GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής των ΗΠΑ καλεί την Τουρκία να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία...

Από το amen.gr Η Δημοκρατική Αντιπρόσωπος της Πολιτείας Καλιφόρνιας στο Αμερικανικό Κογκρέσσο Linda Sánchez έδωσε στη δημοσιότητα την ακό...

Από το amen.gr

Η Δημοκρατική Αντιπρόσωπος της Πολιτείας Καλιφόρνιας στο Αμερικανικό Κογκρέσσο Linda Sánchez έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση στις 18 Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας την υποστήριξή της στο Ψήφισμα 306, με τίτλο «Καλώντας την Τουρκική Δημοκρατία να προστατεύσει τη Χριστιανική της Κληρονομιά και να Επιστρέψει τις Κατασχεθείσες Εκκλησιαστικές Ιδιοκτησίες».
«Η ελευθερία να λατρεύεις και να εξασκείς τη θρησκευτική σου πίστη αποτελεί δικαίωμα, το οποίο θα πρέπει να προστατεύεται και να είναι εφικτό για όλους. Γι’ αυτό το λόγο είμαι υπερήφανη να...
συμπράξω με τους συναδέλφους μου, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να θεραπεύσει προηγούμενες αδικίες και να επιστρέψει τους κατασχεθέντες θρησκευτικούς χώρους στους νομίμους κατόχους τους.
Οι εν λόγω χώροι κατέχουν ειδική πολιτιστική και θρησκευτική σημασία για τις ομάδες, που τους έχουν απωλέσει. Ως υπογράφουσα χώρα της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την υποχρέωση να σέβεται τα θρησκευτικά δικαιώματα, ελπίζω ότι η Τουρκία θα επιστρέψει τους εν λόγω χώρους στα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να μπορέσουν να ανακαινισθούν και να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενεές.
Ως γνωστόν, το Ψήφισμα 306 της Κογκρέσσου των Η.Π.Α. καλεί την τουρκική κυβέρνηση να επιστρέψει τις κατασχεθείσες Χριστιανικές εκκλησίες, σχολεία, μονές, νοσοκομεία, μνημεία, λείψανα, ιερούς χώρους και άλλες θρησκευτικές ιδιοκτησίες στους νομίμους κατόχους τους για ανακαίνηση και διατήρηση.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η τουρκική κυβέρνηση δια της αρμοδίου διευθύνσεως θρησκευτικών υποθέσεων προέβη στην επίσημη μετατροπή, εκ νέου, της εκκλησίας-μουσείου της Αγίας Σοφίας της Νικαίας σε ισλαμικό τέμενος, επικαλούμενη ‘‘το ισλαμικό δίκαιο της κατάκτησης εδάφους απίστων,’’ ενώ δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι ενδέχεται να μετατραπεί εκ νέου σε ισλαμικό τέμενος και η Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως, διαχρονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανικού Ελληνισμού.

3 σχόλια

  1. Βοήθεια απο Πορτορικανή.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φριξτεεεεεεεεεεε
    με την ντόπια ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΑΣ.
    _________________________________

    Πρόταση Ντόρας: Κατάργηση βίζας σε Τούρκους πολίτες για επίσκεψη στον Έβρο.


    Άλλη μία εθνική μειοδοσία…

    Σκεφτείτε τις συνέπειες αυτού που προτείνει η Ντόρα. Τον προθάλαμο της ανεξαρτητοποίησης και απόσχισης της Θράκης.

    Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια Τούρκοι θα μπουν ανενόχλητοι στον Έβρο και θα παραμείνουν χωρίς να....
    τους ενοχλεί κανείς.

    Είναι να θαυμάζει κανείς το βάθος της πολιτικής της σκέψης.
    Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι…

    Να καταργηθεί η εφαρμογή της υποχρεωτικής βίζας για Τούρκους πολίτες και για τη περιοχή Έβρου προτείνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι …

    η άρση του μέτρου για τα ελληνικά νησιά είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού τους.

    «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, που οι ακριτικές περιοχές πλήττονται περισσότερο, και στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα σημαντική η επένδυση στη “βαριά” βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο τουρισμός», τονίζει η κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση της προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού.

    http://udemand.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η Τουρκία, ξέρεις, χέστηκε απάνω της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση