GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την επόμενη εβδομάδα η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου...

Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ο...

Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα Παρασκευή από το βήμα της Βουλής. 
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως περιμένει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και σημείωσε ότι ελπίζει πως θα είναι θετική. Άφησε, πάντως, να εννοηθεί πως η...
λίστα των μεγαλοφειλετών θα δημοσιοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.
Σημειώνεται πως 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου, από τους οποίους οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα, έχουν χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ και οφείλουν ή το 90% των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν δε το 1,6% των φοροφυγάδων και οι οφειλές τους είναι από 150.000 ευρώ και άνω.
Συνολικά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 41 δισ. ευρώ και οφείλονται από 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα και από αυτούς οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, με τους 716.000 να οφείλουν ποσά μέχρι μόλις 3.000 ευρώ.
Επίσης, από το βήμα της Βουλής ο Ευ.Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση ελληνικής αντιπροσωπίας με τους Ελβετούς για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων.
Εντυπωσιακά είναι εν τω μεταξύ, τα ευρήματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που αφορούν στα εισοδήματα φορολογουμένων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στους ελέγχους που διενεργεί η ΓΓΠΣ σε περιπτώσεις στις οποίες το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τα εν λόγω ποσά αφορούν σε μεταφορές πίστωσης, σε εμβάσματα, σε άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό και σε εισπράξεις συμβεβλημένων επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος τα εμβάσματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό το 2009 ανήλθαν σε 5,4 δισ. ευρώ και αφορούν σε 180.000 συναλλασσόμενους και σε 720.000 συναλλαγές. Εξ αυτών ποσό 4,9 δισ. ευρώ αφορούσε σε εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και σε συναλλαγές 8.667 φυσικών και νομικών προσώπων.

10 σχόλια

  1. ΦΙΛΕΤΟ Τ' ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΟ..
    ΧΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ MEGA ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...
    Δεν πιστεύουμε να κάλεσαν στο Mega τον Καστανίδη γιατί ένα από τα μεγάλα αφεντικά,
    Ο μπαρμπά-Γιώργος ετοιμάζεται να πάρει τη μπίζνα των απορριμάτων ;

    Το ρωτάμε γιατί...
    όλους εκεί στο Mega τους είδαμε πολύ ευγενείς με τον υπουργό!...
    -------------------------------

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
    ----------------------------------

    Πριν από 2 χρόνια οι Έλληνες εξαπατήθηκαν μεταξύ άλλων και με το ευφάνταστο σύνθημα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”.

    Να ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Βάρβαρος Σοσιαλισμός.

    Μπράβο λεβέντη Υπουργέ.

    Και τα μπράβο στον άλλο λεβέντη, τον Υπουργό Εσωτερικών.

    Τον ακούσατε να λέει με ύφος επιλοχία για επιβολή του νόμου, την αναθεώρηση του καθεστώτος αποκομιδής σκουπιδιών, την συνταγματική επιταγή της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και άλλα…

    Ανερυθρίαστα όσοι έχουν κάνει το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας κουρελόχαρτα, όσοι υπακούουν τυφλά και αυτιστικά τις επιταγές των Δανειστών, όσοι υπό το βάρος της ιστορικής τους ευθύνης, που σίγουρα θα τους οδηγήσει ενώπιον των φυσικών τους δικαστών, κραυγάζουν με διαταγματικού χαρακτήρα δηλώσεις και απειλούν σκουπιδιάριδες, που σε τελική ανάλυση, και παιδιά κομματικά να είναι, και βολεμένοι να είναι, μαζεύουν ρε τις σερβιέτες, τα κωλόχαρτα, τα σάπια και τα χαλασμένα που όλοι εμείς πετάμε αφειδώς στα σκουπίδια.

    Δεν τρώνε με χρυσά κουτάλια, δεν φοράνε κουστουμιές σινιέ, δεν δουλεύουν ωράριο κυριλέ, χώνονται στα σκατά για να μας έχουν καθαρούς, ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα, δεν γνωρίζουν κρύα ή ζέστες, δεν τους πιάνουν μολυσματικές ασθένειες και βακτήρια από τα δικά μας σκουπίδια.

    Χίλια άδικα να έχουν οι σκουπιδιαραίοι, δεν μπορώ παρά να μην παραδεχτώ ότι τους πάνε για εξόντωση.

    Και αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ ως πολίτης και ως Έλληνας.
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπό το μισθό θα παρακρατείται και η έκτακτη εισφορά.. !!
    _____________________________________________
    «Συνέταιρο» στο μισθό μας
    και συνεργάτη στην τσέπη μας μετατρέπει ο κ. Παπανδρέου τον Αντιπρόεδρό του ο οποίο σε ρυθμό πολυβόλου επιβάλει ανάλγητα μέτρα.

    Το τελευταίο είναι και το πιο αισχρό.
    Ο έκτακτος φόρος στα εισοδήματά μας, η εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου, για τα λεφτά που πήραμε το 2010, για φέτος θα πληρωθεί σε έξι δόσεις αφού μας ήρθε το περίφημο μπιλιετάκι.

    Όμως, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, στο εξής η έκτακτη εισφορά -που μάλλον θα γίνει μόνιμη- θα μας παρακρατείται από το μηνιαίο μισθό μας! Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι δε θα έχουν διαρροές και όλοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν αφού κάθε μήνα θα τους παρακρατείται υποχρεωτικά. Δε μας έφ*******ν δηλαδή οι μειώσεις στους μισθούς που βλέπουμε κάθε μήνα, τώρα θα έχουμε και άλλες κρατήσεις με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το εισόδημά μας.

    Λένε μάλιστα ότι μας κάνουν και χάρη αφού θα πληρώνεται η εισφορά σε 12 ή 14 δόσεις, όσοι είναι οι μισθοί, κι όχι σε έξι όπως έγινε με το φετινό χαράτσι. Μπορεί, όμως, ο ευφυής κ. Βενιζέλος να μας απαντήσει τα εξής:

    Τι θα γίνει με τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που δεν είναι δηλαδή μισθωτοί; Θα το πληρώνουν το χαράτσι και πώς θα τους αναγκάσει να το κάνουν;
    Αν κάποιος ήθελε να πληρώσει το χαράτσι εφάπαξ και να έχει έκπτωση, τώρα γιατί του το στερεί ο κ. Βενιζέλος;
    Τι θα γίνει με τις χιλιάδες εταιρείες που παρακρατούν κάθε μήνα τους φόρους από τους εργαζόμενους και δεν τους καταβάλουν στην εφορία; Διότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες.
    Και το βασικότερο; Για δύο χρόνια δεν έλεγαν ότι θα είναι η έκτακτη εισφορά; Γιατί φαίνεται ότι θα γίνει μόνιμη και μάλιστα για μια εισφορά που αφορά εισοδήματα για το οποία έχουν γίνει παρακρατήσεις;

    Ψιλά γράμματα για τον κ. Βενιζέλο. Εισπράκτορας της τρόικας είναι, σιγά μην ενδιαφέρεται για το μισθό του κάθε ένα από εμάς.

    Πρέπει να κάνουμε ένα ΝΤΟΥ !

    οχι μονον ειναι ΚΑΡΑ- ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ κυριολεκτικα…ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ & ΕΧΘΡΟΙ..
    σε αυτον τον ΔΟΛΙΟ πολεμο με την κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα σαπια υπουργε,μα για τοσο ηλιθιους και πολιτες τελευταιας κατηγοριας μας εχεις, ωστε τα αυτονοητα να αναγγελονται και να
    δημοσιοποιουνται.....
    Για ψηφαλακια ψαχνεις;;;;;;

    ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ,ΕΛΕΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ 150.000€

    ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ .

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ Ο ΜΠΕΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΩ ΑΠ΄΄ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΕΦΑΛΟΚΟΦΤΗ.ΡΗΜΑΞΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΑΝΑΛΓΗΤΕ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΣΕ ΣΑΝ
    ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΥΝ ΤΟΝ ΦΕΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ,ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ.ΕΡΧΕΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ. ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΤΟ 1981 ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΩΤΗΤΑΣ ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΑΠΙΛΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΩΝ.
    ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ "ΣΚΑΤΕ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λίστα θα είναι πλήρης?
    Ή οι...χορηγοί θα εξαιρεθούν?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εστω οτι χρωσταω στο δημοσιο,και οτι
    ξεπληρωνω με δανεικα απο φαλιρισμενη τραπεζα(ολες φαλιρισμενες ειναι),η οποια ζει με εγγυησεις του ελληνκου δημοσιου...
    και παλι στο δημοσιο δεν χρωσταω;

    λιστες και πασοκομαλακιες ...
    ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά χοντρέ θα σκίσεις το καλσόν σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση