GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΤ: Επιτέλους μια καλή ιδέα...

Από το  marketingweek.gr Όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρεία...

Από το marketingweek.gr

Όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας να συζητήσει για την τιμολόγηση των pool (της εικόνας δηλαδή από διάφορα -ειδησεογραφικού κυρίως χαρακτήρα- γεγονότα, τα οποία καλύπτονταν από ένα μόνο κανάλι που έδινε στη συνέχεια εικόνα στα υπόλοιπα) με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και για τη μετάδοση από τη συχνότητα της ΕΤ1, στο πλαίσιο του prisma+, σειρών των ιδιωτικών σταθμών σε επανάληψη, με το δικό τους λογότυπο.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει αξία, όχι τόσο για τις συγκεκριμένες πτυχές που προωθεί, όσο γιατί...
αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι ο δημόσιος τομέας -τουλάχιστον στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα- άρχισε να ξυπνά, να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα και να αντιδρά δημιουργικά σ' αυτήν. Ό,τι και να κάνουμε, οι περικοπές και η περιστολή θα είναι στα επόμενα χρόνια μια αναπόφευκτη πραγματικότητα.
Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουμε σ' αυτήν τη νέα πραγματικότητα και ιδίως πώς θα αντιδράσει το κράτος που αποτελεί και το κύριο αίτιο της κατάστασής μας, μια που αυτό στην ουσία χρεοκόπησε και τραβάει μαζί του προς τον βυθό και την υπόλοιπη χώρα. Ως τώρα από την πλευρά των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, οι μόνες ειδήσεις που «έβγαιναν» αφορούσαν σε εργασιακές κινητοποιήσεις διατήρησης των κεκτημένων. Τώρα επιτέλους ακούσαμε και μια καλή ιδέα, που δεν είναι άλλη από τη διάθεση των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων να αξιοποιήσουν τους πόρους που διαθέτουν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
Η νέα αυτή αντίληψη δεν πρέπει όμως να μείνει στις αρχικές σκέψεις συνεργασίας που περιγράψαμε παραπάνω. Θα είχε νόημα και σημασία να προχωρήσει βαθύτερα και να αρχίσουν να συζητούν τα ιδιωτικά κανάλια και η κρατική ραδιοτηλεόραση πρόσθετες συνέργειες; Να αναζητήσουν και άλλους τρόπους μέσα από τη συνεργασία να περικόψουν το κόστος τους, να αξιοποιήσουν από κοινού πόρους που αργούν, να αθροίσουν δυνάμεις για να εξάγουν προγράμματα ή άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Να ερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας που ως τώρα έμεναν ανεκμετάλλευτες, γιατί κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί έστω ότι θα μπορούσαν να συζητηθούν.
Ο χώρος της ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα είχε μπόλικα «κουσούρια». Δουλεύουν όμως σ' αυτόν και πάρα πολλοί ικανοί άνθρωποι, που στο τεχνικό τους αποτέλεσμα είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Το βλέπει κανείς αυτό και δια γυμνού οφθαλμού, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό και παρακολουθεί το τεχνικό αποτέλεσμα των τηλεοπτικών σταθμών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, των οποίων η αγορά είναι μάλιστα πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος.
Στην επόμενη φάση θα είναι εξαιρετικά σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να αξιοποιηθούν για να φέρουν έσοδα από άλλες πηγές, μια που τα έσοδα από την ελληνική διαφημιστική αγορά θα συνεχίσουν για κάποιο διάστημα να μειώνονται και θα σταθεροποιηθούν για χρόνια σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό της δεκαετίας του 2000. Χρειάζεται για αυτό δημιουργική σκέψη, διάθεση συνεργασίας και αξιοποίηση όλων των πόρων και δυνατοτήτων που διαθέτουμε. Πολλοί από τους αναξιοποίητους ανθρώπινους και υλικούς πόρους βρίσκονται, όμως, στα κρατικά Μέσα. Για αυτό και η πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΕΡΤ, έχει τη δική της αξία.

2 σχόλια

  1. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της μονταζιέρας το κάγκελο !

    Δείτε τώρα
    πως λειτουργεί
    η φαιοπράσινη πρακτική
    της κατά τα άλλα
    "φιλελεύθερης" ΝΕΤ
    που ευαγγελίζεται
    ο αλεξιπτωτιστής
    υπουργός Μόσιαλος.

    Μεσημεριανό δελτίο
    ειδήσεων
    την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011.

    Πάει η φουκαριάρα η ΝΕΤ
    να κάνει ρεπορτάζ
    για τις κινητοποιήσεις
    των εργαζομένων,
    παλεύει η κακομοίρα
    με τα σωθικά της
    και με τη γραμμή της
    και "προσαρμόζει"
    τους τίτλους της ανάλογα.

    Ένα ρεπορτάζ πήγαν
    να κάνουν
    για τις κινητοποιήσεις
    και δεν κατάφεραν,
    ούτε στοιχειωδώς,
    να κρατήσουν τα προσχήματα !

    Προσέξτε καλά το βίντεο
    που ακολουθεί.

    Έχουν που έχουν βάλει
    έναν τίτλο
    που μόνο για βαλσαμωμένους
    πασόκους είναι,
    ξαφνικά,
    στο 1.04
    πετάγεται από το πουθενά,
    καρέ από συνέντευξη
    του Πάγκαλου
    σε άλλο κανάλι.

    Το καρέ είναι ραμμένο έτσι,
    ώστε να φαίνεται
    σαν απάντηση
    στη δήλωση του εργαζομένου
    στο ρεπορτάζ που έκαναν
    οι τύποι
    για τις κινητοποιήσεις !


    Αυτό τώρα λέγεται
    αντικειμενική ενημέρωση
    και ελεύθερη δημόσια τηλεόραση,
    σύμφωνα με όσα
    έχει δηλώσει ο Μόσιαλος ...


    "Άγρια Δύση" υπουργέ μας ...

    "Άγρια Δύση" ...


    Δείτε το :


    Σκεφτείτε τώρα
    ποιος τα λέει αυτά ...

    Ο Πάγκαλος !

    Ο συνοδοιπόρος
    και θεματοφύλακας
    των Κολλάδων
    και λοιπών συνδικαλισταράδων !

    Ρε ουστ σαλτιμπάγκοι !


    Αναρτήθηκε από korinthix

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση