GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση κατά του Δ. Χριστόφια στη Λευκωσία...

Διαδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία πραγματοποιήσαν περίπου 2.500 πολίτες αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατ...

Διαδήλωση έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία πραγματοποιήσαν περίπου 2.500 πολίτες αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφια, γιατί στη σημερινή μαρτυρία του, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, αποποιήθηκε οποιαδήποτε πολιτική ή προσωπική ευθύνη.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προβλήθηκαν διάφορα ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών για...
 την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
Κύριος ομιλητής ήταν ο πρώην δικαστής στο ΕΔΑΔ και τώρα δικηγόρος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, Λουκής Λουκαίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι ψεύτες και οι ανίκανοι δεν δικαιούνται να κυβερνούν την τύχη του ταλαιπωρημένου Κυπριακού λαού».
Ο κ. Λουκαίδης επεσήμανε ότι οι θεσμοί του κράτους πρέπει να κερδίζουν τον σεβασμό των πολιτών και σημείωσε πως «αν αυτοί, που διαχειρίζονται τους θεσμούς δεν καταφέρουν να πετύχουν τον σεβασμό, χάνουν την εμπιστοσύνη του λαού, ο οποίος δικαιούται να ζητά την παραίτηση του».
Αναφερόμενος στη σημερινή μαρτυρία του προέδρου Χριστόφια υποστήριξε ότι «υπήρξε αντιφατικός και ανερμάτιστος». Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας «έχει την αφέλεια να υποτιμά την κρίση του λαού και να ρίχνει τις ευθύνες στους υφισταμένους του».
Για τις 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το προεδρικό μέγαρο. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι και στελέχη του ΑΚΕΛ υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χριστόφια «καθοδηγούνται από ακροδεξιά στοιχεία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση