GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σχέδιο της κυβέρνησης...

Του Κώστα Γιαννακίδη Το μοναδικό σχέδιο που διέθετε η κυβέρνηση χάθηκε, παίρνοντας μαζί του στην ανυπαρξία μερικά ψίχουλα από κουλουράκι ...

Του Κώστα Γιαννακίδη

Το μοναδικό σχέδιο που διέθετε η κυβέρνηση χάθηκε, παίρνοντας μαζί του στην ανυπαρξία μερικά ψίχουλα από κουλουράκι διαίτης. Είχε φτιαχτεί από υφυπουργό κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, πλην όμως η καθαρίστρια δεν εκτίμησε το έργο του ανδρός, μήτε διέκρινε την προοπτική για το κυβερνητικό έργο. Ήταν μία χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία ο τολμηρός υφυπουργός ζωγράφισε ένα σπιτάκι και δύο παιδιά κάτω από χαμογελαστό ήλιο. Κρίμα. Ο Βενιζέλος είναι ικανός να πάρει τη χαρτοπετσέτα και να σου αναπτύξει ιδεολογική πλατφόρμα. Για την ακρίβεια είναι ικανός να στο κάνει και με τη λευκή επιφάνειά της. Όμως όλα αυτά είχαν αξία στο παλιό σύμπαν, πριν ο χρόνος αρχίσει να συστέλλεται μαζί με το ζωτικό μας χώρο. Εκεί ναι, ο Βενιζέλος ήταν ένα εντυπωσιακό είδος ανθρώπου που άνοιγε το στόμα και πέταγε βιβλιοδετημένες σελίδες. Τώρα είναι απλώς εκτεθειμένος, σε σύγχυση, ελεγχόμενος για ανεπάρκεια. Ακόμα και...
αν δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, έτσι δείχνει.
Μόνο τις δύο τελευταίες μέρες η κυβέρνηση σκοντάφτει συνέχεια στο λαβύρινθο που η ίδια έφτιαξε. Εντάξει, θα πείτε ότι η γκάφα είναι η νόθα θυγατέρα της διακυβέρνησης. Αλλά εδώ δεν έχεις να κάνεις, απλώς, με γκάφες. Έχεις να στήσεις ολόκληρες εξισώσεις πάνω σε χαοτικές παραμέτρους. Κοινώς είναι ασφαλέστερο να παίζεις μπαρπούτι, παρά να κάνεις πολιτική ανάλυση. Ούτως ή άλλως και εκείνοι βρίσκονται με τα ζάρια στα χέρια. Προσέξτε το μικρό λούνα παρκ που στήθηκε γύρω από τις αποδείξεις. Πληροφορίες ζευγαρώνουν με φήμες, σε κυκλώνουν, φεύγουν και έρχονται, ενώ την ίδια στιγμή τεράστια φώτα σε στραβώνουν. Ναι, από την Πρωτοχρονιά του 2012 θα πρέπει να δικαιολογείς στην κυβέρνηση τα πάντα. Θα ξεπλένεις ευρώ με βασιλόπιτες και πεταμένες αποδείξεις ή μικρά χατίρια περιπτεράδων. Το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ένα πλαίσιο που θεωρητικά στέκει, αλλά στην πράξη καθίσταται γελοίο, διάτρητο, τοποθετημένο στις παρυφές της νομιμότητας. Είναι ζήτημα αν ξόδεψαν πάνω από δύο εργάσιμες (με κανονικό ωράριο) για το σχεδιασμό του. Όλοι γνωρίζουμε πως δεν ανακοινώθηκε για να υλοποιηθεί, αλλά για να ακουστεί. Αύριο ο Βενιζέλος μπορεί να ανακοινώσει υποχρεωτική δωρεά οργάνων ή αποστολή σκλάβων στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές. Δεν είναι ανάγκη να τον πάρεις στα σοβαρά.
Το καθεστώς εφεδρείας επρόκειτο να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης. Αποσύρθηκε. Όμως το πρωί, στη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, είδαμε ότι το θέμα θα αναπτυχθεί με εισηγήσεις από τους αρμοδίους υπουργούς. Συζητήθηκε προκειμένου να μη συζητηθεί. Θα εξεταστεί την Κυριακή. Ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν ανεπισήμως ότι η εφεδρεία και οι απολύσεις βρίσκονται κάτω από μία πυραμίδα νομικών και άλλων προβλημάτων. Δεν τα γνώριζε η κυβέρνηση όταν ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο; Ασφαλώς. Τα διέκρινε ο αντιπρόεδρος όταν έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις; Ναι, αλλά έκανε πως δεν έβλεπε.
Τι μας δείχνουν όλα αυτά; Μα το προφανές! Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από πανικό, τα αντανακλαστικά της είναι πλήρως ασυνάρτητα. Κλωτσάει ανεξέλεγκτα, βγάζει κραυγές, γουρλώνει τα μάτια. Σε λίγο θα βάλει τα κλάματα.

12 σχόλια

  1. Tαγκανελη και σια..

    Κανετε ενα τρομακτικο λαθος..
    Συνδεετε την Ελλαδα με την αλητοσυμμορια πασοκ..

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..

    Η αλητοσυμμορια πασοκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Ελλαδος..
    ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ 3 εκατ πολιτες και τους πηρε την ψηφο..

    Αυτοι οι ιδιοι τωρα την αμφισβητουν..

    Το ηλιθιο βλημα το διαβοητο βλακογιοργο η γιοργοβλακα η πορδηπουργο του μπομπολισταν,λαμπρακισταν και λοιπων συμμοριων,δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να υπογραφει συμβασεις υποταγης σε ξενους..

    Με την απελευθερωση θα λογοδοτησει και θα κρεμασθει σε δενδρο,ως δοσιλογος..
    Την ιδια τυχη θα εχουν και ολα τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων αρχήτοκογλύφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2046 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιεμαι..
    Ειναι νομιμη αυτη η .."κυβερνηση" της αλητοσυμμοριας πασοκ??

    Κατα την γνωμη μου ΟΧΙ..

    Εξαπατησε 3 εκατ πολιτες (με τα γνωστα Θα..να μην τα επαναλαμβανουμε τωρα).. και τους πηρε την ψηφο..
    Αυτοι οι ιδιοι τωρα την αμφισβητουν..
    Σε ενα κρατος δικαιου θα μπορουσαν να μηνυσουν την αλητοσυμμορια πασοκ..
    Ελα εδω ρε ηλιθιο : Μας ειπες θα δωσεις αυξηση συμφωνα με τον πληθωρισμο.

    Μας ειπες ποτε οτι θα φερεις ΔΝΤ?? Μας ειπες οτι θα κοψεις δωρα,αδειες,διπλασιασμο της τιμης τοων καυσιμων,ποτων τσιγαρων.ΦΠΑ 23 και 13% και λοιπα και λοιπα??

    Μας ειπες ποτε κατι τετοιο ρε διανοητικα αναπηρο βλημα??
    Ρε τζογλανια της αλητοσυμμοριας ειπατε κατι τετοιο???

    Μα! βρηκατε ..."χειροτερη κατασταση απο οτι περιμενατε"!! Χα! το ειπε και το τουρκακι "κ.πεταλωτη"!!!

    Ωραια!! Αν ηταν ετσι (ξανα)βγαινετε στο λαο και του λετε:
    Κυριοι ειπαμε αυτα αυτα και αυτα ..Δεν μπορουμε ομως να κανουμε την αγροτικη συνταξη 950 ευρω μηνιαιως..(κακως ο κ.Κ.Καραμανλης την εκανε 330 απο 170 που ηταν!!).
    Δεν μπορουμε να δωσουμε αυξησεις ...
    Δεν μας δινουν δανεια! Δεν μας δανειζει κανεις!! τετοιοι αχρειοι ειμαστε!!

    Λοιπον ξαναπαμε σε εκλογες..
    Σας λεω ομως οτι θα φερω το ΔΝΤ ( για.."τεχνογνωσια"!!! οι μπασταρδοι).
    Θα κοψω δωρα, αδεεις,θα αυξησω το ΦΠΑ,θα αυξησω τα ορια συνταξης κλπ κλπ κλπ..

    Αν θελετε ψηφιστε με να .."σωσουμε μαζι την Ελλαδα"!!

    Να βλεπαμε τοτε θα επαιρνε το ηλιθιο σκατοπραμμα και η συμμορια πασοκ παραπαμω απο δυο τρια τοις εκατο???

    Εγω δεν το πιστευω..
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ η αλητοσυμμορια πασοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατί παίρνεις μέτρα 8 δις για να σου δώσουν δανειο 8? για να παραδώσεις την περιουσία του κόσμου στα κερδοσκοπικά αφεντικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εδώ και ένα χρόνο περιμένουμε τον μαλάκα ερντογάν που θα δώσει λύση σε ολα τα προβλήματα μας με την μαλακία που θα επιχειρήσει. Φωνάζουμε μήνες τώρα ότι η λύση είναι η ρωσία αλλά η κυβέρνηση κωφευει για να προστατεψει τα αφεντικά της. Δεν πειράζει τωρα που κατεβαίνει το ρωσικό αεροπλανοφορο τον νοέμβριο θα ησυχασουμε απο ολους και ολα μια και καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιαννακιδη η πασοκια τυφλωνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Χαζός είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Λαζόπουλος είναι εμετικός.

    Η Κανέλη ΦΤΑΙΕΙ που πουλήθηκε η Ελλάδα γιατί ήταν παρούσα στην ψηφοφορία ενώ έξω ο κόσμος έτρωγε ξύλο.

    Αν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΣΗΜΕΡΑ, Η ΑΥΡΙΟ πάρουν τους βουλευτές τους και παραιτηθούν και βγουν έξω με τον κόσμο, θα μας έχουν όλους μαζί τους.
    Δεν το κάνουν όμως.
    ΥΠΟΠΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση