GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαδίζοντας στον κρίσιμο τρίτο πολιτικό χρόνο...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας Οικονομολόγος–Ψυχολόγος Η ανθρώπινη αναπτυξιακή διαδικασία ακολουθεί πολύ συγκεκριμένα στάδια που συμβολίζουν τ...

Γράφει ο Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος–Ψυχολόγος

Η ανθρώπινη αναπτυξιακή διαδικασία ακολουθεί πολύ συγκεκριμένα στάδια που συμβολίζουν την ενεργοποίηση πιο ώριμων διανοητικών και κοινωνικών στοιχείων. Ανάλογα αν όχι αντίστοιχα επίπεδα υπάρχουν και στην εξέλιξη των πολιτικών δομών. Ολοκληρώνοντας το 2ο χρόνο από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, μέσα από...
πρωτοφανείς δημοκρατικές διαδικασίες που προσομοίαζαν με μια επίπονη γέννα, είναι δόκιμη η αντιπαραβολή των αναγκαίων επόμενων πολιτικών βημάτωνμε την εξελικτική ωρίμανση ενός παιδιού!
Τα βασικά χαρακτηριστικά που αναπτύσσονται διανύοντας τον 3ο χρόνο της ζωής μας είναι ηδυνατότητα συμβολισμού (αφαιρετικής κι όχι απτής αντίληψης των πραγμάτων), η εμφάνιση τηςηθικής υπόστασης και της κατανόησης των συνεπειών των πράξεων μας που συνδυάζεται και με την ενσυναίσθηση των αντιδράσεων του περίγυρου, η κοινωνικοποίηση που προκύπτει και μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης του λόγου καθώς και η αυτο-αναγνώριση της προσωπικότητας μας.
Στο πολιτικό πεδίο ο συμβολισμός κατέχει ορισμένες φορές πολύ σημαντικότερο μέρος από ότι στην καθημερινότητα. Συχνά παραβλέπονται οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας απόφασης για χάρη του πρόσκαιρου συμβολισμού, άλλοτε πάλι αποτελεί την απαραίτητη σηματοδότηση της αξίας μιας κίνησης. Στη σημερινή φάση υπέρβασης του μεταπολιτευτικού σκηνικού χρειάζεται εμμονή σε πράξεις που οικοδομούν ένα νέο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον (θεσμική και κομματική αναδόμηση, ανανέωση προσώπων από αυθύπαρκτες κοινωνικές δυνάμεις, όραμα για τη γεωπολιτική θέση της χώρας και το παραγωγικό της μοντέλο).
Το ηθικό περίβλημα μπορεί απλά να αποτελεί μια προκάλυψη της ανομίας όταν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχους ελεγκτικούς μηχανισμούς και κανόνες αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί όμως αναγκαία συνθήκη κοινωνικής ταύτισης και συστράτευσης σε έναν κοινό σκοπό. Το αίσθημα δικαιοσύνης προκύπτει μέσα από την ειλικρινή ενσυναίσθηση των κοινωνικών επιπτώσεων μιας πολιτικής και την ένταξη των προτεινόμενων λύσεων σε ένα πλαίσιο ισόρροπης ανακούφισης των πλέον αδύναμων.
Βαδίζοντας στον 3ο πολιτικό χρόνο η επαφή με την κοινωνία και η ποιότητα του λόγου οφείλει να αναβαθμίζεται, να συγκεκριμενοποιείται, να εξειδικεύεται. Να αποκτά δηλαδή διακριτό, στοχευμένο περιεχόμενο σε κοινωνικές, επαγγελματικές και ηλιακές ομάδες που είτε κρατούν απόσταση από τις πολιτικές διεργασίες απηυδισμένοι συνολικά από το σύστημα, είτε αναζητούν πρακτικές, εφικτές λύσεις σε ειδικά ζητήματα
Ο κινηματικός τρόπος εκλογής του Σαμαρά αποτέλεσε ένα παράθυρο ελπίδας για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της παράταξης, την ανανέωση και την ιδεολογική της σαφήνεια. Οι γενικότερες συνθήκες δεν υπήρξαν και οι πιο ευνοϊκές, οι χρόνιες αγκυλώσεις και τα προσχώματα δεν έλειψαν σε αυτή τη διαδρομή, αλλά αυτό που πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί είναι τοκοινό όραμα για εθνική αξιοπρέπεια και οικονομική ανάταση. Κι αυτό απαιτεί δυναμισμό αλλά και σύνεση, μαχητικότητα αλλά και καλά σχεδιασμένη στρατηγική.

12 σχόλια

  1. Παλι μπουρδες ως συνηθως, μας ταχεις ζαλισει ρε μαστορα, κανε και καμμια δουλεια να ζησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατι θα παρεις και συ..
    ολα τα ποντικια μυριστηκαν
    τη νεα αποθηκη με τα τυρια..

    γιοργακι σε ξεχασαν κιολας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ τον καλό ανώνυμο (πάντα!!) φίλο για το ενδιαφέρον του σχετικά με την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Όταν αποκτήσω πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού θα απευθυνθώ οπωσδήποτε σε εσένα που προφανώς έχει λύσει τέτοια ζητήματα γι' αυτό και σπαταλάς τον άπλετο ελεύθερο χρόνο σου για να διαβάζεις κείμενα που δεν σε ενδιαφέρουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έκανε την εμφάνιση της στο Facebook ομάδα υπερ της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος της είναι «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ» αριθμούσε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 150 μέλη και είχει ως αυτοπροσδιορισμό τον εξής:«Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο.Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να τον έχει».

    Ειναι προφανές πως πρόκειται για μία ακομα απο τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ......πιστές στόν ΓΑΠ δυνάμεις της Ιπποκράτους. Ανάμεσα στα σχόλια υπάρχουν αρκετά αιχμηρά για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας , ενώ υπερπροβάλλονται οι δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη υπερ του κ. Παπανδρέου.


    - λάλεψε ο κοσμάκης... τελείως μιλάμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΔ: Η Δικαίωση των Πρωτοβουλιών του Αντώνη Σαμαρά.

    Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης συνιστά θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σοβαρότατων κλυδωνισμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η εντεινόμενη κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομία η απόφαση αυτή κλείνει για την Ελλάδα τον οδυνηρό κύκλο που άνοιξε η τραγική έμπνευση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Μια απόφαση που απείλησε να εκτροχιάσει εξ ολοκλήρου την πορεία της χώρας και την οδήγησε στα όρια της εξόδου της από την ευρωζώνη. Ταυτόχρονα καταρράκωσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας προς το εξωτερικό ενώ προκάλεσε την εκροή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.
    Η επιλογή αποστολής της επιστολής από τον Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους και δανειστές μας -ακριβές απόσπασμα (οικονομικό σκέλος) της επιστολής προς την ηγεσία του ΕΛΚ - αποδείχθηκε καταλυτική διότι έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ:

    Ξεμπλόκαρε την 6η δόση.
    Δεν διαπραγματεύτηκε την εθνική αξιοπρέπεια.
    Δεν συμφώνησε με τη λάθος συνταγή που ασκείται ως σήμερα.
    Δεν άλλαξε όσα υποστήριζε ως εκείνη τη στιγμή για την ανάγκη εφαρμογής μιας διαφορετικής συνταγής.

    Επιπρόσθετα, παρά τη δυσχερή συγκυρία με την αξιοπιστία της χώρας, μετά την απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, καταρρακωμένη και την απειλή της στάσης πληρωμών από το κράτος ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε:

    Να εξασφαλίσει τη δυνατότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές να τροποποιήσει την οικονομική πολιτική, και να εφαρμόσει διαφορετικές βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές.

    Η Νέα Δημοκρατία, ως η δεσπόζουσα πολιτική δύναμη, με μοναδικό κριτήριο το όφελος του τόπου, παρενέβη και επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα έβαλε τέλος στους καταστροφικούς ερασιτεχνισμούς του κ. Παπανδρέου.

    Το δημοψήφισμα, για το οποίο οι εμπνευστές του ακόμη και σήμερα δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει τι ζημιά έχει προκαλέσει στη χώρα, ακυρώθηκε.
    Συγκροτήθηκε μια μεταβατική κυβέρνηση χωρίς τον κ. Παπανδρέου στη θέση του πρωθυπουργού, με αποκλειστικό έργο την υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου.
    Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου και του PSI, με καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου.
    Η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και η δέσμευση για τη διενέργεια εκλογών συνετέλεσαν και στη δημιουργία ηπιότερου κοινωνικού κλίματος το οποίο η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε δυναμιτίσει, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την κοινωνική συνοχή.

    Η σημασία των παραπάνω επιτείνεται από το γεγονός ότι σήμερα, οι προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τον πιο επώδυνο τρόπο. Εκτιμήσεις όπως του ΟΟΣΑ ή της Τράπεζας της Ελλάδος για το μέγεθος της ύφεσης και της ανεργίας δείχνουν την αδήριτη ανάγκη για την αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή που θα γίνει εφικτή με την εκλογή από το λαό μιας κυβέρνησης με πρόγραμμα που μπορεί να φέρει και ανάκαμψη και ανάπτυξη, που μπορεί να προκαλέσει την επιζητούμενη επανεκκίνηση στην οικονομία και στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΩΣΤΑ Μ
    Ναι φιλε Κωστα οικονομικο προβλημα δεν εχω γιατι μενω εκτος Ελλαδος πανω απο 40 χρονια.Παρακολουθω την κατασταση απο μακρυα.Η πειρα της ζωης μου εχει μαθει πολλα πραγματα μεταξυ των αλλων οτι η δεξια ειναι για τους εχοντες και κατεχοντες ετσι ο φτωχος κοσμακης δεν εχει τιποτα να ωφεληθει απο αυτη. Ημουν και εγω δεξιος και μαλιστα οπαδος της χουντας τοτε. Οταν εφυγα ειδα τα πραγματα ανηπερεαστος απο μια διαφορετικη σκοπια με αποτελεσμα να βλεπω αυτη την παραταξη σαν ενα μυασμα για τους απλους μη πλουσιους. Η δεξια κοροιδευει τον κοσμακη γιαυτο εχει δυσκολο να μεινει στην εξουσια για μεγαλα διαστηματα οπως παλιοτερα, που τα κατεφερνε με χρηση βιας μεταξυ των αλλων, τα εχεις ακουσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ30 Νοε 2011, 7:56:00 μ.μ.

    ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΔΟΣΗ τελικα
    θα την παρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dr.Λουλα/πλυστρα30 Νοε 2011, 7:58:00 μ.μ.

    Τις ΡΥΤΙΔΟΥΛΕΣ αυτες τις ΕΙΧΕ
    η
    τωρα τις απεκτησε;!


    απορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο πρέπει να διαλυθεί ως κόμμα, αλλά πρέπει να αποπασοκοποιηθεί και όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Είπε ο Ραγκούσης: "Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει".
    Είναι πολύ θετικό που υπάρχουν φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια κάνουν λόγο για την ανάγκη να διάλυσης του πασοκισμού.
    __________________________________
    Αναφέρει ο Ραγκούσης στο μέγκα επί λέξη «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».
    Είναι θλιβερό, που έπρεπε να καταστραφεί πρώτα η Ελλάδα, για να κατανοήσουν μερικοί την ανάγκη διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και την όλη του πολιτική και κοινωνική ιδεολογία.

    Και, μην τρέξουν πολλοί από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους να νομίζουν ότι δεν είναι και αυτοί λίγο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως πολύ ορθά είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΒΗΜΑ: Έχει πασοκοποιηθεί όλη η κοινωνία.
    __________________________________
    Μα μήπως αλήθεια αυτό δεν ήταν και το μεγάλο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάτω από τον φόβο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του λαϊκισμού, και των φανατικών συνδικαλιστών, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου, και ακλουθώντας μια πολιτική παρόμοια του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην γωνιά της πολιτικής.
    Ακόμη και ο Καρατζαφέρης έχει μελετήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    ___________________________________
    Εύχομαι ο Σαμαράς από τώρα να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ότι δεν θα του βγει σε καλό, αν και αυτός έχει πασοκοποιηθεί.

    Για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχω να πω ότι αυτός προσπάθησε να ξεπεράσει ακόμη και τον πατέρα του σε πασοκισμό.

    Δεν γνωρίζω αν τελικά θα κυριαρχήσει στο ΠΑΣΟΚ το αίσθημα αυτοσυντήρησης της πράσινης καρέκλας του λαϊκισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών του πασοκισμού, η αν θα βρουν κάποιοι το απαιτούμενο θάρρος να αφήσουν πίσω στο παρελθόν, το όνομα ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου τον λαϊκισμό του Καστανίδη τον συνδικαλισμό του Φωτόπουλου και Γιάννη Μίχα τον καρεκλοκεντραυισμό του Παπουτσή και του Αθανασάκη.
    ___________________________________
    Αν κάποιοι φύγουν από τον πασοκισμό ιδεολογικά και φυσικά, σίγουρα αυτοί θα βοηθήσουν την πατρίδα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτοι η δεύτεροι, πολλοί η λίγοι στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

    Αν κάποτε πριν 30 -50 χρόνια το δίλλημα ήταν δεξιά η αριστερά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η χούντα,
    Ευρώπη η όχι Ευρώπη.
    Τώρα το δίλλημα είναι αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, η συνέχιση της πασοκοποίησης ?
    __________________________________
    Ελπίζω να αρχίσει η αποπασοκοποίηση της κοινωνίας, από την αποπασοκοποίηση του ΠΑΣΟΚ.
    Η Ελλάδα θέλει πολιτικά κόμματα, όχι θρησκείες.

    Τώρα θα φανεί αν πράγματι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πραγματικοί οραματιστές, η αν υπάρχουν απλώς συνεχιστές (κοινός διάδοχοι) στο μοναστήρι ..ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ) του ΠΑ$$ΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΤΟ ΓΚΑΒΟ ΣΑΣ ΣΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ .ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ.ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ Η ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΟΥΒΛΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΝΩ ΠΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ .
    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΛΑΒΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΧΑΣΑΤΕ Η ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ,ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ !
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΔΙΑΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ Μ ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΗ . ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τα σχόλια σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά θέλουν χρόνο και χώρο για να συζητηθούν εκτενώς και τα σχόλια ενός μπλογκ δεν προσφέρονται γι' αυτό. Απλά η ιδεολογία με την εκτέλεση έχουν τεράστια απόσταση κι αυτό αφορά όλα τα δόγματα. Το έντονο αρχικό προσωπικό ύφος των σχολίων σου και οι χαρακτηρισμοί σε προσωπικό επίπεδο ήταν τουλάχιστον υπερβολικοί όταν μάλιστα δεν γνωρίζεις την προσωπική μου διαδρομή και την απόσταση μου από τους κομματικούς μηχανισμούς. Από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεση σου (μπορείς να βρεις τα στοιχεία μου μέσω του μπλογκ μου) για οποιαδήποτε ιδεολογική συζήτηση και ίσως εκπλαγείς για το σε πόσα μπορεί να συμφωνούμε! Ο τελευταίος φίλος πάντως έχει απόλυτο δίκιο. Πρακτικές απαντήσεις για το παραγωγικό μας μοντέλο χρειαζόμαστε άμεσα. Αν αναζητήσετε αντίστοιχα κείμενα μου θα δείτε ότι αυτό με απασχολεί ιδιαίτερα, όπως όλους μας, κι έχω προσπαθήσει να προτείνω πρακτικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση