GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας του «Μαύρου Θανάτου»...

Από το tvxs.gr Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας μίας από τις φονικότερες επιδημίες στην Ιστορία. Πρόκειται για τη βουβωνική πανώ...

Από το tvxs.gr

Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας μίας από τις φονικότερες επιδημίες στην Ιστορία. Πρόκειται για τη βουβωνική πανώλη ή «Μαύρο Θάνατο», ο οποίος τον 14ο αιώνα σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού.
Για την πλήρη γενετική ανάλυση του βακτηρίου χρησιμοποιήθηκε DNA από θύματα της επιδημίας, που έχουν θαφτεί στο...
νεκροταφείο East Smithfield του Λονδίνου. Το επίτευγμα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν τις αλλαγές που έχει υποστεί η ασθένεια με το πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πανώλη κάθε χρόνο.

Ανακοίνωση της ομάδας των επιστημόνων από Γερμανία, Καναδά και ΗΠΑ, αναφέρει ότι από τον γενετικό κώδικα του βακτηρίου Yersinia pestis, προκύπτει ότι πρόκειται για τον πρόγονο όλων των σύγχρονων μορφών πανώλης.
«Κάθε ξέσπασμα πανώλης σήμερα στον κόσμο κρατά από την μεσαιωνική πανώλη» δηλώνει ο Χέντρικ Πουανάρ, από το πανεπιστήμιο Μακμάστερ του Καναδά. «Με την καλύτερη κατανόηση της, μπαίνουμε σε μία νέα φάση έρευνας για τις επιδημικές ασθένειες» προσθέτει.

2 σχόλια

  1. Χαρτογραφήθηκε πλήρως ο γενετικός κώδικας του «Μαύρου Θανάτου»...
    ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ... JEFFREY ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο δεξιο και απο μαλακα κουταμαρα θακουσης...για τον 7.23

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση