GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται παρά την αιματηρή καταστολή οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο...

Από το tvxs.gr Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις πλήθους Αιγυπτίων που αντιτίθενται στο στρατιωτικό καθεστώς της χώρας, στην πλατεία...

Από το tvxs.gr

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαδηλώσεις πλήθους Αιγυπτίων που αντιτίθενται στο στρατιωτικό καθεστώς της χώρας, στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου. Η αιματηρή καταστολή από πλευράς του καθεστώτος που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν εκ νέου να τους απομακρύνουν από την πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που απάντησαν σπάζοντας πεζοδρόμια και...
ρίχνοντάς τα κομμάτια εναντίον τους. Ο απολογισμός αγγίζει τους 20 νεκρούς, σύμφωνα με ιατρικές πληγές. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στο Κάιρο και δυο το βράδυ του Σαββάτου, ένας στο Κάιρο και ένας στην Αλεξάνδρεια.
Οι συγκρούσεις σημειώνονται μια εβδομάδα πριν από την 28η Νοεμβρίου ημέρα κατά την οποία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές πάντως επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας στο Κάιρο για Τρίτη ημέρα. Το Σαββατοκύριακο συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων. Την Κυριακή οι στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχέιρηση για την εκδίωξη των διαδηλωτών από την πλατεία, ωστόσο, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ανακατέλαβαν την πλατεία σε λιγότερο από μια ώρα.
Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά και δακρυγόνα, ενώ είδαν τις σκηνές τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, όπως στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 900 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Αναφορικά με τις εκλογές, η αιγυπτιακή κυβέρνηση επιμένει ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αναβληθούν και αρνείται ότι χρησιμοποιήθηκαν πραγματικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών.

1 σχόλιο

  1. Και οπως τοχουμε ξαναπει..
    Η λυση ειναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

    Καποιος "τρελλος" Παπαδοπουλος ,που αφου επιβληθει θα συλλαβει ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΚΥΛΙΑ..

    Ολοκληρη την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..

    Σε μια νυκτα ΠΡΕΠΕΙ να τελειωσει η .."δουλεια"..
    Μην μπλεξουμε με τιποτα ΝΑΤΟ και τετοιες συμμοριες..(που εσχατως αγαπανε τους .."λαους"! ουστ ρεεε!)

    ΑΜΕΣΗ δημευση των περιουσιων που απεκτησαν κλεβοντας..

    Παιδια σκυλια που πιθανον να εχουν αυτα τα παλιοσκυλα θα περιελθουν στην κηδεμονια του κρατους,δηλαδη δωρεαν υπνος,σιτιση, ενδυση μεχρις ενηλικιωσεως..
    και μισο ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα..

    Αλλιως δεν μας βλεπω καλα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση