GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι παίρνει και τι δίνει η Ελλάδα...

Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθαν η ευρωζώνη και οι  τράπεζες. Tο ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, καθώ...

Σε συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήρθαν η ευρωζώνη και οι  τράπεζες. Tο ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 100 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες  δέχθηκαν να παραιτηθούν από το περίπου 50% των απαιτήσεών τους ενώ η επιτήρηση στη χώρα μας θα είναι αυξημένη.
Το νέο δάνειο που θα καταβληθεί στην Ελλάδα θα είναι ύψους 130 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 30 δισ. ευρώ θα αποτελέσουν εγγύηση για τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης θα...
 ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και με ακίνητα του Δημοσίου για να εξισορροπήσουν το ποσοστόα από το κούρεμα των ομολόγων που διαθέτουν.
Aντάλλαγμα σε όλα αυτά οι σοβαρές δεσμεύσεις, που περιλαμβάνουν πολυετή λιτότητα, πιο εντατική επιτήρηση και ευρύτατο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που υιοθέτησαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, ένα νέο πολυετές πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έως το 2014, πρόκειται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2011.
Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνοδεύεται από ενίσχυση των μηχανισμών για την παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούν ακόμη το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμβάλλει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.
Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, στο κείμενο σημειώνεται ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών».
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος , η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της Τρόϊκα θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την Τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.
Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών η «διακυβέρνηση» του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα, αναφέρει το ανακοινωθέν των ηγετών της ευρωζώνης.
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα παράσχουν υποστήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.
Επισημαίνεται ακόμη η δέσμευση της Ελλάδας να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος «Ηλιος» και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Θα παρασχεθεί τέλος πιστοληπτική ενίσχυση προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των εγγυήσεων, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα του Ευρωσυστήματος, μέσω των ελληνικών τραπεζών, υπογραμμίζει το κείμενο.

17 σχόλια

  1. H Γερμανία παίρνει σχεδόν τα πάντα με "ψίχουλα" ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε είπαμε το ΟΧΙ,
    τώρα λέμε ΝΑΙ στον Μόνιμο Έλεγχο

    Ζήτω το έθνος. Οι Τράπεζες σώθηκαν….
    πόσο γελοίο ακούγεται παραμονές 28ης Οκτωβρίου.

    Στις παραμονές του εορτασμού ενός έπους “όπου οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες” θα έχουμε τους διθύραμβους της 6ης ή 7ης σωτηρίας των δανεικών.

    Κάποτε οι πρόγονοι πολέμησαν για την κυριαρχία ξέροντας ότι θα χάσουν, σήμερα οι απόγονοί τους γιορτάζουν το δάνειο με το οποίο θα απολέσουν την κυριαρχία.

    Κάποτε πεθαίναμε για να σώσουμε τη χώρα τώρα αγωνιούμε για να σωθούν οι Τράπεζες.

    Κάποτε πέθαιναν οι πρόγονοι σε μάχες, ολοκαυτώματα, εκτελέσεις και από ασιτία, για να δέχονται οι επίγονοι τεχνική βοήθεια.

    Κάποτε σαλτάραμε στα φορτηγά, τώρα σαλτάρει η χώρα στα δανεικά.

    Κάποτε είχαμε το ΟΧΙ του ΄40 τώρα έχουμε το ΝΑΙ στο 21 plus της 21ης Ιουλίου….με απλή ή ενισχυμένη πλειοψηφία των 300 και όχι των 11.000.000.

    Γιορτές και παρωδίες …η κάθε γενιά γιορτάζει ότι της αξίζει.

    Γιατί πλέον

    της πατρίδας μου η σημαία
    έχει χρώμα γαλανό
    και στην μέση χαραγμένο
    ένα ολόχρυσο €.


    Στο μπαλκόνι το δικό μου θα κυματίζει ο σταυρός, γιατί τα Καλάβρυτα δεν μπορούν να ανταλλάξουν το αίμα του χθες που είναι το αύριο των παιδιών μας με τα € των τραπεζών.

    Δεν είναι επιλογή είναι ύβρις.

    Ο Ιθαγενής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και προσκληση του Πρωθυπουργου της ΡΩΣΙΑΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ στον αδελφο μας Στρατηγο Καταδρομεων ΒΙΤΑΛΗ ΣΤΑΥΡΟ
    by Πατριωτικό Μέτωπο on Wednesday, October 26, 2011 at 10:23am
    Το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ειναι Κινημα-Κομμα πλατειας που δημιουργηθηκε απο τον Ελληνικο λαο,οχι πολιτες σκετο Ελληνες πολιτες ,στις Πλατειες ανα την Επικρατεια,βασιζομενο και εχοντας μαλιστα ετοιμο το Νεο Συνταγμα Αμεσης Δημοκρατιας οπου οι παντες ολοι οι κρατικοι αξιωματουχοι ανακαλουντε εφοσον το ζητησουμε με απλουστατες διαδηκασιες.
    Το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το εχουμε στησει κατα τα Προτυπα του Πατριωτικου Κινηματος Αργεντινης,εχουμε χιλιαδες μελη ,και 120 πυρηνες ανα την Επικρατεια.
    Χθες εγινε συναντηση του αδελφου μας και Προεδρου μας Στρατηγου Καταδρομεων ΒΙΤΑΛΗ με τον Πρωθυπουργο και μελλοντικο Προεδρο της Ρωσιας ΒΛΑΔΗΜΙΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ στο Κρεμλινο.!!
    Θα γινει ενημερωση αργοτερα για τα διαμειφθεντα στο www pamet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ Η ΕΔΑ.
    ΖΗΤΩ Η ΑΛΕΚΑ.
    ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΑΓΗ.
    ΖΗΤΩ Ο... ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μονιμος ελεγχος επεβληθη και απεδεχθη η Κυβερνηση οχι τοσο για την ιδια αλλα κυριως για τους αλλους ανευθυνους που επειδη θα γινουν γρηγορα εκλογες και θα ελθουν στα πραγματα να τους κοψουν την φορα να μην ξανακανουν αυτα που εκαναν καθε φορα που αρπαζαν την εξουσια. Τελος οι μακακιες, οι διορισμοι και η κατασπαταλιση των Χρηματων του κρατους που ειναι Δανεικα ξενων Λαων. Με τις υγειες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΕΛΟΣ.

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ 5η ΠΡΩΙΝΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ
    ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επευτεύχθη συμφωνία στην ΕΕ:
    Μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα

    - Το 2020..............ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ,

    επιστρέφουμε εκεί που μας άφησε ο Καραμανλής το 2009 !

    -Μείωση χρέους 100 δις, 30 δις στις Τράπεζες

    Συνοπτικά:
    -Μείωση του ελληνικού χρέους 50% που σημαίνει 100 δις κούρεμα άρα ουσιαστική μείωση περίπου 27-28%.
    -30 δις εγγύσεις στις τράπεζες εκ των οποίων τα 15 δις θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις.
    -Μόνιμη παρουσία - ενισχυμένη εποπτεία της τρόικα στην Ελλάδα.
    -Από τις αποκρατικοποιήσεις τα 15 δις θα δοθούν στο ταμείο ενίσχυσης του EFSF (και θα επιστρέψουν έτσι στις ελληνικές τράπεζες - ο ιδιωτικός τομέας θα βάλει τα αλλά 15 δις που θα χρειαστούν για την ενίσχυσή τους).
    -Μέχρι το 2020 το χρέος της Ελλάδος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ δηλ. όσο το παρέδωσε ο Καραμανλής το 2009.
    - Την πρόθεσή της να συστήσει στην αρμόδια επιτροπή του ΔΝΤ την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Λαγκάρντ.

    Μετά απ' όλα αυτα, ο Γιωργάκης έκανε δηλώσεις ότι μας έσωσε και έκλεισε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν....

    Σε όσους ζήσετε... ΑΜΗΝ μας +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σημαίνει "εμπλοκή Εθνικών εμπειρογνωμόνων" με την Τρόικα;.
    Εκχώρηση πλήρους κυριαρχίας.
    Το Ελληνικό Κράτος εκπροσωπείτε και διαλέγεται με την τρόικα και άλλους εξωγενείς παράγοντες όχι από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
    Έχουμε πλήρη και καθ' ολοκληρία παραίτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
    Όσο για το κούρεμα, στο τέλος του 2020 η Ελλάδα χωρίς άλλα δάνεια θα έχει αυξήσει το εξωτερικό χρέος κατά 150δις. ( Δάνειο 100 δις + 30δις + 15δις + τοκοχρεολύσια 50δις)
    Η μπαγαποντιά των Ευρωπαίων είναι ότι τα δάνεια της χώρας απο τους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε. δεν τα λογίζει ως εξωτερικό αλλά ως δημόσιο χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. h ellada dinei 1 tris se orykto ployto gia 150dis xreoys ,symferei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα.....Κρύφτηκαν οι πολιτικοί στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

    Τελικά κρύφτηκαν.
    Στην παρέλαση που ξεκίνησε μόλις τώρα στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ούτε καν ένας βουλευτής για δείγμα..

    Υπάρχουν πολλοί πολίτες αγανακτισμένοι που διαμαρτύρονται έντονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΟΥΓΚΑ ΕΠΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΙΑΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ?

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ.

    ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ζωωωωωωωοοοοο 12,08 πακιστανο ΕΙΣΑΙ;

    Συμφωνία για να μπει η Ελλάδα 10 χρόνια
    “στο γύψο”.

    Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι.
    - Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα !
    Πουλήσαμε τον Ήλιο μας για το “κούρεμα”

    Το 1941 δεν πανηγύριζε κανείς!
    _____________________________
    Τώρα γιατί ;

    Ο διάβολος μπορεί πολλές φορές να γίνει ... σαρανταποδαρούσα. Οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν το μέλλον όλων μας (εκεί κρύβεται ο διάβολος) εκτός του ότι είναι πολλές,
    δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως.

    Από τις σταθερές που έχουμε ως τώρα όμως προκύπτουν κάποια βασικά σημεία, τα οποία δεν είναι και πολύ ευχάριστα.
    Από τη συμφωνία προκύπτει ξεκάθαρα ότι η χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα δανείζεται από τις αγορές αλλά από τους εταίρους της στην Ένωση.
    Ταυτόχρονα η τρόικα εγκαθίσταται μόνιμα εδώ και θα έχει όπως πολύ “σικ” λέγεται ενισχυμένη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες του κράτους.

    Όλα αυτά γιατί ;
    Για να βγούμε από το τούνελ το 2020 ;
    Όχι, λένε ξεκάθαρα.
    Η συμφωνία λέει πως τότε, 10 χρόνια μετά το χρέος του Έλληνα θα είναι στο 120% του ΑΕΠ της χώρας. Θα εξακολουθούμε δηλαδή να είμαστε υπερχρεωμένοι.
    Θα είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε.

    Από το πρώτο Μνημόνιο, ως τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και από κει στο χθες από μέρα σε μέρα οι Ευρωπαίοι συμφωνούσαν ότι όποιο μέτρο και αν έπαιρναν αποτύγχανε και έτσι χρειαζόταν να πάρουν ένα ακόμη.

    Τώρα είναι πεπεισμένοι ότι βρήκαν λύση για μια... δεκαετία ;
    Όχι, απαντούν (απ' τα συμφραζόμενα) και οι ίδιοι. Εξακολουθούν να πειραματίζονται και για να είναι βέβαιοι ότι τα πειράματα θα διεξάγονται κανονικά στέλνουν μόνιμα εδώ τους τροϊκανούς.

    Άλλη μια λεπτομέρεια είναι πως η συμφωνία προβλέπει εξάλειψη του ελλείμματος της χώρας και πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.
    Αρκεί να θυμηθούμε ότι το πότε θα έχει πλεόνασμα η Ελλάδα έχει μετατεθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι τώρα.
    Το να υπάρξει πλεόνασμα όμως σημαίνει και νέο πακέτο μέτρων (άλλος ένας λόγος να είναι εδώ η τρόικα μόνιμα).
    Παράλληλα όμως η Ελλάδα πρέπει να πληρώνει (όχι μόνο μέσω δανείων) τα χρέη της.

    Ήδη μια πρόγευση του πως ήρθε από το πρόγραμμα Ήλιος όπου θα ... προπληρωθούμε 15 δισ. για να τα ρίξουμε στο χρέος.
    200.000 στέμματα δημόσιας γης και 15 δισ. στο χρέος απευθείας, μάλλον δείχνουν και το δρόμο για τα υπόλοιπα ακίνητα και την περιουσίας (επιχειρήσεις κλπ) του Δημοσίου.

    Με μέτρα (φόροι κλπ) και πώληση κρατικής περιουσίας αν όλα πάνε καλά η χώρα θα φτάσει σε μια δεκαετία ...πίσω στο 2009 !

    Θα έχουν περάσει 12 χρόνια και ο Έλληνας θα χρωστάει περισσότερα απ' όσα παράγει.
    Αυτό θεωρούν όλοι από χθες επιτυχή συμφωνία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!

    27 Οκτ 2011 12:08:00 μ.μ.

    Δεν είσαι αστροναύτης, μαλάκας είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η σωτηρία
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ
    να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε
    στον κώλο να στον χώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι απλό , δώσαμε κώλο και πήραμε αρχίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Παπανδρέου,

    «Ένα είναι βέβαιο, οι επιταγές που μοιράζετε είναι ακάλυπτες,
    οι αόριστες υποσχέσεις και εξαγγελίες που μοιράζετε
    οδηγούν σε μεγαλύτερη διόγκωση του δημόσιου χρέους
    και σε οδυνηρές περιπέτειες που δεν αντέχει ο τόπος»

    «Ο δρόμος που δείχνετε είναι αδιέξοδος»

    «Μην αφήσουμε την τύχη της πατρίδας μας σε χέρια ερασιτεχνών»

    Απορώ, τι έγιναν όλοι εκείνοι που για πολύ καιρό
    απαιτούσαν να βγεί ο Καραμανλής να τους ξανα-μιλήσει ;


    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Οχι
    οχι στον φασισμο ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη



    οσο περναει ο χρονος τοσο ολοι καταλαβαινουν οτι το προβλημα ειναι η Μερκελ ειπε

    και εστειλε αρθρο στο πρεσσσ

    Νικος Πασοκ

    26 Οκτ 2011 8:26:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΖΗΤΗΣΤΕ

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    1300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση