, τα τακιμιάσανε και το αρχίδι μου χρωστάει ακόμα ένα χρόνο δεδουλευμένα και ένσημα.
    Οπότε ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ;;;;;
    Αφού είναι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ, τί να ρουφιανέψω;;;;;;
    Ξέρεις τί κατάφερα;;;;
    Μπήκα ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ σε όλες τις συναφείς εταιρείες.
    Γιατί ήμουν ΚΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    Αυτά λοιπόν άντε να τα πεις αλλού, γιατί όποιος καταγγέλει τον παρανομούντα είναι απλά ο μαλάκας και βγαίνει και κουρεμένος.
    Οπότε αντιγράφω ένα σχόλιο που είδα πάνω
    "ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ με κάθε τρόπο. Οργανωθείτε όχι ως αγανακτισμένοι κάφροι αλλά ως πολίτες. Δεν είναι αποδεκτό ο αλήτης Μαντέλης να είναι έξω ακόμα. Είναι αισχρό ο Τσοχατζόπουλος να μην είναι φυλακή. Είναι χυδαίο να βλέπω τον Παπανδρέου να μιλάει για πατρίδα όταν αυτός και οι Καραμανλικοί όμοιοι του έκαναν τα πάντα επί 37 χρόνια να μας διαλύσουν. Όχι ρε δε δέχομαι την σιωπηρή απομάκρυνση των Ρουσσοπουλου, Σουφλιά, Μαγγίνα, Τσουκάτου, Λαλιώτη. Αντιδράστε επιτέλους χωρίς χρώματα και χωρίς ψευδό-ενθουσιασμούς. "

    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΩΣΑΤΕ.
    ΛΟΙΠΟΝ, ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΕΛΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Πόρνη των Εθνών.

    Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε ως Ελλάδα με προσφυγές σε όλα τα Διεθνή Φόρα να μας επιστραφεί το Κατοχικό Δάνειο, αλλά και να καταβληθούν οι Πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα από την Πόρνη των Εθνών Γερμανία, από την Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως που διέφθειρε και διαφθείρει Κράτη και Κυβερνήσεις, και όχι μόνο αυτό, αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
    Από αυτήν που κρύβει, προστατεύει και αμνηστεύει τους ανά την Υφήλιο διαφθορείς οικονομικούς πράκτορες της, και που στήριξε την δική της οικονομική ευμάρεια και ισχύ , στην διαφθορά που αυτή δημιούργησε διεθνώς.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε δυο φορές ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Από αυτήν που έχει ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Μιλιταρισμός και ο άρρωστος εθνικισμός είναι στο αίμα της, αλλά αυτή την φορά όχι με κανόνια, καθώς αυτά τα αντικατέστησε και επιτυχώς μάλιστα με την Υπηρεσία Επιστημονικής Διαφθοράς Ξένων Ηγετών και Αξιωματούχων, αλλά με την Οικονομία, τις καταλήψεις Ξένων Εθνικών Εταιριών, και μεγάλων Εθνικών Οικονομικών Συμφερόντων, και δια μέσω αυτών, των Εθνών.
    Από αυτήν που αιματοκύλησε και διέλυσε την Γιουγκοσλαβία επειδή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή η Πόρνη προκάλεσε, οι Γιουγκοσλάβοι αντάρτες αντιστάθηκαν σθεναρά, ηρωικά, στα στρατεύματα της.
    Από αυτήν που τώρα θέλει και το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να καταλάβει Οικονομικώς και την Ελλάδα μας, και θα το ολοκληρώσει αν της επιτρέψουμε τις επενδύσεις που θέλει να κάνει εδώ, και οι οποίες θα είναι επενδύσεις Κατοχής.
    Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δεχτούμε οι όποιες επενδύσεις να είναι αμιγώς με Γερμανικά κεφάλαια αλλά αυτά να είναι η μειοψηφία σε ένα σύνολο που και οι δορυφόροι της πρέπει να απέχουν.
    Και αυτήν την Οικονομική και μέσω αυτής Εθνική κατάληψη της Ελλάδας μας, η Πόρνη των Εθνών Γερμανία, η Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, την χρωστά στον εαυτό της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που αυτή προκάλεσε και η Μάχη της Κρήτης την καθυστέρησε στην κατάληψη του Στάλινγκραντ, την κατάληψη ουσιαστικά της Σοβιετικής Ένωσης.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Ωραίος' ο 12.41!
    Να κάνει δηλαδή όλη τη βρώμικη δουλειά ο Παπανδρέου,να πάει να εξασφαλίσει και την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουνίου που κρατάει τη χώρα ζωντανή έστω για λίγα χρόνια βγάζοντας λιγάκι τη θηλιά απ'το λαιμό της...και μετά να πάει αμέσως σε εκλογές!
    Εκπληκτική σύλληψη!
    Κατ'αρχάς να πάει σε εκλογές για να γίνει τι;Για να πάρουν από 25% τα μεγάλα κόμματα;Τόσο με το ζόρι θα έπαιρναν τώρα,εδώ ούτε οι δικές τους δημοσκοπικές εταιρείες δεν μπορούν να τους ανορθώσουν με τις γνωστές αλχημείες τους!
    Και μετά τι;
    Θα πάνε να συγκυβερνήσουν επειδή το ζητάνε κάποιοι εγκέφαλοι και εξωπολιτικοί 'παράγοντες' (τρομάρα τους) που μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν άμεσα κάποια κέρδη δεν μπορούν καν να δουν πέρα από τη μύτη τους και να καταλάβουν ότι αν ποτέ γινόταν κάτι τέτοιο όχι μόνο θα ήταν εντελώς εύθραυστο,όχι μόνο καμία πολιτική σταθερότητα δεν θα εξασφάλιζε,αλλά και θα έδινε εύκολο αντιπολιτευτικό φαΐ στην Αριστερά γιγαντώνοντάς τη σε ποσοστά που δεν τα φαντάζεσαι;
    Απορώ,υπάρχει σοβαρά ηγετική οικονομική-πολιτική αλήτ σε αυτή τη χώρα ή από το πολύ μπούκωμα,το εύκολο και το δανεικό (γιατί από κει έπεσε έξω η χώρα) έχει ξεχάσει και να σκέφτεται;
    Μια σοβαρή αστική τάξη ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση