GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 18,4% η ανεργία τον Αύγουστου...

Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και 12,2% τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχε...

Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και 12,2% τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή, καθώς το τελευταίο έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα ή 48,1% σε 907.953.
Συγκεκριμένα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (-8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με...
το Ιούλιο του 2011 (-2,5%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%).
Μαύρες οι προβλέψεις Κομισιόν για ανεργία και ύφεση
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση 5,5%, ενώ η ανάκαμψη προσδιορίζεται για το 2013.
Στο φθινοπωρινό δελτίο προβλέψεών της η Κομισιόν εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περαιτέρω το 2012 κατά 2,8%. Η ανεργία, που φέτος αναμένεται στο 16,6% θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία το 2012 και θα φτάσει το 18,4%, ποσοστό στο οποίο αναμένεται -κατά την Επιτροπη- να παραμείνει και το 2013. Για το συγκεκριμένο έτος προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί φέτος στο 8,9%, ενώ το 2012 θα περιοριστεί στο 7% και το 2013 στο 6,8%.
Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, οι προβλέψεις δεν έχουν λάβει υπόψιν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα έχουν "άμεση επίπτωση στο χρέος και στις προβλέψεις του ελλείμματος" από το 2012 και μετά.
Αναφορικά με την Ιταλία, οι προβλέψεις της Κομισιόν αναφέρουν ότι η οικονομία της θα παραμείνει στάσιμη το 2012 ενώ το έλλειμμα θα διαμορφωθεί κάτω του 3% ως αναλογία του ιταλικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ευρώπη απειλείται το 2012 από μια νέα φάση ύφεσης, με το ΑΕΠ να ενισχύεται οριακά κατά 0,5%.

7 σχόλια

  1. Ψηφο εμπιστοσυνης στη κυβερνηση απο τον Σαμαρα,ψηφηση της δανειακης συμβασης με το νεο μνημονιο και υπουργικες καρεκλες για τα στελεχη της ΝΔ.

    Κατα τ'αλλα ο γελοιος Σαμαρας κερδισε την παραιτηση Παπανδρεου οπως λεει.Εφυγε μονος του βλακα Αντωνη και μαλιστα απ΄τη πορτα.Σε εδεσε χειροποδαρα.Μην ξεχασεις να καταγγειλεις τα εξαπτερυγα του μνημονιου αρχιπαπατζη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ.
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ
    ΧΟΛΕΡΑΣ και σύφιλης ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ για την παρένθεση Γ.Α.Π...

    Ο Πρωθυπουργός που έφερε την χώρα στην χειρότερη στιγμή της από την μεταπολίτευση και μετά ΕΠΕΣΕ.

    Οι συνεχείς "ΖΑΡΙΕΣ" του , που του καθόταν καλά τόσες φορές (Αρχηγία στο ΠΑ-ΣΟΚ , Εκλογές "Λεφτά υπάρχουν" , Δημοτικές εκλογές , Εσωκομματικά παιχνίδια κλπ κλπ) την τελευταία φορά του κάθισαν ΚΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι.

    Το "άσο-δυο" που πήρε ρίχνοντας την ζαριά -δημοψήφισμα ήταν η καταστροφή του.

    Δεν μας στεναχωρεί καθόλου η απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία , δύσκολα θα βρεθεί Πρωθυπουργός που να πάει την εικόνα της χώρας πιο κάτω στο παγκόσμιο στερέωμα...


    ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ
    ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε εξ αφορμής της απόφασης για δημοψήφισμα. Και ήταν και πρωθυπουργός. Οι τρεις άλλοι που το συναποφάσισαν Ρέπας,Καστανίδης, Πετσάλνικος δεν θάπρεπε να ακολουθήσουν τον αρχηγό; Όχι και υπουργός στην μεταβατική ο Ρέπας. Έλεος. Οφείλουν να παραιτηθούν και οι τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ελληνικα MEDIA των 8 και 9 πανηγυριζουν απο χαρα και ανακουφιση για τον νεο μας πρωθυπουργο. Ουτε τα κομματικα στελεχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν εδειχναν τοση χαρα τις βραδιες των νικηφορων εκλογικων αναμετρησεων!!!

    Μιλαμε για τα νεα κομματικα στελεχοι!!!

    Τηλεσχολιαστης ειναι το νεο κομματικο στελεχος του νεου μας πρωθυπουργου.Το αορατο κομμα ειναι εδω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. opws eipe kai o gap stoxos mas na doyleyei enas se ka8e oikogeneia.
    alvania pakistan mpaglades taylandh mas katanthsate re poystides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην στεναχωριέστε θα τα φτιάξει όλα ο παπαδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΟ 25%.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...
    ΟΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
    ΟΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ
    ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ...ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 500 ΕΥΡΩ.
    ΕΙΠΑΜΕ,ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ...
    ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟ ΟΤΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΔΑΥΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση