GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το νερό της άλλης "μισής" Kαρδίτσας και το Γραφείο Τύπου του κ. Αγοραστού...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Δεν συνηθίζω να στέκομαι στις ύβρεις των ανωνύμων κάτω από την τελεία που βάζω σε κάθε κείμενό μου. Όχι για...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Δεν συνηθίζω να στέκομαι στις ύβρεις των ανωνύμων κάτω από την τελεία που βάζω σε κάθε κείμενό μου. Όχι γιατί τις συνήθισα, αλλά γιατί προέρχονται από κρυπτόμενους. Μερικά, όμως, σχόλια παρατίθενται ως "απαντήσεις" -πάλι ανωνύμων- σε ό,τι θίγω. Μία τέτοια περίπτωση, είναι και οι αναφορές "καρδιτσιωτών" σε μία ανάρτηση που αφορά την διατύπωση ενός δελτίου τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κάποιοι, λοιπόν, "ντόπιοι" ισχυρίζονται ότι η άλλη "μισή" Καρδίτσα έχει "ΣΩΣΤΟ" νερό και έτσι ακυρώνουν τον λεκτικό διαχωρισμό που επέλεξαν οι σύμβουλοι του Περιφερειάρχη. Όπως σημειώνεται και στο...
διάλογο που έγινε στο λογαριασμό που διατηρώ στο facebook, αν όντως η υπόλοιπη Καρδίτσα έχει καλό νερό, τότε ο διαχωρισμός στο δελτίου τύπου είναι αχρείαστος και συνεπώς ατυχής. Πάντως, σχετικές μελέτες και γνώμες των άλλων... μισών ντόπιων, επισημαίνουν ότι και η υπόλοιπη Καρδίτσα έχει πρόβλημα. Όπως και να ᾽χει, ο τίτλος του αρχικού κείμενου έθεται ένα ερώτημα κι όχι μια καταφατική γνώμη.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι από την τελική ανακοίνωση ενός -προσχεδιασμένου- έργου, στην τωρινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα, μέχρι την τελική έκβασή του επικρατεί μια πολυσημειωμένη αβεβαιότητα. Γι᾽ αυτό, καλό θα ήταν οι καρδιτσιώτες να κρατούν μικρό καλάθι στις όποιες εξαγγελίες...

7 σχόλια

  1. ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ; ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΛΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ : ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΕΣΕΙΣ κ.ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΟΙΚΕΙΣ.Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ;
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ..ΕΡΓΟ ΠΑΣΟΚ .

    Θυμάστε το "σκάνδαλο" με τη μεταγραφή του γιού του Τσιτουρίδη;

    Και βέβαια το θυμάστε όλοι!

    Αφού επί 20 μέρες, ΟΛΕΣ οι εφημεριδες, ΟΛΑ τα ραδιόφωνα και ΟΛΑ τα κανάλια, σας βομβάρδιζαν με το σκάνδαλο. Και τι σκάνδαλο; Μια μεταγραφή φοιτητή, από τις χιλιάδες που γίνονται κάθε χρόνο. Η οποία δεν ζημίωσε τον έλληνα φορολογούμενο, απλά ας πούμε ότι ήταν ένα ρουσφέτι. Κι όμως!
    Οι κήρυκες της καθαρότητας, οδήγησαν έναν Υπουργό σε παραίτηση, ύστερα από ερώτηση μιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, της Συλβάνας Ράπτη.

    Και φυσικά τα κανάλια, ιδιαιτέρως ο ALPHA, έφτασαν να παίζουν πρώτο θέμα και επί δεκαπεντάλεπτο, κάθε μέρα, τη μεταγραφή του γιού ενός μικρομεσαίου υπουργού. Το έπαιζαν με όλους τους όρους, που απαιτεί η τηλεοπτική προπαγάνδα: επικές μουσικές να ξεκινούν την αναγγελία, τρέηλερς, "σούπερ", τεράστιους τίτλους, ψευδείς ειδήσεις περί ενόχλησης του Μαξίμου, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις με καθηγητές, επιτόπια ρεπορτάζ, ατέλειωτα τηλέφωνα στον ίδιο, follow up από τις εφημερίδες των νταβατζήδων, δεκάδες "παραθυράτους" να αλαλάζουν.

    Τον έστηναν κάθε βράδυ απέναντι σε 5 και 6 λαμογιοδημοσιογράφους, που το έπαιζαν κήρυκες της κάθαρσης και την εντιμότητας και του κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο.
    ===================================
    Και τώρα; Στο 100 φορές μεγαλύτερο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
    Που βόλεψε το ακίνητο της πεθεράς του Α.Παπανδρέου, για να μη μείνει ξενοίκιαστο, πληρώνοντας παραπάνω χρήματα από αυτό που στεγάζεται τώρα και αγνοώντας τα γειτονικά φθηνότερα ακίνητα, επιλογή που έγινε χωρίς διακήρυξη, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς σύσταση επιτροπής αξιολόγησης, χωρίς πρακτικό Δ.Σ.;

    Μούγκα!

    Μούγκα οι ξεφτίλες νενέκοι.

    Μούγκα οι ρομπες του ΑLPHA, του MEGA, του ANT1, του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ.λ.π.

    Η γλώσσα που κατάπιαν βγαίνει από τον πισινό τους από την προσπάθεια να την κρατήσουν κλειστή.

    Οι ίδιοι άνθρωποι που τολμούν -οι λιγδιάρηδες σιχαμεροί- να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Αντί να αποκαλούνται κωλοχαρτογράφοι !

    Οι ίδιοι άνθρωποι που έσκουζαν σαν να τους πάτησε ο επιβήτορας της γυναίκας τους τον κάλο, για την υπόθεση Τσιουρίδη, τώρα το βουλώνουν !
    Για τα 2.000 ευρώ της διαφήμισης που τους δίνει το ΤΤ κάθε Κυριακή.

    Τόσο λίγδες ! Τόσο γλίτσες ! Σιχάματα.....

    Γιατί ρε γλίτσες δεν παίρνετε 80 φορές την ημέρα τηλέφωνο τον Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον Αντρέα Α.Παπανδρέου, τη γυναίκα του, την πεθερά του, τον κουνιάδο του, για να κάνετε ρεπορτάζ;

    Γιατί ρε γλίτσες δεν βγάζετε την ιδιοκτήτρια να σας πεί τι συμβαίνει; Γιατί ρε κοπρίτες της δημοσιογραφίας, δεν ρωτάτε να μάθετε πόσο είναι το ενοίκο;

    Γιατί ρωτάτε αν βρέχει όταν σας φτύνουν στο δρόμο οι πολίτες και ας σας γιαουρτώνουν;

    Λιγδιάρηδες, φτωχομπινέδες, κουράδες του πεντακοσάρικου.

    Για μια διαφήμιση, αλλάξατε θέση μεταξύ στόματος και κώλου. Αν τολμήσετε να περπατήσετε μια νύχτα στο δρόμο, θα σας ακολουθούν από πίσω ένα σωρό σκυλιά....Μυρίζονται τη λίγδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ασχετοσύνη έχει και όρια όπως και η ψευδολογία σας όταν ο αγοραστός και οι φορείς εντάσουν ένα έργο ύψους 40 εκ. Ευρώ ένα έργο για ναενταχθεί απαιτούνται και μελέτες και εγκρίσεις .
    Απλά δεν γνωρίζετε αλλά για να κάνετε κριτική χρειάζετε πρώτα να κάνετε αυτοκριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ωμός εκβιασμός: Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!


    Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.


    Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.
    Η φορολογική ενημερότητα,
    έχει ισχύ 6 μήνες και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

    Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

    Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής:
    Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.

    Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.....

    Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κυρία Πανταζή -αν -εκτός απο τα ξαδέλφια για πληροφορίες υπάρχουν και οι επιστημονικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί
    Πρός πληροφόρησή σας γιατί τα υδρευτικά δίκτυα δεν είναι προχειροκουβέντες και σπέκουλα
    Προσοχή και σοβαρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 560 εκατομμύρια στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ….... ΠΑ$$ΟΚ ΟΛΕ !

    Την προσφορά του Ελληνικού Δημοσίου για την απόκτηση άδειας λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων έναντι συνολικού τιμήματος 560 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

    Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ Κώστας Μητρόπουλος θα μονογράψουν σύμβαση για τη χρονική επέκταση της ισχύουσας παραχώρησης της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά 10 χρόνια, δηλαδή από το 2020 ως το 2030, έναντι συνολικού τιμήματος 375 εκατ. ευρώ και ποσοστού 5% επί του μεικτού κέρδους (gross gaming revenue) από τα παίγνια κατά την διάρκεια της επέκτασης.

    Και οι δύο συναλλαγές τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η χρονική επέκταση της ισχύουσας σύμβασης παραχώρησης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

 Από το συνολικό ποσό, τμήμα 849 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί με τη λήψη των παραπάνω εγκρίσεων.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οικονομικές συμφωνίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και της ΟΠΑΠ ΑΕ, έχουν ως εξής:

    - Ως προς την επέκταση της υφιστάμενης από 15.12.2000 σύμβασης παραχώρησης:

    Δεκαετής επέκταση από 12/10/2020 έως 12/10/2030 της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΟΠΑΠ ΑΕ διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Προπογκόλ, Αριθμολαχείο 5 από 35, Κίνο, Σούπερ 3, Σούπερ 4, Μπίνγκο Λόττο και Στοίχημα/προκαθορισμένης ή μη απόδοσης).

 Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον – και μόνο για το διάστημα της επιπλέον 10ετίας – ποσοστό τέλους 5% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου προμήθεια επί του μικτού κέρδους των ανωτέρω παιχνιδιών.

    - Ως προς την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα:

 Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση της άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 473,975 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ τα υπόλοιπα 86,025 εκατ. ευρώ 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της άδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ιστοσελίδα της περιφέρειας και στις εφημερίδες δεν έγραψε κανείς "Νερό για τη μισή Καρδίτσα". Το έγραψε ένα blog και εσείς το αναδημοσιεύσατε...
    Άρα να προσέχετε τι γράφετε γιατί εκτίθεστε..
    Η κυρία Πανταζή απ' την άλλη ας μην εμπιστεύεται μόνο τα ξαδέλφια της για πληροφορίες και ας ρωτήσει κανέναν επιστήμονα η κανέναν υπεύθυνο να της πει αν υπάρχει πρόβλημα με το νερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση