GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σύγκρουση των πολιτισμών, το Ισλάμ και η Ευρώπη...

Tου Αντώνη Τριανταφύλλου Ο πανεπιστημιακός Samuel P. Huntington έγινε ευρέως γνωστός, πέρα από τους κύκλους των Πολιτικών Επιστημόνων, το...

Tου Αντώνη Τριανταφύλλου

Ο πανεπιστημιακός Samuel P. Huntington έγινε ευρέως γνωστός, πέρα από τους κύκλους των Πολιτικών Επιστημόνων, το 1996, όταν εξέδωσε το περίφημο βιβλίο του «Η σύγκρουση των Πολιτισμών», όπου ανέπτυσσε την ομώνυμη θεωρία του για τον ανασχηματισμό της παγκόσμιας τάξης μέσα από τη σύγκρουση του δυτικού με το ισλαμιστικό και ασιατικό πολιτιστικό μοντέλο. Μέχρι σήμερα αυτή η υπόθεση εργασίας φαινόταν ότι θα παραμείνει για πάντα στη σφαίρα του απλού θεωρητικού μοντέλου, χωρίς πρακτική εφαρμογή, παραμένοντας αποκλειστικά διχαστική στους κύκλους των πανεπιστημιακών για την εγκυρότητά της.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα μιας μελέτης του βρετανικού ινστιτούτου Demos που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα. Σύμφωνα με Τζέιμι Μπάρτελετ, συγγραφέα της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε στα αγγλικά από τον ιστότοπο του Demos (www.demos.co.uk), η διαρκώς αυξανόμενη πορεία του...
Ισλαμισμού στην Ευρωπαϊκή ήπειρο φαίνεται ότι ενισχύει την άκρα δεξιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι θέσεις της συναντούν αυξανόμενη απήχηση μεταξύ των νέων κάτω των 30 ετών.
«Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση της οικονομίας τους, μια άλλη κρίση εμπιστοσύνης δημιουργείται. Σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και δείχνουν συμπάθεια για τους λαϊκιστικούς σχηματισμούς», προειδοποιεί ο Τζέιμι Μπάρτελετ.
Η μελέτη, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχεδόν 11.000 συμπαθούντες 14 εξτρεμιστικών οργανώσεων σε ένδεκα ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει ότι η άνοδος του ισλαμισμού, η οποία εκλαμβάνεται ως απειλή, ενώνει ολοένα και περισσότερους στην Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι αυτοί καταγγέλλουν επίσης τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει «τα δικαιώματα των εργαζομένων». Έχουν «χάσει την πίστη» στην κυβέρνησή τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με το Demos.
«Κατ' αυτούς, τα κύρια πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ανούσια και απόμακρα, ανίκανα να απαντήσουν στις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη ζωή», συνοψίζει ο Μπάρτλετ.
Πρέπει «να ληφθούν στα σοβαρά υπόψη» οι ανησυχίες τους, προτείνει η μελέτη. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει «να κουνηθούν, να ακούσουν και να απαντήσουν», σύμφωνα με τον Μπάρτλετ.

8 σχόλια

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.
    ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ,ΑΛΛΑ......ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ!!!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2013!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΟΛΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

    Επτά χρόνια στην ανατολική Γερμανία, αλλά και αλλού «ο μέθυσος ημιεβραίος» οργάνωνε το σαρωτικό πέρασμα του Ποσοκνυκτίου από την ανυποψίαστη κοιμόμενη ως τότε Ελλάδα .

    Το «ημιεβραίικο ρεμάλι» μαζί με την κουστωδία της ανατολικής Γερμανίας , εξαπάτησε τον Eλληνικό λαό αποκρύπτοντας τα «alien σωθικά του», με ένα πρόσωπο κοινωνικής δικαιοσύνης και πλουραλιστικής δημοκρατίας .

    Ας μας πει αυτή η κουστωδία και ας μας δείξει τα ένσημα της από την φάμπρικα της ανατολικής Γερμανίας και μιλάμε για τον Άκη ,τον Κάρολο , τον κινέζο κλόουν και όλα τα άλλα εξαρτήματα του «express του πασοκνυκτίου» που έφτασαν με εξαπάτηση στα ύπατα αξιώματα της χώρας.

    Άξιος συνεχιστής και νέος οδηγός του «express του ποσοκονυκτίου» , «ο αβάπτιστος», ο νεώτερος.

    Τριάντα χρόνια μετά, η μάσκα τουalien έπεσε άλλα δυστυχώς το «express του πασοκονυκτίου» λεηλατεί τα σωθικά της χώρας και τον λαό της εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εντολέων του.

    Εξαπατημένοι συμπολίτες μας, ξυπνήστε επιτέλους και δείτε το τραίνο με το οποίο ταξιδεύετε ,

    δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,

    αλλά το «express του πασοκονυκτίου»

    θα αφήσει πίσω του όλεθρο, καταστροφή,

    «στρατιές Ελληνικών πτωμάτων»,

    μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o dr Koytsoukos exrxetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δεκαοχτάστιχος του Γιωργάκη
    Γιωργάκη ψήφισες εσύ να έρθει για να σε σώσει ,
    μα εκείνος τ ‘ αποφάσισε στον κώλο να στον χώσει .
    To Δ.Ν.Τ. το έφερε φόρο για να σου βάλει
    και το βρακί σου έβγαλε στον κώλο στον φερμάρει .
    Αχ πονεμένε μου ραγιά τι σούμελε να πάθεις
    και για τον έρωτα πολλά τώρα εσύ να μάθεις .
    Αντίσταση δεν έφερες τον κώλο έχεις στήσει
    κι ο Κάρολος ο γέροντας στο στόμα σου θα χύσει .
    Πονάς φωνάζεις τραγουδάς μα τη μιλιά δε βγάζεις ,
    ευθυγραμμίζεις το κορμί με λεβεντιά τ’ αρπάζεις .
    Την ευκαιρία βρήκανε στο σπίτι σου να μπούνε
    και συ μοναχά λες ας πα να γαμηθούνε .
    Δεν το κατάλαβες καλά , στον κώλο σου τον έχεις
    τον Πασοκόπουτσο καλά και λες πως τον αντέχεις .
    Γιωργάκη μου καλέ γαμιά το έθνος μας ξεκάνεις ,
    να ξέρεις όμως μια στιγμή θα έρθει που θα πεθάνεις .
    Γιωργάκη επιβήτορα και του λαού ρουφιάνε ,
    στό στόχαστρο θα σ΄έχουνε και θα σε τουφεκάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΑΥΡΟΛΙΓΟΥΡΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΛΑΤΡΗΣ . αναφέρεται σε όλους τους σοσιαλιστές – κουμουνιστές , που θέλουν τους μετανάστες στη χώρα μας για να την ξεπουλήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι σε ολα απο τον ΣΑΜΑΡΑ στην συγκυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ολα θα τα υπογραψει και η αντισταση συνεχιζεται απο τον ξεφτιλοαντωνη.

    Σιγα μην σκισεις κανα καλτσον Αντωνη.

    ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ...
    4,09 να είν αι οι ωρες σου

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ( ΝΔ ) ΣΤΙΣ 19
    EΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ
    ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΧΟΥΝΤΙΚΕ ΠΑΣΟΚ.

    ΘΑ ΓΑΣΜΙΕΣΑΙ ΑΛΛΟΥ
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

    ΤΙ ΒΟΓΓΑΣ ¨!

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ..... ?


    αντε ρε ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ >>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6.21,ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΠΑΝΩ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΑ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ,ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!
    ΘΕΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;
    ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση