GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ρεαλισμός των ξένων...

Του Κώστα Γιαννακίδη Όταν ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τον Ασεμπίγιο και άρχισε να συνομιλεί με την πραγματικότητα, είπε κάτι που στη Βουλή...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Όταν ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τον Ασεμπίγιο και άρχισε να συνομιλεί με την πραγματικότητα, είπε κάτι που στη Βουλή ακούστηκε σαν λυγμός μέσα στο σκοτάδι. Παραδέχθηκε ότι η κρίση χρέους οδηγεί τη χώρα σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπονομεύοντας την εθνική ανεξαρτησία. Εδώ δεν είπε ψέματα. Από εκείνο το μεσημέρι στο Καστελόριζο η ύπαρξη της χώρας συναρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κεφάλαια των πιστωτών της. Μεταξύ μας, δεν μπορείς να ομιλείς περί εθνικής ανεξαρτησίας, όταν οι σημαντικότερες εσωτερικές ειδήσεις έρχονται από...
το εξωτερικό.
Ομοίως, οι κυριότερες ανακοινώσεις για την πορεία και το μέλλον της χώρας γίνονται από ξένους πολιτικούς ηγέτες και θεσμικούς φορείς της αλλοδαπής. Για παράδειγμα, με όρους παραδοσιακού, με τσαρούχια, ελληνικού πατριωτισμού, είναι αδιανόητο ο Γερμανός αντικαγκελάριος να κάνει ανακοινώσεις για το μέλλον της χώρας από την Αθήνα. Από την άλλη, μία ρεαλιστική προσέγγιση μπορεί να φουσκώσει με υπερηφάνεια το πλατύ στέρνο του πατριώτη, καθώς ο Γερμανός δεν εγκαταστάθηκε και επισήμως στο Μαξίμου.
Γενικώς αυτόν τον καιρό μαθαίνουμε πολλά και αναθεωρούμε ακόμα περισσότερα περί εθνικής ανεξαρτησίας. Καταλάβαμε ότι πατριώτης δεν είναι αυτός που κρεμάει τη σημαία στο μπαλκόνι, αλλά εκείνος που παίρνει ειλικρινές εκκαθαριστικό στο γραμματοκιβώτιο. Και μας δίδαξαν πως η εθνική ανεξαρτησία δεν απειλείται με υπερπτήσεις μαχητικών, αλλά καταργείται στην πράξη με την ακύρωση κάθε αυτόνομης πολιτικής πρωτοβουλίας. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραιτήτως κακό ή, τέλος πάντων, δεν μαζεύει οπωσδήποτε σύννεφα πάνω από το κεφάλι. Με εξαίρεση την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αυτή η χώρα υπέστη τα μεγαλύτερα δεινά από Έλληνες και μάλιστα με την επίκληση του αγνού και θερμού πατριωτισμού τους. Έλληνες φοροφυγάδες και Έλληνες επίορκοι πολιτικοί κρατούσαν το τιμόνι και έριξαν το σκάφος στα βράχια. Συνεπώς όταν τίθεται σχεδόν ωμά η απαίτηση για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας-κάθε άλλο. Είναι σαφώς προτιμότερο ο έλεγχος των δαπανών να γίνεται από έναν ψυχρό Γερμανό, παρά από έναν εκφραστικό Έλληνα υπουργό που δεν έχει και πρόβλημα να βάλει τα κλάματα μπροστά στην κάμερα. Άλλωστε αυτό το κράτος από Γερμανούς στήθηκε που, απλώς, δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη δουλειά.
Βέβαια ακούγοντας τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ να κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η σημειολογία είναι σκληρή και ο συμβολισμός ταπεινωτικός. Πικρή είναι και η αίσθηση που αφήνει η επίσκεψη της γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής, θυμίζοντας τουρίστες που βγήκαν για φθηνά ψώνια. Πριν από πενήντα χρόνια πήγαμε εμείς μετανάστες στη χώρα τους, τώρα έρχονται οι ίδιοι ως εργοδότες στη δική μας. Κατά μία εκδοχή, θα αγοράσουν την Ελλάδα, αξιοποιώντας, ως κομμάτι του πλούτου τους, την προστιθέμενη αξία των Έλλήνων μεταναστών. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έπλεξαν ξένα χέρια. Οι δικές μας μοίρες ύφαναν τον ιστό που μας τύλιξε. Εν τέλει αρκετά οι τύχες μας δοκιμάστηκαν από τον πατριωτισμό τον Ελλήνων. Ήρθε η στιγμή να στηριχτούμε σε κάτι πιο αξιόπιστο, στον ρεαλισμό των ξένων.

11 σχόλια

  1. Βέβαια ακούγοντας τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ να κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η σημειολογία είναι σκληρή και ο συμβολισμός ταπεινωτικός.
    ==
    Πολυ φοβαμαι οτι αυτη η συναντηση ηταν απαιτηση του γερμανο-βιετναμεζου υπουργου..
    Προφανως δεν εχουν καμμια εμπιστοσυνη στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..
    Προφανως καταλαβαν απο τις .."συνομιλιες" Μερκελ-βλακογιοργο οτι το ατομο "δεν εχει επαφη με το περιβαλλον" ..
    Προφανως διεγνωσαν οτι ειναι ηλιθιο..

    Και προφανως προφανεστατα η Μερκελ εστειλε αυτον το σχιστοματη ..Γερμανο,να μας τα πει Χυμα και σταρατα ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!
    Σε μας το .."λαο" και μαλιστα στην ιδια την ..εδρα μας..

    Προπαγανδιστικα ηταν μια τελεια στημενη παρασταση..
    Ψυχολογικα βοηθαει και εμας τον .."λαο" που καταλαβαινουμε επιτελους τι αλητοσυμμορια
    "ψηφισαμε" αλλα και τους Γερμανους..
    Ερχονται σαν ..σωτηρες!!

    Βιβα λος κοχονες

    Μπασταρδοι.. Με ενοχλει που δεν θα πληρωσετε ποτε για το εγκλημα που κανατε ..
    Αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια δεν θα περασετε απο την κρεμαλα ,οποτε γιατι να ανησυχειτε??

    φτουυυ γαμωτοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον Αθεμπίγιο στο Καστελλόριζο ήταν βραχύς ο δρόμος.Ή βλάκας είναι ή απατεώνας. Τον συμφέρει να προσποιείται τον βλάκα μήπως και γλυτώσει...άφες αυτοίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ Μ.... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ….
    ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…..
    Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ!
    ΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ…
    ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ…
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ…ΕΦΤΑΣΕ… ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ…

    ΖΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
    ΖΗΤΩ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΥΓ.ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ…ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ…

    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ..ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ…ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΜΩΣ…
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά ..αξιοπρέπεια
    να απαντήσει στα περί εκχώρησης εθνικής
    κυριαρχίας ;


    Εκχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας προς τους δανειστές μας. Ακούγεται τόσο συχνά μια τόσο σοβαρή υπόθεση που σε λίγο θα εθιστούμε σ’ αυτήν. Την πρωτοείπαν οι Γερμανοί και με δημοσιεύματα μας προέτρεπαν να πουλήσουμε και τον Παρθενώνα. Την ξαναείπε Ευρωπαίος επίτροπος και μετά ζήτησε συγγνώμη. Οι Φιλανδοί την αναφέρουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

    «Έλληνες, ξεπουληθήκατε, δεν είστε πια ελεύθερη χώρα», είναι η μόνιμη επωδός ορισμένων ξένων που έχουν ξεχάσει ποιοι είναι οι ίδιοι και από πού προέρχονται.

    Τελευταίο παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς, στενός συνεργάτης δηλαδή της… φράου Αγκελας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στη Real News δηλώνει: “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα κούρεμα χωρίς κανόνες και όρους, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά“.

    Υποστηρίζει μάλιστα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως “κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον“. Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.

    Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

    Ωραία, λοιπόν. Ο Γερμανός μας ζητά να εκχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Να μπουν παντού τοποτηρητές, η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση να είναι διακοσμητική, ο ελληνικός λαός και η βούλησή τους να πεταχθούν στα σκουπίδια. Ο Γερμανός που χρωστά ακόμη στην Ελλάδα κι όχι μόνο, για την καταστροφή που προκάλεσε πριν 70 χρόνια. Μπράβο, άξιος ο μισθός του κι αν μάλιστα όσα λέει είναι απόψεις της Μέρκελ τότε καταλαβαίνουμε που βαδίζουμε.

    Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά αξιοπρέπεια να απαντήσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (1988) Ανδρέας Παπανδρέου, "ο πατέρας του κράτους-τέρατος"

    "καταναλίσκουμε περισσότερα από όσα παράγουμε
    και αν δεν περιορίσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος

    αυτό θα αφανίσει τη χώρα"

    το κράτος που σήμερα σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο
    και παρά τη θέλησή του, όπως διακηρύσσει,
    πρόκειται να αφανίσει ο ψεύτης γιος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαργαριτα ποιανου ειναι το παιδι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ


    Η Αννα Διαμαντοπουλου δουλευει για την δεξια?

    Τι φταει στην δημοσκοπικη καταρευση του Πασοκ μονο το ΔΝΤ

    ή η εσωτερικη προδοσια που ερχεται απο μερικα πολιτικα γραφεια?


    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΕΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΜΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    που πηγε στο Αγιο Ορος για να "φυγει το κακο"!!

    Η δεξια Συμβουλος της Αννας Διαμαντοπουλου κ. Μπουτντα Ελενη τα κονομαει απο τους δεξιους και τα εχει κανει πλακακια με την δεξια Ελμε Προτυπων και τον ανθρωπο του Καραμανλη κ. Λαμπρινη Παπατσιμπα που επι δεξιας "τα κονομησε χοντρα" αφου της "ανατεθηκαν" τα βιβλια φυσικης!!

    Η δεξια Μπουντα Ελενη με τις μιζες τα κονομαει με κατι τυπους δεξιους της ΔΕΠΠΣ Προτυπων το γνωστο λαμογια απο τα ΠΕΚ κηφησιας και απο τα ιδιωτικα κ. Ματθαιο Δημητρη με το πληρωμενο διδακτορικο που εχουν βαλει ταριφα 3.000 ευρω το κεφαλι για τους εκπαιδευτικους Προτυπων

    Αυτα για την ωρα
    Κανενας Πασοκτζης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    τι πίνεις ρε καλλιτέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση