GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούρεμα με ειδικη «μέριμνα» για τις ελληνικές τράπεζες...

Από το  banksnews.gr Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν στις Βρυξέλλες το μεγάλο παζάρι για το ελληνικό χρέος. Μέρκελ και Σαρκοζί π...

Από το banksnews.gr

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν στις Βρυξέλλες το μεγάλο παζάρι για το ελληνικό χρέος. Μέρκελ και Σαρκοζί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πίεσαν δραματικά τους τραπεζίτες να αποδεχθούν εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους κοντά στο 50%.
Από τις πρώτες διαρροές φαίνεται πως λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις ελληνικές τράπεζες και την προστασία τους καθιστώντας έτσι...
πιθανό κάποιες από τις μεγαλύτερες να γλυτώσουν την υπαγωγή τους στο ταμείο ενώ όσες τελικά υπαχθουν θα το κάνουν εκδίδοντας κοινές μετοχές και συνεπώς θα περιέλθουν στο κράτος. Αν και τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αναμένεται ανάλογα και με την στάση που θα κρατήσουν οι μεγαλομέτοχοι τους να διασωθούν οι : Εθνική, Alpha και Πειραιώς με την τελευταία πάντως να χρειάζεται να καταβάλλει την μεγαλύτερη προσπάθεια.
Ενδεικτικό της έντασης των διαπραγματεύσεων είναι και το γεγονός πως σε ένα διάλειμμά τους ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, δήλωσε πως δεν υπήρχε – μέχρι εκείνη την ώρα – συμφωνία κι ενώ ήδη στις διεργασίες είχαν εμπλακεί προσωπικά οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας!
Οι εξελίξεις κατόπιν υπήρξαν καταιγιστικές και σύμφωνα με πληροφορίες από την ενημέρωση που έκανε ο Αντιπρόεδρος Ευαγ. Βενιζέλος στα μέλη της κυβερνητικής Επιτροπής στην Αθήνα αλλά και από πηγές στις Βρυξέλλες προκύπτει ότι τα χαρακτηριστικά της διαφαινόμενης συμφωνίας είναι:
1.Εθελοντικό κούρεμα κατά 48% το οποίο δεν θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. (Οι τραπεζίτες ζητούσαν 40% και η Γερμανία πίεζε για 60%).
2. Μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Ελληνική Κυβέρνηση για το χρέος.
3. Αύξηση στα 130 δις. ευρώ του «πακέτου» στήριξης που θα λάβει η χώρα καθώς θα παραμείνει εκτός αγορών για την επόμενη δεκαετία.
4. Θα επιβληθεί εποπτεία για την τήρηση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η χώρα, αλλά θα επισημαίνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων ότι την ευθύνη θα έχει η Ελληνική Κυβέρνηση.
5. Τα ταμεία θα υποστούν απώλειες και θα χρειαστούν πέραν της στήριξης που έχουν σήμερα από τον προϋπολογισμό, να ενισχύονται ετησίως με ένα δισ. ευρώ.
6. Ενίσχυση του ΕFSF, δηλαδή του ταμείου διάσωσης, ώστε τα κεφάλαια του να υπερβούν το 1 τρισ ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ήδη στον EFSF έχει αποφασιστεί να μπει και το ΔΝΤ, αποτελώντας έτσι τον οικονομικό βραχίονα της ευρωατλαντικής συνεργασίας, μετά το ΝΑΤΟ στον τομέα της Άμυνας. Οι εξελίξεις αυτές μεταφέρθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου στα μέλη της κυβέρνησης που τον συνοδεύουν και αποτέλεσαν την πρώτη αχτίδα φωτός σε μια δύσκολη για την ελληνική αποστολή ημέρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για νέα σύνοδο ενώ ο υπουργός Οικονομικών ζητά από όσους επικοινωνούν μαζί του να κάνουν υπομονή γιατί οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Σε ότι αφορά στο καθεστώς επιτήρησης οι εταίροι μας θα "δέσουν" την Ελλάδα με ένα πολυετές "συμβόλαιο". ΕΕ και ΔΝΤ θα συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση ενός πολυετούς οικονομικούς προγράμματος, το οποίο θα παρακολουθούν από την Αθήνα τεχνικοί σύμβουλοι της τρόικας.

16 σχόλια

  1. Η ισχύς εν τη ενώσει .

    Είδες βρέ κουτό που μας αγαπούν όλοι οι Ευρωεβραίοι και εσύ τους κατηγορείς .

    Θέλουν το καλό μας για αυτό μιλούν για συναίνεση , ομοψυχία , ενότητα ,

    όλοι μαζί βρέ χαζουλίνι θα καταφέρουμε πολλά .

    Η δανειακή σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί , μην ξεγελιέσαι . Τα μνημόνια 1,2,3 , κ.λπ. είναι μόνο ένα μικρό μέρος της .

    Ας συναινέσουμε όλοι μαζί και ας την υπογράψουμε ,

    μήπως έχουμε να χάσουμε τίποτα…..!

    και με την βούλα του συντάγματος ,γιατί ξέρεις βρέ μαλκισμένο και αυτοί το ξέρουν βέβαια ,

    δανειακή σύμβαση με 151 βουλευτές δεν εξασφαλίζουν τα χρήματα των δανειστών,

    γιατί σου λέει πως

    εάν έρθει ο Τρελαντώνης θα τους πει να πάνε να τα πάρουν από τον γιο του εωσφόρου .

    Κατάλαβες λοιπόν γιατί θέλουν την συναίνεση με 181 βουλευτές ,

    η δανειακή σύμβαση θα είναι και συνταγματικά ενυπόθηκη και έτσι θα εξασφαλίζουν τα χρήματα τους οι δανειστές, έχοντας ως υποθήκη Ελληνικά νησιά , Ελληνική γη , Ελληνικές ψυχές και Έλληνες σκλάβους .

    Ότι άλλο και αν σου πω γλυκό μου αγόρι και τρυφερή μου γατούλα θα είναι περιττό.

    Ο mindcup της σκέψης σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο «Express Του ΠοΣΟΚονυχτίου»

    Ο «Πασοκνύκτιος όρθρος» είχε ήδη ξεκινήσει , πριν καλά καλά ξυπνήσει μετά από τον επταετή ύπνο ο Ελληνικός λαός .

    Μία είναι η αλήθεια όσο και αν θέλουν να την κάνουν γλυκιά σαν καραμέλα .

    Όταν ο «γλυφοποδιάς της Φρειδερίκης» παντρεύτηκε, τσιμπώντας το Εβραϊκό Μανεϊκο δόλωμα , το «express του Πισοκνυκτίου» έβαζε μπροστά τις απειλητικές για την Ελλάδα μηχανές του .

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2190 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για εσάς που κοροϊδεύεται και βρίζεται τον Κώστα Καραμανλή .
    Όταν θα φτάσει ο μισθός σας 500 ευρώ και δεν θα φτάνουν τα χρήματα σας να ζήσετε θα παρακαλάτε γονατιστοί τότε να επιστρέψει ο Καραμανλής και να κάνει την επανεκκίνηση των συμφωνιών Ρωσίας Κίνας , που είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος και να γίνει εισροή χρημάτων και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .Τώρα φυσικά σας πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε πρόβλημα , αύριο όμως που δεν θα σας χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ ………………;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗ ΑΠO ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΜΑΖI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .


    Γύρνα με φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΓΟΝ!
    Να επανέλθει τώρα ο Κώστας ο Καραμανλής για να σώσει την Ελλάδα. Η Νατάσσα να αναλάβει το υπουργείο Υγείας για να σώσει το ΕΣΥ.
    Ο Κώστας ο Καραμανλής είναι ο σωτήρας της Ελλάδας. Να αγιοποιηθεί τώρα από την εκκλησία της Ελλάδος.
    Να λατρεύεται σαν θεός ο Κώστας ο Καραμανλής και να καθιερωθεί η τσικνοπέμπτη ως γενική αργία-απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΤΕ ΓΑΠ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η ψηφος του πασοκομαλακα σκορπαει φτωχεια,πεινα,θανατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο καλος ελληνας

    πανηγυριζε για την ονε 2001
    πανηγυριζε στους ολυμπιακους 2004
    πανηγυριζε στο euro 2005
    πανηγυριζε το 2009
    πανηγυριζε στο μνημονιο 2010
    πανηγυριζε στο μεσοπροθεσμο 2011
    πανηγυριζει και τωρα

    θα πανηγυριζει και ανεργος στα συσιτια του δημου..

    εχει τη χαρα της ζωης μεσα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κουραδόλάτρη, ΠΟΥΤΣΑ σε ταΐζουν ,
    με το μισθό σου την μανά σου θα γαμάω ,
    Την πούτσα μου θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την ΨΩΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    να σε λένε μπεσαλή και της μαμάς σου το μουνί .
    Φάε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τα δυο
    και όλοι σε θα λένε,
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΙ?.
    Φάε εσύ τώρα πούτσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΚΑΙ
    ΓΑΜΩ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ , ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ,
    και να πείς ευχαριστώ , ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΣΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση