GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούρεμα με την «ψιλή» και τέλος η Ελλάδα που ξέραμε...

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο http://www.aixmi.gr/ Μένουν ακόμη 48 ώρες για να μάθουμε τι είδους κούρεμα μας επιφυλάσσει η Γερμανίδα Καγκελ...

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Μένουν ακόμη 48 ώρες για να μάθουμε τι είδους κούρεμα μας επιφυλάσσει η Γερμανίδα Καγκελάριος -αν και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα είναι με την «ψιλή», που λέγαμε και στο Δημοτικό. Μπορεί και πάνω από 50%, ίσως 60%, κάποιοι υποστηρίζουν και παραπάνω.
Το απαιτεί η Μέρκελ, το υποστηρίζει το ΔΝΤ, το επιζητά η ελληνική κυβέρνηση. Απέναντι βρίσκεται ο Σαρκοζί και όλος ο ευρωπαϊκός Νότος, που προτείνουν μικρότερο κούρεμα, αλλά και οι τράπεζες που επισείουν ανοιχτά την απειλή χρεοκοπίας της χώρας.
Η Ευρώπη «γερμανοκρατείται», είτε μας αρέσει είτε όχι. Η γνώμη του Βερολίνου εξελίσσεται σε νόμο για τη Γηραιά ήπειρο και όποιος διατηρεί ακόμη αμφιβολίες δεν έχει παρά να...
 ρωτήσει τον Μπερλουσκόνι, που βρέθηκε χθες να ακούει τη Μέρκελ (και τον Σαρκοζί, από δίπλα, για να τηρούνται τα προσχήματα) να του εξηγεί τι πρέπει να κάνει και τι όχι!
Και, θυμηθείτε, ότι η Ιταλία αποτελεί το 25% της Ευρωζώνης -όχι το 2%, όπως η Ελλάδα.
Αν ο Μπερλουσκόνι τ’ άκουσε κανονικά από τη Γερμανίδα «δασκάλα», ο Παπανδρέου απλώς την άκουσε να τον ενημερώνει για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας, χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα αντιλόγου. Τα όσα είπε δημοσίως στη συνέχεια, ότι δηλαδή διαπραγματευόμαστε για το καλύτερο κλπ, είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμιά ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης. Δυστυχώς.
Τι θα γίνει, λοιπόν; Όπως όλα δείχνουν, το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί σχεδόν «γουλί», ώστε να καταστεί βιώσιμο, η ίδια η Ελλάδα  όμως δεν θα επιβιώσει, όπως την ξέραμε. Θα κινδυνεύσει σοβαρά να χάσει την εσωτερική της αυτοτέλεια, ενώ για τη διεθνή της φωνή ούτε λόγος πλέον.
Αν εγκρίνει ή απορρίπτει τον κρατικό προϋπολογισμό η τρόικα, αν ελέγχουν ουσιαστικά τις πράξεις και τις παραλείψεις των υπουργών οι επίτροποι των δανειστών, αν κανένα σχεδιασμό δεν μπορεί να κάνει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για ποια ανεξάρτητη χώρα μιλάμε;
Θα ρωτήσει κανείς, «ναι αλλά υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα; θα έχει αύριο η χώρα χωρίς να ψαλιδιστεί ως τη ρίζα το χρέος»;
Η απάντηση είναι ότι εδώ που άφησε η κυβέρνηση να φτάσει το πράγμα μάλλον δεν τίθεται θέμα ενναλακτικής διεξόδου από το φαύλο κύκλο των δανείων. Αν βάδιζε στο δρόμο αυτό με αποφασιστικότητα, την Άνοιξη του 2010, όλα θα ήταν ευνοϊκότερα. Και οι όροι που θα έθετε το Βερολίνο όχι τόσο δυσβάστακτοι.
Πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα υπό επιτροπεία, με κουρεμένη εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, και τους Έλληνες -όλους εμάς- πολύ πολύ φτωχότερους. Όχι, φυσικά, στο επίπεδο του 2004, αλλά δυο δεκαετίες πιό πίσω.
Πώς θα εκστομίσει το μαντάτο αυτό ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Τετάρτης; Ο εύκολος, αλλά αδιέξοδος, δρόμος είναι να επιχειρήσει να επαναλάβει το «σώσαμε τη χώρα» της 21ης Ιουλίου και να αφήσει στην άκρη τις οδυνηρές συνέπειες της διάσωσης. Δεν θα πάει πολύ μακριά έτσι. Οι πολίτες, που βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται, ούτε πείθονται πλέον ούτε παρέχουν καμιά πίστωση χρόνου. Πολύ περισσότερο που γνωρίζουν ότι δεν ανέθεσαν σε κανένα την αποστολή διάσωσης. Την τελευταία φορά που ψήφισαν, το 2009, ανέθεσαν στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη να μοιράσει τα λεφτά που υπήρχαν -κατά την αθάνατη πρωθυπουργική ρήση- και τίποτα περισσότερο. Γνωρίζουν, λοιπόν, πολύ καλά έως που φτάνει η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης –πράγμα που γνωρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές αλλά και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους πέφτει και το μεγάλο βάρος.
Οι στιγμές είναι οριακές. Η λύση που διαφαίνεται θα πάει τη ζωή μας δεκαετίες πίσω. Και «μη λύση», όμως, το «μη κούρεμα», δεν οδηγεί σε έξοδο από το φαύλο κύκλο του χρέους. Το δίλημμα, λοιπόν, δεν είναι μεταξύ μιας καλής και μιας κακής λύσης, αλλά μιας πολύ κακής και μιας άθλιας επιλογής.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια με μόνη την ψήφο των 153 βουλευτών του, οι οποίοι συρόμενοι  θα ψηφίσουν (;) την απόφαση των δανειστών -της Μέρκελ, δηλαδή. Η προσφυγή σε εκλογές το συντομότερο δυνατό είναι η μόνη καθαρή διέξοδος. Ο μόνος τρόπος να εκφραστεί καθαρά η λαϊκή βούληση και να αποσυμπιεστεί η κοινωνική ένταση, που τείνει να πάρει εκρηκτικό χαρακτήρα. Οι πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το φορτίο τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να είναι οι τελικοί κριτές. Το ενδεχόμενο κούρεμα, άλλωστε, στα δικά τους κεφάλια θα γίνει.
Follow on twitter: @XrPanag

14 σχόλια

  1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ.
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.

    ΖΗΤΩ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο το μεγκα;

    ΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ

    ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

    ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ

    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    Η ΕΦΟΡΕΙΑΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

    ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΙΣΓΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Ι. ΧΗΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος προανήγγειλε παντως
    και το τέλος του παπανδρεϊσμού.__________________________

    Η χθεσινή παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες, ο οποίος ζήτησε διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για το κούρεμα και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα των πρόωρων εκλογών, έχει κι ένα ακόμη βασικό στοιχείο: Ότι ο κ. Αντιπρόεδρος σήμανε το τέλος του Παπανδρεϊσμού στην Ελλάδα.
    Το ότι βγαίνει ένας υπουργός και προαναγγέλλει τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες και δεν το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημαίνει ότι ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου έχει τελειώσει.

    Και πιθανότατα στις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να μην πάει καν με τον κ. Παπανδρέου επικεφαλής.

    Όσο κι αν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διαρρέουν ότι ο Γιώργος δεν παραιτείται, τι άλλη μεγαλύτερη απόδειξη παραίτησης υπάρχει από τον κ. Βενιζέλο να βγαίνει μπροστά και να θέτει τους όρους των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα λάβει η κυβέρνηση ;

    Αν ο πρωθυπουργός ήθελε να ηγηθεί μιας προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές και να τις διεκδικήσει, θα έβγαινε μπροστά, θα ανακοίνωνε τις πολιτικές πρωτοβουλίες που του ζητούσαν οι βουλευτές του, θα εγγυούνταν της ενότητας του κόμματος που δείχνει να αποσυντίθεται.

    Όμως, φαίνεται να επιλέγει το δρόμο της σιωπηρής διαφυγής από την εξουσία.
    Ούτε που θα καταλάβουμε δηλαδή πότε πήγαμε σε εκλογές χωρίς να ακούσουμε τίποτε για τον κ. Παπανδρέου.

    Ο μαρτυριάρης κ. Καρατζαφέρης, είπε στο Mega ότι η επόμενη Δευτέρα δε θα είναι ίδια με τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Πιθανότατα, λοιπόν, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, όταν στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, χωνέψουμε το μεγάλο κούρεμα, θα ξεκινήσουν και οι πολιτικές πρωτοβουλίες. Ολομέλεια της Βουλής, προσπάθεια για ψήφιση με 180 βουλευτές και τελικά εκλογές προς τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου.

    Ουσιαστικά, όμως, από την ώρα που ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε τις εκλογές δεν έχουμε πρωθυπουργό.

    Είθισται στο ποδόσφαιρο να λέμε για τους προπονητές αν θα κάνουν παρέλαση, εννοώντας ότι δε θα προλάβουν να είναι στον πάγκο μέχρι την εθνική επέτειο.

    Πλέον μπορούμε να πούμε ότι ο κ. Παπανδρέου δε θα είναι στον πάγκο της… Εθνικής Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου.

    Τυπικά μπορεί να ασκεί καθήκοντα, ουσιαστικά όμως έχει τελειώσει, τον παραίτησε το μεγάλο αφεντικό, ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η κουράδα πολυτελείας που ακούει στο όνομα Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είναι ενάντια στο κούρεμα, εγώ δηλώνω ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ! Πόσο μάλλον όταν απειλούν οι κατεξοχήν κουράδες των ΜΜΕ, οι Κουρήδες! Να φαληρήσετε βρωμόπουστες, να ξεβρωμίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεκινήστε να μετράτε: ΠΑΣΟΚ 153+Λούκα
    [είπε ότι θα ψηφίζει τα πάντα]
    ΛΑ[γ]ΟΣ 15+ Κιλτίδης
    ΝΤΟΡΑ 4, Φίλη ΝΤΟΡΑΣ 1 [Έλσα ]
    Μπαρμπα-Φώτης Κουβέλης 4.
    Το όλον 179.

    Λείπει ένας, τί πιστεύετε δεν θα βρεθεί ? Πολλοί οι υποψήφιοι, ας μην αναφέρουμε ονόματα, γιατί σαν την Λερναία Ύδρα,
    1 κεφάλι κόβεις, 2 πετάγονται.


    Υ.Γ. Πρόεδρε, τον νου σου. Μην από τις τάξεις της ΝΔ ..προκύψει ο ¨υπεύθυνος¨ με την 180η ψήφο.


    αυτον θα τον θελουμε
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
    ΤΟΝ ΣΟΔΟΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ..ΟΛΑ TA ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΪΦΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι να πληρώσει
    και να έχει...
    ακριβώς την ίδια τύχη με τον κολλητό του "αδελφό", σύντροφο Μουαμάρ Καντάφι..

    Σε λαγούμι με λύματα να βρεθεί κατακρεουργημένος.

    Στο Κρεοπωλείο ΚΡΕΑΣ εκτεθιμένος.

    Και να πάρει στη θάλασσα το κουφάρι του ειδεχθούς αυτού αποτυχημένου "πολιτικού"...................

    ________________________________
    ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...
    ________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωθυπουργός Περίοδος διακυβέρνησης Αύξηση χρέους



    Κων/νος Καραμανλής : πρωθυπουργός 1974 -: 1981 Αύξηση χρέους 416,5 %


    Ανδρέας Παπανδρέου: πρωθυπουργός 1982-: 1989 Αύξηση χρέους 782 %


    Μητσοτάκης : πρωθυπουργός 8-4-1990-: 10-10-1993 Αύξηση χρέους 179,6 %


    Ανδρέας Παπανδρέου: πρωθυπουργός 11-10-1993-:18-1-1996 Αύξηση χρέους 35,77%


    Σημίτης : πρωθυπουργός 19-1-1996-:7-3-2004 Αύξηση χρέους 109,17%


    Κων/νος Καραμανλής: πρωθυπουργός 8-3-2004-:4-10-2009 Αύξηση χρέους 53,1%



    Στοιχεία από άρθρο της Ελευθεροτυπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΗΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ !!!!
    ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ !!!!!
    ΒΕΝΙΖΕΛΟ Π@Π@Ρ@ Φ@ΦΛ@Τ@
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Π@ΝΙΒΛ@Κ@
    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΝΗΡΟΒΛ@ΧΕ ΚΑΙ @ΡΧΙΨΕΥΤ@ΡΕ
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΜΑΣ ΘΑΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ
    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ Τ' @ΡΧΙΔΙ@ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πάνε στις παρελάσεις υφυπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αρνούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπήσουν το κόμμα και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

    Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος ζήτησε εγγράφως από βουλευτές να παραστούν σε παρελάσεις, αλλά «έφαγε» πόρτα, καθώς αρνήθηκαν επικαλούμενοι δικαιολογίες για προγραμματισμένες από καιρό…διακοπές κλπ (ένας εξ αυτών του είπε όμως ευθέως ότι δεν θέλει να πληρώσει τα σπασμένα για τον Γιώργο και τον Βαγγέλη…)

    Αν μάλιστα ισχύει ότι και μέλη της κυβέρνησης, κυρίως υφυπουργοί, αρνούνται να παρευρίσκονται στις παρελάσεις σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα, τότε οι τολμηροί υπουργοί θα είναι…μόνοι τους !
    Οι τολμηροί είπαμε…

    O ΓΑΠ πάντως - ως πρόεδρος της σοσιαληστικής διεθνούς- φρόντισε ώστε το συνέδριό της να γίνει στις 28 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

    Είναι η πολλοστή φορά που δεν θα παρίσταται σε Εθνική επέτειο (όχι, ότι μας έλειψε, όχι ότι του έλειψαν…)

    ΚΑΙ..Συγνώμη..
    Ποιοί απόμειναν από αυτή την ωραία διεθνή ?
    Γιατί ένας ένας ξεκληρίζονται και με μαχαίρια απο πίσω..
    .Και κοσμούν και ψυγεία ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. EΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοιτάτε φάτσα ρέ ο κλόουν, ο μασκαράς, ο μεγαλύτερος καρνάβαλος του κόσμου, η ξεφτίλα της Ευρώπης πού τον βρήκες ρέ μαλάκα Έλληνα να τον ψηφίσεις για πρωθυπορδό σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση