GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ρυθμούς ευρω-κρίσης...

Για ακόμα μια εβδομάδα αντί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη να περιοριστεί,εξαπλώθηκε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με επίκεντρο αυτή την φορά την ...

Για ακόμα μια εβδομάδα αντί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη να περιοριστεί,εξαπλώθηκε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με επίκεντρο αυτή την φορά την Ιταλία και την Ισπανία.Οι εντάσεις μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί γίνονται όλο και ποιο έντονες καθώς η κρίση χρέους απειλεί πλέον και την χώρα της Γαλλίας.
Η ΕΚΤ λειτουργεί πυροσβεστικά αγοράζοντας τα ομόλογα των κρατών που έχουν πρόβλημα και προσπαθεί να ρίξει τα επιτόκια.Στην Ελλάδα τώρα, έχουμε μπει στην τελική ευθεία να παραχωρηθεί και το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας και να παραχωρηθεί το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων από...
το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.
Αρνητικό ήταν το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τις αγορές μετοχών,με τον Nikkei να υποχωρεί 1,23% και να ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από τις 8374,91 μονάδες.Με πτώση ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής και οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη,παρά την μείωση των επιτοκίων στα ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας.Η έκκληση Θαπατέρο για να παρέμβει η ΕΚΤ ποιο δυναμικά έφερε αποτέλεσμα στα επιτόκια των ομολόγων.Το 10ετές επιτόκιο της Ιταλία υποχώρησε στο 6,68% και της Ισπανίας στο 6,41%.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού παρατηρούν με αγωνία το πώς θα εξελιχθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ύφεση την Ευρώπη.Ταυτόχρονα,προσπαθούν να εκτιμήσουν ποιος θα είναι ο αντίκτυπος από ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην οικονομία της Αμερικής.Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, μεικτά πρόσημα κατέγραφαν οι βασικοί δείκτες.
Το Ευρώ κινήθηκε σε θετικό έδαφος στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας,κλείνοντας λίγο πάνω από το 1,35.Ο Χρυσός κινήθηκε οριακά θετικά προς τα 1725 δολάρια,χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί θετικά την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα.Το Πετρέλαιο δεν μπόρεσε να κρατήσει το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων και επέστρεφε κάτω από τα 98 δολάρια.
Τέλος,το ΧΑ υποχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κατά 1,68% και θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις 712,63 μονάδες.Η αξία συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 40 εκ ευρώ και οι λιγοστοί επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει και το τελευταίο της διαπραγματευτικό χαρτί που δεν είναι άλλο από την παραχώρηση του δικαίου των ελληνικών ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.

GSTA/EKTA

1 σχόλιο

  1. Και οπως τοχουμε ξαναπει..
    Η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

    Καποιος "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που αφου επιβληθει θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ..

    Ολοκληρη την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Σε μια νυκτα ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει η .."δουλεια"..
    Μην μπλεξουμε με τιποτα ΝΑΤΟ και τετοιες συμμοριες..(που εσχατως αγαπανε τους .."λαους"! ουστ ρεεε!)

    ΑΜΕΣΗ δημευση των περιουσιων που απεκτησαν κλεβοντας..

    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα θα περιελθουν στην κηδεμονια του κρατους,δηλαδη δωρεαν υπνος,σιτιση, ενδυση μεχρις ενηλικιωσεως..
    και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα..

    Αλλιως δεν μας βλεπω καλα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση