GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ποιο λόγο διασώζεται ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδ. Γεωργίου;...

...και γιατί "σιωπά" η ΝΔ! Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Ερωτηματικά προκάλεσε σε δημοσιογραφικές συζητήσεις (αλλά και πολιτι...

...και γιατί "σιωπά" η ΝΔ!

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Ερωτηματικά προκάλεσε σε δημοσιογραφικές συζητήσεις (αλλά και πολιτικά στέκια) η διάσωση του κ. Ανδρέα Γεωργίου, Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), από το υπόλοιπο ξήλωμα της διοίκησής της, μετά την τροπολογία για τη διακοπή της θητείας των μελών της που καταθέτει όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Βασική αιτία της διακοπής είναι τα προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ των μελών της Διοίκησης. Σ´ αυτή την καθαίρεση των μελών μιας Αρχής, που δεν συνηθίζεται είναι αλήθεια, ο κ. Δαίδαλος σε τοποθέτησή του στο PRESS-GR, σημείωσε την σιωπηρή στήριξη της ΝΔ σ᾽ αυτή την πρωτοβουλία. Αξίζει, εδώ, να τονιστεί ότι η ωμή πολιτική παρέμβαση διακοπής της λειτουργίας μιας κατά τα λοιπά "ανεξάρτητης" αρχής, ενδεχόμενα θα δημιουργήσει....
νέα προβλήματα στη σχέση μας με την Tρόικα και την εμπιστοσύνη που προσπαθούμε να κερδίσουμε ως κράτος, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ είναι η βασική πάροχος στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και στο ΔΝΤ.
Ο πρόεδρος της Αρχής, όμως, φαίνεται να μην είχε τις καλύτερες σχέσεις και με τους εργαζομένους σ᾽αυτή, αφού ο σύλλογος τους έχει προβεί σε καταγγελίες για απομονωτική, αντιδημοκρατική και εξουσιαστική λειτουργία του κ. Α. Γεωργίου, που έφτανε μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Σημειώνεται, εδώ, ότι ο κ. Γεωργίου δεν θα έμενε άνεργος αν εκδιώχνονταν από μια καλοπληρωμένη, δοτή θέση, καθώς είναι υπάλληλος του ΔΝΤ και της Eurostat. Είναι, δε, προσωπικός φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και όχι μόνο αυτού.
Ο Πρόεδρος, όμως, διασώζεται καθώς φοίτησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο (και στο ίδιο σχολείο) με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σαμαρά, γεγονός που "δικαιολογεί" και τη κάλυψη που του παρέχει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και του πανεπιστημίου Αμχερστ της Μασαχουσέτης.
Το δέσιμο των "alumni" και το λόμπι τους φαίνεται, εδώ και καιρό, πως καλά κρατεί...

6 σχόλια

  1. ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΑΠΑΡΙΩΤΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΜΑΛΑΚΑ.-
    ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΗΤΗ
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚ ΣΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝΕ.

    ΑΡΧΙΔΙ...ΤΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΝΔ !! ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΝΤΑΒΑΣ Ο ΦΥΡΕΡ
    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΕΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πτώση και θανάτωση. Από τις αρχές του 1989,
    ο Τσαουσέσκου άρχισε να απομονώνεται με ταχείς ρυθμούς από τους κομμου νιστές πρώην συμμάχους του. Οι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η Κίνα απέρριψαν πρότασή του, τον Αύγουστο του 1989, να συγκληθεί Σύνοδος, η οποία θα συζητούσε τις ραγδαίες αλλαγές στις κομμο υνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και θα προσπαθούσε να «υπερασπιστεί τον Σοσιαλισμό». Ακόμη και μετά την πτώση του Βούλγαρου ομολόγου του, Τόντορ Ζίβκοβ, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο Τσαουσέσκου δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο επισφαλής ήταν η θέση του και παρουσίαζε συμπτώματα άρνησης της πραγματικότητας. Στα τέλη του έτους, ο λαός σχημάτιζε τεράστιες ουρές για την προμήθεια ψωμιού, ενώ η Κρατική Τηλεόραση τον παρουσίαζε να μπαίνει σε γεμάτα καταστήματα και να επαίρεται για την ολοσχερή αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και το υψηλό βιοτικό επίπεδο που κατακτήθηκε επί των ημερών του.

    Το Νοέμβριο του 1989, το 14ο Συνέδριο του ΚΚΡ εξέλεξε τον 71χρονο Τσαουσέσκου για μια ακόμη πενταετή θητεία ως ηγέτη του. Στην πόλη Τιμισοάρα ξεκίνησαν ταραχές, με μαζική συμμετοχή φοιτητών και πολιτών. Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στις 17 Δεκεμβρίου. Την επομένη ο Τσαουσέσκου ανεχώρησε για επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, αφήνοντας το έργο της καταστολής των διαδηλώσεων στη σύζυγο και τους συνεργάτες του. Η Κρατική τηλεόραση αποσιωπούσε τα γεγονότα, ο λαός όμως σε όλη τη χώρα πληροφορήθηκε για την επανάσταση της Τιμισοάρα μέσω ξένων Μέσων Ενημέρωσης (Voice of America και Radio Free Europe) και από στόμα σε στόμα. Το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου που επέστρεψε στη χώρα, η κατάσταση είχε ενταθεί ακόμη περισσότερο και ο ίδιος έβγαλε διάγγελμα προς το λαό μέσω της Κρατικής Τηλεόρασης. Μίλησε για την επανάσταση της Τιμισοάρα ως «ξένη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ρουμανίας» και «εξωτερική απειλή στην εθνική ακεραιότητα».

    Στις 21 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε από τις Αρχές διαδήλωση συμπαράστασης στον Τσαουσέσκου στο κέντρο του Βουκουρεστίου, η οποία κατέληξε σε χάος. Ο λαός αποδοκίμασε μαζικά το ζεύγος Τσαουσέσκου, το οποίο, εμφανώς απορημένο, κλείστηκε στα κομματικά γραφεία. Ακο λούθησαν μαζικές συγκρούσεις στους δρόμους του Βουκουρεστίου και ο στρατός επενέβη συλλαμβάνοντας εκατοντάδες άοπλους πολίτες.
    Την επόμενη μέρα (22 Δεκεμβρίου), τα νέα είχαν διαδοθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Κρατική Τηλεόραση ανακοίνωσε τον αιφνίδιο (και ύποπτο) θάνατο του Vasile Milea, Υπουργού Άμυνας, και τη διοίκηση του στρατού ανέλαβε ο Τσαουσέσκου προσωπικά. Προσπάθησε να απευθυνθεί στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα γραφεία του ΚΚΡ, αλλά το πλήθος εισέβαλε μέσα και ο ίδιος με τη σύζυγό του φυγαδεύτηκαν με ελικόπτερο.

    Αφού πέρασαν από την εξοχική τους κατοικία στο Snagov, ανεχώρησαν προς το Târgovişte. Υποχρεώθηκαν από το στρατό να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο, καθώς ο στρατός είχε απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία στη χώρα.
    Στο τέλος συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό, πέρασαν από Στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών (από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία), καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989.

    Η «δίκη» και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του.

    ΖΟΥΜΕ ΠΙΑ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΗ.
    ΑΠΛΩΣ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ
    ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ή ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Νικόλαος Λογοθέτης, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί ”μαγειρέματος” του ελλείμματος.

    Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση των καταγγελιών της πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά αφού τις τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης.

    Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει: “Ο κ. Λογοθέτης, τα όσα καταγγέλλει η κ. Γεωργαντά, τα προσυπογράφει ως απολύτως αληθή.

    Στο μόνο σκέλος των δηλώσεων της κ. Γεωργαντά από το οποίο διαφοροποιείται ο κ. Λογοθέτης, είναι ότι η πρόσληψη των μελών του δ.σ. έγινε εξαιτίας των σχέσεων τους με το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Λογοθέτης επελέγη εξαιτίας των προσόντων του, καθώς δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα”.

    Newsit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξηγήσεις και διερεύνηση της τρομακτικής καταγγελίας ότι ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε το έλλειμμα, ζήτησε η ΝΔ

    Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, πως το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε από τον Παπακωνσταντίνου, επίτηδες για να ληφθούν τα σκληρά μέτρα!

    H ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις απ' την Κυβέρνηση (sic!) και να διερευνηθεί άμεσα το θέμα
    [Πως; Από ποιον; Λίγο αόριστο μου ακούγεται κι αν δεν μιλήσει ο Σαμαράς ο ίδιος, μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ξεχαστεί κι αυτό].

    Ο Παπακωνσταντίνου απ την πλευρά του απέδωσε τις καταγγελίες σε "συνωμοσιολογία" και καθάρισε, ενώ κατά τη διάρκεια της δήλωσής του έπιανε τη μύτη του για να δει αν μεγαλώνει...

    Μετά τον Δ. Παπαδημούλη ο οποίος έφερε με ερώτηση στη Βουλή το θέμα της διαγραφής των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε σε αυστηρούς τόνους άμεση διερεύνηση του θέματος, σημειώνοντας πως είχε πολλές φορές κάνει λόγο για μικρότερο έλλειμμα: «Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.

    Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ» σημείωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας.

    Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέσθηκε τα όσα υποστηρίζει σε βιβλίο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο πρόσφατο βιβλίο του, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους.

    «Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.
    Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009.
    Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση» κατέληξε σε αυστηρούς τόνους ο κ. Σταϊκούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργίου, Χατζηγεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Παναρίτη, Ξαφά.

    Το παράρτημα Αθήνας της Σχολής του Σικάγο.

    Στην πουλημένη Ελλάδα απο το ΠΑ$$ΟΚ.
    _______________________________________
    τόσο ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ..ΑΠΛΑ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kι άλλο σοκ: Αυτοκτόνησε 49χρονος στην Άμφισσα


    ΑΜΦΙΣΣΑ: ''Συγγνώμη που δεν ήμουν σωστός οικογενειάρχης'' είπε και αυτοπυροβολήθηκε
    Το πρωί λίγο μετά τις 11.00΄τον βρήκαν νεκρό στο ισόγειο του επαγγελματικού χώρου που διατηρούσε. Είχε βάλει την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι και πάτησε την σκανδάλη.
    Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που έγραψε ο 49χρονος λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα...

    Όσοι τον γνώριζαν στην Άμφισσα μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Ο 49χρονος ήταν από καλή οικογένεια, εργατικός και υπερήφανος σαν άνθρωπος.

    Η ζωή δεν τα έφερε όμως, όπως θα ήθελε. Το πρωί λίγο μετά τις 11.00΄τον βρήκαν νεκρό στο ισόγειο του επαγγελματικού χώρου που διατηρούσε. Είχε βάλει την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι και πάτησε την σκανδάλη.

    Πριν μερικούς μήνες είχε προφυλακιστεί, σύμφωνα με το LamiaReport, για την υπόθεση παραχάραξης χαρτονομισμάτων και πριν από λίγο καιρό αποφυλακίστηκε, περιμένοντας το δικαστήριο. Τα οικονομικά προβλήματα τον έσπρωξαν σε αδιέξοδα...

    Αυτό όμως που βάρυνε την ψυχή του ήταν οι τύψεις που ένιωθε και τις αποτύπωσε στο σημείωμα που άφησε: ''Συγγνώμη που δεν ήμουν σωστός οικογενειάρχης''.

    Με δυο λόγια ζητούσε συγγνώμη από τη γυναίκα του και τα παιδιά του που δεν τους πρόσφερε όσα πρόσφεραν σε αυτόν οι γονείς του.
    mediacopy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση