GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νεοναζί στο γερμανικό ποδόσφαιρο...

Από το tvxs.gr Υψηλή διείσδυση ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων στο ποδόσφαιρο της Γερμανίας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με σκοπ...

Από το tvxs.gr

Υψηλή διείσδυση ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων στο ποδόσφαιρο της Γερμανίας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με σκοπό οι ομάδες αυτές να περάσουν τις ιδέες τους στους ερασιτεχνικούς συλλόγους και να προσηλιτίσουν τους φιλάθλους.
Εβδομήντα τρία χρόνια μετά τη "Νύχτα των Κρυστάλλων" (09.11.38) κατά την οποία υπερασπιστές του Χίτλερ προέβησαν σε κάψιμο εβραϊκών μαγαζιών και συναγωγών, καθώς και σε προπηλακισμό και δολοφονία Εβραίων, νεοναζί προσπαθούν να επέμβουν ξανά στην...
πολιτική και την κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά και στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο.
Ο δημοσιογράφος Ρόνι Μπλάσκε ερεύνησε συστηματικά τη δράση των ακροδεξιών και νεοναζιστών στο εν λόγω άθλημα και έγραψε βιβλίο με τίτλο «Επίθεση από έξω δεξιά – πως οι νεοναζί χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο».
Στο βιβλίο αυτό, επισημαίνεται ότι όλα τα κόμματα επιδιώκουν να επηρεάζουν τους φιλάθλους, διότι πρόκειται για «30 εκατ. θεατές», τους οποίους διεκδικούν οι πολιτικοί από την άκρα αριστερά έως την ακροδεξιά.
Οι σύγχρονοι νεοναζί δεν μοιάζουν με εκείνους των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν έχουν πια ξυρισμένο κεφάλι, ούτε φορούν στρατιωτικές μπότες και μαύρα ή φαιά τζάκετ. Φορούν όμως συγκεκριμένες μάρκες ρούχων και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα, αλλά όχι τόσο σαφή σύμβολα για τον πολύ κόσμο, όπως π.χ. τον αριθμό 88.
Ο Μπλάσκε εξηγεί ότι το συγκεκριμένο σύμβολο περνά συχνά απαρατήρητο, εφόσον μπορεί να είναι η χρονιά που γεννήθηκε κάποιος, η ηλικία της γιαγιάς του ή η χρονιά αποφοίτησής του από το σχολείο. Στην ουσία όμως όλοι ξέρουν πως παραπέμπει στο 8ο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου που είναι το Χ. Το διπλό Χ σημαίνει λοιπόν Χάιλ Χίτλερ.»
Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται το ομαδικό πνεύμα, την αγάπη για την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπεια, που κυριαρχούν και καλλιεργούνται στους αθλητικούς συλλόγους. Παρασύρουν λοιπόν και χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς τους φιλάθλους. Παράλληλα, έχουν διεισδύσει σε όλα τα πόστα των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων και επηρεάζουν συστηματικά την αθλητική κουλτούρα.
Αυτός είναι, εξάλλου, ο λόγος που ο δήμος της Κολωνίας, επιδοτεί προγράμματα κατά της ακροδεξιάς επιρροής στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρότζεκτ ‘Φίλαθλοι της Κολωνίας’, μια οργάνωση που καλλιεργεί το πραγματικό αθλητικό πνεύμα και αποδυναμώνει τον εύκολο στιγματισμό, την ρατσιστική φρασεολογία και την εχθρική αντιμετώπιση των αντίπαλων συλλόγων.

5 σχόλια

  1. Γιατι νομίζατε οτι ο λύκος αλλαξε;
    Μάλλον το νομίζατε για να ψηφίζετε
    όλους αυτούς τους Γερμανοτσολιάδες
    Παρτε το χαμπάρι επιτέλους, Οι Γερμανοί θα είναι πάντα φασίστες, ο Χίτλερ δεν ευδοκίμησε τυχαία στην Γερμανία.
    Ολοι οι Γερμανοί ήξεραν τα αίσχη που έκαναν στις άλλες χώρες τα στρατεύματα τους και πανηγυριζαν.
    Καλά τους έκαναν οι Ρώσοι και ξέσκισαν όλες τι γερμανίδες στο τέλος του πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαζουλικο @11:34, οι γερμανοί στην πάλαι ποτε γερμανική λαοκρατική δημοκρατία που δίνανε 99% των ψήφων τους στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα ήταν και αυτοί φασίστες; εκλογές με βία και νοθεία σε χωρα του σοσιαλιστικού παραδεισου ήταν αδιανόητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαζουλικο @11:34, οι γερμανοί στην πάλαι ποτε γερμανική λαοκρατική δημοκρατία που δίνανε 99% των ψήφων τους στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα ήταν και αυτοί φασίστες; εκλογές με βία και νοθεία σε χωρα του σοσιαλιστικού παραδεισου ήταν αδιανόητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λεει Το κούλογλο,

    παρελκυστική τακτική, αποπροσανατολισμός της κ.γνώμης, αλλα λόγια ν αγαπιώμαστε.

    Οταν εχεις προβλήματα στο σπίτι σου, μαλώνεις με τους γειτόνους.

    Οταν μια χώρα εχει σοβαρά οικονομικα και κοινωνικά προβλήματα, προσπαθεί να βρεί εξωτερικούς εχθρούς, να εξάγει τα προβλήματά της.

    Ενας εξωτερικός εχθρός, είναι η ιδανική λύση για στροφή της κοινής γνώμης σε αυτόν, θα γίνουν και οι κατάλληλες προμήθειες εξοπλιστικού υλικού, θα μιζωθούν έμποροι προμηθευτές και παπαγαλάκια δημοσιογράφοι για,

    να προστατέψουμε τα σύνορα απο των Προαιώνιο εχθρό!

    Οι εχθροί και τα φαντάσματα του παρελθόντος χρειάζονται οπως και ο Σατανάς,

    της Βιβλικής κόλασης.

    Το ερώτημα πάντα είναι,

    1. πόσα τσανάκια δημοσιογράφους χρειαζόμαστε για τις βρώμικες αυτές δουλειές

    2. για πόσα ακόμα χρόνια θα καλύπτονται οι διεθνείς απατεώνες πίσω απο αυτούς τους τσανακογλύφτες

    3. μήπως εχουμε και κόμμα στη βουλή που εγινε καθοριστικός της πολιτικής μας παράγοντας στηριζόμενο ακριβώς σε αυτή την παραπληροφόρηση πατριδοκαπηλία και αγυρτία

    4. Πόσα μας κοστίζουν ολοι αυτοί και κατα πόσο συμφέρουν,

    ανάλογα με την παραγόμενη σύγχυση;

    Υ.Γ.
    Για οσους κανουν πως δεν καταλαβαίνουν να το πώ σε απλά ελληνικά.

    (ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 12:04
    Κατάλαβα αλλος ενας Γερμανοτσολιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση