GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να γιατί πρέπει να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας...

Από το  Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου Οι πρόσφατες φονικές μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και ο χθεσινός καταστροφικός σ...

Από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου

Οι πρόσφατες φονικές μάχες
στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και ο χθεσινός καταστροφικός σεισμός στην περιοχή Βαν, έρχονται για άλλη μιά φορά να επιβεβαιώσουν πόσο επικίνδυνη είναι η επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου της πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, στα νότια παράλια της χώρας.
Παίζει στην κυριολεξία με τη φωτιά η τουρκική κυβέρνηση, καθώς η...
ευρύτερη περιοχή μας χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα και έντονη σεισμικότητα.
Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του για το νέο χτύπημα που δέχθηκε η γειτονική χώρα. Απευθύνει μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα των περιβαλλοντικών και αντιπυρηνικών οργανώσεων της Τουρκίας για την αποτροπή κατασκευής πυρηνικών σταθμών.
Ταυτόχρονα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν διεθνείς πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των υψηλών κινδύνων που συνεπάγεται το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας για το Περιβάλλον, τη Ζωή και την Ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και για την οριστική ματαίωσή του.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας μπορεί και πρέπει να σταματήσει.


2 σχόλια

  1. ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΙ Τ'ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΛΗΕΙΑ ΟΙ ΜΚΟ ΜΕ ΤΙΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ" ΤΙ ΛΕΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας πυρηνικός σταθμός έχει κόστος κάπου στα 4 με 5 δις, χοντρά λεφτά και εκει είναι το κακό. Ο ερντογάν είχε αποκαλυφτεί όταν δημοσίευσε τα απόρρητα αρχεία των Αμερικανών ο Σουηδός ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία και ο τούρκος, τάχα απείλησε ότι θα τον μηνύσει, τα γνωστά του κόλου. Γι΄αυτό και θα στηθεί στην τουρκία για τον παρά τον χοντρό αδιαφορώντας για την προβληματική περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση