GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλά αβάντα Σαμαρά στον Χρυσοχοΐδη...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Από τα "παραπολιτικά" (;) της συνέντευξης Σαμαρά στην ΔΕΘ, το πιο ενδιαφέρον είναι η διπλή ...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από τα "παραπολιτικά" (;) της συνέντευξης Σαμαρά στην ΔΕΘ, το πιο ενδιαφέρον είναι η διπλή αβάντα του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Την πρώτη την έκανε ευθέως λέγοντας ότι "κάτι άρχισε να γίνεται" στο ΕΣΠΑ μόλις έγινε υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Χρυσοχοΐδης . Και τη δεύτερη, πλαγίως όταν "θυμήθηκε" και διάβασε παλιά συνέντευξή του με την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης διαφωνούσε με την πλήρη απελευθέρωση των ταξί ως "νεοφιλελελεύθερο μέτρο" που "θα οδηγήσει και σε μεγάλη αύξηση του κομίστρου".
Αυτή η υπενθύμιση...
βοηθά τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη να φανεί με "κοινωνικό προφίλ" στο χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ Προφανώς και δεν θα έκανε τυχαία αυτή τη διπλή αβάντα ο πρόεδρος της ΝΔ.

22 σχόλια

  1. ετσι λεγεται το ξεβράκωμα,
    που έκανε στον Χρυσοχοίδη που άλλα λέει και άλλα κανει..

    στην πασοκή σου...

    αβάντα !

    ηλίθιος ή αποβλακωμένο του γραφείου του είσαι κόπανε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου η ημέρα της ελληνικής χρεοκοπίας ;

    Ένα νέο σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ των οικονομολόγων.
    Αναφέρει ότι η Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου είναι η καταλληλότερη μέρα για να ανακοινωθεί και επίσημα η χρεοκοπίας της χώρας από τον ΓΑΠ.

    Και λέμε επίσημα γιατί ανεπίσημα και από τεχνικής άποψης έχουμε ήδη χρεοκοπήσει. Διαβάστε (σε ελεύθερη μετάφραση) τι λέει ο Peter Tchir της TF Market Advisors:

    Είναι η 20η Σεπτεμβρίου η ημέρα Ελληνικής Χρεοκοπίας;

    Αν η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει, η 20η Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι η καλύτερη μέρα απ' όλες τις άλλες.

    Για δύο ελληνικά ομόλογα, ένα απόδοσης 4.5% που λήγει το 2037 και ένα απόδοσης 4.6% που λήγει το 2040, πρέπει εκείνη τη μέρα να πληρωθούν οι ετήσιες αποδόσεις (τόκοι-coupons), που συνολικά ανέρχονται σε 769 εκ ευρώ. Έτσι αν το ΔΝΤ δεν θέλει να πετάξει στα σκουπίδια ακόμα σχεδόν ένα δις ευρώ, η 20η Σεπτεμβρίου είναι μια καλή μέρα χρεοκοπίας. Το ΔΝΤ φαίνεται ότι ανέβαλε την απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης και το θέμα είναι αν η Ελλάδα έχει τα λεφτά γι' αυτή την πληρωμή.

    Επίσης η Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεζα επίσπευσε κατά 2 μέρες το ΔΣ που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου και μπορεί κάποιος να πει ότι πρόκειται περί σύμπτωσης, κάποιοι όμως θα πούνε ότι γίνετε για να προετοιμαστούν για έκτακτη κατάσταση.

    Λήξη CDS στις 20 Σεπτεμβρίου

    Την 21η λήγουν όλα τα CDS του μήνα Σεπτεμβρίου. Υποψιάζομαι ότι οι τράπεζες κατέχουν περισσότερες "ασφάλειες" (CDS) απ' όσες έχουν πουλήσει, άρα η χρεοκοπία στις 20 Σεπτεμβρίου θα αποφέρει κέρδος στις τράπεζες μιας και τα CDS δεν θα 'χουν λήξει. Συνολικά, η ενεργοποίηση των CDS σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδος, θα ευνοήσει τις τράπεζες μιας και υπάρχουν τράπεζες που λένε ότι είναι προστατευμένες μέσω CDS απέναντι σε τέτοια περίπτωση, ενώ υπάρχουν ακόμα περισσότερα hedge funds που δεν έχουν εμπλάκει ή έχουν πουλήσει ότι CDS είχαν εκδώσει προκειμένου να επενδύσουν σε άλλα χαρτιά.

    Μόλις τελείωσε και η μεγάλη συνάντηση των υπουργών

    Όλοι οι υπουργοί μπορούν να γυρίσουν σπίτια τους, να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους και να προετοιμαστούν για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Πριν απ' την D-Day πρέπει να γίνουν πολλές προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής για να διασφαλιστεί ότι όλοι "εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος" και είναι έοιμοι όσο απαιτείται.

    Γιατί δεν ήρθε πιο πριν η Ελληνική Χρεοκοπία;

    Ο Παπανδρέου ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και ο Βενιζέλος είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, για σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες. Ο κόσμος χρειάζεται τη χείρα βοηθείας του ηγέτη του ειδικά σε μια περίπτωση χρεοκοπίας [λένε κι οι ξένοι μαλακίες... μή νομίζετε ότι είναι μόνο η Τρέμη κι ο Χατζηνικολάου]. Πρέπει να είναι στη χώρα για να ηρεμήσει τα πράγματα και να κάνει όσα συμφωνήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας [Τι συζητήθηκε στη τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας, θα σας το αποκαλύψουμε από πολύ έγκυρη πηγή το βράδυ]

    Κανένα νέο από την Πολωνία (όπου συνεδρίασε το Eurogroup) ή σχόλιο από το ΔΝΤ δεν ήταν θετικό. Τις τελευταίες μέρες λείπουν ακόμα και τα τυπικά όπως "όλα πάνε καλά", "συνεργαζόμαστε" και "σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος". Ενδεχομένως περιμένουν τη Δευτέρα να μας πούνε τα καλά νέα ξέροντας ότι ο κόσμος θα περιμένει άσχημα νέα. Κατά το παρελθόν έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να ελέγξουν τα άσχημα νέα το Σαββατοκύριακο και ίσως αυτή τη φορά αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο.

    Ακόμα υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να δούμε κάποια νέα πρωτοβουλία διάσωσης της Ελλάδας, αλλά όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, εδώ και 8 μέρες κάθε βήμα και κάθε σχόλιο που γίνεται συνάδει με την προετοιμασία για χρεοκοπία.

    http://www.zerohedge.com/news/september-20-greek-default-day

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπουρδολογια Σαμαρα. 3-6-9 χρονια εφεδροι δημοσιοι υπαλληλοι.
    Απολυσεις μονο στον ιδιωτικο τομεα.
    Ψηφο στο ΚΚΕ!
    Λεφτα θα βρουμε. Υπαρχουν και οι δραχμες!


    Τα εβαλε και με το ευρω τωρα! Γαμησετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ..ΚΚέ

    TΡΑΒΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟ
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΜΕ ΚΟΛΛΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ferte ta kalaniskof na mpoyme mesa na ta gamisoyme ola ta poystaria poy mas kybernane.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπα! Στο επερχομενο Λαικο δικαστηριο θε ηθελα και αυτο το σκατο το χρυσοχοιδη για παρτη μου..

    Σας εγγυωμαι τα ουρλιαχτα του θα ακουγοταν μεχρι την κολαση..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάθηκες Δαίδαλε στους δαιδάλους του μυαλού σου!
    Ο Χρυσοχοΐδης αντιπολιτευόταν την ΝΔ τότε για να κάνει "αντιπολίτευση" και σαν γνήσιος ΠΑΣΟΚος σήμερα γλύφει εκεί που έφτυνε και την κάνει γυριστή!
    Που την είδες την αβάντα από τον ΑΣ;
    Εγώ ξεβράκωμα είδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΒΑΒΤΖΟΣΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Antony, egw lew oti kai ta kafeneia einai polla, opws kai ta farmakeia. Giati loipon na mhn einai kai ta kafeneia kleisto epaggelma? Giati na mhn ginoyn ola ta epaggelmata kleista sthn Ellada kai osoi einai mesa... kalws einai, oi alloi sta arxidia mas. Dikio exeis Antony. O ka8e paparas 25arhs 8elei kai doyleia? Ti malakies einai aytes? Ola ta epaggelmata kleista kai opoios 8elei na doylepsei as dinei mayra... lefta gia na agorasei mia kratikh adeia kai na doylepsei. Ayto einai to swsto. Wraia ta les Antony oikonomologe episthmona anepaggelte.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 18 Σεπ.2011 4:03μμ
    Συμφωνώ και επαυξάνω μαζί σου, αλλά προσπάθησε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες. Οι λατινικοί χαρακτήρες είναι απεχθείς και δυσανάγνωστοι και έτσι η άποψή σου διαβάζεται από λίγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λετε να προτεινει τον Μιχάλη πρωθυπουργό σε περιπτωση συγκυβέρνησης; Μήπως για Πρόεδρο της Δημοκρατιας; για Τσάρο της συγκυβέρνησης; Τι θελεις να πεισ βρε αδελεφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ, Αντωνάκη μας, Αντωνάκη μας...! Τόσα χρόνια στην Αμερική και δεν διδάχθηκες τίποτα. Ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» είναι ουσιαστικά ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ συγκεκαλυμμένος από φιλελεύθερο μανδύα. Αλλά όπως και να καλύψεις τον κρατισμό, αυτός παραμένει αυτούσιος, με όλες τις μακροχρόνιες συνέπειές του σε μια οικονομία. Αυτά που εσύ απορρίπτεις ως δήθεν «νεοφιλελεύθερα» μέτρα, είναι απλώς η επικράτηση της κοινής λογικής. Και η κοινή λογική επιτάσσει να ΜΗΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στην άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος. Αυτό φυσικά θίγει κάποιους που ξεδιάντροπα ταυτίζουν τον εαυτό τους με την «κοινωνία», ενώ στην ουσία τα προνόμιά τους εναντιώνονται σε αυτήν. Όταν λοιπόν έρχεσαι και τους «χαϊδεύεις» τα αυτάκια, με απώτερο σκοπό να σε ψηφίσουν, τότε αγαπητέ μας Αντωνάκη είσαι ΨΗΦΟΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ. Και όταν αφελώς (αφελέστατα) θεωρείς ότι με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, θα γεμίσουμε ταρίφες, τότε εκτός από δημαγωγός είσαι και μαθητευόμενος οικονομολόγος. Για να μην μιλήσω για την σπέκουλα με τους δημοσίους υπαλλήλους και την «πονόψυχη» τοποθέτησή σου να μην απολυθεί κανένας για λόγους «ανθρωπισμού».
    Κοντολογίς με γενικόλογες τοποθετήσεις και αρλούμπες περί...«κοινωνικού φιλελευθερισμού», ΔΕΝ πείθεις αγαπητέ μας Αντωνάκη. Θα μου πεις μήπως μας πείθει ο Γεωργάκης; Εδώ γελάμε σαρκαστικά! Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έλαχε να έχουμε μόνο Αντωνάκηδες και Γεωργάκηδες, αντί ηγέτες με cojones!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΕ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΑΙ !!!

    ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....
    ΚΑΝΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ πράσινο ΔοΝηΤήηηηηηη
    ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΤΟ..

    ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΣΕ
    ΠΗΔΑΝΕ ΕΤΣΙ..ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. My dear Antonis, αν είσαι τόσο «πονόψυχος» και «ανθρωπιστής» για τους δημοσίους υπαλλήλους, τότε να τους ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ!!!! Μάθατε όλοι να κάνετε κοινωνική πολιτική με την ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΣΕΠΗ!!! Δεν θα πληρώνω εγώ εξοντωτικά χαράτσια, για να διατηρείτε εσείς τις κομματικές σας πελατείες. Κοινωνική πολιτική κάνει ένα κράτος όταν έχει λεφτά! Όταν ΔΕΝ έχει λεφτά και κάνει δήθεν κοινωνική πολιτική, τότε κάνει δημαγωγία και ψηφοθηρία. Το δημόσιο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε και υπάρχει για να δίνει δουλειά σε κηφήνες! Και μην ακούσω τα γελοία επιχειρήματα του τύπου «οι δημόσιοι υπάλληλοι τροφοδοτούν την οικονομία», διότι θα κάνω εμετό! Δηλαδή δανειζόμαστε και φορολογούμαστε ανηλεώς, για να ταΐζουμε τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί με την σειρά τους να ταΐζουν την υπόλοιπη αγορά! Δεν ξέρω πως πήρατε τα πτυχία οικονομικών εκεί στη ΝΔ, (αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και στη κυβέρνηση)! Αυτό που ξέρω είναι ότι η νοοτροπία σας ΔΕΝ θα ταίριαζε ούτε στην Κούβα, όπου απολύθηκαν 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι! Για αυτό λοιπόν όλα αυτά τα «ας μην τολμήσει η κυβέρνηση» (να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους), κράτα τα για τον εαυτό σου Αντώνη! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 18 Σεπ 2011 7:53 μμ
    Κομματικέ κλακαδόρε, είσαι άξιος της νοημοσύνης σου, όση σου απέμεινε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΕ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΣΑΙ !!!

    ΚΑΙ βρίζεις το Σαμαρά που ψήφισε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και τρώει τόσο πόλεμο ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ, περιοχής Ελλάδας -όπωςτην λένε τώρα οι ΔουΝουτάριοι -του Δοσίλογου Παπανδρέου !!!


    ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ....
    ΚΑΝΕ ΧΩΡΟ .....ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ πράσινο ΔοΝηΤήηηηηηη
    ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΤΟ..
    Νο2 το επιμηνυνμένοοοοοοοοοο...

    ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΣΕ
    ΠΗΔΑΝΕ ΕΤΣΙ..ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ
    ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ και να στην λένε
    απο πάνω ΟΤΙ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ !!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ! ρε θύμα και ψώνιο ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 18 Σεπ 8:33μμ
    Δεν νομίζω να είσαι περισσότερο δεξιός από εμένα. Ούτε θεωρώ το σκατο-ΠΑΣΟΚ ικανό να σώσει τη χώρα. Αλλά ο κρατισμός του Αντώνη καταντάει ανυπόφορος. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, για να σωθεί αυτός ο τόπος πρέπει να εφαρμοσθεί νεοφιλελευθερισμός και μάλιστα τέτοιου τύπου που η Θάτσερ να φαντάζει κομμουνίστρια, ο δε Ανδριανόπουλος πρώην πρόεδρος της ΚΝΕ! Αν δεν γίνει αυτό, θα δικαιώνουμε μονίμως τον Κολοκοτρώνη που έλεγε: «Αυτός ο τόπος ούτε θα σηκώνεται στα πόδια του, ούτε και θα πεθαίνει. Θα σέρνεται αιωνίως».
    Για τα υπόλοιπα που γράφεις, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πααααααααααααρτα !
    Μαλαααααααακα!

    ΠΑΡΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΟΜΑΔΙΚΑ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΧΙΔΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. IQ μανιταριού! Σου ταιριάζει απολύτως. Ίσως θα έπρεπε να σου αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου, κατόπιν ψυχιατρικής εξέτασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση