GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελβετοκαταθέτες…εξαγωγείς

Του Θανάση Νικολαΐδη ΕΙΧΕ στο πουγκί του οικονομίες ο…μεροκαματιάρης και σκέφθηκε την Ελβετία. Εκεί το διεθνές θησαυροφυλάκιο, όπου δεν υ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΧΕ στο πουγκί του οικονομίες ο…μεροκαματιάρης και σκέφθηκε την Ελβετία. Εκεί το διεθνές θησαυροφυλάκιο, όπου δεν υπάρχει «αγωνία, λύπη και στεναγμός» για πολέμους κ.ά. Και, βέβαια, δεν άνοιξαν τα σύνορα για την (εξ)ασφάλιση του φτωχού. Η παράπλευρη κατάθεσή του δίπλα σ’ εκείνην της πλουτοκρατίας (που θα’ λεγε η Αλέκα), δίνει άλλοθι στον πλουτοκράτη και εγκυκλιότητα στο δικαίωμα της κατάθεσης. Χάραξε τον δρόμο η παγκοσμιοποίηση, τον ασφαλτόστρωσε η Ε.Ε. με τους νόμους της και το χρήμα έφυγε αστραπιαία, χωρίς διαβατήριο και διατυπώσεις.
ΚΑΙ, βέβαια, είναι μέτρο…πατριωτισμού του (νεο)έλληνα το φευγάτο χρήμα, είναι και δείκτης της ανθρώπινης πλεονεξίας. Κοιμόταν ήσυχος ο «καταθέτης» κι η τύχη του δούλευε. Κάτι...
ψυχανεμίστηκε στον ξύπνιο του βλέποντας την κάμερα της σάρωσης (για ανίχνευση του φοροκλέφτη) απάνω του, θυμήθηκε πως «δεν έχουμε Κράτος» και άλλαξε πλευρό. Τον παρέκαμψαν, του τη χάρισαν και χάρηκε. Μόνο ο φορολογούμενος «παρίας» μελαγχόλησε στυμμένος απ’ την πρέσα και ανήμπορος να αντιδράσει που του άδειασαν τη τσέπη.
ΔΕΝ πρόκειται να πείσουν τον κόσμο χωρίς να δώσουν μάχη κατά (Ελβετο)καταθετών που δήλωναν πενταροδεκάρες κι αν δεν ξεψαχνίσουν (ή δεν αποικοδομήσουν) τις of shore που δεν πληρώνουν «σεντ». Έστησαν τα πολυβόλα τους κι αδειάζουν σφαίρες, βάλλουν τα κανόνια τους για πουλιά και καρδερίνες και οι…κωδικοί της Ελβετίας μας στέλνουν μούντζες. Με τους ντόπιους φοροκλέφτες να μας γνέφουν τρωγοπίνοντας στο πανηγύρι τους κι έτοιμους να μας (εξ)αγοράσουν, αν ξαναπάμε στη δραχμή.
ΚΑΙ, βέβαια, το δούλεμα πάει σύννεφο, με υποσχέσεις πως το χέρι (των «κυβερνώντων») θα φτάσει μακριά (ως την Ελβετία) και πως θα βγάλουν τα λαβράκια απ’ το δίχτυ. Περνάει ο καιρός, περνάει και η λίστα στην Ιστορία. Θα τη δούμε-δεν θα τη δούμε και…να δεις πως την τελευταία στιγμή θα κατεβάσουν απ’ το ράφι τον σωτήριο νόμο (τους), ευρωπαϊκής εμπνεύσεως, οδηγιών και ισχύος. Κάτι ανάλογο με εκείνον περί…ανευθυνότητας υπουργών (γνησίως ελληνικού), που θα περάσει στα αζήτητα τους φοροκλέφτες-Ελβετοκαταθέτες. Θ’ ανοίξουν τις σελίδες του και θα το αναγνώσουν δυνατά: Νόμος περί προσωπικών δεδομένων(!).
ΘΑ κλείσουν το βιβλίο και, όπως κανένας τους στη φυλακή, έτσι και ο φοροκλέφτης στην…πισίνα του.

5 σχόλια

  1. Το βράδυ των επόμενων εκλογών, πιθανά, η κ. Διαμαντοπούλου Άννα (και άλλοι), θα ψάχνει τις ψήφους, που κέρδισε καλύπτοντας και κρατώντας στην θέση της την δεξιά Μπότσαρη Μακρή Ευανθία, μια παράνομα εκλεγμένη καθηγήτρια, την οποία υπόθεση γνωρίζει πολύ καλά και την βαστάει σκόπιμα στην θέση της, όπως και όλοι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι στην συνέχεια ζητούν αξιοκρατία στην παιδεία κλπ…  Ας ελπίσουμε, ότι η κ. Διαμαντοπούλου Άννα, που όπως φαίνεται, «πουλάει την παιδεία στην δεξιά», (όπως και μερικά άλλα γραφεία ΠΑΣΟΚ, που οι αποσπασμένοι σε αυτά γνώριζαν πολύ καλά τις παρανομίες της δεξιάς κ. Μακρή Μπότσαρη και τις συγκάλυπταν), νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσει, θα εκπλαγεί το βράδυ των εκλογών, αφού θα πάρει τόσους ψήφους όσους και η κ. Γιαννάκου Μαριέττα, η οποία είχε σύμβουλο την κ. Μπότσαρη Μακρή και δεν βγήκε βουλευτής (και έχασε και το πόδι της)! Άνθρακες ο θησαυρός! Που είναι οι ψήφοι θα ανακράζουν πολλοί;.  Το παράδοξο είναι, ότι ενώ γνωρίζουν οι υπεύθυνοι και οι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ότι βαστώντας στην θέση της την κ. Μακρή Μπότσαρη, ότι θα χάσουν τις εκλογές εξαιτίας της, δεν τολμούν να «ξηλώσουν» μια παράνομη γυναίκα, ούτε στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και δικαιολογούν χαμηλοφώνως, ότι η ανωτέρω κυρία είχε «καλές γνωριμίες» και σε κάποιο διεφθαρμένο κύκλο ΠΑΣΟΚ! Και εμείς θα πληρώσουμε τις γνωριμίες της κ. Μακρή Μπότσαρη, ή να τις πληρώσουν οι έχοντες την γνωριμία με την κ. Μακρή Μπότσαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νδ-πασοκ
    μαζι χαλαρωσανε τους πιστωτικους περιορισμους των τραπεζων
    μαζι φερανε τους ολυμπιακους
    μαζι φερανε το ευρω
    μαζι ψηφισανε συνθηκες λισσαβωνας....
    μαζι καταστρεφουν το δημοσιο για να ξεπουλησουν την περιουσια του
    μαζι ψηφιζουν,ακομα και τωρα,τα περισσοτερα νομοσχεδια.

    ποιον κοροιδευετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι αναγκαστικα ολες οι οικαταθεσεις στο εξωτερικο παρανομες.Παρανομη ειναι η κλοπη του δημοσιου χρηματος απο τον ιδιωτικο τομεα με την αποκριψη των εσοδων,την καθαρη ΚΛΟΠΗ του ΦΠΑ και των παρανομων επιδοτησεων (Ετσι να μην λεμε μονο οτι απο τους ιδιωτες χανεται στο δημοσιο το χρημα και αρα πρεπει να πεφτουν οι μισθοι). Και η κυβερνηση δεν μπορει να πεισει αφου ασχολειται ΜΟΝΟ με τη μισθωτη εργασια και οχι με τη ΚΛΟΠΗ. ΜΙα διασταυρωση των καταθεσεων και ακινητων στο Ε9 με τις φορολογικες δηλωσεις αρκει.
    Και αν θελει εστω να τους βοηθησει ας κανει και στα αυθαιρετα εισοδηματα μαι αναλογη ρυθμηση με τα αυθαιρετα κτιρια.Θα εκλεινε η τρυπα του προυπολογισμου αμεσα και θα σωζωταν το κρατος. Μηπως ομως το τελευταιο δεν ειναι το ζητουμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @3:05
    Παράνομες οχι, ανήθικες ναι και πρέπει να απαγορεύεται στο μέλλον (οτι εχει μείνει)
    τα χρήματα που αποκτήθηκαν εντός Ελλάδος
    απο εισαγωγές, υπηρεσίες και χρηματηστήριο να φύγουν απο την χώρα.
    Βέβαια αυτο προυπο)θέτει μία κρατική τράπεζα και μόνον για λόγους ελέγχου της ροής του χρήματος (τέλος στις ιδιωτικές τράπεζες), αγώνα στη Ευρωπαική Ενωση ή αποχώρηση απο αυτήν.
    Αλλοιώς απο ένα κλειστό συστημα αφαιρείς ενέργεια οπότε στο μέλλον η θερμοκρασία του συστήματος θα πάει στούς -278 Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η σούρδα που έδωσε παράταση στον παπανδρέου στην αναμέτρηση του με τον νομοθέτη της απαλλαγής από το κακούργημα των απατεώνων πολιτικάντηδων βολεμένων , ε αυτή θέλει να διαχειριστεί την συνέχεια ενός λεηλατημένου κράτους από τους βολευτάκιδες τους ξεβράκωτους που πλούτισαν λεηλατώντας τα ταμεία του κράτους, η υπουργός της παιδείας και του ξύλου του απελέκητου η σούρδα που ξεπροβόδησε τον μηχανικό για την νυχτερηνή βάρδια την άνοιξη του 83 στον Άγιο Δημήτριο και μετά στα σκοτεινά της πλατείας ………. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΤΟΥ . ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση