GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τυνησία στις κάλπες...

Από το tvxs.gr Η Τυνησία είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε εκλογές μετά την Αραβική Άνοιξη, αποδεικνύοντας ότι κατάφερε να επικρατήσει μι...

Από το tvxs.gr

Η Τυνησία είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε εκλογές μετά την Αραβική Άνοιξη, αποδεικνύοντας ότι κατάφερε να επικρατήσει μια κατάσταση σχετικής σταθερότητας. Η ήπια στάση του Μπεν Αλί και η έλλειψη σοβαρών ενδοφυλετικών συγκρούσεων επιτρέπει στους Τυνήσιους να προσέλθουν σήμερα τις κάλπες.
Σχεδόν 10 μήνες μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον...
πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι και άνοιξε το δρόμο για την «Αραβική Ανοιξη», οι Τυνήσιοι προσέρχονται με υψηλές προσδοκίες, σήμερα, στις κάλπες για τις πρώτες ελεύθερες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.
Ενδεικτικό του κλίματος ενθουσιασμού που επικρατεί είναι ότι στις εκλογές κατεβαίνουν πάνω από 10.000 υποψήφιοι, περισσότερα από 80 κόμματα και πολλοί ανεξάρτητοι. Οι εκλογές θα αναδείξουν ένα σώμα 217 ατόμων, το οποίο θα κληθεί να συντάξει το νέο σύνταγμα της χώρας και να διορίσει προσωρινή κυβέρνηση.
Πρώτο κόμμα αναμένεται να αναδειχτεί το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα, χωρίς να σχηματίζει με βεβαιότητα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με αφορμή τις εκλογές στην Τυνησία, οι προσωρινοί «ηγέτες» της Λιβύης δήλωσαν ότι δεν απέχει η ώρα της διεξαγωγής εκλογών στη χώρα.
«Δέκα χιλιάδες επιπλέον αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για να συμβάλλουν στην επιτυχία των εκλογών», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

3 σχόλια

  1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Καντάφι έπεσε .
    Ο Γιωργάκης πότε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...

    απο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ________________________________
    κακή νύχτα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση