GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πράσινο πάζλ των 1000 κομματιών...

Από το  sofokleous10.gr Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου έληξε τυπικά η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και με βάση το Κα...

Από το sofokleous10.gr

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου έληξε τυπικά η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και με βάση το Καταστατικό θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.
Ήδη ο χρόνος διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια ημερομηνία μεταξύ Δεκεμβρίου και μέσων Ιανουαρίου για τη διεξαγωγή συνεδρίου, ώστε στη...
συνέχεια να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.Ο Ευάγγ. Βενιζέλος πιέζει για διενέργεια εσωκομματικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν. Απέναντί του θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Δεδομένου ότι ο κ. Λοβέρδος έχει εκφράσει ανοιχτά τη σκληρή μνημονιακή γραμμή του και ότι ο κ. Βενιζέλος, ανεξαρτήτως των όποιων επιφυλάξεων έχει διατυπώσει, είναι αυτός που την εφαρμόζει, οι ιδεολογικές αποχρώσεις στην πράξη θα είναι από δυσδιάκριτες έως ανύπαρκτες, οπότε θα πρόκειται για μια καθαρή μάχη συσχετισμών.
Ο όποιος ιδεολογικός συμβολισμός θα δοθεί κυρίως από τα πρόσωπα που θα συνταχθούν με τον έναν ή με τον άλλον.
Οι εξελίξεις θα πάρουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση αν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, πράγμα που θεωρείται όμως απίθανο και μόνο στον χώρο της φαντασίας θα μπορούσε να υπάρξει, με δεδομένο ότι στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ έχει καταρρακωθεί το κύρος του. Χαρακτηριστικό της ρευστότητας είναι ότι, ενώ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Παπανδρέου διέθετε την πιο μεγάλη και συμπαγή ομάδα βουλευτών, αυτό πλέον είναι υπό αμφισβήτηση. Η εκτίμηση, πάντως, κορυφαίων υπουργών αλλά και βουλευτών, ορισμένοι εκ των οποίων μέχρι πρότινος στήριζαν τον Γ. Παπανδρέου, είναι ότι αν αποφασίσει να μείνει η πίεση που θα του ασκηθεί για να αποχωρήσει θα είναι τόσο μεγάλη, που αυτήν τη φορά το επιχείρημα για το ποιος επιδιώκει τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα αντιστραφεί.
Όπως τονίζουν υπουργοί και βουλευτές, οι κινήσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου θα αποτελέσουν κομβικό σημείο για την ανασύνθεση του εσωκομματικού σκηνικού. Οι πληροφορίες λένε ότι η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον ίδιο συνοδεύτηκε από τη συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου ότι η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους θα οδηγούσε στο επόμενο βήμα, δηλαδή σε εκλογές και διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Βενιζέλο να έχει το «δαχτυλίδι» και το προβάδισμα. Από τότε τα πράγματα έχουν περιπλεχθεί. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος παραμένει ορόσημο, αλλά πλέον υπό διαφορετικές συνθήκες. Γεγονός παραμένει ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει την πλέον διακριτή και οργανωμένη ομάδα. Ωστόσο, η κίνηση των «τριών» -Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση- στους οποίους πρέπει να αθροίζεται και ο Ηλ. Μόσιαλος, έχει εισαγάγει νέα δεδομένα. Πρόσωπο που θα αποτελέσει παράγοντα εξελίξεων, είτε ο ίδιος ως πόλος είτε ρίχνοντας το βάρος προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Το πιθανότερο είναι ότι θα επιδιώξει αυτόνομο ηγετικό ρόλο και κινείται πολύ προσεκτικά, έχοντας αποφύγει μέχρι στιγμής να προβεί σε κάποια ανοικτή κίνηση όπως των «τριών», στους οποίους πολλοί χρεώνουν ότι εκδηλώθηκαν πρόωρα, διακινδυνεύοντας να «καούν».
Η διαφορά μεταξύ Χρυσοχοΐδη και «τριών» είναι ότι ο πρώτος έχει ευρύτερες αναφορές και μπορεί να αναζητήσει ερείσματα και στον εκσυγχρονιστικό χώρο και στο πιο παραδοσιακό κομματικό ακροατήριο.
Η αίσθηση που υπάρχει, εξάλλου, είναι ότι οι «τρεις» συνασπίσθηκαν ακριβώς για να εξισορροπήσουν τα πλεονεκτήματα -συσχετισμών, οργανωτικά και απήχησης- των Χρυσοχοΐδη και Βενιζέλου.
Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν ιστορικά στελέχη, όπως ο Δ. Ρέππας, ο Χρ. Παπουτσής, ο Χ. Καστανίδης και ο Κ. Σκανδαλίδης. Μέχρι στιγμής, κυρίως οι τρεις πρώτοι έχουν στηρίξει σταθερά τον Γ. Παπανδρέου, σε βαθμό που δημιουργεί απορία, διότι η στήριξη αυτή παρέμεινε, τουλάχιστον δημοσίως, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι χειρισμοί του πρωθυπουργού παραλίγο να αποδειχθούν ολέθριοι για τη χώρα, όπως με το δημοψήφισμα. Οι πολιτικές αναφορές αυτών των στελεχών στο λεγόμενο «κοινωνικό»ΠΑΣΟΚ είναι σε απόκλιση με το πλαίσιο των «τριών». Θα μπορούσαν όμως να συμπορευθούν με τον Μ. Χρυσοχοΐδη και να συνυπάρξουν με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, αλλά είναι πολύ πιθανό κάποιος εξ αυτών, π.χ. ο Χρ. Παπουτσής ή ο Δ. Ρέππας, να διεκδικήσει κεντρικό ρόλο προκειμένου να εκφραστεί αυτόνομα η κοινωνική συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ηγεσία. Πάντως, στην προοπτική του «κοινωνικού» ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η Λούκα Κατσέλη, η οποία επίσης δεν θα μείνει αμέτοχη στις ζυμώσεις για την ηγετική έκφραση της συγκεκριμένης τάσης.
Και βεβαίως σε αυτό το παζλ, του συγκεκριμένου ρεύματος, θα πρέπει να προστεθούν πρόσωπα όπως ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η αποσυσπειρωμένη κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, κυρίως η συνδικαλιστική της εκδοχή, η οποία πλέον όχι μόνο έχει αποστασιοποιηθεί, αλλά είναι και εχθρική προς τη σημερινή κυβέρνηση. Στο ενδεχόμενο ανακατατάξεων ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ευρύτερος συνδικαλιστικός χώρος αλλά και οργανωμένες εσωκομματικές ομάδες με έντονη παρέμβαση και σαφή χαρακτηριστικά, όπως η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, θα αποτελέσουν δεξαμενή ενίσχυσης και μαγιά οργανωτικής ανασυγκρότησης για κάποιες από τις ομάδες που θα αναμετρηθούν για την ηγεσία.

12 σχόλια

  1. Μιχαλάαακκηηηηηηηηηηηηη
    τρέξον...
    Στην Ιπποκρατους δινουν υλικα
    κατεδάφισης δωρεάν.

    Το μπουρδέλο κατεδαφίζεται με βαριοπούλες.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Τα ποντικια βγαίνουν απο τις τρύπες τους και τρέχουν μερικά απο αυτά ειναι λαδωμενα απο το πολυγερμανικο λάδι του στρατηγου που τα ταιζε.

    Αλλα φορανε ακόμα παμπερς απο τις κουτες που ξεμειναν κατι χρόνια εκεί.
    Μερικά έγιναν σαν βουβαλια και κλανουν οπου βρεθουν σε καναλια στον δρόμο και χέζονται επανω τους.

    - Υπάρχουν σοσιαλιστικά κειμήλια έγγραφα σε ρολλα χαρτιού υγείας όπως η διακυρηξη της 3ης του Σεπτεμβρη του Νοεμβρη του Οκτωβρη και γενικά όλου του χρόνου οσοι πιστοί τρέξτε να προλαβετε έχουν ιστορική συλλεκτική αξία όπως τα τεύχη του Αστερίξ.

    - Υπάρχουν όλοι οι βαθυστόχαστοι λόγοι του πιο μεγάλου στοχαστη οραματιστή και λογιου ΓΑΠ στην άπταιστο σουαχίλι και αραμαική.
    Ο πολιτικός λόγος των κειμένων του ΓΑΠ είναι κατι αντιστοιχο του Πλατωνος πολιτεια σε αξία. - Χωριζεται σε 4 ενότητες.
    Η πρωτη ειναι η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,
    η δευτερη είναι ΓΑΠ ΠΕΛΑΤΕΙΑ,
    η τρίτη είναι ΓΑΠ ΦΑΓΟΠΟΤΙ
    και η τέταρτη ΓΑΠο ..ΤΙΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Προλαβετε γιατι πλησιάζει ο Καραβαγγος κατα τον Φλεβάρη και κρατάει βαριοπουλα και στουπί θα χαθούν ιστορικά εγγραφα μεγάλης πολιτικής σημασίας και διαφώτισης.

    - Υπάρχει και αρχειο εικόνων και βιντεο όπου μπορειτε να θαυμάσετε το μεγα εργο των πράσινων τρωκτικών Πράσινες καρτες καρτες κλαδικων λίστες διορισμών βιντεο με ρεψιματα και κλασιματα από σπουδαίους πολιτικούς.

    - Λογιστικα βιβλία όπου αναγράφονται όλες
    οι τιμιες κλεψιές χορηγιες και δωρεές.
    Δανεια !!!!
    Δανεια μέχρι με λήξη το τέλος του αιώνα
    και εγγυητή τον μόνιμο μαλακα λαό.

    - Συλλεκτικά κουπιά κανό ποδήλατα όργανα γυμναστικής στολές, κολάν, σήματα, ηλιοι, πενταλφες, σημαντικής αξίας.

    - Όλη η σειρά 10 τομοι περίπου ο δεκαλογος
    του καλού απατεώνα ψεύτη και κλέφτη.
    Όλη η σειρά πως να γίνεται πρωθυπουργός σε μια χωρα ηλιθίων ακόμα και αν είσαι πανηλίθιος.

    Αυτα τα καπάρωσε ο Αδωνις και θα τα πουλήσει με δώρο το δοκιμιο " η ακρατη δημοκρατία του Χιτλερ", όπου θα περιέχει και εισαγωγική σημείωση από τον μακαρίτη Παπαδόπουλο με θέμα Ελευθερία και δημοκρατία.

    - Υπάρχει πλούτος τρέξτε να προλαβεται έχει
    και πολλες φωτογραφιες σεξουαλικού περιεχομένου από ολα τα τσόκαρα που παρέλασαν από εκεί.
    Ιστορικό αρχείο κατι σαν το top model.


    - 89 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΙΝΑΝΕ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ.

    ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ.. ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΜΕ περισσότερη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτον τον χοντρομαλακα με την πουτσα-κουμπι,που βγαινει στην ΤΒ ντυμενος Γκαιμπελς, ποιος θα τον γιαουρτωσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπον για το καλο της αξιοπιστιας σας (αν σας εχει μενει βεβαια) σας συμβουλευω να κοψετε ολοι σας της μακακιες αμεσα γιατι θα εκτεθειτε (αν ειναι δυνατον!!!). Λοιπον, την τελευται 20αετια τις ιδιες μπουρδες ακουω και διαβαζω για μτην επερχομενη διαλυση του Πασοκ και μετα σας ερχετε η κεραμυδα κατακουτελα στο δοξα πατρι και δεν θυμαστε οχι τι ειπατε και γραψατε αλλα ουτε το ονομα σας. Για το καλο σας το λεω γιατι απλα πολυ απλα δεν μασαει η κατσικα ταραμα, δεν σας λαμβανει κανεις υποψιν του, θα μεινετε με την...στο χερι και το φαναρι θα αναγκαστειτε να το βαλετε σε αλλο μπουρδελο που λεει και ενας σχολιαστης και μαλιστα ταιριθαζει με την τοποθεσια του (καλη πιατσα). Τα ΓΟΜΑΡΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ευρωπαικη ενωση πρεπει να πεθανει
    γιατι η δημοκρατια πρεπει να ζησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to kolopasok einai edw gamimeno xoyntiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to sixameno pasok twn 100 apatewnwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΗ. ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΔΗ΄ΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΩΝ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ. ΤΟ ΚΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΜΑ, ΞΕΚΩΛ..ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ,ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΥΡΕΛΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά βρίσκονται πλέον στη χωματερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε τι έγινε με την υπόθεση του Άκη και των λοιπόν δημοκρατικών ρεμουλαδόρων. Την κάνανε "Χάπατης".
    Σου λέει "λαλάκας το πόπολο, θα του περάσει.
    "Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον... εμπαιγμό" (παράφραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΕΜΕ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..κερδοφόρο.


    αθανατε αντρεα....σε μια δεκαετια τα γ@@@σες ολα..

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΠΟΥ ΕΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ[!!!]
    [ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
    ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ...]...

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ......


    Τώρα που γκρεμίζεται το σύστημα θα βγούνε όλα στη φόρα.
    Το θέμα είναι να εισπραχθεί τίποτα και να μπουν και κάποιοι φυλακή !!!

    Δύσκολο το βλέπω αν δεν καταργηθεί η πολιτική ασυλία.
    Στην Αγγλία μπήκαν φυλακή 12-18 μήνες
    4 βουλευτές,ο ένας για 30.000 λίρες και οι άλλοι για μικρές παραποιήσεις στις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Εδώ βλέπεις τον κάθε Τσοχατζόπουλο να βολτάρει ελεύθερος έχοντας φάει δεκάδες εκατομμύρια.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


    KAI αυτό το βαψομαλιασμένο αρχίδι
    τον ειχαν για Ζορο του συστηματος που τους ...επιανε ολους ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπαρχουν ακομα μαλακοπουτσοκεφαλοι που ψηφιζουν τα κομματα τησ μειοδοσιας του διασυρμου της υποτελειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση