GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H κρίσιμη βδομάδα για το ελληνικό ζήτημα...

Από το  sofokleous10.gr Η εβδομάδα που διανύουμε είναι από τις πιο κρίσιμες για το ελληνικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα, μετά τα μέτρα για τη νέ...

Από το sofokleous10.gr
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι από τις πιο κρίσιμες για το ελληνικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα, μετά τα μέτρα για τη νέα φορολογία επί των ακινήτων και τα σχετικά εύσημα του Όλι Ρεν προς τη κυβέρνηση, ανακοινώθηκε η επανάληψη των συνομιλιών με την τρόικα που είχαν διακοπεί προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την είσπραξη της επόμενης δόσης. Αναμένοντας τους τροϊκανούς, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει χρήματα να λειτουργήσει ως τα μέσα Οκτωβρίου.
Στην Ευρώπη, οι Υπουργοί Οικονομικών θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διενέξεις σχετικά με το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Αθήνας και κυρίως το θέμα των εγγυήσεων που έχει ζητήσει η Φιλανδία ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη...
συνάντηση που θα γίνει στην Πολωνία την Παρασκευή. Το ελληνικό πακέτο διάσωσης έχει τεθεί σε αμφισβήτηση για άλλη μια φορά, τόσο εξαιτίας της επίμονης αδυναμίας της Αθήνας να πιάσει τους στόχους της, όσο και εξαιτίας των αμφιβολιών σχετικά με το μέγεθος και την κλίμακα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.
Στο Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να συνεχίσει την προσπάθεια … μπουρδουκλώματος προκειμένου να περιορίσει το αντίκτυπο που είχαν στις αγορές οι διαρροές και δηλώσεις ανώτατων Γερμανών αξιωματούχων στον γερμανικό Τύπο του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο πλέον υποθέτει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε χρεοστάσιο και επεξεργάζεται σχέδια προκειμένου να προστατέψει την υπόλοιπη Ευρωζώνη από την ελληνική χρεοκοπία. Η αρχική δήλωση του Φίλιπ Ρέσλερ, αντιπροέδρου της Μέρκελ, Υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών στην εφημερίδα Die Welt ήταν ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν πια ταμπού για την σταθερότητα του ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει, αν είναι απαραίτητο και την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χτες ότι τέτοια εργαλεία αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμα, αλλά το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Αγγέλα Μέρκελ επανήλθε στο ζήτημα, λέγοντας πως υπάρχει ισχυρή συμφωνία της καγκελαρίου με τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών. Συμπέρασμα: ναι, η ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία έχει πάψει να είναι ταμπού, αλλά είπαμε… δεν έχουμε διαθέσιμα σχέδια…
Στις Βρυξέλλες, όπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιχείρησε να αλαφρώσει χτες το κακό κλίμα τονίζοντας ότι η Επιτροπή δεν εργάζεται πάνω σε κανένα σχέδιο ελληνικής χρεοκοπίας, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες συνδιαλλαγής μεταξύ κρατών πιστωτών και κρατών δανειοληπτών. Για παράδειγμα, σχολιάζοντας χτες τις σχετικά αισιόδοξες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη του 2012 – τη βλέπει στο 1.9% - ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν τόνισε: «Τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις από τις αγορές πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους και να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα εφόσον χρειάζεται». Έσπευσε όμως να προσθέσει πως οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δημοσιονομικά περιθώρια κινήσεων πρέπει να αυξήσουν τις δαπάνες τους για να στηρίξουν την ανάπτυξη και την απασχόληση – φωτογραφίζοντας έτσι τις ευθύνες της Γερμανίας.

9 σχόλια

  1. To epaggelma toy farmakopoioy pote 8a apeley8erw8ei plhrws?

    Ragousi proxwra, h koinwnia einai mazi soy.

    Ti 8a pei kleisto epaggelma?

    Giati e3airoyntai oi farmakopoioi apo ton alhtara ton Lover kai exoyn akoma ply8hsmiaka kai gewgrafika krhthria?

    Giati oi farmakopoioi synexizoyn akoma kai shmera (me nomo toy paliopoysta toy Lover) na poylane tis kratikes adeies twn farmakeiwn toys kai na tis klhronomoyn sta paidia toys? Idia periptwsh me ta taxi kai ta forthga einai. Giati?

    Ragousi anoi3e... plhrws to epaggelma twra. Kai meta na paroyn seira oi farmakopoioi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της Κυβέρνησης, μόνο οι άδειες των ταξί είναι κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβάζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται;
    Οι άδειες των Φαρμακείων είναι επίσης κρατικές και δεν θα πρέπει να μεταβιβαζονται/πωλούνται και να κληρονομούνται. Δεν θέλετε να απελευθερώσετε το φαρμακευτικό επάγγελμα ουσιαστικά (κατάργηση πλυθησμιακών και γεωγραφικών κρητηρίων) για λόγους πελατειακών... σχέσεων με τους φαρμακοποιούς, τουλάχιστον βάλτε... ένα τέλος στο παράνομο, χουντικό/φασιστικό και αντισυνταγματικό "δικαίωμα" των κλειστοεπαγγελματιών.... Φαρμακοποιών να μεταβιβάζουν/πωλούν και να κληρονομούν όπου θέλουν τις κρατικές άδειες των Φαρμακείων που οι ίδιοι έχουν λάβρι δωρεάν από το κράτος. Η κύρια ευθύνη βέβαια για την φεουδαρχική... και παράλογη συμπεριφορα και προνομιακή ! αντιμετώπιση των κλειστοεπαγγελματιών... Φαρμακοποιών ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Α. Λοβέρδο. Σε ποιά άλλη χώρα του δυτικού κόσμου υπάρχει το παράλογο δικαίωμα της κληρονομικής εργασίας με τη διαδικασία της κληρονομικής μεταβίβασης κρατικής άδειας για την άσκηση ενός επαγγέλματος και μάλιστα επιστημονικού; Εξαίρεση -με την καλή ένοια- αποτελεί για το Υπουργικό Συμβούλιο ο κύρος Γ. Ραγκούσης που ήρθε σε σύγκρουση με μία συντεχνία και σκοπεύει -παρά τις πελατειακές... αντιδράσεις των περισσότερων Βουλευτών σας- να απελευθερώσει πλήρως το επάγγελμα των ταξί όπως ορίζει το Σύνταγμα και η πρόσφατη άπόφαση -06/2011- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για πλήρες άνοιγμα... ΟΛΩΝ των κλειστών... επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των Φαρμακοποιών που προστατεύονται ακόμα και σήμερα από το "κράτος δικαίου... της Δ.Ε.Θ. το 2011" του κυρίου! Γ. Παπανδρέου, με πλυθησμιακά/γεωγραφικά κρητήρια, παράνομες μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες κρατικών αδειών Φαρμακείων (όπως και οι ταξιτζήδες/φορτηγατζήδες) και "δικαίωμα" κληρονομικής μεταβίβασης των αδειών αυτών. Παλέψτε με τις ισχυρές συντεχνίες και τα αδικαολόγητα προνόμια και συμφέροντα κύριε Παπανδρέου, κύριε Βενιζέλο και κύριε Πάγκαλε και όχι με τους ανέργους στην Πλ. Συντάγματος, όπως είπε και ο κ. Η. Μόσιαλος. Κάντε αυτά που πρέπει και οι πολίτες θα αλλάξουν στάση. Τώρα όμως, η κοινωνία βράζει... στην ανεργία που προκαλούν τα κλειστά... επαγγέλματα. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ Κ.Α.- ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Το αυτονόητο ζητάει η κοινωνία, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Προσωπική και επαγγελματική ελευθερία για όλους θέλουμε, αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΨΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_6717.html ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

    Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    Οποιος νομίζει οτι οι ιδιοκτητες ταξι ειναι οι μεροκαματιαρηδες που σκοτωνονται για το μεροκαματο ας δει πως δουλευουν αυτοι οι κυριοι ….ΑΠΕΡΓΟΝΤΑΣ.

    Ξαφνικα εμφανίζονται στα αεροδρομια τζιπ και αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου που μεταφερουν με το αζημιωτο και …αφορολογητα τους τυχερους …ΠΕΛΑΤΕΣ,ειναι οι μεροκαματιαρηδες ιδιοκτητες ταξι που δηθεν απεργουν.Μονο στην Ελλάδα οι ΣΙΔΗΡΟΦΡΑΧΤΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ εχουν το θρασος να κοροιδευουν και να δουλευουν,ετσι νομιζουν, τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "14 Σεπ 2011 12:22:00 π.μ.", eisai swstos! Oi kwlotarifes einai mia ploysia koinwnikh omada me profile kakomoih kai sklhra ergazomenoy. Exoyn kleisto epaggelma kai to fasistiko dikaiwma na epilegoyn -me thn eispra3h mayroy... xrhmatos fysika- poios 8a ergastei sto sygkekrimeno klado.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγωνία για την τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ, Σαρκοζί..


    XΟ...XO..XO..XO..
    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ..ΠΟΣΟ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ

    ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ.

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο θίασος του Γιώργου θα καταφέρει τελικά να μας βγάλει από το ευρώ..

    Η συντεχνία των ανίκανων μας παίρνει στο λαιμό της. Ο θίασος της πτώχευσης παίζει τις τελευταίες πράξεις του έργου. Οι θεατές απαιτούν να κατέβει άμεσα το κακόγουστο θέαμα που παρακολουθούν και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

    Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα περάσουν στην Ιστορία ως ένα από τα πλέον ανίκανα κυβερνητικά σχήματα που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου...

    Μέχρι χτες οι Ευρωπαίοι το ψιθύριζαν στα αυτιά μας υπό την μορφή απειλής: «Αν δεν κάνετε τα δέοντα θα βγείτε από την Ευρώπη».
    Σήμερα το λένε ανοικτά και προετοιμάζονται για μία Ευρώπη δίχως τους Έλληνες.

    Ο κυβερνητικός θίασος του κ. Παπανδρέου μας σπρώχνει ολοταχώς έξω από την ζώνη του ευρώ.

    Ένας θίασος ανίκανων και αναποτελεσματικών ανθρώπων, ανεπάγγελτων στην πλειοψηφία τους, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή.

    Εδώ και δύο χρόνια όλοι τους λένε ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι τα έξοδα του δημόσιου τομέα και η φοροδιαφυγή. Δεν έχουν κάνει το παραμικρό, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.
    Δεν θέλουν να κάνουν κάτι για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Δεν προσπάθησαν καν να σώσουν την χώρα από το «ατύχημα».

    Συμπεριφέρονται λες και το επιδιώκουν...

    Δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έχουν να προσφέρουν κάτι. Δεν τους εμπιστευόμαστε, όπως δεν τους εμπιστεύεται κάποιος αυτή την στιγμή σε ολόκληρη της Ευρώπη.

    Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα είναι κακό. Μιλάνε ανοικτά για την χρεοκοπία. Πιο καθαρά δεν θα μπορούσαν να το πουν. Είναι σαφές ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσαμε να σωθούμε και δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Ούτε και στα ατυχήματα.

    Κύριε Παπανδρέου η χρεοκοπία μιας χώρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ατύχημα και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη... + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 14 Σεπ 2011 2:02:00 μ.μ.
    "όπως δεν τους εμπιστεύεται κάποιος αυτή την στιγμή σε ολόκληρη της Ευρώπη."
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση