GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντώνη σκέψου, αλλιώς καληνύχτα Ελλάδα...

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο http://www.aixmi.gr/ Η τραγωδία της Ελλάδας, που παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση με τις Κάννες τα μεσά...

Από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο
http://www.aixmi.gr/

Η τραγωδία της Ελλάδας, που παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση με τις Κάννες τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία της πολιτικής, με τακτικισμούς και ελιγμούς που μοναδικό γνώμονα θα έχουν το κομματικό και προσωπικό συμφέρον ενός εκάστου, την ώρα που η χώρα βουλιάζει.
Ένας ακυρωμένος από τους ηγέτες της Ευρώπης πρωθυπουργός, παραδομένος στη χλεύη από την αντιπολίτευση,  βουλευτές του κόμματός του και ΜΜΕ, κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μόνο γιατί υποσχέθηκε (!) ότι θα φύγει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία. Ταυτόχρονα, έθεσε τέτοιους όρους για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης που...
 ήταν απίθανο -σε πρώτη φάση, τουλάχιστον- να γίνουν αποδεκτοί από τον Αντώνη Σαμαρά. Με ένα σμπάρο, λοιπόν, πέτυχε δυο τρυγόνια. Πρώτον, έδειξε στους βουλευτές του ότι είναι (;) έτοιμος να θυσιαστεί για το γενικό καλό, αφοπλίζοντας (προς το παρόν;) τους επιθετικότερους εξ αυτών. Δεύτερον, έφερε τη μπάλα στο γήπεδο της ΝΔ, με τρόπο που να μπορεί -πειστικά για πολλούς- να της επιρρίψει την ευθύνη για το ενδεχόμενο ναυάγιο των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Αν και είναι, ακόμη, νωρίς να υποστηριχθεί ότι έχουν ήδη διαψευστεί όσοι προεξοφλούσαν το πολιτικό του τέλος, σίγουρα μπορεί να επισημανθεί ότι ο κύριος Παπανδρέου βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από εκείνη της Πέμπτης και της Παρασκευής.
Θα ρωτήσετε, και ποιον ενδιαφέρει η προσωπική κατάσταση του κυρίου Παπανδρέου; Ελάχιστους, συμφωνώ. Εκείνο που απασχολεί την τεράστια πλειοψηφία είναι η κατάσταση της χώρας -η οποία είναι τραγική. Τα όσα έκανε και πρότεινε ο πρωθυπουργός έχουν σημασία μόνο στο μέτρο που είναι ειλικρινή. Μόνο στο μέτρο που αποκαλύπτουν την αληθινή πρόθεσή του να παραδώσει την πρωθυπουργία, ώστε να ανοίξουν οι εξελίξεις.
Αν αξιολογήσουμε τα βήματά του από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι άλλα πρόσταζε η καρδιά του και άλλα προέκρινε η πραγματικότητα. Κάθε άλλο παρά σκεφτόταν να εγκαταλείψει την καρέκλα του. Είχε τη μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα ξεπερνούσε, χωρίς μεγάλες απώλειες, τον εθνικό διασυρμό των Καννών.  Τον ταρακούνησε, όμως, η άγρια αποδοκιμασία  υπουργών και βουλευτών. Διολισθαίνοντας, λοιπόν, έφτασε στην πρόταση της Παρασκευής που ανοίγει την πόρτα για έξοδό του από την πρωθυπουργία.
Ακόμη κι αν είναι εξώφθαλμο το γεγονός ότι διατυπώνει την πρόταση με στόχο να απορριφθεί από τον αρχηγό της ΝΔ, η εικόνα δεν αλλάζει. Εμφανιζόμενος ως πρόθυμος να οδεύσει στο θυσιαστήριο, εκ των πραγμάτων, μεταθέτει στους ώμους του αντιπάλου του την ευθύνη της απόρριψης μιας κυβέρνησης συνεργασίας -τον σχηματισμό της οποίας, υπενθυμίζω, επιθυμεί η παμψηφία των Ελλήνων, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι, αν η ΝΔ δεχθεί να στηρίξει τέτοιο κυβερνητικό σχήμα, θα αναλάβει μερίδιο της ευθύνης για αποφάσεις που όχι μόνο δεν έχει πάρει αλλά και έχει καταγγείλλει.
Το ερώτημα είναι πόσους ενδιαφέρει σήμερα το κομματικό κόστος που θα καταβάλλει -αδίκως, έστω- η ΝΔ. Κανέναν, πιστεύω. Γι αυτό και ο Σαμαράς είναι τώρα στριμωγμένος από την κίνηση Παπανδρέου. Αν επιμείνει στο «όχι«, θα του καταλογιστεί από πολλούς ότι μπορούσε να βοηθήσει αλλά προέταξε το κομματικό από το εθνικό συμφέρον. Αν πει «ναι«, θα απειληθεί με νόθευση η αντιμνημονιακή του γραμμή (ήδη ΚΚΕ και Συνασπισμό τον κατηγορούν ότι υποκρινόταν) και, ίσως, θα μπει στην οικογενειακή φωτογραφία της αποτυχίας –έστω στην άκρη της. Ταυτόχρονα, όμως , ο κύριος Παπανδρέου  θα δικαιούται να υποστηρίζει ότι έκανε τα πάντα αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Στην περίπτωση αυτή θα φτάσουμε να συζητάμε το λάθος του κυρίου Σαμαρά και όχι την κορυφαία δική του ανευθυνότητα , που έχει φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πριν την έξωση από την Ευρωζώνη.
Με οδηγό το συμφέρον του τόπου πιστεύω ότι ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Να δείξει περίσσευμα γενναιότητας και να αναλάβει ένα τμήμα του κόστους –έστω και αν δεν του αναλογεί. Οι στιγμές είναι οριακές και οι πολίτες ζυγίζουν τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων.
Αλλιώς, ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε για τους υπόλοιπους μήνες με κυβέρνηση Παπανδρέου και υπουργούς εκείνους που υπεραμύνονταν του αυτοκτονικού Δημοψηφίσματος αλλά και τους άλλους που το κατήγγειλαν. Ή με κυβέρνηση άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ-στην περίπτωση που παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θα μιλάμε για κυβέρνηση με ελάχιστη κοινωνική στήριξη.
Και τότε… Καληνύχτα Ελλάδα…
                                                                                  Follow on twitter: @XrPanag

22 σχόλια

  1. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑΜΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΝΥΧΤΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι πιεζουν για κυβερνηση συνεργασίας για να αποτελειώσουν τον λαό. ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοτα λυρατη ο Σαμαρας. Τωρα που πρεπει να παρει ευθυνες πανω του, εχει χεστει πανω του ο σκατιλας!!!

    Ουστ !!!ξεφτιλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Σαμαράς δεν εκπροσωπεί πλέον μόνον τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τον γνήσιο Ελληναρά. Αυτόν που δεν δέχεται νερό στο κρασί του, αλλά και που είναι διατεθειμένος να κάψει ακόμα και το ίδιο του το σπίτι άμα γνωρίζει ότι με την ίδια φωτιά θα καεί και το σπίτι του γείτονα. Ο ακραίος, ανεγκέφαλος και καταστροφικός εθνικισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο άνθρωπος που έχασε κάθε σεβασμό και έστειλε στα σκουπίδια την ελληνική διπλωματία για το μακεδονικό, και που δεν διστάζει μέσα στην τρέλα και τον ατομικισμό του να πυρπολήσει οτιδήποτε βρίσκεται στο διάβα του. Ο κ. Σαμαράς είναι ο υπέρτατος ηγέτης της ακινησίας, του συντηρητισμού, αυτού του είδους Ελληναρά που εδώ και δύο αιώνες σχεδόν λυμαίνεται κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, και αλλαγής νοοτροπίας προς τα ιδεώδη του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και τη συλλογική συνείδηση. Είναι ο άνθρωπος που συσπειρώνει όλους τους Ελληναράδες της χώρας και εμπνέει με την άρνησή του στα πάντα. Είναι το κακομαθημένο παιδί που αναγνωρίζει μόνο τα δικαιώματά του και καμία υποχρέωση. Είναι ο άνθρωπος της «κατσίκας του γείτονα». Να ψοφήσει! Μία ολόκληρη χώρα να κατρακυλήσει στην φτώχια, τον εξευτελισμό και την απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο, αρκεί ο ίδιος, και με τη βοήθεια της Παναγίας πάντα, να γίνει εξουσία. Όπως είπε και η Γερμανίδα βουλευτής Φον Κράμον, «στα ελληνικά, ο συμβιβασμός είναι βρισιά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοτα λυρατη ο Σαμαρας. Τωρα που πρεπει να παρει ευθυνες πανω του, εχει χεστει πανω του ο σκατιλας!!!

    Ουστ !!!ξεφτιλα!!!

    Κοτα λυρατη ο Σαμαρας. Τωρα που πρεπει να παρει ευθυνες πανω του, εχει χεστει πανω του ο σκατιλας!!!

    Ουστ !!!ξεφτιλα!!!

    Κοτα λυρατη ο Σαμαρας. Τωρα που πρεπει να παρει ευθυνες πανω του, εχει χεστει πανω του ο σκατιλας!!!

    Ουστ !!!ξεφτιλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μιλησε και η κομαντατουρα του μεγα..
    σας αξιζει καταληψη απο σκληρους αναρχικους,παπαγαλοι των φραγκατων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέφτουν και οι μάσκες του Σαμαρά

    Σαμαράς: «Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω»

    Ναι, ε; Και τι δηλαδή τι θα πράξετε εσείς ρε καλόπαιδα;

    Πως θα κρατήσετε την περηφάνια σας μην υπογράφοντας το νέο μνημόνιο;
    Το κουτόχορτο της επαναδιαπραγμάτευσης ήδη σας το έτριψαν στην μούρη οι δυτικοί.

    Άρα τι άλλες επιλογές έχετε;
    - Να οδηγήσετε την χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία;
    - Επαναφέροντας την δραχμή;
    - Σπέρνοντας φτώχεια και δυστυχία στην χώρα;

    Γιατί δεν μας το λέτε ξεκάθαρα;
    Πως επιλέγετε να ... είστε πρώτοι στο χωριό παρά δεύτεροι στην πόλη;
    Να ξέρουμε με τι προδότες έχουμε να κάνουμε; (όχι ότι ξεχνάμε το λαμπρό προδοτικό παρελθόν σας)

    Καλά ρε, δεν ντρέπεστε καθόλου...Τουλάχιστον η Αλέκα, αν και γυναίκα, είχε τα απίδια να βγεί και να πεί "έξω από το Ευρώ" και ας "ζήσουμε αναλόγως των δυνάμεών μας" δηλαδή .... με δραχμή και μιζέρια.

    Εσείς με τι απίδια θα πείτε "δεν υπογράφω" το νέο μνημόνιο;...
    Γιατί αλλιώς τι;
    Τι είστε αποφασισμένοι να πράξετε;
    Τι σας απομένει να πράξετε;

    Ή ψεύδεστε ασύστολα ή ετοιμάζετε μεγάλη εθνική προδοσία!

    Η πολιτική της ΝΔ ισοδυναμεί με την πολιτική της υπερήφανης δραχμής που ξεδιπλώνεται σαν φίδι κολοβό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σωστα 5:04
    πρεπει να ζουμε με τις δικες μας δυναμεις,οχι παντα με δανεικα.
    το πασοκ διαφωνει με αυτο;
    μηπως να ξανακανουμε και ολυμπιακους με νεα δανεικα;
    να επιστρεψει και ο σημιτης;
    μπρρρρρρρρρρρρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
    ΔΡΑΧΜΗ.
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε γαμήσου γαμώ το μεγκα ξεκωλιάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΚΛΟΓΕΣ!
    ποιος χεστηκε για τα καθυστερημενα γιοργακι-αντονακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1989.
    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ.
    ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
    ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
    4 ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
    ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ.
    ΟΝΕ.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
    2011.
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
    ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
    ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ.
    ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ.
    ΦΤΩΧΕΙΑ,ΠΕΙΝΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Παπανδρέου καθυστερεί …να γίνει ιστορία!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Την λέξη “παραίτηση” δεν την είπε.

    Επιβεβαιώνεται έτσι το παιχνιδάκι που πάνε να παίξουν οι ΠΑΣΟΚοι με την διαπλοκή αυτές τις κρίσιμες ώρες. Να παραμείνει δηλαδή ο Παπανδρέου στο παιχνίδι και να διαπραγματευτεί βάζοντας και όρους από πάνω.

    Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή. Να παραιτηθεί πρώτα ο Παπανδρέου για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες είπε ο Σαμαράς. Και ποιες θα είναι αυτές οι “διαδικασίες”; Ό,τι λέει το Σύνταγμα, όχι δηλαδή παζάρι με τον Παπανδρέου, αλλά συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

    Στο πλαίσιο του παιχνιδιού που παίζουν οι ΠΑΣΟΚοι διαρρέουν ήδη ότι υπάρχει συμφωνία για τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, τον Δήμα αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και τον Αλέκο Παπαδόπουλο υπουργό. Δηλαδή μας λένε ότι ο Βενιζέλος δεν θα αλλάξει

    Ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν έχουν μπει ακόμα σε καμία συζήτηση για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Περιμένουν σταθεροί.
    Μην ακούτε λοιπόν αυτά που διαδίδουν

    _______________________________________
    Για να δείτε τι μυαλά κουβαλάνε ακόμα οι ΠΑΣΟΚοι ο Καστανίδης δήλωσε πριν από λίγο ότι για να παραιτηθεί ο Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί και ο Σαμαράς
    από τη ΝΔ !!!.
    ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΔΗΜΟΨΗΦΙΑΚΑΣ Ο ΡΟΥΛΗΣ !

    O βασικός στόχος, η διάρκεια και ο Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας πρέπει να συμφωνηθούν, πριν την παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης (μήπως θέλει να είναι κι αυτός
    υπουργός ; )
    ..χα χα χαααα

    Αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι τελειώσαν και ως κυβέρνηση και ως κόμμα (προσεχώς) προσπαθούν να διαπραγματευθούν την τελευταία στιγμή μέσω καναλιών και παπαγαλακίων.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ Ο ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ "ΤΖΑΜΠΑ" ΧΩΡΙΑΤΟΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ??

    ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ...

    ΕΝΩ ΑΠ'ΕΞΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΗ Η ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥ B M W, ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΕΞΥΠΝΟΣ" Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: "ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ "…ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ"
    ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ! (ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...)

    ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙΝ"- ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΧΑ, ΧΑ, ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΤΩΡΑ!!

    ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
    Η' ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ,
    Η' ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ.
    ΟΥΤΕ ΜΠΑΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ,ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιστροφη στη δραχμη τωρα!!!
    Οσες χωρες εχουν εθνικο νομισμα πανε περιφημα!!!!
    Κινα, Ρωσια, Καναδας, Αυστραλια, Ελβετια, ολα τα σκανδιναβικα κρατη και αν συνυπολογισουμε τον τεραστιο ορυκτο πλουτο που εχουμε, τους 12 μηνες ηλιο που εχουμε, (ηλιος σημαινει ενεργεια) ευκολα μπορεις να καταλαβεις οτι αν παμε στη δραχμη αυτοματως θα ξαναγινουμε φθηνος προορισμος για τους υπολοιπους, και ο πιο βλακας καταλαβαινει οτι θα ανεβουν οι εξαγωγες, δηλαδη δεν θα φερνουμε.....πορτοκαλια Αργεντινης αλλα θα τρωμε τα δικα μας, που σημερα τα θαβουμε στις χωματερες!!!
    Απλα πραγματα που τα μαθαινεις στο δημοτικο!!!
    Ασε δε, που θα γλυτωσουμε και τα 370 δις ευρω το χρεος!!!

    Αφηστε μας λοιπον να χρεοκοπησουμε, να ησυχασουμε, με γνωμονα το παρελθον, αφου το ευρω κατερευσε, απετυχε παταγωδως, δεν ειναι βλακες οι σκανδιναβοι και οι υπολοιποι που δεν μπηκαν στο ευρω!!!

    Ποτε με τη δραχμη οσο και την πιεσαν εντεχνως οι αγορες, με πρωτεργατη το αρχιερεα της διαφθορας Κωστα Σημιτη, αντεξε, δεν ειχαμε ποτε προβλημα, δεν κινδυνευσαμε ποτε να πεινασουμε, ας παραμεινουμε στο νατο, ας παραμεινουμε στην Ευρωπη, εχοντας ομως το δικο μας νομισμα οπως η Αγγλια, δεν βλεπουμε οτι καταρεει η παντοδυναμη Ιταλια, εχοντας το 25% του πλουτου της ευρωπαικης οικονομιας!!!!
    Καταρεει η Γαλλια!!!!
    Το ευρω ειναι εκθετο τους καιροσκοπους των αγορων, ενω με την υποτιμημενη δραχμη δεν προκειται να σχοληθει ποτε κανεις καιροσκοπος!!!
    Δεν θα εχει οφελος κανενας απο τη δραχμη, παρα μονο ο Ελληνας!!!

    Ειναι αδυνατον να εχουμε το ιδιο νομισμα με την οικονομικη υπερδυναμη Γερμανια!!!!
    Ειναι σαν να κουβαλαει μια πορσε ενα φιατακι!!!
    Ειναι βεβαιο οτι το σκοινι θα σπασει!!!
    Ειναι σιγουρο!!!
    Αυτο εγινε τωρα και αν παραμεινουμε στο ευρω θα γινεται αυτο καθε 5-10 χρονια!!!!
    Πρεπει να εισαι οικονομολογος για να το καταλαβεις αυτο????
    Το ιδιο ακριβως επαθε και η Αργεντινη, εκαναν οι αμερικανοι ισοτιμο το πεσος με το δολλαριο και το σκοινι εσπασε!!!!
    Τωρα που γυρισε ουσιαστικα στο αυτονομο πεσος η Αργεντινη μεσα σε χρονο ρεκορ εχει αναπτυξη και εξαγωγες!!!!!!!

    Βεβαια ολα αυτα προυποθετουν να μην εχεις τους δικους μας κλεφτες πολιτικους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πλαίσιο επτά σημείων για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας κατέθεσε ο GAP... στους μαλάκ@@
    ----------------------------------------
    Πλαίσιο επτά σημείων στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, λαμβάνοντας την ομόφωνη στήριξη των υπουργών.

    Μεταξύ των επτά σημείων που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι η άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης, η κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού πριν από το τέλος του 2001 και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα».

    Οι υπουργοί έφυγαν απ' το υπουργικό συμβούλιο έχοντας την αίσθηση, απ' αυτά που τους είπε ο ΓΑΠ, ότι ήταν το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με αυτή τη σύνθεση και αυτόν Πρωθυπουργό...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Καλά τόσο μαλάκ@@ είναι
    οι Υπουργοί ;

    Και την περασμένη Πέμπτη την ίδια ακριβώς αίσθηση είχαν: Ότι ο ΓΑΠ θα παραιτηθεί...

    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΤΤ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΥΛΟΝΤΟΠΕΡΜΑΝ!!!!
    ΑΛΗΤΗ!!!!!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΗΤΗ,ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?????

    ΑΛΗΤΗ!!!!!
    ΕΡΠΕΤΟ!!!!
    ΠΑΣΟΚΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣTO ΑΓΓΛΙΚΟ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ.
    ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ TAKE IT OR LEAVE IT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΤΤ
    ______________________

    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
    ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
    _____________________

    ΛΕΡΩΜΈΝΟ
    πληρωμένο αρχίδι της ΠΙΠΟκράτους και του ΚΩΛΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ


    ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΥΛΟΝΤΟΠΕΡΜΑΝ!!!!

    ΑΛΗΤΗ !!!!!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΗΤΗ,
    ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?????

    ΑΛΗΤΗ !!!!!

    ΕΡΠΕΤΟ !!!!

    ΠΑΣΟΚΕ = ΧΟΝΤΡΗ ΒΡΙΣΙΑ.
    ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣ
    ---------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που μετέδωσε ο Σκαι, το 66% των Ελλήνων θέλει εκλογές! Ενδιαφέρεται κανείς για το τί θέλει ο λαός;; Ποιόν υπηρετούν οι κυβερνήσεις τελικά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση