GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Αντιπροσωπεία Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών δέχθηκε ο Πάπας...

Από το amen.gr Την Μικτή Αντιπροσωπεία του Φόρουμ Διαλόγου μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ευρώπης και του Συμβουλίου των Επισ...

Από το amen.gr

Την Μικτή Αντιπροσωπεία του Φόρουμ Διαλόγου μεταξύ των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ευρώπης και του Συμβουλίου των Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (CCEE) της Γηραιάς ηπείρου, δέχθηκε σε επίσημη ακρόαση, στις 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Πάπας Παύλος Στ’» του Βατικανού, ο Πάπας Ρώμης Βενέδικτος 16ος. Η επίσκεψή έγινε με την ευκαιρία της...
επιδόσεως στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου με τίτλο: "Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας από ιστορικής και θεολογικής επόψεως". Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται τα πορίσματα και οι εισηγήσεις του Β’ Φόρουμ Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών που συνήλθε την περασμένη χρονιά, στην Ρόδο, υπό την αιγίδα  του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Επικεφαλής των Ορθοδόξων μελών της Μικτής Αντιπροσωπείας, που επισκέφθηκαν το Βατικανό, ήταν ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος του Φόρουμ, και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, του Πατριαρχείου Μόσχας και Μεσσηνίας Χρυσόστομος από την Εκκλησία της Ελλάδος καθώς και ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος Μεϊμάρης, Ορθόδοξος Γραμματεύς του Φόρουμ. Εκ μέρους των Ρωμαιοκαθολικών μελών της Αντιπροσωπείας, επικεφαλής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Esztergom-Βουδαπέστης και Πριμάτος Ουγγαρίας, Καρδινάλιος Peter Erdö, Ρωμαιοκαθολικός Συμπρόεδρος του Φόρουμ, συνοδευόμενος από τους  Αντιπροέδρους του CCEE, Καρδινάλιο Angelo Bagnasco και τον Επίσκοπο Jοsef Michalik, καθώς επίσης και από τα μέλη του Φόρουμ Αρχιεπισκόπους Μινσκ Tadeusz Kondrusiewicz, Ντιζόν Ronald Minnerath και των εν Αθήναις Ρωμαιοκαθολικών Νικόλαο Φώσκολο. Επίσης συμμετείχαν ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Σαράγιεβο Pero Sudar και ο π. Duarte de Cunha, Γραμματέας του CCEE.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο Πάπας Βενέδικτος εξέφρασε την χαρά του για την ευόδωση της προσπάθειας εγκαθιδρύσεως μιας πλατφόρμας διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο Εκκλησιαστικών Παραδόσεων, με αντικείμενο την εξέταση επίκαιρων κοινωνικών και ηθικών θεμάτων που απασχολούν την σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία και τους πολίτες της, παράλληλα προς τη συνέχιση του ήδη υφιστάμενου επίσημου Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Εκ μέρους του Προεδρείου του Φόρουμ, ο Καρδινάλιος Peter Erdö επισήμανε ότι η παρούσα ακρόαση επιβεβαιώνει ότι επιθυμία αμφοτέρων των Εκκλησιών για την συνέχιση της κοινής χριστιανικής μαρτυρίας και την προαγωγή των ευαγγελικών αξιών και ιδεωδών στην εκκοσμικευμένη Ευρώπη που αγωνίζεται να βρει εκ νέου την ταυτότητα της.
Ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος τόνισε την σημασία της από κοινού ενασχολήσεως με ανθρωπολογικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από την υιοθέτηση κοινών θέσεων για τα παραπάνω ζητήματα. Επί πλέον, ο επικεφαλής της Ορθοδόξου Αντιπροσωπείας μετέφερε προς τον Πάπα Βενέδικτο τον αδελφικό χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης επισκέψεως της επίσημης Αντιπροσωπείας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Μετά το πέρας της ακροάσεως, ο Καρδινάλιος Peter Erdö παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τα μέλη της Μικτής Αντιπροσωπείας στο ‘’Casa S. Marta'’. Στο περιθώριο του γεύματος, τα μέλη του Προεδρείου και της Γραμματείας του Φόρουμ είχαν κατ̉ ιδίαν συνεργασία για την προετοιμασία της συγκλήσεως του Γ' Φόρουμ, το προσεχές έτος στην Πορτογαλία με θέμα: ‘’Η οικονομική κρίσις και η φτώχεια. Προκλήσεις δια την Ευρώπην σήμερον’’ (The economical crisis and poverty. Challenges for Europe today), το οποίο θα φιλοξενηθεί από τον Καρδινάλιο Joseph Polycarpo, Πατριάρχη Λισαβώνος, από την 5η έως και την 8η Ιουνίου 2012.
Ως γνωστόν, η Α' Συνάντηση του Φόρουμ Διαλόγου πραγματοποιήθηκε το 2008, στο Τορίνο της Ιταλίας με θέμα: «Η Οικογένεια: εν αγαθόν δια την ανθρωπότητα», για να ακολουθήσει η Β' Συνάντηση στην Ρόδο, με θέμα: «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας από ιστορικής και θεολογικής επόψεως».

2 σχόλια

  1. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ ..ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΑΣ..ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΜΕ ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ) ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΛΛΟ..Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση