GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 60 δις ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι σύμφωνα με τον Ράιχενμπαχ...

Έμφαση στην άμεση είσπραξη 6-8 δισ. από τα συνολικά 60 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενων φόρων θα δόσει η task force. Ο επικεφαλής της, Χορστ...

Έμφαση στην άμεση είσπραξη 6-8 δισ. από τα συνολικά 60 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενων φόρων θα δόσει η task force. Ο επικεφαλής της, Χορστ Ράιχενμπαχ, παρουσιάζοντας την Πέμπτη την πρώτη τριμηνιαία έκθεση στις Βρυξέλλες, ανέδειξε την πάταξη της φοροδιαφυγής ως βασική προτεραιότητα της Ομάδας Δράσης. Επεσήμανε επίσης ότι η task force θα προσπαθήσει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ελβετία για το ζήτημα αυτό. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί για...
δυο ή τρία χρόνια την τεχνική υποστήριξη της task force προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί ικανοποιητικά.
Συγκεκριμένα στην έκθεση τονίζεται πως οι εμπειρογνώμονες της Ομάδας είναι σε θέση να συμβάλουν στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων από καταθέσεις στο εξωτερικό ελληνικών υπεράκτιων εταιρειών αλλά και να βοηθήσουν την Ελλάδα να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει τη συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση καταθέσεων. 
Όπως επισημαίνεται ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δισ. ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί. Εν τω μεταξύ, περίπου τα 30 από τα 60 δισ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της εκδίκασης, η διάρκεια του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τα 10 χρόνια.
Εκτός από την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων η task force επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης 100 έργων από το ΕΣΠΑ ύψους 11 δισ. ευρώ, με έμφαση στα έργα εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων, στη διαχείριση αποβλήτων, στις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στην ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μετά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ορισμένα σημαντικά πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή τους τελευταίους 18 μήνες.
Ωστόσο, ο Ράιχενμπαχ σημείωσε ότι η κρατική μηχανή θα χρειαστεί δύο με τρία χρόνια την τεχνική στήριξη της ομάδας δράσης της Κομισιόν, προκειμένου ο ελληνικός δημόσιος τομέας να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας.
Όπως ανέφερε, κατά την παρουσίαση της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης της task force, οι βασικοί τομείς στους οποίους εντοπίστηκαν αδυναμίες είναι στη φορολογική διοίκηση (φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, ενίσχυση φορολογικών ελέγχων κλπ), στον έλεγχο των δημόσιων δαπανών , στη μεταρρύθμιση του δημόσιου διοικητικού τομέα, στη δικαστική μεταρρύθμιση, στις δημόσιες συμβάσεις, στον ανταγωνισμό και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας για την Ελλάδα, έχει υποβάλει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση επί των δραστηριοτήτων της στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και στην ελληνική κυβέρνηση. Η έκθεση αυτή θα τεθεί επίσης στη διάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος τώρα είναι η οριστικοποίηση, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ενός εκτενούς χάρτη πορείας για την παροχή τεχνικής βοήθειας.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν, ο οποίος επιβλέπει το έργο της Ειδικής Ομάδας για την Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη έκθεση, τονίζοντας ότι «η Ειδική Ομάδα αποτελεί εργαλείο που βρίσκεται στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Η επιτυχία της εξαρτάται από το αν οι ελληνικές αρχές είναι αποφασισμένες να την χρησιμοποιήσουν για τη στήριξη του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε από την πλευρά του: «Η δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να συμβαδίζει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να μετασχηματίσει το δυναμικό ανάπτυξης της Ελλάδας, και να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που ο λαός της τόσο επειγόντως χρειάζεται. Θέλουμε πάλι να τονίσουμε ότι τα Ευρωπαϊκά Όργανα θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα».

8 σχόλια

  1. μολων λαβε.
    ουτε ευρω φορων δεν θα παρετε απο τους ελευθερους επαγγελματιες..
    να ψοφησετε καλυτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΔΕΛΦΑΤΟ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λοιπον.
    ντρεπομαι, σαν Ελληνας, που το λεω, αλλα ενας Γερμανος γραφειοκρατης των βρυξελλων, ενδιαφερεται πιο πολυ για τη σωτηρια της Ελληνικης οικονομιας, και δουλευει πιο σοβαρα και με μεγαλυτερο ζηλο γι αυτο, απο τως γηγεννεις μανδαρινους της δημοσιας διοικησης (μτφ. μπουρδελο), οι οποιοι ειναι τοσο "Ελληνες", που τους νοιαζει μονο ο εαυτουλης τους, αντε και το κομμα τους.
    ο τυπος ειναι κατι σαν τον Ρεχαγκελ.
    ακομη πιο πολλυ ντρεπομαι που θα πω το ακολουθο:
    δυστυχως σε αντιθεση με τον Ρεχαγκελ, ο Ραιχενμπαχ εχει μονο συμβουλευτικο ρολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειπε μια μαλακια ο γερμανος και χαρηκε ο καθε πικραμενος..
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ..
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ
    ας ερθει να με βρει η μερκελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τοτε που αρχισε το πασοκ τις παπαριες του,πληρωνω ακομα λιγοτερους φορους..
    ναναι καλα ο λογιστης μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα έχει το επάνω χέρι μέχρι σήμερα γιαυτο και το κόψιμο να μας βάλουν οι προδότες πολιτικοί μας στο Αγγλικό δίκαιο , μετά ΣΙΓΟΥΡΑ να μας διώξουν μετά ,αλλά να ζητάνε το χρέος σε ΕΥΡΩ} που θα είναι ο τάφος για 4-5 γενεες Ελλήνων…

    Αν όμως πάρομε χρήματα ακόμα και σήμερα ΝΑ ΘΕΣΟΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΜΕΙΣ με Ελληνικό δίκαιο ,αυτό είναι το τελευταίο χαράκομας, που αν θα πέσει ΑΔΕΛΦΙΑ τελειώσαμε … Γιαυτο λέω ναι στην δραχμή, η στο Ελληνικό δίκαιο ως έχει ΑΥΤΑ είναι τα όπλα του έθνους πια..

    Όποιος τολμήσει και βάλει την χώρα σε Αγγλικό δίκαιο θέλει κρέμασμα, γιατί αμέσως θα μας ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ αλλά με χρέος ΕΥΡΩ.
    Ας τους βάλομε εμείς να διαλέξουν , αυτά είναι τα μυστικά που κρύβουνε επιμελώς ΟΛΟΙ πολιτικοί και ΜΜΕ …Ακούσατε έναν να πει ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ αλλά με Ελληνικό δίκαιο !!! Η ακούσατε κανένα να λέει ΟΧΙ στο Αγγλικό δίκαιο σε ένα κείμενο συμβάσεις;

    Σας λέω υπεύθυνα ότι αν μας βάλουν στο Αγγλικό δίκαιο θα είμαστε εκτός ευρω σε 1-2 το πολύ μήνες.. Άρα τώρα είναι η ώρα να δούμε τι πατριώτες είναι 255 που είπαν ΝΑΙ στον τραπεζίτη…

    Μπούτζουκας Θ . Τ

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κανενας γερμανος δεν θα δωσει τη μαχη αντι για μας.
    πασοκ/νδ/λαος ειναι τα κομματα των καταπατητων,των φοροφυγαδων,των αεριτζηδων,δηλαδη της πλειοψηφιας..
    ουτε με στρατο κατοχης δεν θα παρεις φορους απο αυτους..
    η ελλαδα πεθανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yparxoyn kai xeirotera. Kapoioi apo tis isxyres syntexnies twn kleistwn... epaggelmatwn emporeyontai mayra... kai paranoma kratikes adeies leitoyrgias me kerdos ews kai 400.000 euro, opws farmakopoioi, tarifes kai ntalhkeria. Kalo..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση