GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι προκλητικοί (δι)ορισμοί κι η απάντηση του Περιφερειάρχη...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης   ( Πρωτοδημοσιεύτηκε, στις 24/9/11,   στην εφημερίδα " ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ " ) Φαίνεται πως δ...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης 
(Πρωτοδημοσιεύτηκε, στις 24/9/11,  
στην εφημερίδα "ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ")

Φαίνεται πως δεν επιθυμούν (για την ακρίβεια, αδιαφορούν) να περιορίσουν την αρνητική δημοσιότητα οι πρόσφατα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Θεσσαλών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλο και κάτι θα πράττουν για ν᾽ ακούν δικαιολογημένα έπειτα τα σχωριανά τους (τόσο από τα ηλεκτρονικά και έντυπα -τοπικά κυρίως- Μέσα, όσο όσο κι από τις λαομαζώξεις στα καφενεία).
Αυτή τη φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο (δι)όρισε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) -της οποίας η χρησιμότητα και το έργο αμφισβητούνται- κεκλεισμένων των θυρών και τα συγκρότησαν σε σώμα, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011. Ήρθαν, έτσι εις σάρκαν μίαν οι επίλεκτοι που όρισαν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων.
Το κωμικοτραγικό σημείο αυτών των επιλογών είναι ότι τα περισσότερα μέλη...
δεν έλαβαν την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών τους στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, όπου δεν κατάφεραν τελικώς να εκλεγούν, αλλά ο κ. Αγοραστός με τον κ. Παπατόλια (μετά και την πολυσημειωμένη σύμπνοια που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μεταξύ των) επιφύλασσαν για τους ανεπιτυχόντες μια καλύτερη μέρα. Κι έτσι, δίχως κριτήρια και δίχως, τουλάχιστον, την όποια προτεραιότητα στη σειρά κατάταξής τους (με βάσει, δηλαδή, τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν στις εκλογές), (δι)ορίστηκαν οι επίλεκτοι τυχεροί. Ήδη, όμως, όσοι άλλοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν σύμβουλοι, αλλά έλαβαν καλύτερη θέση στην σειρά προτίμησης των ψηφισάντων από τους (διο)ρισμένους και προσπεράστηκαν στην επιλογή αυτή, αρχίζουν να διαμαρτύρονται εντόνως καθώς μιλούν για κατάφωρη αδικία και αδικαιολόγητη συμπεριφορά (κυρίως του κ. Αγοραστού, από την παράταξη του οποίου ορίστηκαν οι περισσότεροι μετέχοντες στην ΕΚΠΟΛ). Όλοι τους προσπερνούν όμως (καθώς προτάσσουν προφανώς το ατομικό συμφέρον), ότι η πραγματική και εξοργιστική αδικία γίνεται στην ουσία εις βάρος των Μαγνητών, μιας και κανένας Καλλικράτης δεν ορίζει να επιλέγονται σε αμειβόμενες θέσεις ανεπιτυχόντες περιφερειακοί σύμβουλοι. Που καιρός, όμως, για τέτοιες.... λεπτομέρειες, όταν η χώρα ολάκερη ως Πομπηία καταρρέει...
Επικοινώνησα για το θέμα αυτό τηλεφωνικά με τον κ. Αγοραστό (με τον οποίο σημειωτέον μας ενώνει μια μακρά γνωριμία, αλλά και μακρινή συγγενική σχέση) και μου απάντησε ότι "η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου έπραξε απλά αυτό που ορίζει ο Καλλικράτης και ομοφώνως συμφώνησε". Όσο κι αν έψαξα, όμως, σ’ αυτόν (στον Καλλικράτη, που το όνομά του προβλέπω να συνδυάζεται με ένα νομοθετικό άλλοθι για νέα έργα κι ημέρες αδιαφάνειας) δεν βρήκα πουθενά σχετική διάταξη που να ορίζει ότι όσοι δεν εκλέχτηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι θα ορίζονται σε πολιτιστικούς οργανισμούς και λοιπές πολυέξοδες και "σκοτεινές" δημόσιες εταιρίες. Διαπιστώνω επιπροσθέτως, μετά λύπης, τον τρόπο που έχουν βρει κάποιοι για να παίρνουν το κατιτίς τους από τα λεφτά των φορολογουμένων (=του Δημοσίου): θέτουν υποψηφιότητα για την όποια εκλογή τους κι έπειτα ποντάρουν ότι αυτός που βοήθησαν με τα ψηφαλάκια τους, θα τους αποκαταστήσει για τον κόπο τους, με κάποια αμειβόμενη από το Δημόσιο θεσούλα.
Επέμεινα, στο τηλεφώνημά μου στον Περιφερειάρχη, να μου θέσει τα κριτήρια τουλάχιστον αυτών των επιλογών και εμφανώς εκνευρισμένος μου δήλωσε -με μια περίσσια ευσπλαχνία- ότι "είναι άνθρωποι κι αυτοί" και ότι "δεν θα λογοδοτήσει σε μένα, παρά μόνον στο λαό".
Κατανοώ την αντίδραση του συμπαθούς Κώστα (αν και δεν την περίμενα από έναν άνθρωπο που γνωρίζω χρόνια πολλά), καθώς δεν ανέμενε είναι η αλήθεια να τον ενοχλήσω για κάτι τέτοιο. Θεωρούσε προφανώς ότι έχει κερδίσει, λόγω της αυτής συγγένειας, την εν τυφλώ υποστήριξή μου στο όποιο έργο του. Τον διαβεβαιώνω, λοιπόν, από αυτό εδώ το πάντα φιλόξενο βήμα -που φέρει το όνομα του "λαού"- πως θα με βρει απέναντί του (με σύμμαχο τη γραφή μου) όποτε νιώθω ότι αδικείται, είτε η περιοχή όπου μεγάλωσα (και που του έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 55%), είτε η Μαγνησία ή ευρύτερα η Θεσσαλία.
Τέλος, φιλικά, συγγενικά και ταπεινά, συμβουλεύω τον Περιφερειάρχη μας να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στον αλμυριώτικο λαό που τον τίμησε δεόντως με την ψήφο του και να τον επισκέπτεται συχνότερα, δίχως να επιτρέπει άλλους να μιλούν εξ ονόματός του. Ο λαός, ήδη, έχει αρχίσει να ενοχλείται...


11 σχόλια

  1. ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ; ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΛΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ : ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΕΣΕΙΣ κ.ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΑΝΤΙΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΟΙΚΕΙΣ.Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ;
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ , ΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ακούσαμε και αυτό από το SKY σήμερα το πρωί.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Η ισοτιμία που πουλάει η κυβέρνηση τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, στους Γερμανούς και άλλους, είναι 1 ευρό = 40 λεπτά.

    Μήπως είναι δικά τους είναι, σκασίλα τους.
    Δεν μας είπαν όμως, τι οφέλη θα έχουν οι ίδιοι οι ψεύτο-πολιτικοί μας, από αυτό το ξεπούλημα-χάρισμα, του Ελληνικού πλούτου.

    Για αυτό μας αγάπησαν ξαφνικά οι Γερμανοί.
    Πόσους προδότες, μπορεί να χωρέσει
    αυτή η Βουλή ?????????



    Τα εχουνε εντελως χαμενα.
    Αλλιως τα υπολογισε ο “global thinker” GAP και η παρεα του κι’ αλλιως τους βγηκαν, μεσα στο γενικευμενο ευρωπαϊκο μπαχαλο.

    Και τωρα οι κολαουζοι του προσπαθουν πανικοβλητοι να μαζεψουν μανικια και γιακαδες για να κερδισουν χρονο πριν τους σκασει και η επισημη χρεωκοπια στα χερια και δεν ξερουν που να κρυφτουνε.

    Η κατασταση θυμιζει -τηρουμενων των αναλογιων- τις τελευταιες μερες πριν απο την πτωση της χουντας.
    Η χωρα ειναι ουσιαστικα ακυβερνητη
    κι’ ας ευχομαστε να μην υπαρξει και κανενα επεισοδιο με την Τουρκια και εχουμε και αλλες εθνικες περιπετειες.


    Το θέμα είναι αυτοί υπολόγιζαν κάποια έσοδα και δεν τους βγήκε
    μ’ αυτό τον τρόπο.

    Λογικά λοιπόν να ετοιμαστούμε μέχρι την Παρασκευή, άντε από Δευτέρα να βγάλουμε γούστα με καμιά καινούργια και πιο “φρέσκια” ιδέα του Βαγγέλa.

    Παρασκευή λήγει η πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς.

    Κάτσε να δεις που δεν θα πάρουν ούτε το 1/10 από όσα υπολόγιζαν, και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε έκτακτο “Achtung, Achtung !”

    Aπό το ντελάλη της Kommandatur.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντωνη μαριε δεν βλέπεις τις καταγγελιες ή καλυπτεις τον αγοραστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικό τσίρκο ΠΑΣΟΚ:
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±
    Τελευταία στιγμή σκέφτηκαν να βάλουν επιτροπή να ελέγξει τη συνταγματικότητα της εφεδρείας

    [Να θυμίσουμε ότι ο Παυλόπουλος τους τα είχε πει όπως γράψαμε πριν μια εβδομάδα]

    - Η εντολή δόθηκε από τον πρωθυπουργό
    - Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο
    - Στο 3% αντί 10% το ποσοστό και... αν!
    - Συνταγματικό κόλλημα μπλοκάρει το μέτρο
    - Οι οργανικές θέσεις δεν γίνεται να μείνουν ακάλυπτες
    - Εξετάζουν τώρα το μέτρο της εθελούσιας αντί της εφεδρείας σε πολλούς φορείς

    Η τρόικα είναι εδώ και πιέζει. Εδώ και εβδομάδες συζητάμε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Σενάρια, αλλά και δηλώσεις υπουργών. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και καιρό αδειάζουν τα γραφεία τους. Αλλοι φεύγουν όπως όπως για να βγουν στην σύνταξη. Ολα αυτά μάταια. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ένας από τους αρμόδιους υπουργούς, έγκριτος συναγματολόγος ανακάλυψε συνταγματικά κωλύματα.

    Η εφεδρεία ήταν να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη. Το βράδυ της Τετάρτης βγήκε από τη ημερήσια διάταξη. Το πρωί όμως ξαναμπήκε. Θα το συζητήσουν, αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις, έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Και λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει όπως είπε σε χρόνο dt για την εφεδρεία...

    Το αλαλούμ όμως συνεχίζεται και κάποιοι εξακολουθούν να διοχετεύουν σενάρια.

    Αυτή τη φορά είναι τρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι υπουργοί το τελευταίο διάστημα είχαν καταρτίσει τρία σχέδια αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα.

    Το πρώτο σχέδιο (το μαλακό) προέβλεπε την ομαλή αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιελάμβανε το στενό δημόσιο τομέα.
    Το δεύτερο σχέδιο προέβλεπε μία πιο «σκληρή» αποχώρηση και το τρίτο σχέδιο ήταν απευθείας απολύσεις.

    Ο Ε. Βενιζέλος ετοιμάζεται να ζητήσει από την τρόικα νέα προθεσμία για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα καθώς είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να παρουσιάσει λίστες με το 10% των υπαλλήλων που βγαίνουν σε εφεδρεία.

    Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν στείλει λίστες ή καθόλου στοιχεία. Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο.

    Υπάρχει μεγάλο συνταγματικό πρόβλημα

    Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.

    Ένα τρίτο κόλλημα είναι ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης που επιτρέπει σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να μπορεί να παραμείνουν ακόμη και πλέον της 35ετίας στην εργασία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.

    Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κριτήριο, και αυτό που συζητείται πλέον είναι η ανάγκη να επιταχυνθεί το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση οργανικών θέσεων, αυτό όμως θα πάρει καιρό και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας Αλλαξε τα φώτα ο Αγοραστός με την πολιτική του με τα έργα του και τις σωστές κινήσεις του τέρμα αυτά που ξέρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόφαση περιφερειακού συμβουλίου δεν είναι διορισμός το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και θα μπορούσε κάλιστα να επιληφθεί η δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ληγμένα παίρνετε κυρίε παπαγιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Μπάχαλο στην Οικονομική επιτροπή του ΠαΣοΚ. Μαγκούφης εναντίον Βάσω"...

    Χθες είχε συνεδρίαση η Οικονομική επιτροπή του ΠαΣοΚ με θέμα αλλαγή της σύμβασης για την Εγνατία. Πρόεδρος η Βάσω Παπανδρέου. Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Μαγκριώτη και του διευθύνοντος συμβούλου της"Εγνατίας" Μουρατίδη, η Βάσω έδωσε το λόγο στον εισηγητή Μαγκούφη.

    Ξεκίνησε να μιλάει ο Μαγκούφης και τότε η Βάσω κατάλαβε ότι κανονικά έπρεπε να πάρει το λόγο ο Υπουργός και ζήτησε από το Μαγκούφη να σταματήσει και να δώσει το λόγο στον Μαγκριώτη.

    Ποιός είδε το Μαγκούφη και δεν φοβήθηκε.
    Δεν κατέβαινε από το βήμα και συνέχιζε να μιλάει.
    Από κάτω γινόταν ο χαμός, αλλά ο Μαγκούφης ατάραχος συνέχιζε την ομιλία , λέγοντας με έβαλε ο Αμοιρίδης δεν κατεβαίνω..
    Μάλιστα κάποια στιγμή διέκοψε την ομιλία και τα έβαλε με τον Λυντζέρη και Γρηγοράκο επειδή μίλαγαν.

    Είπαμε εκεί στο ΠαΣοΚ είναι μια ωραία
    ατμόσφαιρα..ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥ ΤΣΟ που λένε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση