GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Be yourself...

Του Άρη Δαβαράκη Σαββατόβραδο του Νοεμβρίου με κρύο πια σχεδόν χειμωνιάτικο –μέχρι που φόρεσα και το μπουφάν μου το χοντρό για να πάω λίγο...

Του Άρη Δαβαράκη

Σαββατόβραδο του Νοεμβρίου με κρύο πια σχεδόν χειμωνιάτικο –μέχρι που φόρεσα και το μπουφάν μου το χοντρό για να πάω λίγο Βόρεια που ήμουνα καλεσμένος σε αγαπημένους φίλους. Πέρασα ωραία. Μίλησα πολύ. Με κανέναν δεν μίλησα για πολιτική, για μνημόνιο, για αδιέξοδα, για τραγωδίες, για το ευρώ και τη δραχμή, την Μέρκελ ή τον Σαρκοζί. Τι λέγαμε; Και τι δε λέγαμε –ανάλογα το «πηγαδάκι». Οι οικοδεσπότες μας γιορτάζανε σαν...
 ζευγάρι τα γενέθλια της οικοδέσποινας, του «Ασθενούς Φύλου» (τι έκφραση κι αυτή, ε; Αν οι γυναίκες είναι «ασθενείς», εμείς πρέπει να είμαστε εντελώς ράκη – για την εντατική κατ ευθείαν). Τραγουδήσαμε το Happy Birthday (στην Ελληνική βερσιόν), το τζάκι έκαιγε, φαγητό νόστιμο, ωραία μουσική, αυτό που λέμε καλά vibes, γέλια χαμόγελα, αγκαλιές ζεστές και όχι ψεύτικες –και δεν ήμασταν και «μεταξύ μας», ήμασταν άνθρωποι που οι περισσότεροι βρισκόμαστε, αν βρισκόμαστε ποτέ, μια φορά στα πέντε χρόνια.
Κι όμως. Όλοι πλησιάζαμε ο ένας τον άλλον και λέγαμε ένα αστείο, κάτι για το καινουργιοχτισμένο σπίτι που μας φιλοξενούσε, κάτι για το κατσικάκι που ήταν γλύκισμα – γιατί θέλαμε να «ξαναβρεθούμε», να μιλήσουμε ξανά σήμερα, μέσα Νοεμβρίου του 2011, να δούμε αν τα λόγια συνεχίζουνε να είναι τόσο κενά και ανόητα όσο κενά και ανόητα ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα. Και δεν ήτανε. Το δοκίμασα, ενστικτωδώς, χωρίς να το έχω σκεφτεί,  πολύ –και είναι σαφές, δεν ήταν λέξεις περιττές αυτές που προσπαθούσαμε να ανασύρουμε, ήταν ένα είδος επανεκκίνησης της σχέσης σε μια νέα εποχή –ακόμα και αν το κάναμε υποσυνείδητα, χωρίς να το σκεφτόμαστε όπως το καταγράφω τώρα.
«Χαίρομαι που σε βλέπω». Μια χιλιοειπωμένη κοινοτυπία που, κοίτα να δεις τώρα, ξαφνικά, αποκτά νόημα. Γιατί αν δεν χαίρομαι που σε βλέπω δεν έχω κανέναν λόγο να σου πω την ηλίθια αυτή φράση σαν καρυδότσουφλο ή σαν πουκάμισο αδειανό χωρίς Ελένη. Αλλά αν χαίρομαι; Αν χαίρομαι πραγματικά; Το εισπράττει ο άλλος, το διαβάζει στο βλέμμα σου, κουρδίζονται σε άλλο τόνο οι συχνότητες και τα χαμόγελα φωτίζονται. Όλα τα πηγαδάκια είχανε φωτεινά αστεράκια από πάνω τους και οι λέξεις που είπαμε (όπου τουλάχιστον ήμουν παρών) δεν ήταν μπουρμπουλήθρες. Ούτε πόζες, ούτε σαχλαμάρες, ούτε τίποτα παλιό. Ανακαινισμένα όλα –και ας μην ήτανε το πάρτυ «νεανικό» - τα παιδιά των φίλων μας που γιορτάζανε, σπουδάζουνε πια στα πανεπιστήμια.
Κυριακή 13 Νοεμβρίου, μια μέρα ανάσας. Όλοι καταλαβαίνουμε σιγά-σιγά τα λάθη και τις ανεπάρκειές μας και αυτό το «σιγά-σιγά» επιταχύνεται τις τελευταίες βδομάδες ραγδαία και ταχύτατα. Ψάχνουμε μέσα μας να βρούμε κρυμμένους θησαυρούς – και όσοι το προσπαθούν έχουν ήδη αρχίσει να το καταφέρνουν. «Ουκ επ’ άρτω ζήσεται άνθρωπος». (Ματθ. Δ4, Λουκ. Δ4). Όσο το πνεύμα δεν «πνεί» ματαιοπονούμε στα χρηματιστήρια και τα deals.Μόλις  καθαρίσουμε λιγάκι μια γωνιά της ψυχής μας, ναρθεί να την χαϊδέψει αυτή η πνοή του σύμπαντος που μας περιλαμβάνει, η μέσα μας ζωή θα  μάς ξαναδείξει τον δρόμο ξεκάθαρα.
Εγώ πάντως, σας το δηλώνω, το αποφάσισα : Στόχος μου είναι να γίνω 100% αληθινός και διάφανος για να μπορώ να ρουφάω αυτό το μέλι που μου επιστρέφεται όταν δεν παίρνω πόζες και δεν υποδύομαι ρόλους. Θα το κάνω με κάθε κόστος.
Γιατί ήδη ζούμε την νέα εποχή.

6 σχόλια

  1. Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται.
    Ο μπεγλίτης ο πρών υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι για δεκαπέντε χρόνια οι προμήθειες του στρατού είχαν και κάτω από το τραπέζι νταραβέρι, φάε και συ δώσμου και μένα. Βέβαια δεν τον τιμά που το αποκαλύπτει τώρα που τον άλλαξαν και περισσότερο τι έκανε γι΄αυτό μετά που αντικατέστησε τον βαγγέλα ο οποίος θέλει το δακτυλίδι του ποδηλάτη για τα ηγετικά του χαρίσματα.
    Μα δε μου λες βαγγέλα ήσουνα και εσύ μέχρι το καλοκαίρι στο γραφείο αυτό να ελέγχεις τα του στρατεύματος. Τι έκανες για να μπεί τάξει ; Η μόνο στην παραγραφή τον αδικημάτων με τον Νόμο σου αυτό μπορείς μόνο να προσφέρεις στον έρμαιο αυτό τόπο ; Θα ήθελα εξηγήσεις. Ο τόπος λεηλατήθηκε, φτάνει πια από σωτήρες , μας έχουν στοίχιση αρκετά κάτι τέτοιοι.
    Αβραμόπουλε ήσουν στο Υγείας για δυο θητείες. Γινόντουσαν τα !!! αίσχη. Το αλισβερίσι αφησε εποχή. Τα νοσοκομεία προμηθεύονταν φάρμακα με τιμή που είναι για τον εισαγγελέα, κάποια απ΄αυτά και 20 φορές πάνω απ΄ότι δίνονταν σε άλλες χώρες.
    Τα καμένα χαρτιά να απομακρύνονται από την πολιτική. Τέτοιους έχουμε και χρεοκοπήσαμε, έντιμους πολιτικούς χρειάζεται ο Τόπος.
    ΟΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!"

    Υπάρχουνε πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι. Εκεί να πας- αν βρεις χρόνο- να δεις.

    Αυτού που πήγες είναι όλα μιά χαρά, με τα κατσικάκια, τους λύκους, τις πυλωτές με τις τζιπάρες και τα τζάκια!

    Δεν είναι δα και δύσκολο να το κάνει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Γερμανικές ερπύστριες επέστρεψαν.
    Νέα κατοχή άρχισε .
    Όταν βλέπετε Γερμανό και Γερμανίδα να πράξετε το καθήκον σας γιατί είμαστε Έλληνες , γιατί οι Γερμανοί από τις 11-11-11 είναι κατακτητές μας ,επίσης το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες τους , δοσίλογους , γερμανοτσολιάδες , κάνετε αποτελεσματική αντίσταση για να υπάρξει σύντομη απελευθέρωση από τα Γερμανικά δεσμά που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε τη Τζων-ουλα, μωρη πορνιδιον δεν σου εχω πει να μη μιλας οταν εχεις παπαρια στο στομα σου γιατι απο την καυλα δεν ξερεις τι λες. Και μην ξεχνας να παραδινεις την εισπραξη στην τσατσα σου τον Σαμαρα για τα ενοικια του Οικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΩΡΗ ΓΡΙΑ ΛΟΥΓΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΗ, κ. ΤΖΩΝ ΜΑΣ...

    ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΩΡΑ??

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ-ΦΑΣΙΣΤΩ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ, ΚΥΡΙΑ LiMuBai, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ??

    Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΙ ΗΤΑΝ??

    ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ??

    Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΤΗΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΉΤΑΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ, ΤΩΝ "ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΩΝ" ΤΩΝ "ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ", ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΕΞΙΑ ΣΑΣ ΣΟΓΙΑ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ!!!!

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

    "ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΣΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣΣΕΣ!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ,

    ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 37 ΕΤΗ!!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ-ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1967-1974!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΥΨΗΛΟΝΟΗΜΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ!!!

    ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ!!

    ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!!!

    ΝΑΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ!!!

    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    ΝΑΙ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!!

    ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!"

    Αυτή είναι δυστυχώς η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!!

    ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!

    Υ.Γ. ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (CDU), ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!

    Η ΝΔ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ?????

    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

    Τ' άκουσες ψυχασθενή, δεξιά γερο-λούγκρα, κ. Τζων μας??

    Δεν σου έχω πει να μη μιλάς με μπουκωμένο στόμα, κ. Τζων μας?

    Πρώτα θα φτύνεις τα ψωλοχύσια και μετά θα μιλάς!!!

    Ή απ' τα πολλά τσουτσούνια που "πνίγεις" κάθε μέρα στη Συγγρού, δεν ακούς και δεν βλέπεις?

    Ακροδεξιά παλιόγρια αδερφή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση