GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη καθαρή και αποτελεσματική λύση...

Του Θεόδωρου Κατσανέβα Και μετά την 6η δόση τι; Θα ακολουθήσει η 7η, η 8η, κλπ, μέχρις ότου η κα Μέρκελ θα μας δέσει χειροπόδαρα, υποθηκε...

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Και μετά την 6η δόση τι; Θα ακολουθήσει η 7η, η 8η, κλπ, μέχρις ότου η κα Μέρκελ θα μας δέσει χειροπόδαρα, υποθηκεύοντας όλη τη χώρα με αυτονόητες ολέθριες συνέπειες. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μία είναι η λύση : Επιστροφή στη δραχμή με ισοτίμησή της με καλάθι ισχυρών και μαλακών νομισμάτων, σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση και κούρεμα κατά 50% του συνολικού χρέους και περίοδο χάριτος 2-3 ετών. Ή η ένταξή μας σε μια δεύτερη ζώνη μαλακού νομίσματος της περιφερειακής Ευρώπης. Έξω από το ευρώ αλλά παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ισχύει για πολλές άλλες χώρες.[1] Όταν ένα κράτος δεν έχει να πληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις, τυπώνει χρήμα με σύνεση, ειδικές ρυθμίσεις για τους πολίτες-οφειλέτες και καταθέτες της και αναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού της χρέους. Σε αντίθεση με τους πονηρούς διεθνείς τραπεζίτες, πάμπολλοι είναι οι έγκυροι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές που...
υποστηρίζουν μια τέτοια καθαρή λύση. Η οποία πρέπει βέβαια να συνδυαστεί με ικανή διακυβέρνηση με διαπραγματευτικές δεξιότητες, σωστή διαχείριση των νομισματικών ισορροπιών, αξιοποίηση του εθνικού πλούτου με ενοικιάσεις και όχι πωλήσεις, απολύσεις ή παρανοϊκές εφεδρείες, με μείωση των δημόσιων δαπανών, διοικητικό εξορθολογισμό και αποτελεσματικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Η ένταξη στην Ευρωζώνη και μάλιστα με την εξοντωτική ισοτιμία των 347 δραχμών / ευρώ που εισηγήθηκε και αξιοποίησε η πονηρότατη Goldman Sachs και συνυπέγραψαν οι κκ. Σημίτης και Παπαδήμος ως Διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν εγκληματικό λάθος. Αλλά η εμμονή στο αδιέξοδο αυτό φοβικό στερεότυπο σήμερα, καταντά εθνική τραγωδία. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που έχει καταστραφεί από το ευρώ. Την ίδια τύχη είχαν και τα λεγόμενα PIGS ( Portugal, Italy, Greece, Spain). Όπως και η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία, το Βέλγιο. Αντίθετα, χώρες έξω από την Ευρωζώνη όπως η Μ. Βρετανία, η Δανία, η Σουηδία, η Τσεχία, αλλά και η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, βρίσκονται συγκριτικά σε καλύτερη κατάσταση. Χώρες έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η Νορβηγία, η Σερβία, η Τουρκία αντέχουν στη διεθνή κρίση, όπως και η Ρωσία που δεν επιτρέπει την κυριαρχία του καζινοκαπιταλισμού. Η Κίνα με το μαλακό γουάν αναπτύσσεται αλματωδώς, όπως και η Αργεντινή μετά την αποσύνδεση του νομίσματός της από το επίσης σκληρό, αν και λιγότερο από το ευρώ, δολάριο.
Οι υψηλές ισοτιμίες του ευρώ, αυτού του συγκεκαλυμμένου μάρκου, ευνοούν κυρίως τη Γερμανία που παράγει ολιγοπωλειακά βιομηχανικά και τεχνολογικά προϊόντα και ανταγωνίζεται με επίσης σκληρά νομίσματα όπως των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Επιπλέον, στις γερμανικές τράπεζες καταφεύγουν μαζικά διεθνείς καταθέτες αφού εκεί αισθάνονται ότι τα χρήματά τους είναι διασφαλισμένα, παρ’ όλα τα πολύ χαμηλά, περίπου μηδενικά επιτόκια που προσφέρουν. Το εμπορικό ισοζύγιο της ίδιας χώρας υπερχειλίζει από πλεονάσματα. Τα spreads όλων των ευρωπαϊκών χωρών έναντι της Γερμανίας διευρύνονται συνεχώς, ενώ αυτά της χώρας μας έχουν φτάσει σε εξωφρενικές διαφορές.
Η Ελλάδα, με κυρίως τουριστική και γεωργική κατεύθυνση, ανταγωνίζεται οικονομίες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλές ισοτιμίες. Το δωμάτιο ενός ελληνικού ξενοδοχείου στοιχίζει περίπου τα διπλάσια από ότι στην Τουρκία. Οι ελιές, τα πορτοκάλια, τα ροδάκινα, κλπ., πέφτουν από τα δέντρα και σαπίζουν, αφού οι εισαγωγές από τη μακρινή Αργεντινή, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, κλπ., στοιχίζουν φτηνότερα. Οι «κουτόφραγκοι» Γερμανοί και Ολλανδοί εισάγουν γεωργικά προϊόντα, μέχρι και λάδι ( ! ) από τις χώρες αυτές, τα βαφτίζουν ευρωπαϊκά και τα επανεξάγουν στους «πανέξυπνους» Έλληνες. Οι εισαγόμενοι αμυντικοί εξοπλισμοί από τη δύση, μας κόστισαν τα δέκα τελευταία χρόνια περίπου 90 δις Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος του αρχικού ελλείμματος.
Με το σκληρό ευρώ και την οικονομία μας σε ελεύθερη πτώση, είναι αδύνατο να υπάρξει έξοδος από την κρίση. Η αδυναμία υποτίμησης του νομίσματος, αφοπλίζει τη χώρα όπως και τις άλλες περιφερειακές οικονομίες και τις καθιστά ευάλωτες στο διεθνή ανταγωνισμό και τους κερδοσκόπους. Αν μέρος της ευθύνης για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος, υπενθυμίζεται ότι αυτό προϋπήρχε και απλώς διογκώθηκε τελευταία. Ποτέ στα τελευταία εκατό χρόνια με τη δραχμή, η Ελλάδα δεν έχει βιώσει παρόμοια τραγωδία. Υποτίθεται ότι ενταχθήκαμε στην Ευρωζώνη για να προστατευτούμε από οικονομική ανασφάλεια. Αλλά αλίμονο, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

[1] Οι χώρες της Ε.Ε. που ανήκουν στην Ευρωζώνη είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φιλανδία, ενώ εκτός είναι η Βουλγαρία, Δανία, Λετονία, Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχία.

14 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ; ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάει και το πρωτοπαλλήκαρο του σκατόψυχου!!! Εσύ τι έκανες κε καθηγητά, βουλευτά και υπουργέ; Αλλά ξέχασα, εσύ ήσουν της σχολής "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" Αι να χαθείτε σοσια-ληστές της δεκάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καρατζαφέρης, O Ανδρουλάκης και η KOK-AIN: Για φανταστείτε να υπήρχε η ακραία άκρα Δεξιά, η φασιστική, η τρομοκρατική, η κουκουλοφόρος Αριστερά, η Αριστερά, η KOYMOYNIΣTIKH Αριστερά, Eγώ, Eσύ, ... στο δημοκρατικό τόξο με προγράμματα, θέσεις κτλ. Είναι μια πρόοδος !!!! ΠOΣO EXEI O TONOΣ KOK-AIN ;;; NA Πάρω θέλω !!!!
    ...---..-.-.-....--.----.-...----.-.-....-....-
    Ανδρέας Γ. Παπανδρέ­ου: "Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". !!!!!! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !!!

    Απόσπασμα απο άρθρο του Α.Π. με τον τίτλο "ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη" που αναρτήθηκε στην "Εξόρμηση" τον Μάρτη του 1977 (αρ. φ. 123).
    O ΛΑΛΑKHΣ (Ανδρουλάκης): ".... εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς.
    Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε .... χρήσιμες." AYTOΣ EINAI .... KOK-AIN !!

    ΑΛΛΑ: "... η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". H ... ‘φωνή του κυρίου": TORA FATE SKATA OLOI SAS !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ήσουν διοικητής του ΙΚΑ και κρύβατε τα πεντοχίλιαρα μέσα στις πόρτες, ξέρεις εσύ, ήταν καλά? Αλλά ξέχασα, τότε έτρωγες με δέκα μασέλες, γιατί ήσουν γαμπρός αυτού που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό για τα σημερινά χάλια μας. Είσαστε οι χειρότεροι, όχι μόνο φάγατε τον αγλέορα, αλλά το χειρότερο δείξατε και στους υπόλοιπους πως να το κάνουν!
    Τώρα απλά το παίζεις δήθεν γιατί σου κόπηκε η μάσα και έχεις καταντήσει να βγαίνεις στο EXTRA3 για κάνα ξεροκόμματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "αυτόν σου στοιχίζει ακόμα και να τον κοιτάς...", γκόμενος Μιμής έφα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΛΥΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ?
    ΣΚΑΣΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ .
    ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΤΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ Από το : newpost


    Συσκέψεις στο Καστρί,
    συναγερμός στη Συγγρού
    για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου..........................

    Πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο οι αναφορές ενίοτε και οι καταγγελίες για τις δραστηριότητες του αδελφού, του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παπανδρέου.

    Όταν ακόμα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου είχε παραλάβει ογκώδη φάκελο σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου.
    Οι στενοί του συνεργάτες τότε είχαν συστήσει ψυχραιμία και μυστικότητα προκριμένου να μην λάβει το θέμα διαστάσεις στα ΜΜΕ.

    Στην συνέχεια έρχεται ο κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος μάλιστα μέσα στην Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην οικογένεια Παπανδρέου για παράνομο πλουτισμό. Όποιος μάλιστα τόλμησε να γράψει ή να κάνει αναφορές σχετικά με το θέμα απειλήθηκε με μηνύσεις εκ μέρους του κ. Νίκου Παπανδρέου.

    Τα πράγματα ηρέμισαν και σε μεγάλο βαθμό το θέμα αποσιωπήθηκε.

    Στο μεταξύ μετά την άδοξη και ταχύτατη πτώση του Γιώργου Παπανδρέου το θέμα φαίνεται να επανέρχεται και μάλιστα από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία διοχετεύουν στον Τύπο διαφόρων τύπων πληροφορίες οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες αλλά και είναι εξόχως δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις.

    Σε κάθε περίπτωση όμως η οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού δεν παύει να ανησυχεί.
    Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι πραγματοποιούνται συχνά-πυκνά συναντήσεις στο Καστρί προκειμένου να μην επανέλθει το ζήτημα στην δημοσιότητα.
    Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μιλάνε για ανυπόστατο μύθο ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι τα $$$$$$$$$$.λεφτά είναι πολλά !!!

    Κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι το ζήτημα θα έχει συνέχεια αφού πολλά από τα κατά καιρούς δημοσιευμένα στοιχεία έχουν φτάσει και στην Συγγρού και η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει την ψηλάφηση του θέματος.

    α.......χά !
    Η Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ...

    ΣΙΔΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ...ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ..
    ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΚΑΓΚΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειδες τις απαντησεις παραπανω. και λιγα σου ειπαν,.
    Αλλα εσενα το ΘΡΑΣΟΣ σου ΔΕΝ εχει ΟΡΙΑ!
    Που νομιζες οτι απευθυνεσαι;
    Σε κανενα επαρχιωτη φουκαρα αγελαδοτροφο;
    Στο δικτυο εισαι, φουκαρα, οπου η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
    Καλα: ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;
    Τσιπα επανω σου δεν εχεις;
    Σε ειδαμε κι εσενα στην πραξη. Αλλο ενα πολιτικο κωλοχαρτο, στον καδο με τα σκουπιδια.
    ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ, στον καδο, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ουτε για ανακυκλωση

    Τις γνωμες σου να τις λες στους μαθητες σου
    οχι ομως δημοσια, γιατι βρωμανε...

    ΟΥΤΕ εχεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ! Για ο,τι λες για ο,τι κανεις ειναι για την ΤΣΕΠΗ σου και μονο. Ορνιο.

    Ακου και το ρεζουμε: Οταν οι καθηκητες ΕΠΙΜΕΝΑΝ να μπουμε στην ΕΕ, ηταν καλα, ετσι; Τοτε κανεις δεν καταλαβε οτι ΔΕΝ επρεπε. Τωρα πρεπει να ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ;
    Ηταν να μην μπουμε, τωρα οποιος δεν γουσταρει ας ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ απο το ΕΥΡΩ. Με πρωτους τους Γερμανους...

    Εμεις θα βγουμε τελευταιοι . . .

    ΔΕΝ υπαρχει οδός οπισθοχωρησης...

    ΟΥΤΕ αυτο το απλο καταλαβαινεις.
    Αν οι καθηκητες ειχαν δικηο, τοτε ολα θα πηγαιναν αριστα, αλλα βλεπεις ειναι ΕΚΕΙΝΟΙ που ΜΟΧΛΕΥΟΥΝ τα πραγματα να πανε κατα το δοκουν, γιατι ειναι οπως παραπανω εγραψαν οι υπολοιποι . . . .


    Μη ξαναφανεις εδω στο ιντερνετ
    εκτος κι αν εισαι μαζοχας

    get it?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dr.Λουλα/πλυστρα25 Νοε 2011, 3:52:00 μ.μ.

    κυττα φατσα
    και κοψε συμπερασμα

    μη σε δω στον δρομο
    αυτο μονο σου λεω




    και βαλε μια τωρινη φωτο
    που εβαλες αυτη πριν 20 χρονια

    θες να δειχνεις και νεος
    ζοβολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον έχω ακούσει και στη τηλεόραση , να υποστηρίζει αυτά και είναι καθηγητής στην οικονομική σχολή του πανεπιστημίου Πειραιά.
    Ξεχνάμε ότι η το χρέος μετά την μεταπολίτευση ήταν 50 εκατομμύρια € και όταν έφυγε τον ΠΑΣΟΚ από την εξουσία το χρέος ήταν 40 δις € . Τόσα Ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης , που πήγαν ????? Αν ήταν τόσο εύκολα αυτά που υποστηρίζει ,η Αμερική , σαν παντοκρατορία , θα είχε κηρύξει πτώχευση . Το δολάριο είναι διεθνές νόμισμα . Θα έβαζε την κεντρική της τράπεζα , να τυπώσει 15 τρις δολάρια σε χαρτονομίσματα , θα τα φόρτωνε σε μερικές νταλίκες και θα εξοφλούσε όλα της τα χρέη και δεν θα είχε κανένα χρέος πλέον . (Θα υπήρχε προφανώς και μια υποτίμηση του δολαρίου ). Αλλά δεν είναι τόσο απλά πράγματα.
    Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή , όπως υποστηρίζουν μερικοί , το χρέος μας θα είναι σε € , η ισοτιμία θα είναι 1 € ~800 δρχ. Θα επακολουθήσει και μια υποτίμηση έστω 50% και το χρέος μας θα πολλαπλασιασθεί. Το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα ήταν 10.000 δρχ. Αν επανέλθουμε , θα πρέπει να υπάρχει χαρτονόμισμα των 50 και 100 χιλιάδων δραχμών και είναι θέμα χρόνου να καταντήσουν σαν τα κατοχικά λεφτά. Και οι συναλλαγές μας με το εξωτερικό θα γίνονται σε δολάρια ή €.
    Από την στιγμή που δεν παράγουμε ούτε αυτά που τρώμε αλλά εισάγουμε , το μεγαλύτερο μέρος αυτών , καθώς και πρώτες υλες , καύσιμα , μηχανήματα μπορούμε να εκτιμήσουμε το αποτέλεσμα . Και όσοι είναι στα χωριά κουτσά στραβά θα επιβιώσουν . Οι άνθρωποι των πόλεων τι θα γίνουν ???
    Πρέπει να καταλάβουμε , ότι μόνο με την αύξηση του ΑΕΠ , θα μπορέσουμε να βγούμε από τη κρίση . Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας . Και όχι φυσικά με μισθούς Κίνας , αλλά με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας , με ρομποτοποίηση της παραγωγής κ.λ.π Η Γερμανία έχει τριπλάσιους μισθούς από τους Ελληνικούς , αλλά τα προϊόντα της είναι ανταγωνιστικά . Εμείς εισάγουμε όμως Γερμανικό ελαιόλαδο Ελληνικής προέλευσης .
    Ολος ο δημόσιος τομέας , πληρώνεται και λειτουργεί από τους φόρους μας. Και λόγω της μονιμότητας οι ΔΥ , έπαιρναν επίδομα μεταφοράς φακέλων , πλυσίματος χεριών , οι γυναίκες έπαιρναν σύνταξη στα 33 (είχαν συμπληρώσει 15ετία) κ.λ.π Με τη λιτότητα αυτή δημιουργήθηκαν 47 νέοι οργανισμοί και προσλήφθηκαν 25.000 νέοι ΔΥ.
    Το Ελληνικό κράτος πρέπει να κατεδαφισθεί και να ξανακτισθεί με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές .
    Από τα κανάλια και τις εφημερίδες , έχουμε ενημέρωση , ανάλογα το τι γραμμή ακολουθούν και πως τα βλέπουν από τη πλευρά τους . Δεν πρέπει να είμαστε κουτορνίθια και να αποδεχόμαστε ότι μας λένε . Και η προπαγάνδα έχει τα όρια της . Το ανατολικό μπλοκ , κατέρευσε , όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει.
    Τώρα εμεις εδώ με σκληρή λιτότητα μέχρι το 2020 τουλάχιστον , στόχος είναι να φθάσει το χρέος μας . όσο το 2009 . Τα κατορθώματα των πολιτικών μας και ιδίως του ΓΑΠ!!!!!
    Τελικά αν αυτά πρεσβεύει η επιστήμη της οικονομίας , και αυτά διδάσκονται στα πανεπιστήμια ,καλύτερα να εφαρμόσουμε την απλή αριθμητική . Τα εξοδα πρέπει να είναι λιγότερα ή ίσα με τα έσοδα. Δεν κάνουμε αναχρηματοδότηση του χρέους .
    Σε τελική ανάλυση , δεν εγκαταλείπεις το σκάφος (αν δεν έχει βυθιστεί ) όταν βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα , στη μέση του ωκεανού για να πας στη σωστική λέμβο.
    Αν είχαμε τη δραχμή ακόμη , τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε κουφιοκέφαλοι σχολιαστές έχει σημασία το παρελθόν του ανθρώπου ή η πρόταση που κάνει?
    Δυστυχώς για σας η έξοδος από την ευρωζώνη και η παραμονή στην Ε.Ε. είναι η μόνη εφικτή λύση ή όπως φιλολαική ,εθνική , πατριωτική που θέλετε να λέτε .
    στο μέλλον ο κος θόδωρας θα δικαιωθεί για την σημερινή πρόταση που θάπρεπε να στηρίζει κάθε εχέφρων κάτοικος της ελλάδας ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και αυτά που γράφει αυτός ο κύριος δεν στερούνται σοβαρότητος εν τούτοις το παρελθον του την ακυρώνει.
    Καλά είναι να σιωπούν μερικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας κύριος Τίποτα, που νόμισε πως έγινε κάτι λόγω γάμου, πετάει ανέξοδες βλακείες. Και δεν θα υπήρχε βέβαια κανένα πρόβλημα αν ο ίδιος βλαξ δεν ήταν και καθηγητής πανεπιστημίου παρακαλώ. Α ρε αθάνατο Πασοκ, πόσες δεκαετίες θα πληρώνουμε τα κοινωνικά σου εγκλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση