GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώσον κύριοι τον λαόν σας...

Της Κατερίνα Γκίκα Δεν είχαν όρεξη για αγιασμό φέτος οι βουλευτές . Μήπως έκλεισε η βουλή για να ανοίξει κιόλας. « Άσε που αυτό το σώσον Κ...

Της Κατερίνα Γκίκα

Δεν είχαν όρεξη για αγιασμό φέτος οι βουλευτές. Μήπως έκλεισε η βουλή για να ανοίξει κιόλας. «Άσε που αυτό το σώσον Κύριε τον Λαόν σου» μοιάζει αυτές τις ώρες λίγο ουτοπικό. Ορεξάτη ήταν μόνο η Άννα που έχει πάρει τον αέρα των αγιασμών από τα σχολεία. Και ο Γερουλάνος που κατέφθασε με μοτοσυκλέτα και τα έχει καλά με την εκκλησία. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μαζί του και το I pad για κάθε ενδεχόμενο. Αν χρειαζόταν να ψάλει μαζί με τον Ιερώνυμο δεν το είχε σε τίποτα να το γκουκλάρει το τροπάριο. Ωστόσο δεν χρειάστηκε, ο Αρχιεπίσκοπος δεν τον έφερε σε δύσκολη θέση. Τον κατέβρεξε με το ιερό ύδωρ έτσι για να πιάσει... Μετά πήγε και στον Σαμαρά και στον Καρατζαφέρη. Τσίπρας και Παπαρήγα απήχαν εκφράζοντας την...
διαφωνία τους προφανώς γιατί δεν φορολογεί η κυβέρνηση την εκκλησία.
Στα πίσω έδρανα ωστόσο γινόταν όλο το παιχνίδι. Κυκλοφορούσε ένα βιβλίο «ο Άγιος Καποδίστριας» που έγινε ανάρπαστο. Το έφερε ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος και το διάβασε ολόκληρη η Καραμανλική πτέρυγα. Ναι υπάρχει και τέτοια. Διάβαζαν λοιπόν οι βουλευτές με μεγάλο ενδιαφέρον, ορισμένα από τα λόγια του πρώτου κυβερνήτη της χώρας και έδειξαν να το διασκεδάζουν. «…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». Αλλά και τα παρακάτω: «Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»!

6 σχόλια

  1. να βγουν τα λαμογια του σημιτη να μας κανουν μαθημα αθειας.
    αγραμματοι εκσυγχρονιστες,η φτωχεια χωρις τη θρησκεια πως αντεχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ξαφνικα και ενω επι μερες η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια γαυγιζε οτι τα διαθεσιμα λεφτα του δημοσιου επαρκουν μονο μεχρι τα μεσα Οκτωβριου οποτε αν δεν παρουμε την .."δοση " του δανειου δεν εχουμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις ,ξαφνικα λεω, ακουω το γουρουνοειδες κητος "κ.τουρκογλου" (κοινως βενιζελο) να λεει:

    "Προφανως λεφτα εχουμε μεχρι τα μεσα Νοεμβριου... κλπ κλπ"

    Και εμεινα εμβροντητος..
    Να το ελεγε το ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ νο προμπλεμ δεν θα εδινα σημασια ..

    Αλλα ο "κ.τουρκογλου" μιλαει καλα Ελληνικα..
    Λοιπον ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ..
    "προφανως"???
    Τι σημαινει .."Προφανως εχουμε λεφτα κλπ??"

    Εσεις ρε αλητες δεν γαυγιζατε οτι δεν εχουμε??
    ΠΩΣ βρεθηκαν??

    Και αν δεν δωσουν ΟΥΤΕ τον Νοεμβριο την "δοση" τα αφεντικα σας τι θα πεις μετα ρε τουρκογλου??
    ..Προφανως λεφτα εχουμε μεχρι τον Δεκεμβριο??

    Ω! εχω την εντυπωση οτι αυτοι οι αλητες ενεργουν βασει σχεδιου καθοδηγουμενοι απο τα αφεντικα τους ΔΝΤ και καποιες CDSs αμερικανικς τραπεζες..

    Δεν εξηγειται αλλιως..

    Οποτε η λυση ειναι μια και μοναδικη:

    ΑΜΕΣΗ συλληψη και επι τοπου εκτελεση ολοκληρης της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Μια σφαιρα και στο χαντακι...
    Χωρις οικτο και χωρις λεπτο καθυστερηση...

    Συμφωνειτε φιλοι μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ,ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ.
    ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΠΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΤΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά γιατί ο Κύριος δεν σώζει τον λαό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολόκληρη η Καραμανλική πτέρυγα

    Η ποιά; Τι πίνεις αγόρι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση