GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για το δημοψήφισμα...

Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται στο Σύνταγμα και στον προσφάτως ψηφισθέντα από τη Βουλή εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο είναι για "κρί...

Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται στο Σύνταγμα και στον προσφάτως ψηφισθέντα από τη Βουλή εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο είναι για "κρίσιμα εθνικά θέματα" και απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών και το δεύτερο για ψηφισμένο νομοσχέδιο που προκηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών.
Ειδικότερα, στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπονται τα εξής:
*O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που...
 λαμβάνεται με πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου.
*Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου (σ.σ.: 180 βουλευτές) και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο, το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη λήψη της σχετικής απόφασης της Βουλής, ενώ για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας στον μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο "νομοθετική" θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20 σχόλια

  1. http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-46/

    MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου
    'Αρθρο 44: (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα)

    1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
    *2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
    Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
    Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
    *3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ πάλι σας την έφερε. Έλα τώρα δεξιέ, αφού γουστάρεις να τον τρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμόθεος Σημακαμπάνας1 Νοε 2011, 3:08:00 π.μ.

    ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ . ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΥΠΕΡ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΥΣ . ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΦΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΗΣΙ?????????????ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΥΤΑΝΟΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ή έτσι ή γιοβέτσι
    ή με το κακό ή με το καλό
    αδελφέ του Κανταϊφι, με το κω.λάντερο απέξω

    ΑΦΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ.....
    ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΑ ΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ σκύλα ΜΑΜΥ
    ---------------------------------


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    Επείγον άμεση επιστροφή του Κώστα Καραμανλή , για την σωτηρία της Ελλάδος .Να γίνουν επανεκκίνηση των συμφωνιών που έκανε ίδιος προσωπικά για την Ελλάδα και τους Ελληνες , με την Ρωσία και την Κίνα , να έχουμε την στρατιωτική τους κάλυψη δηλαδή ασπίδα προστασίας από την Ρωσία και την Κίνα από τις συνέπειες που θα έχουμε από την αποχώρηση και την αθέτηση των καταστροφικών συμφωνιών για την Ελλάδα που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του με το Δ .Ν .Τ . και των άλλων Εβραιοαμερικάνων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα όραμα που έσβησε .
    Αν ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , θα έλυνε δια παντός το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος για τους Έλληνες .
    Με τους Ρώσικους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διέσχιζαν την Ελλάδα και με την ενοικίαση των λιμανιών μας στην Κίνα οι Έλληνες θα είχαν μόνιμο και αυξανόμενο εισόδημα .
    Σκέφτηκε ο Κώστας Καραμανλής σαν πραγματικός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του :
    Ο Έλληνας δεν παράγει τίποτα , δεν έχει βιομηχανίες , έχει υποτυπώδεις γεωργία και κτηνοτροφία όλα τα εισάγει και με μαθηματική ακρίβεια θα τον πτωχεύσουν οι Εβραιοαμερικάνοι αρχήτοκογλύφοι δανειστές μας με κάποιον Εφιάλτη που θα βρουν , για να τον πάνε στο Δ .Ν Τ. και να δημεύσουν την Ελλάδα μαζί και τους Έλληνες με μισθούς και συντάξεις πείνας όπως στην Λατινική Αμερική , στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και έκανε συμφωνίες με την Ρωσία και την Κίνα για πετρέλαια , αγωγούς πετρελαίων , αγωγούς φυσικού αερίου , λιμάνια , που ο Έλληνας θα ζει πλουσιοπάροχα για πάντα και χωρίς άλλα δάνεια .
    Αυτό ήταν το όραμα του Κώστα Καραμανλή ,άλλα δυστυχώς βρέθηκε αντίθετος στις ξένες εχθρικές δυνάμεις κατά τα άλλα φίλους μας ο Δούρειος ίππος , o Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Πασοκόσυμμορία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 2190 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για εσάς που κοροϊδεύεται και βρίζεται τον Κώστα Καραμανλή .
    Όταν θα φτάσει ο μισθός σας 500 ευρώ και δεν θα φτάνουν τα χρήματα σας να ζήσετε θα παρακαλάτε γονατιστοί τότε να επιστρέψει ο Καραμανλής και να κάνει την επανεκκίνηση των συμφωνιών Ρωσίας Κίνας , που είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος και να γίνει εισροή χρημάτων και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας .Τώρα φυσικά σας πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και δεν έχετε πρόβλημα , αύριο όμως που δεν θα σας χρειάζονται στο ΠΑΣΟΚ ………………;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα αυτά που λέτε κατά του Καραμανλή , είναι σταγόνα στον ωκεανό για να μην πω στο διάστημα , μπροστά στο ξεπούλημα της χώρας που κάνει το εβραιοαμερικάνικο ΠΑΣΟΚ .
    Όσο αφορά εσάς που τα γράφετε , δράτε ως ξένοι πράκτορες ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και υπέρ ξένων εβραιοαμερικανικών πασοκικών συμφερόντων .
    Σας θυμίζω το εβραϊκό όνομα Μινέκο , καθώς επίσης και την εβραϊκή συμμορία της ανατολικής Γερμανίας που ονομαζόταν τότε Π.Α.Κ.
    Αν ο Καραμανλής βρισκόταν ακόμα στην εξουσία , η Ελλάδα θα ήταν ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ενεργειακός κόμβος , με την προστασία της Ρώσικης αρκούδας .
    Ξυπνάτε εξαπατημένοι και δείτε την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να ελθει το Δ.Ν.Τ .στην Ελλάδα Πελλοπονήσιοι το υπέγραψαν άλλη μια προδοσία για την Ελλάδα που θα μας τυραννάνε για πάρα πολλά χρόνια και που θα χαθεί και η εθνική μας κυριαρχία διότι δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που πήρε ο Παπανδρέου με την παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άστε τον ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ να χτυπιέται..

    ΔΕΝ Γ Ι Ν Ε Τ ΑΙ


    ///////////////////////////////

    Αρθρο 44 παρ.4 περιδημοψηφίσματος είπε...

    Αρθρο 44 παρ.4 περιδημοψηφίσματος

    Δημοψήφισμα προκηρύσσεται απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ, εφόσον αυτό αποφασιστεί απο τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα απο πρόταση

    //////////////////////////////////

    αι σιχτίρ...ΤΣΟΓΛΑΝΕ
    ΚΑΙ GAY ...
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει, να προχωρήσει ταχύτατα σε ανασχηματισμό, διώχνοντας τους ανίκανους, δεξιόστροφους ή έχοντες “χουντικές ρίζες στα γραφεία των οποίων έχουν βρει καταφύγιο οι απανταχού της Ελλάδας δεξιοί, διεφθαρμένοι, αγύρτες, απατεώνες και σφουγγοκωλάριοι! Άργησε ο κ. Γ. Παπανδρέου να ξεπεράσει τις τρικλοποδιές των δεξιών Συμβούλων του, που ρημάζουν με τους παχυλούς μισθούς τους την εθνική οικονομία, και στερούν τον κ. Παπανδρέου από μια πραγματική “επαφή” με τους Έλληνες πολίτες, στρώνοντας έτσι τον δρόμο του κ. Σαμαρά με ροδοπέταλα!!
    Όποια και «λύση» να δώσει η κ. Μέρκελ, η πραγματική λύση θα δοθεί από την πάλη του λαού ενάντια στους ντόπιους και ξένους κατακτητές του! Μόνο μια Νέα Σεισάχθεια θα σώσει του πολίτες από τα νύχια των νεο-φεουδο-τραπεζιτών. Εκλογές εντός του 2012. Υπάρχει ελπίδα! Αντισταθείτε!
    Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάζω εδώ μέσα ένα σωρό μαλακίες.Είναι παρόντες απ ότι ΄βλέπω και οι τσανακογλύφτες της οδου Ιπποκράτους.
    αν φτάσουμε ποτέ στο Δημοψήφισμα τα ερώτηματα πακετο σε ενα και είναι τα εξης:
    ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝΜ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;ΔΕΧΕΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΓΚΑΟΥΛΑ'Ι'ΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;(ΔΙΕΔΑΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ)ΔΕΧΕΣΤΕ
    ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ .ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΧΕΎΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΣΟΒΑ
    ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΝΑΙ Η ΤΟ ΌΧΙ γυμνοσάλιαγγες του ΜΠΑΤΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.12 σε αυτά τα ερωτήματα που βάζεις αρμόδιος να αποφασίσει δεν είναι κανένας αντιπρόσωπος,κανένας
    διαμεσολαβητής,κανένας πολιτικάντης που κοροϊδεύει τον κόσμο για να πάρει την εξουσία,
    παρά μόνο αυθεντικά ο ίδιος ο λαός με δημοψήφισμα.
    Αμ θέλουν να μας τη φορέσουν για 10 χρόνια,αμ θέλουν κιόλας μερικοί ο λαός να μην ερωτηθεί καν!
    Άσε που το δημοψήφισμα είναι ένα μήνυμα και στους έξω ότι δεν τους παίρνει πλέον να μας σφίγγουνε και πάρα πολύ...
    Μην ξεχνάς ότι ως τώρα μόνο πολιτική απόφαση έχουμε,η σύμβαση τώρα θα αρχίσει να καταρτίζεται και
    δεν προβλέπεται να είναι έτοιμη πριν από το Δεκέμβριο.
    Όποιος λοιπόν από τους κυρίους ετοιμάζει γκαουλάιτερ στη χώρα κλπ κλπ καλό είναι να ξέρει ότι θα υπάρχει κι ένα δημοψήφισμα εδώ...
    Άργησε ο Γαπ να το παίξει αυτό το χαρτί,ήταν το μόνο δραστικό χαρτί που είχε από την αρχή,αλλά ακόμα και τώρα καλό είναι και μόνο καλό μπορεί να κάνει,περισσότερο κακό αποκλείεται!
    Απορώ που μερικοί ιδίως της Αριστεράς που μας είχαν πρήξει με τα δημοψηφίσματα τώρα χαλιούνται!
    Και για κάποιον άλλο φίλο που λέει συνέχεια για τα δημοσιονομικά κλπ.
    Μα φίλε μου δεν θα πάει με 'δημοσιονομικά' κλπ.,αλλά θα πάει
    βάζοντας ερώτημα σχετιζόμενο με εθνικό ζήτημα και κυριαρχία.
    Και δεν είναι καθόλου αυθαίρετο.
    Το ζήτημα της κυριαρχίας είναι το πρώτιστο αυτής της σύμβασης έτσι όπως τουλάχιστον ως τώρα ακούμε από τη σύνοδο κορυφής.
    Η χώρα θέλουν να παραχωρήσει ακόμα και τυπικά στοιχεία της κυριαρχίας της,όχι ουσιαστικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
    Άρα δεν πρέπει να αποφασίσει άμεσα,
    χωρίς διαμεσολάβηση,ο ίδιος ο λαός για έναν τέτοιο περιορισμό κυριαρχίας;
    Δηλαδή θα ψηφίζουμε Τσίπρα και Σαμαρά και αυτοί θα είναι απλοί έπαρχοι μιας χώρας που θα την κυβερνάει ο Ράιχενμπαχ,και για κάτι τέτοιο δε θα ερωτηθεί ο λαός;
    Που το είδαν μερικοί αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το δημοψήφισμα ήταν μέρος της συμφωνίας. Έτσι η Μέρκελ έπεισε τους τραπεζίτες να ανέβουν από το 40% στο 50%. Με το χάος που προκλήθηκε, κατέρρευσαν τα χρηματιστήρια, ανέβηκαν τα CDS και οι τραπεζίτες βγάλαν τα σπασμένα της διαφοράς του 10%. Τώρα όλοι κάνουν τους έκπληκτους (Μέρκελ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ) και καλέσαν το Γιωργάκη Παπανδρέου στις Κάννες σε γεύμα, ώστε να πανηγυρίσουν την επιτυχία του σχεδίου (μόνο μια απώλεια: Αποστολάκη) και να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας τά 'χα πει για το δημψήφισμα και γιατί τέθηκε στο τραπέζι. Τώρα, μέτά απ' όλες αυτές τις κωλοτούμπες του Γιωργάκη Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστεί η συμφωνία (απέσπασε το ναι του Σαμαρά) και μάλλον θα πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης.... Και μετά απ' αυτό αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα παραιτηθεί. Είναι απλά κόλπο για να τον ψηφίσουν οι βουλευτές του. Μ' αυτά και μ' αυτά θα κυβερήσει ακόμα ένα τετράμηνο μέχρι να κατασταλλάξει η διεθνής συμφωνία αλλά και η υποτιθέμενη συμφωνία με τη ΝΔ για τη μεταβατική κυβέρνηση (άλλο ένα τρικ μπλόφας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση