GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίση στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής λόγω...κρίσης!

Από το amen.gr H μείωση των εσόδων των Ιερών Ναών από την κηροπωλησία και η κατακόρυφη αύξηση των δαπανών για την στήριξη του έργου των Φιλ...

Από το amen.gr
H μείωση των εσόδων των Ιερών Ναών από την κηροπωλησία και η κατακόρυφη αύξηση των δαπανών για την στήριξη του έργου των Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων εν γένει των κοινωνικών δράσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελούν τις βασικές αιτίες για το έλλειμμα που παρουσιάζεται στα οικονομικά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά το...
πρώτο 8μηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο νέος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Μάξιμος Παπαγιάννης και το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το έλλειμμα στα ταμεία της φτάνει τις 767.240 ευρώ.
Διαβάστε το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Αρχιεπισκοπή ΕΔΩ

5 σχόλια

  1. θυμηθειτε τι λεγατε και κανατε ΤΟΤΕ,
    βρωμεροι αληταραδες νουδουπασοκοι,
    κουστουματοι ΚΑΙ λαικοι,
    και θα καταλαβετε γιατι
    σας πηδανε τωρα...
    ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγιος Πιλαφιος23 Οκτ 2011, 3:47:00 μ.μ.

    Δηλαδη θελετε να πειτε οτι τα οικονομικα σας ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ μονο ΑΠΟ το ΚΕΡΑΚΙ;!!!!

    Κι εσεις μας ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

    Οταν ειχα μια ΚΗΔΕΙΑ και -χωρις να με ερωτησουν- ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ Δ Υ Ο ΙΕΡΕΙΣ και χρεωσαν ογδοντα ευρω ο καθενας για μια ωρα, αυτα ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;

    χωριστα τα αλλα.........


    Τα κερακια μας μαραναν τωρα......




    Αλλοιμονο σας αν κι εσεις ψευδεστε!!







    Επειτα, αν δεν βγαινετε, να το κλεισετε το μαγαζι και οι πελατες-πιστοι ας εξυπηρετουνται απο αλλο παραρτημα, αλλωστε καθε τετραγωνο εχει και ενα μαγαζακι


    η μηπως ζητατε ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. • Όλοι οι Έλληνες ασφαλισμένοι να δικαιούνται μία μόνο σύνταξη ( κατάργηση της βουλευτικής – συνδικαλιστικής-νομαρχιακής-δημαρχιακής σύνταξης
    • Περικοπή βουλευτικού μισθού κατά 50%
    • Καλλικράτης και στους βουλευτές (αναλογία βουλευτών πληθυσμού Ελλάδος με αυτά που ισχύουν στη Γερμανία
    • Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και οι κλέφτες πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος να πηγαίνουν φυλακή αφού θα δημεύεται η περιουσία τους και θα περιέρχεται στο Δημόσιο

    Οι θρησκευτικοί ηγέτες να αποφασίσουν να εκχωρήσουν το 50% τουλάχιστον της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος για τη μείωση του χρέους και να ηγηθούν προσπάθειας ανέγερσης του πεσμένου ηθικού του λαού.
    Οι κατέχοντες το πλούτο αυτής της χώρας να αποφασίσουν να ανοίξουν τα πουγγιά τους και να επαναπατρίσουν το χρήμα που έχουν βγάλει στο εξωτερικό νόμιμα ή παράνομα. Εάν είναι παράνομα να πάνε να το δηλώσουν αυθόρμητα εάν θέλουν να λέγονται Έλληνες για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι έπραξαν αυτό που έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε τους λυκους τους παπαδες τι σκεφτηκαν, να δωσουν στη δημοσιοτητα την εντυπωση οτι αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα για να μη τους φορολογησουν. Μα, καλα διαολοι ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!
    ------------------------

    Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι «Έλληνες φορολογούμενοι»

    Tην ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το χαράτσι της ΔΕΗ διεκδικούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Σωματείου «Ελληνες Φορολογούμενοι», μία ανώνυμη επενδυτική εταιρεία και ένας ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας αυτής.

    Στην πολυσέλιδη προσφυγή τους - είναι η πρώτη που κατατίθεται για την υπόθεση αυτή - υποστηρίζουν ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική , ενώ παραβιάζει ευθέως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου . Λόγω μάλιστα της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητούν από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου να την προσδιορίσει,όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, με διαδικασίες εξπρές στην Ολομέλεια του ΣτΕ,ώστε να κριθεί κατ΄εξαίρεση με βάση τις διατάξεις για το θεσμό της πρότυπης δίκης.

    Στην προσφυγή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι :

    *Η είσπραξη των φόρων ,όσο και η βεβαίωση παραβάσεων και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες λόγω της άρνησης πληρωμής των φόρων ,αποτελούν στοιχεία δημόσια εξουσίας ,η άσκηση της οποίας από ιδιώτες νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

    *Παραβιάζεται η αρχή της φορολογικής ισότητας ,διότι επιβάλλεται αδιακρίτως ο ίδιος φόρος σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου ,χωρίς να συνυπολογίζεται το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη του ακινήτου.

    *Η επιβολή του νέου ειδικού τέλους αποτελεί δεύτερη φορολόγηση των ιδιοκτητών ακινήτων.

    *Υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο σε αντικείμενο επίτευξης έκτακτων δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων.

    *Η διακοπή ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν το φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους.

    Τέλος, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι : « η αποτροπή της χρεωκοπίας της χώρας ενδεχομένως να αποτελεί εύλογο σκοπό επιβολής φορολογικών επιβαρύνσεων ,δεν επιτρέπει όμως, το Σύνταγμα μας, ως μέσο εξαναγκασμού στην καταβολή των επιβαρύνσεων αυτών , την επιβολή μέτρων που καταλήγουν στην προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση