GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητείται μεταστέγαση των φυλακών Κορυδαλλού και Κέρκυρας...

Από το tvxs.gr Μεταστέγαση σωφρονιστικών καταστημάτων , μεταξύ των οποίων και των φυλακών Κορυδαλλού και Κέρκυρας, προτείνει μεταξύ άλλων ...

Από το tvxs.gr

Μεταστέγαση σωφρονιστικών καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και των φυλακών Κορυδαλλού και Κέρκυρας, προτείνει μεταξύ άλλων η έκθεση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής που εργάζεται επί του σωφρονιστικού συστήματος και των συνθηκών διαβίωσης κρατουμένων. Η έκθεση κάνει λόγο για υπερπληθυσμό των ελληνικών φυλακών, πενιχρή φαρμακευτική περίθαλψη, απουσία αναρρωτηρίων, ανεπαρκή ρουχισμό, απουσία των κοινωνικών φορέων αλλά και παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα φύλαξης.
Στην έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό της Βουλής ο...
καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης και αναφέρεται σε σειρά σωφρονιστικών καταστημάτων (Κορυδαλλός, Κέρκυρα, Αλικαρνασσός, Χαλκίδα), χαρακτηρίζεται ασύμφορο να ανακαινιστούν ενώ σημειώνεται ότι βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία τους όσο και στην πόλη που τους φιλοξενεί.
Ειδικότερα για τις φυλακές Κορυδαλλού, η διάλυση και απομάκρυνση των οποίων αποτελεί δέσμευση όλων των κυβερνήσεων από το 1994 ως σήμερα, προτείνεται η μεταφορά των ανδρών κρατουμένων σε τρία νέα γενικά καταστήματα κράτησης τα οποία θα κατασκευαστούν στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, στη Χαλκίδα, και στην περιοχή των Βαγίων στη Βοιωτία.
Η επιτροπή της Βουλής προτείνει μεταξύ άλλων την ίδρυση Ανεξάρτητου Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής το οποίο θα μελετά και θα αναλύει την εγκληματικότητα και θα καταρτίζει ολοκληρωμένα σχέδια, τη μη αλόγιστη χρήση της προσωρινής κράτησης και την ανά δύο χρόνια αξιολόγηση της κατάστασης των φυλακών από επιτροπή ειδικών.
Η έκθεση καταλήγει με την επισήμανση ότι χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση του σωφρονιστικού συστήματος και την κάθε είδους υποστήριξη του αποφυλακιζόμενου η επανένταξη στην κοινωνία είναι αδύνατη και οι πιθανότητες υποτροπής αυξημένες.

2 σχόλια

  1. Δεν πειράζει, ας τις πάνε όπου θέλουν. Έτσι κι αλλιώς τους έχουμε ετοιμάσει το νέο Γουδί.

    Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν φυλακές, στιγμιαία, χάρες αποφυλακίσεις και μαλακίες.

    "Τα πράγματα θα γίνουν απλά, αποτελεσματικά, μετά από δημόσιο διάλογο και με ανεπανάληπτη για τα Ελληνικα δικαστικά χρονικά, απόλυτη διαφάνεια."

    Μπαμ και μέσα το πόδι να κλείσει ο τάφος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tαγκανελη και σια..

    Κανετε ενα τρομακτικο λαθος..
    Συνδεετε την Ελλαδα με την αλητοσυμμορια πασοκ..

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..

    Η αλητοσυμμορια πασοκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ελλαδος..
    ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ 3 εκατ πολιτες και τους πηρε την ψηφο..

    Αυτοι οι ιδιοι τωρα την αμφισβητουν..

    Το ηλιθιο βλημα το διαβοητο βλακογιοργο η γιοργοβλακα η πορδηπουργο του μπομπολισταν,λαμπρακισταν και λοιπων συμμοριων,δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να υπογραφει συμβασεις υποταγης σε ξενους..

    Με την απελευθερωση θα λογοδοτησει και θα κρεμασθει σε δενδρο,ως δοσιλογος..
    Την ιδια τυχη θα εχουν και ολα τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση