GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνθιμος: "Η τρόικα διοικεί την Ελλάδα οικονομικά"...

Από το amen.gr Στην οικονομική κρίση και τις ποικίλες προεκτάσεις της αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποί...

Από το amen.gr

Στην οικονομική κρίση και τις ποικίλες προεκτάσεις της αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος ανέγνωσε και το σχετικό εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο κ.Άνθιμος μίλησε για τις διαστάσεις της κρίσης που έχει πλήξει την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ και δοκιμάζει σκληρά την ελληνική κοινωνία.
«Πρέπει να αναζητήσουμε εκείνο που ο μακαριστός Χριστόδουλος, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Θεός να τον αναπαύει, και η ταπεινότητα μου συγχρόνως, πριν από χρόνια, όταν ζούσε και εκείνος, φωνάζαμε από τους άμβωνες. “Όχι στην Παγκοσμιοποίηση. Όχι στο άλεσμα, του μύλου, όλου του κόσμου για να τον ανακατέψουμε. Προσοχή, γιατί έρχονται από αυτή την ιστορία δοκιμασίες πολλές”. Πολλοί...
επολέμησαν την άποψη αυτή. Θεωρούνταν άποψη συντηρητική που ξεχωρίζει τις περιστάσεις. Ενώ από τις μελέτες και τις προοπτικές και από το αδύνατον της εφαρμογής αυτής της αποπείρας λέγαμε ότι λέγαμε» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του η «Παγκοσμιοποίηση» έθεσε στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, «την υπόθεση της οικονομίας» και υποβίβασε «την υπόθεση της πολιτικής». Όπως είπε από την στιγμή που η Νέα Τάξη πραγμάτων, «που είναι αόρατη και σας φάντασμα περιφέρεται σε όλο τον κόσμο», έφερε την οικονομία στο επίκεντρο, ξέσπασε η κρίση και έχασε τη δύναμη και την υπόστασή της η πολιτική εξουσία.
«Δεν το βλέπετε στην Πατρίδα μας τι γίνετε; Η Τρόικα διοικεί την Ελλάδα οικονομικά. Η Τρόικα επιβάλει όλα αυτά που για μας αποτελούν σκληρή δοκιμασία όλου του ελληνικού λαού. Και ιδιαιτέρως των τάξεων που έχουν λιγότερες οικονομικές δυνατότητες. Και τι εμφανίζεται από εκεί… μια οικονομική εξουσία, του ιδίου του κράτους που δοκιμάζεται να αδυνατεί να αναστείλει αυτή την επιβολή. Αυτό λέγεται συνέπεια της αποπείρας για την κυριαρχία της Παγκοσμιοποιήσεως που σας το ξαναλέω, αναβίβασε σε πρώτο ενδιαφέρον του παγκοσμίου ενδιαφέροντος την οικονομία, για να έχουν χρήματα αυτοί οι οποίοι έχουν σε όλα τα Κράτη. Και ήρθαν και υποβίβασαν την πολιτική εξουσία. Κάποτε όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, ο Τσόρτσιλ, ο Ντε Γκολ, ο Κένεντι, είχαν εξουσία. Σήμερα την εξουσία την έχουν αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να διευθύνουν την παγκόσμια οικονομία. Είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων» τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους και άλλους παράγοντες που μιλούν υπερ της Ελλάδος.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις είναι από παράγοντες που δεν τους βλέπουμε, δεν τους ξέρουμε και έχουν τους δικούς τους στόχους.
Και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε πως αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, «να κρατήσουμε σαν σημαία και σαν συνείδηση την αγάπη μας στην Πατρίδα μας».
«Όλοι προσπαθούμε και όλοι βοηθούμε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλ’ όμως μην βρίζουμε την Πατρίδα, μην βρίζουμε την Εκκλησία. Γιατί τη βρίσανε την Εκκλησία τελευταία, για τα οικονομικά, υποτασσόμενοι έτσι στο οικονομικό σχέδιο των μεγάλων; Γιατί δεν θα πληρώνουν οι Ναοί για τα τετραγωνικά τους στο Κράτος. Μα γιατί αυτό δεν γίνεται πουθενά, σε κανένα Κράτος, σε καμία περίπτωση, σε καμία θρησκεία. Ο Ναός δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει στο Θεό και τον λαό», πρόσθεσε ο κ.Άνθιμος.
«Και παίρνουν ορισμένοι από αυτό αφορμή που δεν θέλουν την Εκκλησία και την βρίζουν ότι δεν πληρώνει φόρο. Αυτόν τον φόρο δεν πληρώνει, όλους τους άλλους τους πληρώνει», επισήμανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα η Εκκλησία κατέβαλε όλους τους φόρους που της αναλογούν ενώ οι κληρικοί υπέστησαν τις ίδιες μειώσεις στους μισθούς τους όπως και όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο.
«Φυλάξτε παιδιά μου την πατρίδα μας, φυλάξτε την Ελλάδα μας. Πειτε ό,τι θέλετε αλλά φυλάξτε την Πατρίδα μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε την ΠΟΣΠΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους στην Κρατική Τηλεόραση που παρά την απεργία τους μετέδωσαν κανονικά την Θεία Λειτουργία από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

9 σχόλια

  1. την Παγκοσμιοποίηση εσύ κι ο Χριστόδουλος δεν τη θελατε,

    τα δανεια καις επιδοτήσεις απο την Ε.Ε. τις θέλατε;

    Σεβ. θελει αρετή και πίστη η Ελευθερία,

    οχι μόνο τυφλή πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σεις μπράβο!Ποιός έκατσε και τον μαγνητοφώνησε και έγραψε το άρθρο? Μιλάμε για μεράκι για τον Άνθιμο.Ανθιμάρα και δεν είμαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την... "ταμπακιέρα" κουβέντα δεν λέει ο κ.΄Ανθιμος. Πότε η Εκκλησία θ΄ανοίξει το... "πουγγί" της, να βοηθήσει το κράτος? Τι ωραία θα ήταν αν ο κ. Ανθιμος έβγαινε και έλεγε: "Συναισθανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά του κράτους, ααναλαμβάνουμε εμείς τη μισθοδοσία του κλήρου, αλλά και διαθέτουμε στο κράτος τα μισά απ΄τα κτήματα της Εκκλησίας, για να μή χρεωκοπήσει η ΠΑΤΡΙΔΑ απ΄την οποία και πληρωνόμαστε ολόκληρος ο Κλήρος και να βοηθήσουμε έτσι ουσιαστικά να περάσουμε την κρίση". Μας βλέπει και Θεός! Αν τον πιστεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμαει βλεπεις την διοικηση της χουντας οπως φαινεται και σε αυτην την φωτογραφια http://nobudget.wordpress.com/2009/11/17/%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1/
    οπου προσφερει την πιατελα με το ψαλιδι των εγκαινιων στον Παπαδοπουλο ενω πισω του αριστερα διακρινεται ο ομοιδεατης τους Χριστοδουλος και την παλιοπαρεα συμπληρωνει ο Παττακος...

    Αλλα ευτυχως οσο πανε και λιγοστευουν οι αφελεις που πιστευουν το γελοιο παραμυθι με τα αγγελακια που κατεβαινουν και γονιμοποιουν παρθενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΟ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΠΟΙΟΝ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΝΩ ΜΗΠΩΣ ΛΑΘΟΣ; ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΛΑΔΙΑ, ΤΥΡΙΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΑΛΛΟΥ; ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΑΡΕΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ. ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΗΜΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Κ.Α. ΞΕΡΑΜΕ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ, ΑΝ ΕΚΛΕΨΕ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Ή ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ. Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ. ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ.Α. ΑΝΤΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΕΡΟΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

    Ε, χαζός θα είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε καλόγηρε η καλογεροπαίδι (βαρέλι δηλαδή, ξέρεις εσύ,φονταμενταλιστή Μεγα κορό'ι'δο και ανιστόρητε,το παπαδαριό από πάνω εως κάτω διαχρονικά ήταν με το μέρος του κατακτητή και της αντίδρασης.οι προκαθήμενοι τράγοι στο Φανάρι αφόριζαν τους ξυπόλητους Έλληνες που τάβαλαν με την Πύλη.Βρωμεροί μισαλόδοξοι κατά βάση ελεηνοί και τρισάθλιοι σαράφηδες.Τώρα που ο λαός κινδυνεύει να ασβήστει απ τον χάρτη αυτοί πούναι;Αι σιχτίρ βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλουμε οι παπάδες να ντύνονται πιο μοντέρνα, με πιο κοντές φουστίτσες για να φαίνονται οι ζαρτιέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρατικοποιηση ολων των τραπεζων για ενα ευρω.
    τσογλανια τραπεζιτες,επιχειρηματιες,
    πουτανες αναλυτες,δημοσιογραφοι,
    πουλημενοι καθηγηταδες,συνδικαλιστες,πολιτικοι,
    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ!
    ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΟΙΗΣΑΤΕ!
    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση