GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητείται ανάμεσα στον καπνό απ᾽ τα πουράκια του...

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης Η υφυπουργοποίηση του κ. Πέτρου-Παύλου Αλιβιζάτου ξάφνιασε τους περισσότερους, νεοδημοκράτες και μη. Σ...


Η υφυπουργοποίηση του κ. Πέτρου-Παύλου Αλιβιζάτου ξάφνιασε τους περισσότερους, νεοδημοκράτες και μη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ξάφνιασε και τον ίδιο. Ακόμα κάθεται με αμηχανία στα υπουργικά έδρανα της Βουλής. Ο κεφαλλονίτης όμως, πρώην βουλευτής της ΝΔ, γνώριζε εκ των προτέρων ότι κάποια στιγμή θα αξιοποιούνταν από τον Αντώνη Σαμαρά. Όχι γιατί έχει κάτι αξιόλογο να υπερηφανευτεί από την βουλευτική του σταδιοδρομία (2004-07). Αν είχε, οι συντοπίτες του λογικά θα τον επανεξέλεξαν.
Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή και πολύ, δε, περισσότερο ως
Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία και συντήρηση της Έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη (1997-2003), δεν χάθηκε, έπειτα από την αποτυχία του να ξαναβρεθεί στα βουλευτικά έδρανα. Στην εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, κανείς δεν πήγε χαμένος από τους κουμπάρους και τους πιστούς καραμανλικούς κολλητούς. Γι᾽ αυτό οι νεοδημοκράτες ήσαν ευτυχισμένοι, σε αντίθεση με τώρα που κουμάντο κάνουν μόνο οι...
της ΠΟΛ.ΑΝ. και δι᾽ αυτό επικρατεί ένα κλίμα πολέμου στο εσωτερικό της Παράταξης.
Από το 2007 έως τον Απρίλιο του 2010, λοιπόν, ο κ. Αλιβιζάτος διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.). Εξού και η διασύνδεσή του με τον τομέα του Τουρισμού, που επιπροστίθεται στην καταγωγή του που σχετίζεται με ένα από τα ωραιότερα παγκοσμίως τουριστικά θέρετρα: το νησί της Κεφαλλονιάς. Κατά τα λοιπά, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έπειτα εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Πλεκτικής στο Πανεπιστήμιο Leicester της Αγγλίας και στο Tailfingen της Γερμανίας, για να αναλάβει έπειτα τα ηνία της επιχείρησης Π. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ Α.Ε. με αντικείμενο αντιπροσωπείες μηχανημάτων, εξαρτημάτων και πρώτων υλών στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ επέκτεινε τις δραστηριότητες του και σε άλλους κλάδους (εστίασης, real estate, τουρισμού κ.ά.). Η προεδρεία του, όμως στην υψηλά αμειβόμενη προεδρεία της Ε.Τ.Α. δεν διακρίθηκε για τις επιδόσεις της υπέρ της προώθησης του ελληνικού τουρισμού, όπως ίσως θα ανέμεναν μερικοί. Πάρα ταύτα κι ενώ τα περισσότερα καραμανλικά στελέχη κάηκαν μετά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, ο κ. Αλιβιζάτος διεσώθη στη Νέα Εποχή της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ.. Ήταν τόσο σίγουρος ότι θα αξιοποιηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, που το καλοκαίρι διοργάνωνε events στην οικεία του στην Κεφαλλονιά με λοιπούς ενδιαφερομένους βουλευτές και πολιτευτάδες της ΝΔούλας, διαμηνύοντάς τους ότι τους επιφυλάσσει θερμές συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και μια ένδοξο τύχη στο κόμμα. Οι περισσότεροι, βέβαια, ούτε τον Πρόεδρο είδαν τελικά, ούτε νερό ήπιαν, όπως λένε οι κακές γλώσσες για τη κουβαρντοσύνη του κ. Αλιβιζάτου. Πόθεν προκύπτει όμως αυτή η σημειωμένη σιγουριά του υφυπουργού Τουρισμού και πως τελικά κατάφερε να επιλεγεί και να ξεπεράσει, άλλους φερόμενους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά που έμειναν στην απέξω στη συγκυβέρνηση κι ακόμα κλαίνε;
O κ. Αλιβιζάτος είναι απόφοιτος του αμαρτωλού Κολεγίου Αθηνών και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος (1997-έως σήμερα, ενώ από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε ταμίας του) και συνδέεται με χρόνια και στενή φιλία με τον αδελφό του κ. Σαμαρά και Πρόεδρο του Κολεγίου, κ. Αλέξανδρο Σαμαρά.
Παρά, όμως, τις δυνατές γνωριμίες του κ. Αλιβιζάτου, ακόμα δεν τον είδαμε να μιλά για το όραμά του για τον ελληνικό τουρισμό και μάλλον δεν θα τον δούμε στο άμεσο μέλλον. Ο κεφαλλονίτης απέδειξε στους συντοπίτες του ότι οι γνωριμίες του επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και εντέχνως τώρα αποφεύγει την έκθεση.
Τυγχάνει, δε, ενός πολυσημειωμένου κι ιδιαίτερα ευνοϊκού κλίματος από την ηγεσία της ΝΔ που έχει ενοχλήσει αρκετά κάποιους πάλαι ποτέ ισχυρούς της Συντηρητικής Παρατάξεως.
Γι᾽ αυτό και ο πρόεδρός της προτίμησε να παρουσιάσει ο ίδιος δέκα μέτρα για τον αναπροσανατολισμό και την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), το περασμένο Σάββατο. Εκεί, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον τουρισμό ως «εθνική προτεραιότητα» για τη ΝΔ και εξήγγειλε τη συγκρότηση αυτοτελούς υπουργείου Τουρισμού, την πλήρη άρση του καμποτάζ, την εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα και την προσπάθεια (;) για μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο, εξαγγελίες που θυμίζουν το "λεφτά υπάρχουν" του συμφοιτητή του. Έτσι, κατέδειξε εμμέσως και την αξία της θέσης που προορίζει για τον κ. Αλιβιζάτο, καλώς εχόντων των πραγμάτων και ό μη γένοιτο κάποια αποκάλυψη καμιάς υπόθεσής του στην Ε.Τ.Α. κατά τα αμαρτωλά χρόνια του Καραμανλή του Νεώτερου.
Αλήθεια, ποιά η τύχη του "σκανδάλου" (όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ, βλ.π. σχετ. εδώ) και αφορά την περίοδο της προεδρείας του κ. Αλιβιζάτου;;
Μέχρι, τότε ο κ. Αλιβιζάτος μπορεί να κρύβεται πίσω από τον καπνό απ᾽ τα πουράκια του και να αντιμετωπίζουν τις άγριες διαθέσεις απελπισμένων ξενοδόχων άλλοι, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προσήλθε στην αυτή γενική συνέλευση του ΞΕΕ για να μιλήσει στην εκδήλωση ως συναρμόδιος υπουργός και τα άκουσε για τα καλά...

4 σχόλια

  1. Αναγνώριση αξίζει να δοθεί μόνο σε οποιον δημοσιογράφο εχει τα "ούμπαλα" να αποκαλύπτει δημόσια εξαπάτηση ή να αποδεικνύει ένα καταδικασμένο άτομο αθώο.

    Οι υπόλοιποι "οι εκ του προχείρου κώλοι" κε μ/κα Παπαριώτη, μας τα ζαλίζετε διαρκώς με το να καρφώνετε ο ένας τον άλλον, σκοτώνετε την φαντασία μας με τις αλήθειες σας και απειλήτε την ζωή μας με τα ψεματά σας.

    "Άραξον" μωρή blogoκουτσομπόλα . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί ΟΝΝΕΔίτες στα social media ανέφεραν χαρακτηριστικά πως όταν τα λέγαμε, μας λοιδορούσαν ακόμα και δικοί μας ως "κομματόσκυλα", "γραφικούς", και "κολλημένους". Τώρα που μέχρι και ο ΣΚΑΪ παρουσίασε την αλήθεια, καλό είναι να πάνε σε ένα καθρέφτη και να κοιταχτούν όλοι αυτοί που κάθε πρωί ξυπνάνε με τη χθεσινοβραδινή άποψη που τους περνάνε τα ΠΑΣΟΚοκάναλα των νταβατζήδων και την κατεβάζουν αμάσητη...

    Πόση ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν άραγε κάποιοι, όταν πριν λίγο καιρό βραβεύονταν για τη αποκάλυψη του σκανδάλου -μαϊμού- της μονής Βατοπεδίου; Το αντίτιμο αυτής της μαύρης προπαγάνδας και της αφέλειας των ψηφοφόρων -δυστυχώς- το πληρώσαμε πολύ ακριβά.Με αποτέλεσμα η χώρα μας να κυβερνηθεί για 2 χρόνια από το μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί την μεγαλύτερη οικονομική κρίση χωρίς να ξέρει την διαφορα χρέους και ελλείμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΡΓΑΤΗ-ΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ

    ΒΗΜΑ 20/10/1996

    Άφεση αμαρτιών ύψους 500 δισ. δρχ.
    Τα ιδιωτικά και τα κρατικά διυλιστήρια απαλλάσσονται, - και στο μέλλον - από οφειλές


    ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ και πρόστιμα ύψους πάνω από 500 δισ. δρχ. απαλλάσσονται τα δύο ιδιωτικά (Βαρδινογιάννη και Λάτση) και τα κρατικά διυλιστήρια υγρών καυσίμων με την αποδοχή από το υπουργείο Οικονομικών γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Για τις οφειλές αυτές υπήρχαν δύο τουλάχιστον εκθέσεις των αρμόδιων τελωνειακών αρχών, που υποστήριζαν ότι έπρεπε τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα κρατικά διυλιστήρια να πληρώνουν υπερημερίες για την αποθήκευση υγρών καυσίμων.

    Ωστόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά και κατόπιν τούτου το υπουργείο Οικονομικών ρύθμισε το θέμα ώστε να απαλλαγούν και στο μέλλον τα διυλιστήρια από την επιβολή φόρων και προστίμων όταν αποθηκεύουν καύσιμα για περισσότερες από οκτώ ημέρες στις αποθήκες τους.

    Με αυτή τη ρύθμιση τα διυλιστήρια θα απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος ύψους πάνω από 500 δισ. δρχ. αλλά και από τυχόν πιέσεις των τελωνειακών αρχών στο μέλλον. Εν τω μεταξύ με τον νέο τελωνειακό κώδικα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων θα επιβάλλεται από την ημέρα όπου πράγματι τα υγρά καύσιμα φεύγουν από τους τελωνειακούς χώρους προς διάθεση στην εσωτερική αγορά και δεν θα υπολογίζεται ο χρόνος αποθήκευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011.

    Στα στενά του Καφηρέα τουρκική κορβέτα...
    ο Καραμνλής φταίει..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση