GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν και μετά την 19η Οκτώβρη...

Από το  sofokleous10.gr Σε νέες βάσεις θέτει το σύγχρονο ελληνικό δράμα η μεγαλειώδης διαδήλωση που έγινε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στην Αθήν...

Από το sofokleous10.gr

Σε νέες βάσεις θέτει το σύγχρονο ελληνικό δράμα η μεγαλειώδης διαδήλωση που έγινε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στην Αθήνα, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε μετά βεβαιότητας τα 250.000 άτομα με πολλές αξιόπιστες πηγές να κάνουν λόγο ακόμη και για 400.000 άτομα, ενώ εξ ίσου μαζικές συγκεντρώσεις, με πρωτοφανή συμμετοχή, έγιναν σε δεκάδες ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Το πρόβλημα της «διάσωσης» της Ελλάδας (που μόνο κατ’ ευφημισμό έχει αυτή την ονομασία, όπως δηλαδή η αφιλόξενη θάλασσα του Πόντου καλείται Εύξεινος και το ξύδι γλυκάδι) έπαιρνε ως δεδομένη την ικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να...
επιβάλλει ότι μέτρο κρίνει σκόπιμο, ακόμη κι αν δεν συνοδευόταν από καμιά νομιμοποίηση στη συνείδηση των πολιτών.
Το θέμα όμως πλέον για την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είναι πολύ πιο βαθύ. Η απροθυμία της πρώην υπουργού Λ. Κατσέλη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο φέρνει στην επιφάνεια τα ρήγματα που υπάρχουν ακόμη και στον πυρήνα της κυβέρνησης, εκεί που ανήκε μέχρι πρόσφατα η σύζυγος του Γερ. Αρσένη. Η αδυναμία της κυβέρνησης να καθαρίσει τους δρόμους από τα σκουπίδια, παρότι ενεργοποίησε κάθε αυταρχικό μέτρο που είχε στη διάθεσή της, δείχνει επίσης τα περιορισμένα όρια του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Τέλος, η επίθεση του Γ. Παπανδρέου στους δικαστικούς από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έδειξε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που έχει καταφέρει να αναγάγει σε εχθρούς ακόμη και τμήματα της κρατικής μηχανής που αποτελούσαν ανέκαθεν σημείο στήριξης για κάθε κυβέρνηση: στρατιωτικούς, διπλωμάτες και τώρα δικαστές.
«Το διακύβευμα εδώ δεν είναι μόνο κατά πόσο η ελληνική βουλή μπορεί να ψηφίσει το νόμο», ανέφερε σχολιαστής του βρετανικού δικτύου BBC, με αφορμή την συγκέντρωση. «Βλέποντας τα τεράστια πλήθη στον δρόμο, τα υπουργεία της κυβέρνησης κατειλημμένα και τη βία, το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να επιβάλλει αυτά τα νέα μέτρα λιτότητας», ανέφερε ο βρετανός αναλυτής, με μια αφοπλιστική ευστοχία. Και για να πούμε δε τα πράγματα με το όνομά τους, αφήνοντας κατά μέρους τις ρητορικές ερωτήσεις, το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν η κοινωνία αρνείται να υποταχθεί – γιατί περί αυτού πρόκειται...
Σε αυτό το πλαίσιο πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη και η πρόοδος που καταγράφεται στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΕ τα τελευταία 24ωρα πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ανεπαρκής, καθώς θεωρεί δεδομένη την εφαρμογή των εξοντωτικών προγραμμάτων λιτότητας. Η συντελεσθείσα πρόοδος αναφέρεται σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι η συμφωνία της Γερμανίας να αυξηθούν τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και να φθάσουν ακόμη και τα 2 τρις. ευρώ, έτσι ώστε να είναι εφικτή η στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών και δη των γαλλικών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, όταν θα κληθούν να ενσωματώσουν τις ζημιές από το νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Η άλλη λύση, να αναλάμβανε το γαλλικό δημόσιο το κόστος της διάσωσης θα καταβαράθρωνε μεμιάς την αξιολόγηση της Γαλλίας με ΑΑΑ, που ούτως ή άλλως είναι υπό συζήτηση.
Το δεύτερο σημείο στο οποίο επήλθε συμφωνία μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζύ σχετίζεται με την υποχώρηση που έκανε η Γερμανία, αποδεχόμενη μια μικρότερη μείωση του ελληνικού χρέους, από 50-60% που υπολόγιζε αρχικά σε ένα χαμηλότερο επίπεδο της τάξης του 30-50%, έτσι ώστε οι απώλειες των γαλλικών τραπεζών να κινηθούν σε λογικά και διαχειρίσιμα επίπεδα. Και τα δύο αυτά σημεία συμφωνίας (που υπήρχαν σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν και των γερμανικών Φαϊνάνσιαλ Τάιμς) διευκολύνουν την λήψη αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να απομακρύνουν κι όλα τα εμπόδια για την προώθηση του γερμανικού σχεδίου για την χρεωκοπία της Ελλάδας.
Το σημαντικότερο δε όλων, η έλλειψη συναίνεσης από την κοινωνία όπως φάνηκε από την συγκέντρωση της 19ης Οκτώβρη που χωρίζει τον πολιτικό χρόνο στα δύο: πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία...

18 σχόλια

  1. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για εσάς που κοροϊδεύεται και βρίζεται τον Κώστα Καραμανλή .
    Όταν θα φτάσει ο μισθός σας 500 ευρώ και δεν θα φτάνουν τα χρήματα σας να ζήσετε θα παρακαλάτε γονατιστοί τότε να επιστρέψει ο Καραμανλής και να κάνει την επανεκκίνηση των συμφωνιών Ρωσίας Κίνας , που είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος και να γίνει εισροή χρημάτων και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .Τώρα φυσικά σας πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε πρόβλημα , αύριο όμως που δεν θα σας χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ ………………;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN.

    NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS, GIATI ETSI OPWS PATE OI ELLHNES THS ELLADOS
    8A KATALH§ETAI SE EMFYLIO POLEMO. MONO ENAS DEYTEROS PAPADOPOULOS MPOREI NA SWSEI THN ELLADA.
    O ELLHNAS XREIAZETAI ARBILA STO SBERKO TOY ALOIWS DEN SYNERXETAI. KAI GI AYTO KALYTERA H ARBILA NA EINAI ALLHNIKH PARA EISAGOMENH.

    ZHTW H ELLAS
    ZHTW TO E8NOS

    ELLHN TOY E§WTERIKOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Πανηγύρια στην κηδεία της Ελλάδος» .

    Ο κόσμος χαίρεται όταν πετυχαίνει κάτι ,

    χαίρεται όταν κερδίζει το λαχείο ,

    χαίραται όταν παντρεύεται

    χαίρεται όταν παίρνει το πτυχίο ,

    χαίρεται όταν βρίσκει δουλεία

    χαίρεται όταν ξεχρέωνε το δάνειο στην τράπεζα ,

    μόνο ο Γάκης βγαίνει δημόσια χαίρεται που παίρνει δάνεια υπονομεύοντας το μέλλον της Ελλάδος και των παιδιών μας .

    Πόσο θράσος έχει τελικά αυτή η παλιοπουστάρα του Βολινάτου , που βγαίνει στα κανάλια και χαίραται που πήρε το μεγαλύτερο δάνειο στην παγκόσμια ιστορία , βάζοντας ταφόπλακα στον παράδεισο της Ελλάδος ,

    έχει και θράσος , αλλά και είναι ο τέλειος απατεώνας ο μεγιστάνας των εξαπατητών , ο καλύτερος πράκτορας των Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Symfono me ton 9:35:00. Xreiazetai tsekouri kai kremala se ola ta anthelinika skylia pou dioiklisan apoto 1974 kai mexri simera. Prepei i xora na xanarxisei na leitourgei me tis dikes tis dynameis. Oi kleftes kai listes tou dhmosiou xrimatos (politikoi kai mi politikoi) na apagxonistoun kai oles oi periousies tous na dhmeuthoun. Exodos apo to Euro amesa kai epistrofi stin Draxmh oste na mporoume na kanonizoume emeis ta dika mas epitokeia danismou. Gia na dhmeusoyme ola ta lefta tvn politikwn kai olon oson "ta fagane" ta teleutaia 20 xronia....kai na doume yparxei xreos meta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΨΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ,ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΟΡΚΕ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. EMEIΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει


    Χέσε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NA KYRHX8EI EPEIGWNTOS STRATIOTIKOS NOMOS

    Πάρε με να κανονίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χιλιάδες λαού περικυκλώνουν την Βουλή.

    Ποτάμια λαού πλημμυρίζουν το κέντρο της Αθήνας..

    Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ ακούγεται έξω από τη Βουλή.

    Ολα δείχνουν ότι σήμερα όλη η Αθήνα θα είναι έξω από τη Βουλή.


    Σηκωθείτε όλοι από τις πολυθρόνες και τα pc και κατεβείτε στη Βουλή.

    Η Ελλάδα σας χρειάζεται σήμερα. ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. apatewnes pasokoi ,8a plhrwsete gia ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Παπανδρέου τρέμει την λαϊκή οργή

    Λοιπόν, η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου μου φαίνεται ότι μοιάζουν με τον… Ολυμπιακό.

    Τις τελευταίες ημέρες και πριν το μεγάλο ματς με τη γερμανική Ντόρ τμο υντ, στο λιμάνι οι φανατικοί γαύροι φώναζαν στους παίκτες του Ολυμπιακού και στον προπονητή «αν δεν κερδίσετε την Τετάρτη, θα σας κρεμάσουμε στο Πασαλιμάνι». Ειδικά μετά το πατατράκ με την ΑΕΚ, μόνο λαϊκά δικαστήρια δεν στήθηκαν.

    Φαίνεται ότι η ομάδα φοβήθηκε τις κρεμάλες και έπαιξε χθες λίγο μπαλίτσα, όσο χρειαζόταν για να δείξει στον Γιωργάκη τι εστί… διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς.

    Ο πρωθυπουργός από την άλλη, μας έχει φάει τα αυτιά γιατί λέει ότι κάποιοι τον χτυπούν και τον απειλούν με “νέο Γουδή”, δηλαδή με κρεμάλες για τα όσα έκαναν την τελευταία διετία.

    Τα ίδια είπε και στον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του μάλιστα να … αποκηρύξει όσους φωνάζουν για Γουδή και για ελικόπτερα. Όλοι όλοι γνωρίζουν ότι για Γουδή μίλησαν ο Καρατζαφέρης και ο δικός του ο Λοβέρδος

    Μα καλά, ο ΓΑΠ δεν έχει καταλάβει ότι τις κρεμάλες στο Γουδή και τις απειλές τις εκτοξεύει ο λαός, οι… φίλαθλοι του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτοί του Ολυμπιακού, μπας και η ομάδα (συγγνώμη η κυβέρνηση) ξυπνήσει και παίξει και λίγο μπαλίτσα. Ήτοι, να κάνει και καμιά διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς, όχι μόνο υποτέλεια και το κεφάλι σκυμμένο.

    Ο Γιωργάκης, λοιπόν με τη στάση του δείχνει ότι φοβάται το Γουδή, τρέμει στην ιδέα της τιμωρίας από το λαό. Διότι εν έτει 2011 μπορεί να μην υπάρχει Γουδή και κρεμάλες, υπάρχει, όμως λαϊκή δίκη, τιμωρία είτε με χλεύη, είτε με την ψήφο στις εκλογές που πλησιάζουν.

    Ας μη ζητά, λοιπόν ο πρωθυπουργός αποκήρυξη ενός συνθήματος που πρώτο οι ίδιοι οι οπαδοί του ή ακόμη και υπουργοί του (βλέπε Λοβέρδος) φώναξαν.

    Κι εν πάση περιπτώσει, τρεις ημέρες πριν από τη μητέρα όλων των μαχών, ο δήθεν ηγέτης, ο στρατηλάτης να δείχνει φοβισμένος και πελαγωμένος, δεν είναι ότι καλύτερο.

    Ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα διότι στις δύσκολες στιγμές καταλαβαίνει ότι είναι μεγάλη ομάδα κι έχει και ένα κοινό να ικανοποιήσει.

    Ο Γιωργάκης στις δύσκολες στιγμές λιγοψυχεί, ζητά στήριξη και τρέμει μπροστά στην ιδέα της τελειωτικής αποτυχίας.

    Αυτός δεν είναι πρωθυπουργός.
    Ούτε αναπληρωματικός στα παιδικά του Ολυμπιακού δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τουλάχιστιον τον "λουκάνικο" δεν
    τον έψησαν.
    Απο αυτόν που καίγεται,περιμένεις
    πολιτισμένη αντίδραση?
    Μόνο αν έκανε γιόγκα επί 10 χρόνια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ELLHNIDES, ELLHNES,
    APOFASHZWMEN KAI DIATASWMEN.

    Γελοίος με όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση