GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στηρίξτε τώρα τις τράπεζες της Ευρωζώνης...

Από  banksnews.gr Σε λίγο θα είναι πολύ αργά. Δυο χρόνια πέρασαν από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους, κι όμως πολιτικοί και οικονομ...

Από banksnews.gr
Σε λίγο θα είναι πολύ αργά. Δυο χρόνια πέρασαν από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους, κι όμως πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δεν έχουν κατάφερει να βρουν ακόμη ένα τρόπο να σπάσουν τον επικίνδυνο μηχανισμό ανατροφοδότησης της κρίσης μεταξύ κρατών και τραπεζών. Έτσι καταλήξαμε στην κατάρρευση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες και τα κράτη του ευρώ που μας έφερε ως στην παρούσα κατάρρευση των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών. Οι πολιτικοί θα πρέπει να στηρίξουν πλέον άμεσα τις...
τράπεζες που έχουν την υψηλότερη έκθεση στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Τη σύνδεση ανάμεσα στην κατάρρευση της αξιοπιστίας των κυβερνήσεων και των τραπεζών την είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στα δύο χρόνια που διαρκεί η ελληνική κρίση, τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις του αξιόχρεου του ελληνικού κράτους ακολούθησαν οι αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών που είχαν υψηλή έκθεση στο ελληνικό δημόσιο χρέος, με αποτέλεσμα την κατά κυριολεξία ... ισοπέδωση των μετοχών τους που καταγράφουν απώλειες άνω του 90%.
Το ίδιο μοτίβο επανήφθηκε την περασμένη βδομάδα στην Ιταλία, μετά την υποβάθμιση του ιταλικού δημοσίου και των ιταλικών τραπεζών. Από την αρχή του έτους οι μετοχές των Intesa Sanpaolo και Unicredit, που σε κάθε περίπτωση αποτελούν τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες, έχουν χάσει το 48% και το 57% της αξίας τους αντίστοιχα.
Παρόλα αυτά είναι οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στα προβλήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Εξαιτίας της έκθεσής τους πρωτίστως στο ελληνικό και δευτερευόντως στο ιταλικό χρέος οι γαλλικές τράπεζες BNP Paribas, Credit Agricole και Societe Generale είχαν φέτος πτώση των μετοχών τους κατά 50% ως 60%. Αλλά ούτε και οι γερμανικές τράπεζες τη γλύτωσαν: η μετοχή της Commerzbank έχει χάσει από την αρχή του έτους το 64% της αξίας της και της Deutsche Bank το 42%.
Οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να πάρουν οι ίδιες την τύχη τους στα χέρια τους, ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθούν να στεγνώσουν από ρευστότητα.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα προστασίας της φερεγγυότητας των ευάλωτων τραπεζών κατά τρόπο που δεν θα επιδέχεται καμία αμφιβολία. Κι αυτό πρωτίστως απαιτεί να δείξουν ειλικρίνεια προς τους ψηφοφόρους τους. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι καλούνται να κάνουν μια επιλογή. Είτε θα χρηματοδοτήσουν ένα πολύ μεγάλο υπερεθνικό μηχανισμό όπως είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τώρα, προκειμένου να σώσει τις προβληματικές χώρες και σε αντάλλαγμα να πάρει μετοχές από τις τράπεζες που έχουν υψηλή έκθεση στο προβληματικό κρατικό χρέος. Είτε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα μέχρις ότου υποχρεωθούν να σώσουν τις γερμανικές τράπεζες, όταν έλθει η, δυστυχώς αναπόφευκτη, κατάρρευση της αγοράς ομολόγων της Ευρωζώνης.
Αν οι πολιτικοί συνεχίσουν να παίζουν καθυστερήσεις, ενδέχεται οι μικροί και μεσαίοι καταθέτες να αποφασίσουν να ακολουθήσουν το δρόμο των μεγάλων επενδυτών. Μια επίθεση καταθετών στις τράπεζες που θα ζητούν να αποσύρουν τα λεφτά τους δεν είναι πια αδιανόητη. Οι πολιτικοί παίζουν με τη φωτιά.

5 σχόλια

  1. Το παράκαναν οι άπληστοι τραπεζίτες με την πεθερά του Αντρίκου ΜΑΣ
    ==================================

    Δεν ξέρω αν θα ζείτε μέχρι τότε, αλλά ιδού η ιταλική μόδα για το καλοκαίρι του 2012

    «O Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του», γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, σε άρθρο της για όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στη χώρα μας. «Ο Έλληνας ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του»

    Θα το διαλύσει και θα δημιουργήσει νέο. Οι «πελάτες» της δεκαετίας του ’80 οδεύουν προς σύνταξη ή εφεδρεία.

    Δεν ξέρω αν ο Γιώργος θα γίνει «πατροκτόνος». Αλλά τον αδελφό του τον Αντρίκο δεν τον βλέπω καθόλου καλά.
    Χαλάει τη φήμη της οικογένειας.
    Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκμεταλλεύεται την πεθερά του. Μισθώνει ένα ακίνητο της έναντι πινακίου φακής. Το παράκαναν οι άπληστοι τραπεζίτες…

    Σήμερα,Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς, δεν θα έχει ούτε ταξί. Οι μετακινήσεις θα γίνονται με βοϊδάμαξες. Το ποδήλατο δεν ενδείκνυται γιατί επιβαρύνει τα πνευμόνια των αναβατών και άμα δουν και πολλά στους δρόμους μπορεί και να τα φορολογήσουν.

    Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η οικονομική κρίση και καχεξία στην Ελλάδα είναι απλά μια παράπλευρη απώλεια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αν δεν βάλει ο Ομπάμα «χέρι» στη Μέρκελ, μην περιμένετε ούτε την έκτη δόση, ούτε σωτηρία. «Χούφτωσ’ τη Μπαράκ, χούφτωσ’ τη».

    Σε αγαστή συνεργασία με τους Υπουργούς, εκπονήθηκε και το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου. Οι μόνιμοι θα καλύψουν τις θέσεις των συμβασιούχων, οι συμβασιούχοι τις θέσεις των συνταξιούχων (στα καφενεία) και οι συνταξιούχοι τις θέσεις των ομολογιούχων (σε εικονική πραγματικότητα).

    Οι μόνιμοι που περισσεύουν θα περιμένουν να οριστεί με Υπουργική απόφαση η δικιά τους «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Εκείνη τη νύχτα στο αποκορύφωμα του κοινωνικού αυτοματισμού, όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί από το Δημόσιο και οι ξένες δυνάμεις καταστολής, θα τους κατασφάξουν ως άλλους Ουγενότους…

    Εφόσον εκπληρωθεί και αυτός ο όρος θα επιστρέψει η τρόικα για να μας παίξει με τον Βενιζέλο στις πλάτες μας «Μονόπολι».

    Εικάζεται ότι ο βασικός λόγος που θα επιστρέψουν είναι επειδή τους λείπει ο Λοβέρδος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ. Αναστασιάδης: Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που έγραψε ζημιές 500 εκ το α' εξάμηνο

    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς τον κ. Υπουργό: Οικονομικών

    Θέμα: Αδικαιολόγητες δαπάνες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Σε μία εποχή που η βιωσιμότητα των Ελληνικών Τραπεζών στηρίζεται στον δανεισμό και στις στερήσεις των Ελλήνων Πολιτών , η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αντί να περιορίσει τις δαπάνες , συνεχίζει την έκδοση πολυτελών περιοδικών για να διαφημίσει τους Διευθυντές και τους Συμβούλους της , καθώς και φυλλάδια με τους όρους σύναψης πράξεων με την Τράπεζα, που μέχρι πριν λίγο καιρό δίδονταν σε μία απλή εκτύπωση Α4 στον πελάτη.

    Πέρα από αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χορήγησε μέσω Μ.Κ.Ο. , διεθνή συνέδρια που διοργάνωσε ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Παπανδρέου.

    Τελευταία «μεγαλόπνοη» απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας η μετεγκατάσταση του Καταστήματος της Β. Όλγας , από Β. Όλγας και Μπότσαρη σε κατάστημα στην Β. Όλγας και Αναλήψεως. Δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα ποιο κάτω.

    Επειδή οι συνθήκες της λειτουργίας και η δυσκολία του Τραπεζικού μας συστήματος είναι γνωστές .

    Επειδή οι πελάτες και οι συναλλαγές με τις Τράπεζες έχουν μειωθεί δραματικά.

    Επειδή το νέο Κατάστημα είναι πολύ κοντά στο προϋπάρχων και δεν καλύπτει στην ουσία καμμία ανάγκη.

    Επειδή στην περιοχή, σε μικρή απόσταση υπάρχουν άλλα τρία καταστήματα και καλύπτονται οι ανάγκες των καταθετών και της Τράπεζας.

    Επειδή η συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ και «κατάφερε» μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχει ζημίες 500 εκατ. Ευρώ.

    Επειδή ο Πρόεδρος των CDS δείχνει να ζει σε άλλο κόσμο.

    Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

    1. Ποιες οι δαπάνες για τα πολυτελή περιοδικά και τα φυλλάδια των όρων σύμβασης και με ποιο τρόπο ανατέθηκαν;
    2. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην μετεγκατάσταση του καταστήματος Β. Όλγας;
    3. Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;
    4. Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μηνιαίο μίσθωμα;
    5. Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;
    6. Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;
    7. Είναι σε γνώση της Πολιτικής Ηγεσίας οι ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας;

    Παρασκευή , 23η Σεπτεμβρίου 2011

    Ο Ερωτών Βουλευτής
    Σάββας Ι. Αναστασιάδης
    Νέα Δημοκρατία
    Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ; ; ;

    Μα αυτό δεν ήταν το πρώτο μέλημα του ΜΕΓΑ ΑΝΔΡΑ ;
    Το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που εξήγγειλε στίς 20 Φεβ. 2009
    για να ενισχυθεί η ρευστότητα και κυρίως η κεφαλαιακή επάρκεια
    ορισμένων τραπεζών κατά την περίοδο της κρίσης.

    Και όταν είχε δώσει τα 28 δις στις τράπεζες για τους λόγους που
    σήμερα ανακαλύψατε, είχε βγεί το "χαζο-Γιώργκο" και διέδιδε
    οτι ο Καραμανλής προστατεύει μόνο "ημετέρους" και ότι
    οι αυξήσεις των συντάξεων ήταν σαν "φιλοδώρημα",

    Φυσικά ο ιδιος δεν φταίει, δεν ήξερε, δεν ξέρει, τί ξέρει;
    ότι του γράφουν του έρημου αυτά λέει.


    ---γεγονότα-Βόγλης
    υ.γ.
    παρεμπιπτόντως το γεγονός αυτό σε πασοκεια παράφραση
    "δισεκατομύρια τρισεκατομύρια υπάρχουν και για όλους"
    δημιούργησε και το τραγικοιστορικό σύνθημα "'ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
    που πολλοί ελάτρεψαν και όλοι μας απολαμβάνουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΟΒΕΡΟ.
    Οποιος ανείξει μια επιχείρηση και δεν πάει καλά την κλείνει.
    ΜΟΝΟ τις τράπεζες που κάνουν άπειρες μαλακίες, κοιτάζουν όλοι να τις σώσουν.
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ ΦΙΛΕ 10.24.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση