GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παλιοί και νέοι πόλοι της κοινωνικής σύγκρουσης...

Από τον Δημήτρη Τρικεριώτη   gnathion.blogspot.com Στη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας άλλαζε χέρια μεταξ...

Από τον Δημήτρη Τρικεριώτη
 gnathion.blogspot.com

Στη μεταπολιτευτική μας δημοκρατία ο έλεγχος της πολιτικής εξουσίας άλλαζε χέρια μεταξύ των γνωστών δυο κομμάτων που τη νέμονταν και την μοίραζαν αναλογικά στους ψηφοφόρους σε μια σχέση βαθιάς αλληλοϋποστήριξης, οικονομικής ανόδου και κοινωνικής ασφάλειας. Η πολιτική και οικονομική ιδιοτέλεια έγιναν κυρίαρχη ιδεολογία που...
ανέβαζαν σταθερά τόσο το μέσο βιοτικό επίπεδο όσο και τη μέση ατομική και κοινωνική αξιοπρέπεια. Γιατί τα δανεικά ήταν… πολλά!
Ωστόσο η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση της ξένης οικονομικής βοήθειας, που δινόταν για την παραγωγικότητα μιας Ευρωπαϊκής Ελλάδας, εκφύλιζαν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στο γνωστό κακόγουστο καταναλωτικό αμόκ και τα εικονικά life-styles νεόπλουτων μικροαστών που μετέφεραν σταδιακά την πολιτική και πολιτιστική τους ένδεια στη φυσιογνωμία της χώρας...
Τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα βλέποντας τα κέρδη τους να αυξάνονται χάιδευαν και προωθούσαν με κάθε τρόπο αυτήν την απρόσμενη για την ελληνική πραγματικότητα και τις δικές τους δυνατότητες ευδαιμονία. Οι πιο πλούσιοι και ισχυροί εκπρόσωποί τους ακούμπησαν στο κράτος και συνεργάστηκαν με τους πολιτικούς οργανώνοντας με τα χρόνια ένα άτρωτο δίκτυο διπολικής αλλά και συνεργατικής εξουσίας που σε πρώτη φάση ήταν αποδεκτό από τους ψηφοφόρους διότι τους έδινε με το παραπάνω αυτά που ήθελαν αρκεί να το αφήνουν απερίσπαστο να ξεσαλώνει. Και για τους μεν και για τους δε, οι πραγματικοί παρίες της κοινωνίας, που σήμερα στην κυριολεξία εξοντώνονται, τους ήταν αδιάφοροι.
Αλλά το γνωστό δικομματικό δίπολο δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα σαν το «γιν-γιανγκ» της κοινωνικής ειρήνης. Έχουμε μπει στη δεύτερη φάση. Στο δικό μας plan-b. Στον ένα πόλο φαίνεται ότι συγκεντρώνονται πλέον συλλήβδην όλοι οι καταχραστές της πολύχρονης οικονομικής αναπτυξιακής χρηματοδότησης που έχουν προσφάτως αυτοανακηρυχθεί σε «σωτήρες» της χώρας. Όλοι αυτοί που μοίραζαν τα χρήματα σαν τραπουλόχαρτα με τα πούρα στη γωνία του στόματος και τις μαφιόζικες και αναξιοκρατικές συμπεριφορές. Στον άλλο πόλο οι ψηφοφόροι που, παρά τα παλιά συμβόλαια τιμής και αίματος με τους πολιτικούς τους νονούς, βλέπουν το ανεβασμένο τους βιοτικό τους επίπεδο να ξεφουσκώνει και την αξιοπρέπεια τους να καταρακώνεται.
Ο πρώτος πόλος θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία αναζητώντας, όμως, τον εξαγνισμό και τη στήριξη στην αυστηρότητα και την τιμωριτική διάθεση των δανειστών. Ο δεύτερος πόλος θα προσπαθήσει να μετατρέψει την αδυναμία του να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και την εκδικητική του διάθεση σε δυνάμεις αποτελειωτικής καταστροφής των πραγμάτων. Αδιέξοδο! Και οπωσδήποτε σε τέτοιες συνθήκες ανωμαλίας οι όποιες αιτιάσεις για λογική, νομιμότητα, ηθική και δικαιοσύνη χρειάζονται αναβάπτιση σε νέες πολιτικούς συσχετισμούς και συγκυρίες για να έχουν πάλι κάποια τύχη εφαρμογής.
Σε κάθε περίπτωση τα μεσαία στρώματα – ανεξαρτήτως συμβατικής κομματικής τοποθέτησης – είναι αυτά που πρέπει να σηκώσουν τη σημαία την αλλαγής. Όχι μόνο γιατί αυτά σήμερα πλήττονται προς εξαφάνιση αλλά γιατί αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη με όρους, βέβαια, υγιούς ιδιωτικού ανταγωνισμού και ανταποδοτικών σχέσεων με ένα αδιάφθορο και αντικειμενικό κράτος. Για όσο διάστημα αυτός ο στόχος θα θεωρείται ανέφικτος και γραφικός τόσο η αδιέξοδη βία και η σύγκρουση θα είναι οι καθημερινότητές μας.
Παρότι οι συνθήκες θυμίζουν την προδικτατορική περίοδο (οικονομική στασιμότητα, πολιτική καταπίεση και απαξίωση, κοινωνική αστάθεια), ο σημερινός «ανένδοτος αγώνας» θα πρέπει να κατευθύνεται με αμείλικτο τρόπο κατά της καταστροφικής υποκρισίας των πολιτικών και της νοσηρής εξάρτησης των ψηφοφόρων. Τώρα που φθείρονται οι επάργυρες όψεις, το πραγματικό συνεργατικό και αντιπαραγωγικό δίπολο της μεταπολίτευσης, «πολιτικός-ψηφοφόρος», προβάλλει αποτρόπαιο και συγκρουσιακό.
Κάθε πρόταση διεξόδου για τη χώρα θα πρέπει να κτυπηθεί μαζί του μέχρι τέλους. Γιατί το τέλος αυτής της μάχης θα είναι και νέα αρχή για τη χώρα.

16 σχόλια

  1. Κάποιος να κλείσει τα σύνορα !
    *****************************
    Καταρέει η δοσίλογη κυβέρνηση Παπανδρέου !

    Τα ποντίκια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν το καράβι !

    Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη,
    Τόνια Αντωνίου και η Εύα Καϊλή!!

    Με 150 πλέον το ΠΑΣΟΚ, ενώ έξι ακόμα βουλευτές ζητούν παραίτηση του....Πρωθυπουργού και εκλογές!

    Η ”ομάδα των 6″, που αποτελείται από τους Γιώργου Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, χαρακτηρίζει την εξαγγελία για δημοψήφισμα ως ανεύθυνη που οδηγεί τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να απολογείται αντί να πανηγυρίζει.

    Συν την Κεφαλίδου της Δράμας, που του έστειλε και επιστολή και λέει
    σχεδόν τα ίδια.. !


    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ !!


    Πλησιάζει η ώρα της λευτεριάς αδέρφια, αρκεί βέβαια να φανούμε συνετοί και ώριμοι στις αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποποιηση ευθυνων δειχνει η προθεση για Δημοψηφισμα και οχι μονο.....
    Κατ' αρχην τα δημοψηφίσματα είναι ένας απόλυτα δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της άποψης του λαού (βλ. Ισλανδία), αλλά δεν ήταν σωστό το timing του δημοψηφίσματος για την Ελλάδα.
    ΓΙΑΤΙ π.χ. δεν ζητούσε ο ΓΑΠ δημοψήφισμα ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ στην προμνημονίου εποχή, που τότε θα είχε ένα δίκιο;! . . . . .
    Τώρα είναι αργά για τέτοιες ενέργειες που γίνονται ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ και όχι γιατί υπάρχει ειλικρινής διάθεση να ακουστεί ο λαός!!
    Αλλα ας δουμε τι θα γινει με το Δ/σμα:
    1) Εαν ο λαος πει ΝΑΙ, τοτε η κυβερνηση συνεχιζει το "θεαρεστο" εργο του ξεπουληματος
    2) Εαν πει ΟΧΙ, που ειναι και το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ, τοτε θα γινει μεγαλη ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ και ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του ηδη δυσβαστακτου χρεους μας, κοινωνικες αναταραχες, ισως ενας νεος εμφυλιος, χωρις να ειναι βεβαιο οτι τοτε η κυβερνηση θα κανει αμεσως μετα ΕΚΛΟΓΕΣ!
    ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ θα ειναι οσοι εχουν επενδυσει στη χρεωκοπια μας και κατεχουν ασφαλιστικα συμβολαια για την περίπτωση αυτη (τα περιβοητα cds!!)
    ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;!...

    Ο ΓΑΠ με μια κουβέντα εξαύλωσε όσα είχαν κερδίσει οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές την περασμένη Πέμπτη! Σημερα 1η Νοε., το ΧΑΑ ειχε πτωση κοντα 7% (!!!) καθως και ολα τα Ευρωπαϊκα Χρηματιστηρια με καθετη πτωση του Ευρω εναντι του δολαριου!
    ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΙΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
    ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.
    ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλακογιωργος1 Νοε 2011, 10:11:00 μ.μ.

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    ΤΡΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ
    ΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΠΑΠΑΤΖΗ . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειπαμε
    κανενα ελικοπτερο δεν τους σωζει με τιποτα




    μονο με διαστημοπλοιο

    χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλείστε τα σύνορα, ο ΓΑΠ έχει καύλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσουνάμι απ' το πήδημα Βενιζέλου
    απ' το καράβι!
    Μίλησε με Σόιμπλε, κάρφωσε ΓΑΠ
    και κλειδώθηκε στο νοσοκομείο!

    [Ο τίτλος δεν είναι σενάριο αλλά η αλληλουχία των γεγονότων:
    Μόλις ο Μπένυ πήρε τα μηνύματα από τους δικούς του, πήρε τηλέφωνο τον Σόιμπλε στον οποίο προφανώς και είπε πως δεν ήξερε τίποτα προκειμένου να έχει τη στήριξή τους για την επόμενη μέρα και στη συνέχεια έπεσε στο κρεββάτι του πόνου προκειμένου να μην μπορεί κανείς εύκολα να τον κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω απ' τις εξελίξεις...]

    Βγάζει την ουρά του απέξω ο Μπένυ διαρρέοντας απ' το νοσοκομείο (όπου θα μείνει και σήμερα για προληπτικούς λόγους) ......ότι δεν ήταν ενήμερος για την πρόθεση του ΓΑΠ να ζητήσει δημοψήφισμα..

    - Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Καϊλή και ζητάει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
    Όχι στο δημοψήφισμα, ναι σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής -όχι Παπανδρέου, δηλαδή- λέει η Εύα Καϊλή.σε επιστολή ανεξαρτητοποίησης πού έστειλε 15:00 στον Πρόεδρο της Βουλής.

    - Ο Λοβέρδος πήδηξε ήδη με δήλωση σάλτο μορτάλε απ' το καράβι!!!!
    "Είναι λάθος το δημοψήφισμα και δεν θα γίνει ποτέ !" δήλωσε ο Λοβέρδος!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    + ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ κάνει και τον νταή !!!

    "Αν θέλουν ας με ρίξουν όσο θα είμαι στις Κάννες"... για να μείνω κατευθείαν στο εξωτερικό......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και η Κατερίνα Μπατζελή λέει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και προτείνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας
    Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζήτησε και ο αδελφός της πρώην υπουργού, Δημήτρης Μπατζελής, μαζί με άλλα 5 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Η Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας πριν από λίγο στο LamiaReport δήλωσε: <>

    Εν τω μεταξύ, έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός της βουλευτού Δημήτρης Μπατζελής, ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

    LamiaReport.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MPABO TA TΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΑΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ. ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΕΘΝΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΑΝ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
    ΘΥΜΑΣΤΕ;10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΕΪΛΕΡ ''ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ''.
    ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,
    ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ 10ΕΤΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ,
    ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΝΑΙ.
    Ο ΓΑΠ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η' ΕΣΤΩ ΨΗΦΟ ΜΕ 180 ΗΔΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΜΑΪΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.
    ΕΣΤΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ,ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.
    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΠ'ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.
    ΘΕΛΕΙ;ΜΠΟΡΕΙ;
    ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ Π.Χ. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
    ΑΝΤΕ ΝΤΕ,ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΝΑΙ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
    ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΣ
    ΚΑΝΟΥΝ.
    ΜΑ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΕΚΕΙ,ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΟΛΟΙ...
    ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ .
    ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρόλο που παίζαν εχθές τις κουμπάρες 7 ώρες.
    Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιο θα είναι το ερώτημα.

    Πριν από λίγο ο μαγκάκος Καστανίδης δήλωσε ότι το ερώτημα θα αφορά την ίδια τη δανειακή σύμβαση...
    Το τι θα αφορά βέβαια το ερώτημα θα το δούμε μετά το "ξύλο" που θα φάει το Γιωργάκη στις Κάννες...

    Γιατί βλέπω να του επιβάλλουν κανα ερώτημα:
    Πόσα πόδια έχει ο άνθρωπος; 2 ή 3;

    Το κοκκορακι κικιρικ (πορδυπουργαρα)

    οι κωτουλες κοκο (αρσενικοι πασοκοβουλευτες)

    οι αλεπουδες χιχιχι (αντρικος και λοιποι)

    Τα γαιδουρακια ωχωχωχωχ (λαος)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    πάμε στον διάβολο ....ολοταχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.
    Παραιτηθείτε γιατί όταν ο Πάγκαλος στη Βουλή κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη ότι χάρισε με νόμο στα στελέχη των τραπεζών που πήραν bonus 800.000.000 ΕΥΡΩ τον αναλογούντα φόρο 350.000.000 ΕΥΡΩ, ΔΕΞΙΑ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, , Ξύνανε τα αρχίδια τους
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ!
    Παραιτηθείτε γιατί το MEGA CHANEL στις 09.35 22/10/2011έβγαλε σποτάκι¨ «Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων » Henry de Jouvenel το όνομα εκείνου που το είχε πει, αλλά ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αναπόφευκτος.
    Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχ.αχαα...

    γειά σου ΔΑΜΑΝΑΚΗ με τα ωραία σου.

    Οι Βρυξέλλες καλά
    η ΕΟK ΖΕΙ ;;;;;


    AYTOKΡΑΤΟΡΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΥ


    ΠΑΣΟΚ καμάρι μου ΕΣΥ...$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση