GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παραμύθι της ύπαρξης...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή αποκλειστικά για το PRESS-GR Εκτός από τα παραμύθια της μικροπολιτικής των τελευταίων χρόνων, υπάρχουν κι άλλες ισ...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή
αποκλειστικά για το PRESS-GR

Εκτός από τα παραμύθια της μικροπολιτικής των τελευταίων χρόνων, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες, γραμμένες από ανθρώπους ή μύθοι που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, στις οποίες ο φόβος, η χαρά, η ένταση κι η ευχαρίστηση συναντιούνται. Ιστορίες που σε παρασύρουν σαν το κύμα και ταξιδεύεις μέσα τους.
Το κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι η σταδιακή αποκάλυψη ενός...
Αθέατου κόσμου. Ένας κόσμος που σε γυρίζει πίσω ή σε πάει μπροστά, αναλόγως. Η πρώιμη ενηλικίωση καταργεί την παιδική ηλικία αλλά ο άνθρωπος τη χρειάζεται ως το τέλος, για να είναι μια ελπίζουσα οντότητα.
Αυτό κάνει η φαντασία: δίνει τα όπλα, τα εφευρήματα, αναπτύσσει το μηχανισμό του ψυχολογικού υπόβαθρου. Με καύσιμο τον μύθο, αναδύονται ιστορίες που γαλούχησαν ολόκληρες γενιές, μέσα από τη γοητεία της αφήγησης και τη δύναμη των εικόνων. Ζούμε προφανώς σε τόπους διαφορετικών, συχνά παράξενων ιστοριών, όπου ο καθένας μας έχει το
δικαίωμα να βιώσει και να πει τη δική του ιστορία. Τελικά ο κόσμος του φαντασιακού είναι ένα αντίδοτο απέναντι στην ξεροκέφαλη και άχρωμη παραγματικότητα.
Μήπως η ύπαρξή μας δε θυμίζει ένα παραμύθι απροσδιόριστο, γραμμένο πολύπλοκα, χωρίς απαραίτητα εύκολες εξηγήσεις, ένα παραμύθι που αποπνέει πότε χαρά, πότε μια ακαθόριστη μελαγχολία και που στο τέλος δεν ξεκαθαρίζει τίποτα; Μέσα από πολύπλοκους ρόλους, διαφορετικούς ήρωες, συμβατικούς ή μη, βρίσκει ο καθένας τον τρόπο να ταυτιστεί.
Βρίσκει τελικά μια ευκαιρία, ασυνείδητα τις περισσότερες φορές, ν' αποκτήσει την προσωπική του ταυτότητα, που είναι μια αναπόφευκτη επιλογή.

2 σχόλια

  1. Ωραία δημοσιευση !!! Το θέμα είναι το παραμύθι της ύπαρξης ... Αν υποθετικα διαφωνήσει κάποιος με το τίτλο και με το γενικόλογο περιεχόμενο , η συγγραφέας θα παραθέσει κάποιο αντεπιχείρημα ;;

    Ας γράψουμε τ'οτε και εμείς ένα άρθρο ..με τίτλο

    "Η Βλακεία της Λίνας Φυτιλή"

    και περιεχόμενο ...

    " Πολλοί άνθρωποι ανθρωποι αυνανίζονται όχι μόνο σωματικά , αλλά και πνευματικά , προσπαθώντας να ικανοποιήσουν το Εγώ τους για δημιουργία . Είναι ενα παιχνίδι της λογικής ;;; Της παράνοιας ;;"οπως και να έχει όλα είναι ένα χαοτικό φορμαλιστικό ανάγνωσμα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο το Διηγημα σου
    miss Φινα Λυτιλη
    με good εικονες κλπ.,
    αλλα ντεν καταλαβει τιποτα,
    what do you want to say?

    Can you please write it again in English
    να μπο στο νοημα πιο καλα;
    Μπορει να παρεις και καμια chair
    -like Αβραμ πουλος-
    στο παιντιας ομος, γιατι η διαμαντω
    δε γραφη ετσι ορεα,
    μορφωμενο ανθρωπο φαινεται εση
    πολυ παραμορφωμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση